Monday, December 12, 2011

kisah di PARIS, city of Love *awww*


pagi2 CG ceLik2 bijik mata jee CG rasa macam Lain and peLik...tengok2 sekeLiLing biLik, kenapee macam Lain jee setting biLik nie...and bukak2 mata jee CG nampak nie :

erk ?? apasaL tingkap biLik CG menghadap bangunan Lain ?? sedangkan rumah CG adaLah corner Lot and biLik CG menghadap sekoLah agama *tapi disebabkan sekoLah tuh setingkat je, so dari tingkap biLik CG suppose nampak pokok2 jee Lah* bangun2 and turun katiL, gosok2 mata and tampar2 muka kejap tiba2 rasa freezing *ehem* meLangkah keLuar biLik then nampak emma and dani tengah syok breakfast kat dapur...dengan muka busuk baru bangun tido, CG pandang diorang berdua...

dani : oii pompuan !! dengan muka busuk bangun tido, tudung ke mana, pyjama meLekat Lagi...aku tau Laa kita kat paris, aurat kau jangan Lupa...aku Laki Lah !! *pandang tempat Lain*

emma : entah kau...mamai eh ?? pegi masuk biLik, cuci muka ape yang patut pastu keLuar breakfast !!

mencecet CG Lari masuk biLik...ape haL puLak si dani boLeh ada kat rumah nie dengan emma sekaLik eh ??? musykiL jugak ~ and then baru Lah CG teringat...kisahnyee adaLah begini *fLashback*


2 buLan Lepas, dani tiba2 ajak CG dengan emma nie pergi meLancong ke paris..ini adaLah kerana dani dapat free ticket dari perempuan yang dia suka *anis si anak hartawan, budak Loaded Lah gamaknyee* makan and tempat tinggaL semuanya ditanggung beres, cuma bawak duit poket and baju nak pakai jeeLah kan...outer coat adeLah wajib kerana kemungkinan suhu adaLah diLuar jangkauan *ehem*

nak dijadikan cerita, si dani nie nak buat Lah surprise kat anis nie dengan buat Lawatan tak rasmi untuk surprisekan anis nie...and sebab itu jugak Lah kami ada di paris, city of Love...

emma : makcik !! cepat Lah siap !! amboiii...bukan main kau yeeee...mentang2 jauh dari rumah, dah nak terpacak matahari baru nak breakfast kee ?? cepat Lah nenek, si dani tuh dah bising macam bertih goreng dah...nak jumpe buah hati Lah kateekan *sambiL kemas katiL yang bantaLnyee dah bertaburan, okayy CG tidur Lasak*

CG : nak pegi hari nie kee ?? katee nak jaLan2 duLu...aku dah semangat neh nak feeLing2 bLair woLdorf kat paris nie, hekhekhekhek...

emma : hari nie Laaa *Long pause* kateeLah kau stiLL ada hati kat dia Lagi ?? move on Laa mirad...dia dah minat kat pompuan Lain dah pon...move on eh ?? *puppy eyes*

CG : hoii, yeLah...kau tak payah nak tayang muka menyampah kau tuh..

dani : hoii anak2 dara sekaLian !! dah siap ke beLum ?? *jerit dari Luar*

Lepas bersiap aLa kadar, kitorang pon keLuar Laa jaLan2 kat sekitar kawasan tempat kami stay tuh...jangan di tanya nama tempat tuh, memang tergeLiat nak menyebutnyee okayy...actuaLLy anis tak tau yang kami akan datang ke paris nie nak surprisekan dia...in fact, si dani nie yang beria nak buat surprise and daLam masa yang sama kira macam nak merisik si anis nie nak jadi suri di hati dia *memang romantic Lah kan kaLau dah sampai pegi ke paris semata nak propose, sweet !!* at first memang rasa jeaLous Lah kan sebab actuaLLy CG memang ade big crush on him tapi takpe Lah, as Long as dia happy and bahagia *ini ayat pasrah, bukan redha...HAHAHHA*

hekhekhekk...ini sekadar gambar, kami tak jejak sana pon...so Lepas Lunch, kami pon gerak Lah nak jumpee si anis nie...hoii...hoiii...hoii...muka si dani nie punyee cerianyee mengaLahkan orang baru Lepas nikah...teruk sangat dah angaunyee dia neh, CG senyum jee Lah tengok kawan2 bahagia *senyum tapi hati, tatau nak kata* tu Lah, sebeLum berangkat tak nak terus terang...dah sampai kat paris nie puLak baru Lah nak berbeLah bahagi kan...aLamatnyee makan hati jee Lah...

daLam 15 minit berjaLan, kami pon sampai kat rumah famiLy anis...bapak anis memang keje kat sini, sekaLi sekaLa anis, mak and adik2 dia akan baLik paris temankan ayah dia...masa kami sampai, memang Lah famiLy dia sambut kami dengan sangat ramah...suka betuL dengan mak anis nie sebab dia sangat pandai masak dan jugak sangat keLakar *okayy, macam anak dia jugak* Lepas hightea bagai semua, anis ajak kami keLuar and dia bawak jaLan sekitar kawasan tuh and dia kata nak bawak kami jumpe kawan2 dari maLaysia yang kerja kat situ jugak...

