Saturday, January 29, 2011

berjimba dengan si dia yang tersayangss~

haLLo2 peopLes !! ngeee..hari nie nak senyum jee...kenape ?? sebab hari nie seronok !! sebab ape seronok ??? haaaaa...nie Lah nak cerita neh...agak2 nak start baca entry nie, Lebih baik sediakan pop corn ke, cikedis ke...or, kaLau rase nak terkencing ke hapee kee, bahek Laa berbuat demikian dahuLu kerana entry ini berkemungkinan adeLah sangat panjang *sudah warning ok*




woke up this morning dengan bunyi2 hujan yang menderap kena pada bumbung rumah...di samping itu, kak pah pon tengah bersiap siap nak puLang ke kuantan *sobbbss* sekejap jee sedihnyee...hahaha~ *kak pah jangan marah* disebabkan hujan, aku teLah pon membataLkan keLas aku pada pagi tersebut...tarik seLimut kemudian sambong ZzZzZz...Lena dibuai kesejukan pagi...punyee Lah Lena aku tidur sampai Lah handphone aku berdering :



'ring ring ring ring ring...banana phone...
ring ring ring ring ring...banana phone...
i got this feeLing
and it's so appeaLing'



aku tengok muke sang pemanggiL, oh !! tak payah angkat...mute suda *keji* pastuh dengan maLasnyee, dok menggeLiat Lagik...tengok2 jam dah pukuL 10 pagi...kisahnyee nak bangun Lah pegi mandi, Last2 end up dengan menghadap Laptop macam biase :
  1. bLog !! *giggLes*
  2. bLogwaLking sket *5 bLogs terpiLih*
  3. facebook
  4. youtube

seLesai update sume2 tuh, tiba2 hujan turun Lagik dengan sangat Lebatnyeee...hadoih..memang sojukkk sangat !! gigiL2 dah neh *ok, itu tipu...Lemak masih kaLis* so, maLas nak mandi...heheheh~ janji, tapi stiLL wangi pee...ngadap2 youtube bagai, tiba2 irna katee nak datang sudah sebab rumah beLiau sudah kosong...oh !! Lupee nak bagitahu...UTHM dah start cuti semester dah !! seminggu tau...kau ado ??? *menanges daLam hati cuti sikit sangat* pLan memang nak baLik hari jumaat, tetapi konon2nyee aku puLak adee keLas *tak tahu pLak hari nak hujan, biLa hari hujan keLas akan automatik bataL...oLeh aku*

maka nyaaa, pada jam 3 petang baruLah beta dan irna mandi...itu pun kerana mendapat perkhabaran bahawasanyaa beberapa staff PKPP tersayang bakaL berpindah ke unit Lain...so, kami teLah ke PKPP untuk Lawatan sebeLum cuti *nanti kata kami tak ingat mereka puLak* sampai2 PKPP macam biase Lah...dah katee aku neh kepochi, makanya kecoh seketika PKPP dengan hadirnya aku...jumpee jugee kak Lia dengan kak sya *student master sudah !* Lepas tuh kami terus meLuncur ke square one...shopping sket2 *2 anak tudung untuk seLendang and other girL's stuff* then dapat caLL dari jefri kate diorang dah sampai bpmaLL..

meLuncur puLa ke bpmaLL, terus main boLing...ngeee~ hari ini game agak sLow puLak dimain oLeh pakar2 ini..kenape aku katee sLow ??? hurrrrmmm....susah nak katee Lah...apekah mungkin sebab Lapar, atau aku memang dah boLeh setanding dengan mereka ??? musykiL neh !! *geLak daLam hati*

aku, abg Long, jefri dengan heLmi jek yang main sebab muke2 neh jugak yang kaki boLing...irna tak sangat...tengah2 main boLeh puLak ade abg yus, abg nazruL, reza and diorang punyee cLassmates...makanya, bertambah gamatLa bowLing aLLey itu...nak2 Lagi si buncits tuh *reza* keje nak menyakat aku...hehhehe...weLL, bak katee aku tadi Lah kan...hari nie aku bermain dengan agak cemerLang...marks above 100 untuk dua2 game...and the best part is :

TARAAAA !!!
hehehhee...ok2...penat tau tak main boLing nie...bukan penat apeee...penat menjerit2 geLakkan orang masuk Longkang or tak strike...keji betoL...tapi memang serious puas hati main hari nie...geng2 main pon best !! aww~ i Loike !! tapi agak keganjiLan hari ini...abg Long ade sedikit gaya2 gay pLak *sorry abg Long* tak kuasa aku nak Layan kau nyah !! biLe dah main, penat bagai....makan Lah yang di cari...jefri ajak makan tom yam kat tingkat bawah sekai tuh kat bpmaLL...bau dia memang semerbak...rasa dia ??? awww...tak kuasa nyah nak cerita...tengok neh :
tak ke macam muka2 mangsa dera yang keLaparan tuh...memang sedap weyh !! tapi kesian irna, nasik sumee dah habis...makanya, harusLah dia tak nak makan...siap ajak aku baLik nanti singgah kedai SOFEA *abg waiter kat situ nak ngorat irna weyh !* nak makan nasik...ok Lah irna...nasib baik aku sayang kau !!
haaa...tengok Lah tuh...tak ke terLiur tengok makanan neh ??? memang terbaik !!! cukup rasa...sampai terkeLuarLah air hidung aku neh...pedas, meLekat and meLetopss Lah !!!
tee hee heee...siLa Lap air Liur anda itu...meLeLeh sudah *huLur tisu* memang sedap Lah..aku rekemen makan sini bagi penggemar tom yam...puas hati !! aku makan tadi Laksa tom yam..memang aaaauuuuummmmm !!! sampai sekarang kecur air Liur neh...
baLik dari bpmaLL, irna makan kat kedai SOFEA tuh *muke dye memang sangat tersenyum Lah biLe dapat nasik* then singgah cuci kereta Luar daLam duLu...makLumLah...awaL pagi nanti dah nak bertoLak balik kL...kereta harusLah seLesa untuk dinaiki *giggLes* kemudian baru Lah sampai kat rumah...dah sampai rumah, kunci aku puLak tiada...adeh...makanya menungguLah housemate baLik...masuk jek daLam rumah, exhausted sudah tapi masih gigih menaip entry bengong neh...so, esok dah nak baLik kL dah !! doakan kami seLamat sampai ke rumah ye semua !!
by the way, kawan2 yang berjimba dengan saya hari ini Lah orang2 yang disayangi =)
p/s : kepada yang nak memandu ke mana2 tuh...pandu berhati2, ingat Lah orang yang menyayangi anda !! i Love u !! muahxx~

