Thursday, December 1, 2011

perangai tak munasabah si SEPAT dan SEPET *memang giLa*


di suatu hari yang normaL CG pon teLah berjumpa dengan seorang makhLuk aLLah yang sengaL, peLik, bingai dan sewaktu dengannyaa...suasana dan hidup CG adaLah sangat normaL sehinggaLah bertemu dengan beLiau pada hari tersebut yang CG namakan sebagai mr.boyfie atau nama manjanya SEPAT...kenapee nama beLiau SEPAT ?? sebab beLiau panggiL CG SEPET yang monteL *hukhukhuk, memang nak kene Lempang*

susungguhnya adaLah maLang mempunyai seorang pendamping yang senget macam beLiau..kesengetan dan kebengongan beLiau jeLas terserLah pada suatu ketika dahuLu :

(mr.boyfie : B, CG : CG, sekumpuLan perempuan : P1, P2, P3)

di sebuah foodcourd yang tengah sesak dengan umat manusia yang sedap meLantak...

B : ehh...cube tengok minah tuh asyik pandang2 kat i...i hensem sangat eh hari nie ?? *sambiL betuL2 rambut, betuL2 baju*

CG : hurrrmmmmm *muLut penuh makanan Lagik sambiL cube memerhatikah beLiau dengan beria* hidung stiLL satu, mata ada 2, muLut ade 1...takde yang speciaL pon !!

B : sengaL...kaLau semua pon ade doubLe orang tak pandang Lama2, Lari terus adeeLah...betuL, cuba you tengok kat pukuL 7 you *CG pon berpusing ke kanan* hoiii...pukuL 7 sebeLah kiri you Lah SEPET !

CG : hehehe *pusing ke arah yang ditunjuk* oh, budak2 pompuan yang macam duduk kat manhattan city, feLing2 gossip girLs tu eh ?? *serius gaya diorang sangat mengundang ketawa tapi comeL Lah jugak*

B : yeah, yang tu Lah..

*and conversation seLepas itu adeLah tidak berkaitan*

then kami pun bergerak ke cinema sebab nak tengok movie *memang Lah kan, takkan nak meniaga puLak* and to my surprise, budak2 yang kami jumpee kat foodcourt tadi ade kat situ and then :

B : you nak bet tak ?? kaLau i mintak number fon budak2 tuh confirm dapat...

CG : heh, tak payah nak bet sangat Lah...haram Lah giLa !

B : okayy2...tak payah bet tapi kita buat deaL, kaLau i dapat number fon budak2 tuh...next time kita keLuar, you kene pakai heeLs...amacam ??

CG : heeLs ?? jadah Laa...kau tau kan aku nie manee Laa reti nak pakai heeLs..tapi okayy, beLom tentu Lah kan you dapat...jom...

kitorang pon menghampiri budak2 perempuan tersebut *reaksi diorang tak payah Lah nak cakap, gedik habis*

B : haii...boLeh berkenaLan ?? *wut da words Lahh beLiau nie...cLassic sangat introduction*

CG : *senyum maLas nak amek tau and buat2 tak berminat nak tau*

P1 : oh, haii...boLeh jee...abang nie nak kenaL dengan yang mana satu nie sebenarnya...kami ber 3 nie *giggLes segedik mungkin*

B : dengan semua La..nama abang azam *bongok giLa pakai nama fake, bagi Lah cun sket punyee name*

P1 : oh..nama saya izana, nie sarah dan yang tu puLak syikin...hmmm...

*conversation seterusnya adaLah usaha2 mendapatkan number*

B : okayy Lah u aLL...abang nak masuk movie dah nie...err...kaLau tak keberatan, boLeh mintak number fon ??

P2 : number fon ?? nak buat apee ??

B : aLahai...nak contact korang Laa ajak Lepak2 Lagi kee Lepas nie...

P3 : eh...awek abang tak marah kee ?? *kau ingat aku tatau kee tu soaLan pancing, ciss punyee budak2*

B : awek ?? mase biLa puLak Laa abang ade awek..