anis : meet my friends from maLaysia, dani, emma and mira...and there are qistina, azriL, naim, azraa and of coz, my LoveLy zaim *and zaim tuk pon peLuk pinggang si anis ini*

dan dari situ Lah CG tahu yang anis ni dah ade boyfriend...and dari situ jugak Lah kan si dani nie jugak tahu yang perempuan yang dia suka giLa nie dah ada tuan punyee...masa anis nie decLair pasaL diorang punya reLationship memang mata CG tak Lari dari pandang si da ni nie...memang snagat2 berharap takde adengan2 winter sonata atau pun drama meLayu berderai air mata bagai sambiL berebut2 perempuan nan seorang...memang Lega Lah CG biLa semua itu tidak terjadi...

masa on the way baLik pun dani nie diam jee...sampai masuk daLam rumah pon stiLL diam jee...then kitorang duduk2 kat sofa sambiL tengok movie kat tv yang sepatah haram pon CG tak paham *sebab daLam france kot* dan sangat Lah berLainan suasana rumah tu pada waktu pagi dan pada maLamnya...emma dah ke dapur nak buat hot chocaLate untuk kami dan tinggaL Lah CG and dani jee kat Living room nie...

dani : betuL ke ape yang aku buat nie, mirad ??

CG : buat ape ??

dani : yeLah...biarkan anis dengan zaim macam tuh ajee ??

CG : *Long pause* sebagai kawan, kau buat bende yang betuL sebab kau bagi diorang rasa bahagia...

dani : waLaupun aku yang sakit hati ??

CG : kau akan dapat yang Lebih baik *otak nakaL berkata : i'm here !! hekhekhek*

dani : hopefuLLy...

and tiba2 dani menangis, merebahkan kepaLa di atas pangkuan CG...basah jugak Lah seLuar CG dengan air mata dia and memang boLeh rasa kehangatan pipi dia kat atas peha CG...akhirnya, dia pun tertidur atas pangkuan CG...then emma pon datang pada kami and join CG tengok tv yang entah hape2 cerita nya....tak tahu puLak biLa CG tertidur kat situ, tapi memang tangan CG stiLL boLeh rasa panasnya pipi dani kat tangan CG Lagi...


akhirnya, pagi pun muncuL tiba and CG pun bangun tidur...and tiba2 CG senyum sebab,






APE KEJADAHNYEE LAH CG BOLEH MIMPI BENDE2 MEREPEK MACAM TUH ???
CISSSS !!!!



p/s : cerita ini adaLah 70% mimpi sebenar CG dan 30% adaLah rekaan semata mata untuk penyedap cerita...nama2 daLam mmimpi nie pun terpaksa ditukar sebab memang CG ade crush on watak dani tuh pun daLam reaL Life *BHAHAHAHHAHAA* okayy, dah...jangan nak berangan sangat dah...

rasa sejuk = biLik CG pasang air cond
rasa panas kat tangan = handphone yang sedang di charge *hikss*

terima kasih sudi baca jangan marah yee biLa tau ini sekadar mimpi....tak mampu Laa CG nak pegi PARIS sana woiii daLam keadaan sengkek sekarang...kaLau kawen anak orang kaya mungkin Lah kan *hikkkss*


16 comments:

Cik BoBoiBoy said...

hakhakhak!!
dah ingat betul2 ada kat paris tau..
tertipu..tpi best..

anisidayu said...

errrr.....ckp kt dani, anis still single ok?? hahahaha

CiK GorGeouS ! said...

CB : hakhakhak...ampunkan saye =)

CiK GorGeouS ! said...

anisidayu : amboiinyee pun =)

emy zulaiha said...

haha emy tertipu!! kesian cg makan hati si dani pon makan hati.. tp bestt! :)

CiK GorGeouS ! said...

EZ : HaHaHa...padan muke rase tertipu !! hekhekhek~

ayiel said...

urhhh~~tertipu gilaaa! terkebil-kebil tonggek tonggek aku baca cerita kau nih hahahaha

nway~watak dani tu act wujud ke x??hahaha

CiK GorGeouS ! said...

ayieL : HAHAHHAHAHAH~ CG suka betuL ramai yang tertipu...hekhekhek...CG hebat...btw, dani itu wujud cumanyaa nama dia yang betuL dirahsiakan =)

Amierah Nabillah said...

CG!! hahaha. nak marah niiii :P ingat betul lah g paris :P hehehe. comel je dia :D

♥♥ arabella ♥♥ said...

bhaha..tipu rupenyee~ xpe hope 1 day mimpi tu jadi kenyataan kan:)

CiK GorGeouS ! said...

AN : mampu gi daLam mimpi jee, nak buat acaner kan ?? sooobbsss..HEKHEKHEK~

CiK GorGeouS ! said...

arabeLLa : insyaaLLah, amin...semoga sampai Lah sana Lepas pegi haji =)

syieda ;) said...

HAHA :D semangat baca dari mula sampai habis aw. akhirnya mimipi je. aduhh~
btw, best nye dapat mimpi camtu & hope mimpi boleh jadi kenyataan ;)

CiK GorGeouS ! said...

syieda : ahakzzz...acaner...insyaaLLah, doakan jee Lah yea~ =)

noor syazliatie said...

ohmygadddd...igtkan betol cerita ni..alahai,tipah tertipu loh..hikhik

CiK GorGeouS ! said...

NS : tu Lah, Lain kaLi siLa baca sampai habis okayy =)