Friday, January 28, 2011

famous ?? famous amous !! *giggLes*

what so speciaL of being famous ?? hurm...attentions maybe ?? it's ok if u want to be the gLittery and outshine person but whatever it takes, u have to be prepare...i don't know much, as i'm aLso a sociaL rejected person *giggLes* so, just Let's hit the keyboard and start sharing !!
5 steps to be famous !
  1. be unique !! *not freak* maybe korang boLeh try to be youseLf and carry on with things that are different from others...tak kisah La kaLau semua umat manusia suka dengar modern contemporary music tapi korang suka dengar dangdut...(^o^)
  2. Luaskan pergauLan *jaga batas2 jugak* we have to meet new peopLe everyday..at Least 5 peopLe a day...hahah~ macam ramai kan...biLe kite mix around with new peopLe, kita akan buat ramai kawan baru...di samping Luaskan pengaruh, kita ade more choice of friends (~_^)
  3. don't be scared *of siLLy things* kaLau ade new job or new responsibiLities, grab the chance...u have to gambLe on seeing how far can u achieve what u have pLan...success in your fieLd can bring up your name at any time *trust me, i've done it*
  4. open minded *giggLes* weLL, when u mix around with Loadz of characters, u have to be more fLexibLe on how u taLk, scope, topics and aLso body Language...don't judge in the first meeting and try to act cooL enough as peopLe are more cLingy to one who are easy to approach...
  5. Last but not Least, be nice *not stupid, but nice* tak semestinya orang yang mean sahaja yang boLeh jadi popuLar...yang baik2 and angeLic bagai tuh Lagi mudah naik...i mean, u don't have to pretend that u are 'good' but at Least didik diri jadi baik..if peopLe needs heLp, offer them yours...it's not so hard right ?? what u give, u'LL get back (^o^)v

5 sacrifices to be famous !

  1. privacy *definiteLy* biLa dah jadi famous, ramai orang kenaL...u have to be prepared that maybe every singLe peopLe u met might want to know everything about u...incLuding and especiaLLy the darkest secret of yours *prepare !*
  2. so-caLL-perfect-person *hahahhaa~* as they said that being popuLar is aLways a pubLic figure...tak kisah Lah korang artis popuLar ke, coLLege star yang vogue ke or even bLogger yang popuLar kee, u can't run from this titLe...orang2 popuLar nie ibarat orang2 yang tak boLeh buat saLah pon...so, are u prepared ??? better do *winking*
  3. reaL friends *hurmm* i kind of Like this one very much...sometimes when u are on the top, peopLe tend to onLy take advantages on u...they want your fame, even your bestest, cLosest friend...but not aLL of them of coz...it's just, u have to be carefuLL to choose your cLicks...
  4. time *oh !* if u are the one who aLways have a very quiet and peacefuLL week ends-days, prepare to be on scheduLe everyday, 24/7 of your Life...your time wiLL be for the pubLic's aLso...
  5. masa giLa *what ?* say bye2 to those moments u have with your friends or beLoved ones..biLe dah famous, mane nak boLeh jaLan2 daLam kampus buat2 bising and giLa2 main peLok2 tengah khaLayak ramai...tak pasaL2 kang oarang kata korang ade hubungan terLarang kan...tak pon dah tak bLeyh nak pi karok same2 kee...(T.T)"

3 peopLes not to get invoLve to be and when u are famous !

  1. backstabbers *it's a big no no* orang yang tikan beLakang nie memang sangat perLu dijauhi sebab boLeh rosakkan nama baik kitee =)
  2. kaki ampu *yeah !, totaLLy* orang2 yang mengampu ini Lebih cenderung untuk menjadi seperti LaLang...depan kata Lain, beLakang kata Lagi Lain...hurmmm...
  3. pLayboys or pLaygirLs *weeehoooo* huraian ?? think that yourseLf..

hurmm...i guess this shouLd be enough for now...aku tak famous pon tapi, i Learn through my experience..beLieve me, nak dikenaLi and jadi famous memang susah...tapi nak dapat nama buruk memang sangat mudah !! do thousands of good deeds and u'LL be known by peopLes, when u did ONE simpLe mistakes...u are out of the League !! so, be prepared to those who wants to be famous !! (^___^)

Wednesday, January 26, 2011

girLs, u are beautifuL just the way u are

oh !! again and again i feeL Like the community of peopLe shouLd Learn how to say something upon these kind of girLs...go get a Life Lah !! Ladies, no matter what size u are...trust me, u are beautifuL the way u are...i'm getting sick of peopLe keep focusing on physicaL appearance...what say u ??

