Sunday, December 4, 2011

CG puLak nak bertanya nie, berceLaru !!



kaLi nie CG beum nak cerita ape2 Lagi, tapi nak tinggakan beberapa soaLan untuk para readers bagi respon kat CG...
  1. apee korang akan buat *seLain soLat, doa dan berkaitan agama semata* biLa rasa down giLa tahap macam nak pecah sungguh hati kau tahan perasaan tapi tak boLeh nak cerita kat sapa2 ??
  2. apee yang korang akan buat biLa korang keLuar dengan pasangan, and tiba2 terjumpe dengan pasangan kita punye bekas kekasih, then pasangan kita tuh macam jarakkan diri dari kita ??
  3. kau tengah jaLan2 dan secara tak sengaja dan tak dirancang, kau terserempak dengan ex Lover korang...pada masa tuh apee kau akan buat ??
  4. apee korang akan buat kaLau ade kawan yang tahap taknak bercakap atau berinteraksi dengan orang, LANGSUNG ! ??? *tahap senyap macam muLut kene gam*
  5. macam mana korang nak tegur kawan korang yang nampak baik dimata masyarakat tapi pada hakikatnya menyakitkan jiwa dan hati korang ??
okayyy...itu sahaja soaLannyaa...pLease bagi jawapan korang di kotak komen di bawah tajuk entry ini yee...terima kasih...


yang benar,
cik gojes yang berceLaru dan bengong


5 comments:

nazura said...

soalan 1 : cakap dengan diri sendiri seolah-olah kita bercakap dgn org lain. make a questn n ans.nasihat n motivate diri sendiri

soalan 2 : tak prnah alami lagi, kalau terjadi mungkin blah terus kot.nk jarakkan diri baik jarak terus. abis cite

soalan 3 : banyak kali terjadi, nak buat apa ... senyum je la. mungkin say hai .. then blah je. hohoho

soalan 4 : tak yah layan. tapi ikut pengalaman, akan ty pe masalahnya sampai dia jawab. tak kira apa cara sekali pun ( sbb tu adalah simptom org sakit jiwa .. kui3x )

soalan 5 : kadang susah nak tegur .. prmpuan type sensitif. lagi bila ditegur sesama perempuan. sama ada minta kawan lelaki terdekat n dipercayai yang tegur atau doakan je laaaa dia berubah. Org yang ada sikap tak baik ni .. tak bertahan lama. tu je ...

ayiel said...

1. makan chocolate sambil dgr lagu kuat2

2. kalo ni xpnah ada experienced lg la, juz terus terang ngan pasangan tu kenapa nak jarakkan diri? sbb dia masih sygkan ex dia tu ke?

3. yang ni lagi la tak terfikir sebab tak pernah nak ada lover2 nih, kalo aku, aku chow cinchow terus haha

4. haaa,kalo yg ni aku akan tegur dia sambil buat muka cute sikit then senyum2 kat dia, pastu tanya la kenapa perangai dia macam tu, mmg xsuke nak social dengan org lain ke even sama jantina p0n? ke ada masalah lain?

5. kalo kawan juz tegur face to face tp jgn ramai2, biar kita sorang dgn dia je, baru dia boleh terima..kalo x makan saman jgak aku lazer je even time tu aku tengah lalu depan orang ramai sekali pun -aku mulut lepas sikit haha-

deeya_shouranlee said...

beghat tuh.. by d way:

1. penah jugak raser macam tu, dah buat macam2x dah.. g karok, g merayap tngah malam, tak makan, tdo je seharian, nangis tahap tak tau nak cakap.. tp, semua tak berkesan.. last2x just ucapan alhamdulillah jugak yg berkesan. bila timbul kesedaran yg Allah masih sygkan diri.. hehe.. tak tau la org lain.. tp, seyes.. aper guna la kita menyusahkan dan memudharatkan diri.. just live as usual.. mungkin benda tu kiter tal dapat terima.. tp, hakikatnya.. time is d best cure miss Gojes..

2. biar jew.. buat macam biasa..

3. tegur dgn ikhlas.. kalau dia okay, okay la.. kalau dia tak okay.. salah kiter ke? tak kan.. (,")

4. pandai tarik minat dia utk bersosial dlm aktiviti yg dia minat.. dia akan berubah slowly sebenarnya bila she get to know friendly is an interesting thing to do..

5. hmmm. yg nie payah sikit kowt.. kawan ke tu? ish..ish..ish..

EiZaRaZiErYa said...

1. kalau ade problem...kadang tu makan3 je..sebab 10syen kan..bile dah kenyang..happy la..lupe sume masalah..adakala klw xde slere langsung..i talk to myself in front of d mirror..cakap mende yang baek2 je kat diri sendiri..think positive..

2. nie xpernah alami lagi..tapi klw jadi..i'll ask him..why..?? + majok cikit..yela..kecik aty k0t..boleh pulak nak jarakkan diri..malu ke ad awek cm kite nie..

3. d'sebabkan mende nie xrancang kan..?? based on experince zie..zie xbuat ape2 p0n..sebab terkedu sgt..dah due thun xjumpe..xtaw ape berite die..tibe2 terserempak pulak..zie tenung je die jalan selisih sebelah zie..zie ingt die xnmpk zie..rupenye nmpk..zie dah xtentu arah..tp sebab tgh jln ngn mybf..zie try lupekan n happy2 je with mybf..zie sempat t'ckp kat mybf taw "eh..exbf ma la" dgn mke yg xtentu ara tadi..then mybf bole kate.. " dah tu knp?" errk..wlwp0n dlm hati nie agak celaru lagi..tp lame2 lupe jgk la..tp ade mase nye jgk..teringat2.. =.=''

4. zie xde pulak kawan macam nie..tapi kalau zie, zie tanye la die ape masalah die? xnak b'gaul dgn orang ke??

5. zie tgh alami menda nie...zie ade jugak tegur mcam biasa..tapi result nye...bile zie balek bilik..conform zie menyumpah2 die..yela...kite cakap dgn die..die buat muke..urghhh...sampai bile zie nak kene sbr..time je perangai die yg camtu..jadi..since kit0rang ade problem tu..dah die xnk tego zie..fine.zie p0n xkan tego die..kawan2 zie ade supp0rt zie..reasonnye nak biar die seda diri sikit..tapi..xde perubahan ape p0n..ada mase nye..classmate tanye.."nape korang tinggalkan die.??" berapi sgt time tu..sebab dioorang xtaw..xnmpk perangai die yg annoying tu yg buat kite jauh dari die..plus die yang xnak teg0 kite..

# maaf...comment t'lebih pnjg pulak..huhu.. =.='' menaip dgn emosi..

LeSung baTu said...

http://arfahabdulrani.blogspot.com/2011/12/entry-balasan-untuk-cg.html

jgn lupe bc nota kaki..kahkahkah..ape punye manusia laaa..