P2 : abiss, yang sebeLah tuh sape ??

B : ehhh....yang nie kakak abang...saje bawak dia tengok movie bosan2 camneh...

P1 : Laaaa...mati2 ingatkan akak nie awek abang..

*then mr.boyfie pon dapat sekaLi 3 number teLefon mereka*

CG : amboiii...aku nie kakak kau Lah sekarang ??

B : HAHAHAHA~ aLahai...nak tackLe dapat number takkan nak katee you nie awek i ?? rosak Lah pLan...

CG : bongek...

then kami pon pegi ke kaunter nak beLi popcorn and CG pon order Laa popcorn and air...

budak kaunter : semua sekaLi RM 14.90

CG : oh, okay... *pusing beLakang and panggiL mr.boyfie sekuat2 aLam* pakcik !!! nak duit !!! nak bayar nie... *buat suara kanak2 memanggiL pakciknya* okayy dikk..pakcik nie bayar *sambiL tunjuk kat mr.boyfie*
budak kaunter : semua sekaLi, RM 14.90 *mr.boyfie huLur duit* terima kasih pakcik

CG : *geLak guLing2 sebab budak tuh panggiL mr.boyfie pakcik*

B : satgi baLik, kau baLik jaLan kaki *muka merah menyaLa*

CG : ini kL bro, Lrt banyak~ BHAHAHAHA~ padan muka...


haih...korang boLeh paham tak azab sengsaranya mempunyai seorang kenaLan yang sebegini bengong rupeenyee ?? bongek sangat perangainyee mengaLahkan budak2 pra matang...nak tau perangai pra matang beLiau Lagi ?? meh sini nak cerita Lagi benda sengaL pon nak ajak gaduh...

we were in his car out to somewhere...muLa2 dengar radio and tiba2 dia kata bosan takde Lagu best and dia pun pasang Lah pendrive, maka berputar Lah Lagu NAJWA LATIFF *cinta muka buku* and CG pon Layankan jee Lah...and then, Lagu seterusnya dan beberapa beLas Lagu seLepas itu tetap Lagu NAJWA LATIFF sampai Lah dah 3-4 kaLi uLang, then :

CG : tukar radio Laa eh ??? dah berapa kaLi dah NAJWA LATIFF nie menyanyi, penat dia tuh...

B : ehhh...bia Laaa...i suka dengar, beratus kaLi pon tak muak... *and tiba2 dia bercerita dengan semangatnyee tentang NAJWA LATIFF nie*

CG : amboiii...kemain Lagi cerita pasaL najwa Latif kemain meLambung2 sampai petaLa Langit ke tujuh nie, pe cer bro ?? *nada jeLes yang ketara okayy*

B : hahaha...budak tu cute betuL La...sopan jee...nyanyi pon sedap, bLa bLa bLa...hari nak tuh pernah jumpe dia sekaLi sebeLum dia femes dekat music schooL tuh...Lame jek usya ingat nak ngorat tapi Last2 tak jadi ngorat sebab dia punye main instrument tuh power sangat...

CG : hurmm...okay..,kau berentikan aku kat bus stand depan tu eh ??

B : Lah, nie pehaL puLak nak berenti kat bus stop pLak ?? tebiat ??

CG : *muncung sedepa*

B : adoi Laaa...oiii, kau minat si nazmi faiz tuh takde puLak aku nak merajuk bagai kan ?? nie aku minat najwa Latiff pon kau nak merengek macam kompom2 cintaku terbaLas..

CG : so, sekarang nie kau nak kate yang sebenarnyee kau jeLes Laa aku dok minat2 si nazmi faiz tuh ??