orang mungkin kate : 'aLah, memang Lah kau marah sebab kau gemok, cuba kaLau kau diva and cun serta cantik macam artis2..wouLd u stand up for those kind of girLs ??' weLL, heLLo !! aku nie kind of perempuan yang bukan sekadar memandang kecantikan Luaran...i'LL stand for any of girLs nor guys kaLau mereka teraniaya...it's just what i caLL sociaL responsibiLity...tapi pada aku, LeLaki takde masaLah weight nie bagai...perempuan nie yang banyak sangat nak di kupasnyee *mode : Lemas*


haaa...cuba korang tengok gambar perempuan kat atas nie...i wouLd Love to throw up the question to everybody especiaLLy guys : 'korang adee seLera tak tengok perempuan keding macam neh ??' aku akui ade seLera masing2, tapi...kaLau tanya aku Lah, aku tak seLera Langsung weyh !! tapi kaLau dah memang korang dari kecik memang berat badan tak boLeh naik, it's just ok...tapi kaLau korang nie aneroxia atau buLLemia i wouLd definiteLy say that : 'u shouLd gain some weights'

hey girL, u don't need to starve to be so skinny...it's aLL because of your heaLth okay ?? the modeLs Look skinny and if u want to be just Like them, eat !! they don't have fats which made them skinny *bukan tak ade daging* kaLau ade dengar2 cara nak menambahkan berat badan dengan makan dan kemudian tidur, siLa jangan ikot !! it's a wrong idea weyh...u have to eat more but heaLthy foods bukan junkfoods macam mcd ke, KFC ke, pizza kee and sume2 fast foods tuh Laa...sekaLi sekaLa boLeh Laa *aku neh dok heran member2 yang dah berbadan sedap and ok bising2 nak kurus, OMG !! benci giLa aku * ok2...enough with the skinny girLs..Let's move on to the criticaL one...


some peopLe may said that this girL Look fat in her wedding dress...are u nuts ?? Look at the face of joy, u fooL !! it doesn't matter how big u are, how peopLe said u are ugLy, it's society the ugLy one...be comfortabLe with yourseLf, have confident and never do anything that wiLL make u suffer...it's ok to foLLow a diet programme tapi, sLow2 okeng...aku macam takut puLak tengok passion orang yang nak kurus neh sebab orang keLiLing bagi pressure pada dia untuk nampak cantik *ignore them* just go step by step and don't go beyond your Limit...

hahahaha...big girLs are aLso LoveabLe okeng...korang ingat yang Lawa2 jek kee yang adee peminat and admirer ?? i saw it with my own eyes taw !! haahhaa~weLL, to those who aLways said that they aren't pretty enough to be Loved or having partners, think twice...it's u who make the desicions...besar ke, kecik ke...yang penting korang tahu macam mana nak bawak diri...seriousLy !! i'm fat and i'm fitting in the society...i'm on diet programme and i'm serious about it but it doesn't mean i'm going to starve myseLf...

weLL untuk yang pLus size yang mungkin nak stay heaLthy *i don't say that boLeh kurus, tapi sihat !* it's heaLthy does matter...kaLau nak ikut cara diet aku, aku share Lah sikit even aku nie bukan fitness consuLtant tapi it works for me...
untuk pagi, harus breakfast hatta seteguk air ke hapee kee...kene makan TETAPI bukan makan oiLy things yee..Lagi bagus kaLau makan ceriaL macam koko crunch ke, cornfLakes ke, honeystar kee...haaa...itu jugak sudah memadai...
untuk Lunch, jangan tiru aku sangat...aku nie maLas nak Lunch *giggLes* kaLau korang makan nasi and kene jugak makan nasi, siLa ambiL separuh dari kebiasaan...Lame2, kurangkan menjadi suku and Last skaLi tak payah makan nasi...pastu Lebihkan sayur2 and sekaLi Lagi...no oiLy things ! *its a big no no* takpon, cubee ambiL buah2an...
untuk tea time, ambiLah sepotong kuih ke, takpon makan biskot kering tu hah *sedap jugak*
dinner, kaLau ambiL nasi, sama jugak kuantitinya dengan Lunch...nasi sedikit sahaja ! digaLakkan ambiL soup2 ajee untuk time2 camneh *soup pun yang betuL2 soup Lah..bukan yang curah air panas tuh* dinner shouLd be before 6.30 pm supaya makanan boLeh hadam sebeLum tidur
supper, tak di gaLakkan makan tapi kaLau agak2 Lapar tuh, minum jek miLo panas ke, susu suam ke...ape2 Lah janji bukan makanan yang berat2...
kaLau daLam sebuLan sekaLi tuh nak Langgar sikit diet nie shouLd be no probLem Lah...tapi kena berpada2...sometimes, we have to treat our body biLa kita dah Lama 'dera' dia *giggLes*
yang paLing penting adeLah...sekurang2nya kene berpeLuh jugak daLam satu hari tuh...takde mase pon kene jugak buat masa tuh...kaLau yang jenis bawak kereta or naik motor tuh, bawak2 Lah berjaLan sikit daLam satu hari tuh...bukan apee...untuk kesihatan jantung kita jugak...hurmmm...adoii...aku bukanLah kurus sangat pon, gemok adee Lah tapi aLhamduLiLLah biLa ikot apee yang aku state kat atas tuh, adeLaa penurunan berat badan tuh...pengeciLan saiz ?? oh !! masih jauh Lagi...
TARAAAA !!!

hahaha! gambar nie takdeLah Lame sangat tapi sebagai rujukan saiz aku sekarang Lah...takpe...moh diet same2 okeng !! pape pon i tetap diva jugak *Lempang Laju2* seLamat mencuba~

Tuesday, January 25, 2011

it's my coLLections~

ekk aahhh ekkk ahhh~ seLamat hari seLasa semua !!! wah3...time2 camnie pon stiLL ade yang mengorok tido Lagi ??? isk3...rezeki tak masuk tau bangun tengah2 hari nie *padehaL jeLes kene bangun awaL sebab nak pegi keLas* haaaa....aku memang sukee nak update entry...tak kira Lah aku nak merapu ke, merepek ke...yang penting hapdet tetap hapdet u aLL~

kaLi nie aku nak story mori sket pasaL habit aku yang susah nak buang sejak2 dah ade jiwa wanita neh...habit ape ??? shopping Laaa sayang !!! adoiii...siyesLy...aku pon naik takut kaLau aku start giLa shopping nak2 Lagi kaLau dapat beLi barang2 yang kiut2 tuh dengan harga yang Luar biasa murah...i'm going crazy babe !!! ahahhaa~ tak percaya ??

my bunch of coLLections of handbags, porches, bagpack, sLing bags and other kind of bags
this is my make-up kit...a huge one bebeh !! ahahah~
books are my addiction...kiree coLLection jugak Lah kan...
teddy bears..aww...i feminin jugak tau...most of my teddy's are given by peopLes around me...
whoaaa...LateLy...shawLs, scarfs and tudung are my addiction...ngahahaha...can't get rid any of them...
maLu nak tunjuk coLLections Lain such as accessories, buttons, handphones and banyak Lagi...barang2 coLLection di atas tuh semuanyaa yang ada kat rumah sewa...u shouLd have seen my coLLEctions of wardrobe kat rumah !! it's waaaayyyy out of controL...weLL, i can't heLp it when it comes to shop-tiLL-drop behavior...ngahahhaa...tapi tuh hanya berLaku biLa berduit okeng~ takde duit, pe Lagi...jom goda2 orang untuk beLanjee...hahahaha *kidding*
so, peopLe out ther...jangan giLa shopping macam saye okeng ?? sebab nanti, tak tahu nak Letak barang kat mane dah...mama !! i need a bigger wardrobe and storage !! ngahahaha~ *memang kene Lempang Laju2*

Sunday, January 23, 2011

pedajaL birthday boy !

haLLo2 everi badi !!! wah3...i tahu u oLLs mesti tertunggu tungu next entry i kan ?? *Lempang Laju2* weLL, bukan apee...memang nak share tapi kesempatan masa itu tiada Lah puLak...banyak bebenor bende nak buatnyee...haihh~ but don't worry, be happy...i'm back now to reaLity !!! ngiahhahaha *Lempang Lagi sekaLi*

actuaLLy, on the 22nd january nie ade birthday one of our cLosest friend whom we caLLed kecik @ mizi RC...oh ! kecik, if u read this u'LL know how hard for us to pLan this...so, on the 21st january, iQa sudah puLang semuLa ke pangkaL jaLan seteLah sebuLan on medicaL Leave...disebabkan kami teLah mengangkat barang2 beLiau yang maha banyak itu ke tingkat 4 perwira bLok L, beLiau teLah bermurah hati untuk membeLanja kami pada maLam tersebut...whooot ?? makan freee ?? of coz Lah Lari diet !! *tak jugak*
the menu : nasi putih + teLur sweetsour + ikan stim + daging goreng + sotong tepung + kaiLan beLacan !! makan punyee makan sampai rasa nak pecah perot...habis jek makan terus bukak pLan apee nak buat untuk kenekan birthday boy pada keesokan harinya...pLan asaLnyee begini :
konon2 nak buat2 macam tengah jogging di tasik and then si irna neh sesak nafas...then caLL orang2 terdekat iaitu kecik and the geng mintak toLong bawak ke PKU coz aku bawak motor sahaja..yang Lain2 dah standby kat PKU nak surprisekan si kecik nie Lah kononnyeee...

after buat pLan pertama tuh kitorang teros caLL ash *one of tukang dajaL* nak buat confirmation sumee...tup2...diorang memang busy siang2 tuh *busyyyyyyyy sangat* pagi diorang 'study', petang puLak ash ade siLat...takkan nak buat tengah2 hari rembang tuh kan ?? cair Lah make-up akuh !! *tak diva dah Lah* so, kene Lah canceLkan pLan first tuh...then came out with the new pLan seperti yang terjadi di bawah *2 jam okeng meeting* :

keji tak kami ?? manee adeee !!! baik tau !!! koL 7.30 maLam irna dah start caLL diorang, maLangnya semua tak angkat *soLat maghrib Lorr* tunggu punyee tunggu, irna pon dapat caLL kecik and bagitau yang kereta die sangkut kat area kampus bandar...irna mintak kecik datang becoz die try caLL ash tapi tak berangkat *kononnyee* so, tunggu punyee tunggu datang Lah makhLuk berdua neh !! Lame okeng nak tunggu mereka datang....then mintak kecik tengok2kan kereta tuh...nak dijadikan cerita, diorang neh bukan reti pon pasaL kereta neh *geLak guLing2*

masa nak Laksanakan pLan nie punyee Lah banyak distraction...muLe2 ade akak2 yang aku kenaL LaLu siap nak toLong, seb baik aku sempat bawak akak tuh Lari, pastuh pomen puLak siap bLey LaLu kawasan tuh !! kecik pLak siap bLey duduk atas motor aku yang kat bakuLnyee tuh ade barangan untuk mendajaL *seb bek aku cepat2 haLau* haizzz...macam nak gagaL jek surprise kami nie...tapi so far so good...akhirnyaa geng2 kecik yang Lain neh pon sampai dengan kachak dan hensemnyee...kecik muLe2 macam nak Lari jek dari situ tapi Last2 dye join jugak bebudak itu tengok enjin kereta...masa ini Lah, kami mendajakan die dengan menghempok teLur sebanyak 5 bijik *sakit woii* dan tepung...maka terjadiLah hantu tepung dan teLur (hantu te-te) *baca betuL2*

haaa...Lepas dah mendajaL baruLah kami keLuarkan kek yang sweet ini dari cik kekasih beLiau yang ade kat kemaman sane...sape Lagi kaLau tak Lain tak bukan : cik izzatuL shazni !!! yeah !! sangat sweet okeng itu budak...mereka ini pon sweet *mizi, mu kaLo buat pape kat adek aku neh...aku hempok kau Laju2 sampai kecik Lagik* makanya...kecik pon potong kek itu kemudiannyee suap kat muLut sorang2 pada maLam tuh...wah !!! sweet giLer !!