B : *Long pause* yeLaaaa.... *dengan nada perLahan giLa*


HAHAHHAHAA, maunyee CG tak tergoLek2 tahan geLak dengan jawapan beLiau tuh...kentaL2 pon stiLL gedik nak jeLes dengan NAZMI FAIZ yang dah sah2 budak mentah 17 tahun masih tak boLeh dingorat oLeh manusia berumur 22 tahun seperti CG ini...jauh sangat pon beza umurnya kaLau nak ngorat buat buah hati pengarang jantung...LainLah encik boyfie, najwa itu perempuan...LeLaki Lagi tua dari perempuan memenag bonus !! *aku rasa, aku yang patut jeLes sekarang neh ??*


comeL !! CG patut rasa tergugat...HAHAHAHAHAHA *gurau2 ajee Lah*

hensem waLaupun muka berpeLuh2 dan seLenga giLa duduk kat bench tepi padang *tee hee hee*


tak paham betuL kan kami nie...pasaL retiss pon jadik nak buat topik gaduh ?? tak munasabah betuL perangai masing2 *giggLes*

agak2 kaLau encik boyfie baca post kaLi nie, beLiau jeLes tak ?? HAHAHHAHAHA, biarkan dia kaLau dia gedik nak merajuk, huh !! *peace* korang yang kat Luar sana, siLa jangan contohi perangai kebudak budakan kami okayy =)


22 comments:

Bulan Syurga Firdaus said...

mmm panjang nye...............
hehehe

aReLaN said...

hhahahahah...slalu gk la jd yg 2nd case tu.yg 1st mmg tak prnh la sbb empunya dri pemalu ngan pompuan :p

CiK GorGeouS ! said...

BSF : hakhakhakhak...panang itu biasee~

CiK GorGeouS ! said...

areLan : bagus jugak pemaLu nie...biLa hiLang rasa maLu, nie Lah jadiknyee~

k.h.a.l.i.l.a said...

ahahahaaaaa..... sengih sorang2 saya bace entry CG ni. Apesal CG ngan "pakcik" ni comel sangat haaa... hehe

CiK GorGeouS ! said...

khaLiLa : comeL kebendenyee...saket jiwa CG nie weh~ bhahahaha~

husnul.laili said...

HAHA.
comel gilaa entry neh. sukaa gilaa lah ! heeee.

CiK GorGeouS ! said...

H.L : terima kasih daun keLadi, Lain kaLi suka banyak2 Lagi okayy =)

liya alia said...

alololo. ni gaduh2 manja ni. tapi CG sporting abes la. pakwe mntak no fon awek2 bt rilek ja. mmg terbaik lah. haha

diadiba...!!! said...

hahaha...
kLakar Lah...
semoga SEPET <3 SEPAT bahagia...
insyaalLah...
aminnn...
:)

Bella Roast Almond said...

sronok btull.sweet la..hahaha
sgt menarik

ayiel said...

waahhh~macam sweet lah korang fight2 mcm tu, gaduh manja gituuu hahahaha

CiK GorGeouS ! said...

LA : hahahha..Layan kan ajee kaLau manusia itu begitu...bhahhaa~

CiK GorGeouS ! said...

diadiba : hekhekhek...sakit wootak adee~

CiK GorGeouS ! said...

BRA : hehehehe..seronok yee...takde makne seronoknyee~

CiK GorGeouS ! said...

ayieL : macam sweet ?? macam jeee Laa kan~

Nur Aischa said...

hahaha *giggles* klakar laa :D uwww nazmi faiz handsmoe, dia sebaya saya! kahkah

CiK GorGeouS ! said...

NA : amboiii...seronoknyeee Laa sebaya Laaa~

Aida Omar said...

hahaha...CG nie. gaduh manja nie. lawak lah..oh najwa latif mmg cumey.. nak ngorat nazmi tak dapat..sebab bawah umur lah nazmi tu.. :P

Korean Style Online said...

Nice blog that you have and good writing, continue and keep up a good work, sesekali boleh lepak kat blog saya korean clothing online / korean fashion online. have a nice day...

CiK GorGeouS ! said...

AO : samee Lah kita...nak buat acaner kan ?? kita nie dah tua bangka dah~

CiK GorGeouS ! said...

KSO : thanx for visiting here =)