ucapan tak nak menahan kan ...tak peLah kecik...ini hari kau...aku benarkan kau nak cakap apee pon...hahaha...'ucapan untuk shazni, i Love u Lah !' awwww....tak pengsan kau die buat pengakuan begitu depan mamat2 tough yang Lain ??? hahahha~
weLL !! seLamat menjadi tua wahai kecik dari aku...semoga apa yang kau hajati akan ditunaikan...seronok dapat kenaL kau...tahun nie kita sama2 dah 22 tahun makanyaaa mari bersikap matang !! hahahha~
HAPPY BIRTHDAY KE 22 TAMIZI NADHA !!

Friday, January 21, 2011

shopping itu terapi *hahaha*

oh ! no...actuaLLy mahu buat ini entry sejurus baLik semaLam dari berjimba...tapi, apakan daya beta teLah tertidur puLKak *sigh* but don't be sad...beta dah kembaLi bangun neh *geLak guLing2*

haaa...kan ade semaLm aku bagitahu yang kami yang mentor2 neh nak buat piknik kecik2 Lah seLepas diorang beriadah pagi and berkayak sumee..so, kan dah tido jam 3.30 pagi kan *sediakan bahan2 nak masak, bLend, potong sumee* , kaLau tak kerana kak pah kejut aLamatnyee memang jadi makan tengah hari Lah breakfast itu...bangun2 tuh teros ke dapur *muka ngan muLut pon tak sempat cuci tau ! hee* masak bihun, buat sandwich and buat cucur...perghh...memang dasyst muLti taskernyee..seb bek aku co-chef jek..kak pah da start masak first round...
masak, masak jugak tapi semua mentor buat jugak port Luck..bawak sorang sikit takot tak cukop pLak kan...dah kumpuL2, tengok banyak puLak benda nak makannyee...weLL, bagus jugak...sebab anggaran kitorang ade daLam 30 orang jek termasok mentor, sekaLi budak2 jek dah ade 40+++...fuhhh, nasib baik adee back up pLan... (^_^)v
aktiviti kayak
muke2 eksaited sebab dapat kayak
Lepas dah penat2 bersenam pagi tuh, baruLah diorang makan sumee tuh...badan dah Letih neh, ingat nak baLik mandi Lepastuh booooooom tido, sekaLi diorang ajak keLuar nak bawak adik2 mentee neh tengok2 bpmaLL *yang sebenarnyee gian nak gi maen boLing* boLeh tak budak2 nie pegi tunggu bas dekat pondok pas daLam universiti ?? korang neh buat akak geLak Lah !! *my bad jugak sebab tak Lead diorang* nak buat camno, dah daLam ramai2 manusia yang keLuar tuh aku sorang jek mentor perempuan *aku perempuan Lah !* jefri saari, heLmi, sood, maeL and abg K pon sampai kate aku LeLaki jugak *penat make-up tau !* so, sampai2 ajee kitorang boLing 2 game...tak payah cakap papee, memang aku paLing corot Lah !!
sadis betoL itu markah !! tapi beta tetap puas hati sebab dapat Lepas gian main boLing...gian weyh, Last main pon mase awaL sem Lepas kot...korang kira Lah sendiri berape Lame tak main tuh *u do the maths, tee hee* habis boLing, diorang ajak pegi makan KFC !! biadap betoL...padahaL tau dah aku tengah on diet...so terpaksa Laaa ikotkan jugak *aku kan cooL* tapi aku makan twister ajee Lah !! *makan jugak* Lepas soLat sumee..kitorang masok tengok movie cite FASTER..perghh...pada aku cite tuh menarik jugak Lah...pLot tersusun, mesej sampai and effect die pon ok Laa...ok2, aku paham...daLam wayang tuh ade 3 orang jee perempuan yang Lain sumee LeLaki so aku tergoLong daLam goLongan LeLaki gak Lah kan ?? *erk ??* tapi nak cakap jugak, movie itu best !!

then, tibaLah masa yang aku tunggu2 !! shopping !! weehooo...disebabkan beta rajin menabung dari buLan Lepas, so buLan ini boLeh shopping *duit makan banyak saving sebab dah kurang makan* untuk menunjukkan aku nie perempuan, aku shooping barang2 perempuan Lah !
teLah terbeLi beg jimmy choo ini...hehehe~
aneka seLendang and inner...actuaLLy ade accessory nyee tapi gamba itu hiLang puLak *maLas nak snap Lagik*
daLam usya2 buku kat popuLar book store, ingat nak beLi noveL tapi ternampak ini buku and teros grab..mahaL sikit Lah harganyee, tapi mahaL Lagi iLmu dia tuh !!
banyak Lagik barangnyee tapi macam segan nak tunjuk *mengaku shoppahoLic* maka baLik adeLah sangat penat...kemas2 sumee brang2 neh, mandi kemudian terus terLeLap...suppose pagi ini ada keLas tapi canceL...so, menunggu keLas jam 11 pagi =)

Monday, January 17, 2011

pra-dipLoma kasi gegar !

haLLo2...what's up ?? owh !! pretty tiring day !! serius, tapi tetap seronok...weLL, as i toLd before in the previous entry, i'm going get more and more busy from 16 january untiL the end of semester...so, the day had came to us...where the 'pra-dipLoma' students came and join us in UTHM in order to be a better man after they graduated from here in 4 months time...pergh !! tanggungjawab sangat besar weh !!

from earLy in the morning, 40 of the mentors woke up on sunday *where most of the cLiques were stiLL on the fLuffy bed* and assembLe in the DTII haLL to give a warm weLcome to our new brothers and sisters...everything went smoothLy from the beginning 'tiLL the end *aLhamduLLah, syukur* agak ringan sedikit keja2 pada hari nie sebab pengambiLan dan pendaftaran jugak tak berapa ramai...seteLah di kira dan di toLak tambah semua, ade 93 orang student yang mendaftar... *ramai tuh*

seLesai takLimat semua, as the ketua fasiLitator...i'm in charge of 'pLaying' around with the chiLdren !! ngiahahhaa~ when i said 'pLaying' its reaLLy mean pLaying..or fooLing around...breaking the ice from each to another individuaL...weLL, i'm having a good time today and there wiLL be other programme together in the future !! team mentor memang terbaik !! Love ya~
a few of the mentors~
this is ummi, my new mentee =) *cute macam saye !!*

this is farah, my mantee jugak... *happening dan pening macam saye jugee* =)
sangat Letih, so...wiLL update Later !! =)
sibuk pon, tetap rindu... (^o^)v

Saturday, January 15, 2011

program persediaan dipLoma UTHM 2011..

starting from today, i'LL be very busy...i have my resposibiLities and it become my number 1 priority...responsibiLities : cLass, group project, individuaL assignment, cLub's work, cLub's programme and now, i'm going to have my mentees...i'm a mentor now !! *guLp*

weLL, maybe adee yang tak tahu kot bahawasanya UTHM baru jee nak muLakan program persediaan dipLoma...kaLau tak saLah aku, program nie dah adee kat banyak universiti yang kukuh...biar Lambat, asaLkan buat kan....kurang2 UTHM dah ade perancangan and market strategy untuk pengambiLan next intake...kesedaran NC UTHM nie Lah yang dah Lead kepada perLaksanaan program nie...weLL, atas dasar portfoLio KeLab KaunseLing Dan Kerjaya berorientasikan kaunseLing dan fasiLitator yang diLahirkan oLeh KKDK sebagai pemudah cara, KKDK dipiLih bagi bekerjasama dengan pihak universiti bagi menjayakan program kaLi ini...

peLajar baru fresh Lepasan SPM nie dah ditawarkan oLeh universiti bagi mengikuti kursus persediaan dipLoma di UTHM untuk mendedahkan mereka dengan campus Life dan pembentukan sahsiah serta pembangunan modaL insan para peLajar baru...mereka akan mendaftar pada esok hari (16 januari 2011) di DTII...KKDK teLah dipertanggungjawabkan memegang amanah menjadi mentor (penjaga dan pembimbing) bagi peLajar tersebut seLama 4 buLan mereka beLajar di sini...mentor bertanggungjawab menjaga kebajikan, keseLamatan dan membantu mereka sehingga mereka tamat pengajian pada semester ini...

Lebih menarik Lagi, kami teLah menerima adik2 ini seperti menjaga adik2 sendiri sebeLum kami bertemu dnegan mereka...weLL, aku bukan nak kate banyak Lah tapi sebagai seorang mahasiswa UTHM memang program kaLi ini adeLah amanah terbesar yang pernah KKDK peroLehi sepanjang 15 tahun bertapak seLain dari minggu haLuan siswa pada setiap tahun...

maka, aku memang akan sangat sibukLah sebab sekarang aku bukan jee nak kene jaga diri sendiri tapi ada adik2 yang oerLu dibimbing dan di tarik untuk masuk ke UTHM bagi intake akan datang...so, seLamat datang adik2 !! =)

p/s : rasa macam giLa kuasa puLak sebab ade 3 jawatan daLam 1 program seLama 4 buLan neh...ahahhaa...mentor, ketua mentor perempuan dan jugak ketua fasiLitator...terima kasih pengarah sebab percayakan saya... =) Lagi cerita akan update Later bersama muka2 peLajar baru okeng !!

Thursday, January 13, 2011

efek demam kepada motor...

kisah bioL ini terjadi pagi tadi...disebabkan semaLam banyak menangis, kene hujan puLak, kepenatan...maka, pagi ini badan teLah mengisytiharkan demam mengejut !! bangun2 dengan niat nak ke keLas, terbantut kerana tarikan graviti di kepaLa sangat Lah kuat...huhuhu...maka, sambung tido, ingat nak ke keLas jam 10 itu..bangun2, seLuruh badan vibrate sekuat2nyee ibarat macam adee gempar bumi puLak...nak tak nak, gagahkan diri jugak naik motor pegi kLinik *mukee sangat seLebet okeng* gi kLinik paLing dekat kat rumah, kLinik zain sebab PKU jauh sangat...nasib baik ini ade compumed, maka free *giggLes*
dah jumpe doktor sumee, dapat injection turunkan suhu badan...perghh...Lepas inject baru Laa Lega sikit...kaLau tak tuh, rasee Loya jee tekak neh *macam morning sickness puLak* biaseLah doc itu, bebeL2 sket pasaL kesihatan Lepastuh beLiau suruh saye makan nasik !! beLiau tak tahu ke, saye dan nasik adeLah musuh ?? haizzz~so, biLe dah jumpee doc dan adee penyakit...kene Lah amik ubat ubatan yang sangat banyak neh kan ???

bukan sejenis dua...berjenis2...hadoiiyaiii...tapi, nak Lekas baik keneLah makan jugak kan...

doc bagi MC sehari sebab badan penat and muntah2 *i got MC okeng, so diam* ...dapat gLukos juga and doc suruh jugak makan nasi even sekaLi sehari *baik doc* keLuar dari kLinik memang terhuyung hayang raseenyee badan ini..tapi gagahkan jugak...kepaLa dah start makin berat...aku pon nak start Lah enjin...ku cuba2 hidopkan enjin tak boLeh puLak..haiyooo....dekat 10 minit gak Lah aku cubee start tapi tak dapat *aku tak pakai motor ade starter ok* saat2 cemas ini, hadir Lah abang2 UTHM yang pegi weLLward tuh untuk membantu...

abg : napee nie dik ?? tak boLeh start eh ??

aku : dah cubee banyak kaLi dah neh...

abg : meh saye try... *cuba2* saye rase motor nie ok jee...adik nie yang demam terok sangat neh...

aku : napee pLak ??

abg : kunci tak puLas, mane nak start motor ??

aku : *bLushing sungguh !*

adoiiiiii !!! maLu aku !! janji...kaLau jumpe abang tuh Lagik kat UTHM, aku akan pura2 jek tak kenaL...huahuahuahua~

Tuesday, January 11, 2011

=(

kita hanya mampu merancang namun tuhan yang menentukan...tak semua yang kita hajatkan akan kita peroLehi dengan jaLan yang pantas, singkat dan mudah...tuhan menguji untuk kita peLajari...maka, teruskan senyuman dari terbit mentari hari ini sehingga terbit mentari keesokannya...

kaLau hati boLeh bicara,
yang tersimpan di sudut ingin diutarakan,
biar Luka ini bisa ditatap semua,
agar mereka tahu yang menanggung sakit ini adaLah aku !
aku yang merana,
aku yang sengsara,
aku yang tak upaya...
buLuh Lompong memang ketara akan mengosong,
hati kosong apakah bisa empunyanya menampung ??
biar jasad masih berjaLan,
biar jantung masih berdegup,
tapi aku pasti yang jiwa itu teLah hiLang,
di bawa bersama harapan kau yang setinggi gunung...
duLu miLik aku, kini jadi debu...
duLu berwarna warni, kini pucat tak berseni...
aku tahu kau memang tak peduLi,
aku tahu kau bukan miLikku yang hakiki,
aku tahu kau dan aku hanyaLah seni,
seni yang diLukis atas kanvas,
cantik di gantung menjadi penghias,
hakikat cerita disebaLik Lakaran hanya punya peLakar...
sisa neon mengerdip memandang,
keLip2 muLa suram...
maka tamat kisah kesunyian dan kehampaan maLam,
moga esok songsang gembira kembaLi menjengah =)

Monday, January 10, 2011

budak sekoLah terLampau !

*sobs3*...okeh, enough dengan duka Lara...nak put aside duLu...ini ada kisah menarik yang terjadi pada hari ini keatas aku, dia dan orang sekeLiLing *menarik sangat Lah konon* weLL, starting of the day macam biase Lah, bangun pagi, siap2 dengan pantas *sebab dah Lambat* , panaskan enjin moto, baru gerak dan memecut dengan keLajuan 90 km/j di jaLan parit raja *sangatLah mengejar waktu* ...sampai2 keLas, Lecturer beLom masuk...bLaja2, tukar keLas Lain puLak...kemudian dapat text dari member : 'mirad, free tak hari nie..nak discuss pasaL program yang cakap hari tuh' ...weLL, seLaku diva yang hot dan nerd, daLam keLas tak boLeh main henfon *tapi repLy jugak* : 'free after 12' and he repLied : 'jumpe kat cafe tsn jam 1' and i was Like : 'ok =)' mesti kau orang nak cakap camnie kan : 'eLLeh, itu pon nak cerita' *suke hati beta !*

unfortunateLy, cLass 2nd dissmissed at 10.30 a.m and i was Like takde tempat nak pergi instead of Library...tapi tak macam nak pergi Library Lagi even Library itu dah cun ! makanya Jemang pon baik hati bawak saya puLang ke taman parit raja semuLa because the appointment is at 1 o'cLock...baLik rumah riLek2 kejap baru siap and gi jumpe mereka...we have a short meeting regarding the project and after we dissmissed, again Jemang brought me back home...nak dijadikan cerita, aku nie memang Lah tengah marah dan agak keLetihan...maka, emosi aku agak Lah tak stabiL pada ketika itu...

mase nak baLik tuh, aku ikut jaLan beLakang yang kene tempuh sekoLah...tengok2 jam dah dekat 1.30 petang...memang ramaiLah umat manusia berpakaian seragam sekoLah berbondong-bondong nak keLuar sekoLah kan...ade yang naik basikaL, jaLan kaki and tak Lupe gak yang naik motor...dari jauh aku dah nampak ade 3 bijik motor nie main2 atas jaLanraya...main bertepuk bertampar puLak *kang kau jugak yang aku tampar* nasib baik prediction aku betoL, budak2 sekoLah itu memang bakaL merempuh aku kaLau aku tak eLak tadik *kaLau tak dah kurang hantaran kawin aku sebab caLar baLar* ...aku stop motor and aku panggiL bebudak yang hampir2 nak Langgar aku tuh, 2 orang budak LeLaki form 4 *aku sempat interview* yang Lagi 2 motor tuh dah keLam kabut Larik !!

Budak SekoLah : BS, aku : M

M : eh, kau nie bawak motor ade Lesen ke tak ?? *nada garang*
BS : *tunduk menekur jaLan tar, diam*
M : kaLau akak tak eLak tadi, mahu caLar badan akak nie... *pandang dengan garang* apasaL diam ?? tadi bukan main sangat main2 mase bawak motor tuh...
BS : mintak maaf kak... *mukee masing2 nak nangis*
M : maaf memang boLeh bagi..nie kaLau korang Langgar orang mati ke nanti sapee yang susah ?? mak bapak korang tau !! *parents2 yang amik anak sumee pakat tengok aku marah bebudak tuh*
BS : *sorang dah menitik air mata*
M : macam gini Lah, sekoLah nie kan ?? *tunjuk kat sekoLah-rahsia-itu* meh kite pegi jumpe cikgu disipLin nak ??
BS : tak nak kak...mintak maaf kak, kami tak buat Lagi..mintak maaf kak... *due2 dah nangis*
M : tuh apee kat tangan tuh ?? *dan2 budak yang bonceng tuh buang rokok kat jaLan tar*

M : ayah mak tahu tak korang merokok nie ?? *LagiLah aku menyirap*
BS : toLong kak...mintak maaf kak...kami tak buat Lagi *stiLL nangis2 Lagi*
M : korang nie...mak ayah anta pegi sekoLah suruh beLajar...akak rasa, nie mesti mak ayah tak tau korang merokok gak kan ?? *due2 geLeng kepaLa* adoiii...akak bukan nak bersyarah kat korang tengah2 hari buta nie...tapi akak marah La kaLau adik2 akak nie buat perangai macam gini...satu, bahayakan nyawa awak dengan orang Lain biLa bawak motor macam gitu...dua, merokok masa usia macam awak2 nie...kaLau ikutkan memang dah masuk baLai dah nie *saje gertak*
BS : toLong kak...mintak maaf kak...kami tak buat Lagi *macam nak geLak Lah sebab dari tadi diorang uLang ayat yang sama macam record tape...hahaha...eh3, siyes baLik*
M : ok Lah, *kuarkan henfon amek gambar picture sorang2, konon2* akak pegang gambar korang ber2...Lepas nie kaLau akak nampak Lagi korang bawak motor macam gini pastu hisap rokok dengan uniform Lagi...siap Lah ! dah, pegi baLik...

dengan baik hatinya, aku beLanje bebudak tuh minom kat kedai makcik yang meniaga kat situ...hai, tak pasaL2...kaLau diorang tak nanges sampai terhenjut2 bahu tuh, takde makneenyee aku nak Layan begini baik ! hahaha~

BS : trima kasih kak...akak UTHM yea ??
M : haah...ngape ??
BS : urmm...jarang budak UTHM tegur2 kami yang buat saLah nie.. *senyum*
M : kau ingat diorang banyak mase nak tegur2 korang jee...korang dah besar, pandai2 Laa nak jaga diri...dah, akak nak baLik...ingat pesan akak tadi !
BS : baik kak...
ngahahhaa...agak2 boLeh dapat anugerah kakak bertanggungjawab tak ?? bukan senang aku nak bersyarah gitu gayanyeee...so, moraL of the story :
  • budak2 sekoLah, siLa jangan merokok...nak mati pon tunggu Lah habis sekoLah duLu...Lagi buruk merokok daLam uniform sekoLah...sangat !! Laki pompuan samee jee...
  • bawak motor ke, kete ke, siLa berhati2...jangan nak main redah ajee...kaLau bukan kau yang mati, orang yang kau Langgar tuh tak pasaL2 mati..giLa !!
  • even ade Lesen pon, praktikkan ajaran masa kau nak amik Lesen tuh...masuk simpang bagi signaL, Lampu brek check Lah, jangan nak menyusahkan orang maLam2 tak perasan...Lagi satu, Lampu brek ngan Lampu signaL kaLau same memang seronok sangat kee ?? kompius Lah giLe !!

ok Lah...setakat ini bebeLan saya...nanti2 saya bebeL Lagi ! tata~

Sunday, January 9, 2011

tak nak Lah !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

adeh !! tengah syiok2 tido dapat caLL dari ayah...

ayah : heLLo, how's everything ??
aku : so far aLhamduLiLLah..nothing much....baru start keLas kot...
ayah : oh ! ok...anything just Let us know ok...jangan simpan2...
aku : ok..
ayah : so, are u going back on chinese new year ??
aku : of coz !! so far TBC memang takde pLan pape dengan cLub sumee...
ayah : good ! whatever, u have to bLock the dates on this becoming chinese new year..
aku : ok2...nak pegi Langkawi eh ??
ayah : eh ?? mak kau tak bagitahu Lagi keeee ???
aku : bagitahu apee nie ???
ayah : ade orang nak merisik kau...
aku : kejadah nyeee...

tuuuttt..tuuutttt...tuuuttt...time2 macam gini Lah Line nak putus...aku pon try Laaa caLL ayah baLik tapi faiL...adoiii !!! benci betoL Lah...'papa teLefon, papa teLefon huaaaa' *ini bunyik ringtone ayah* meLompat aku pegi angkat teLefon...

aku : ape cer nie ayah...jangan Laa buat Lawak2 di petang hari...
ayah : betoL Laaa..sape nak main2 puLak...
aku : giLe apee ??? sapeee ???
ayah : entah !! kau baLik nanti Lah kita cerita...baLik awaL tau !!
aku : *bLurr*
ayah : ok Lah, nanti2 ayah caLL Lagi...nak keLuar ngan semua nie...bye..take care...diet, diet jugak tapi kene makan...excersice jangan Lupee...

ayah aku pon Letak teLefon !! adoiii !! macam manee nie ?? sape puLak yang nak merisik aku nie ?? apasaL aku tak tahu ?? aku bercinta dengan sape2 ke yea ?? awak hantar rombongan ke ?? *tak tahu tuju kat sape...ngahahhaa* setahu saye, awak tak tahu saya sukee kat awak !! arrrgghhh !! stress betoL...rase macam nak capai teLefon and caLL beLiau cerita, tapi........ *sigh* macam Lah dia kesah =( *do u care ?..huuuu*

menghadap Laptop...terfikir fikir dan rase nak nanges pon ade...adoiii.. *sobs3*

*tuut..tuut bunyi msg masok*

'free your time 3 febuari to 5 febuari...sudah check in untuk hoLiday kat PD...confirm..jangan tak baLik puLak'

eh3..tadi yang caLL tuh apee ?? okeh, saye mengeLamun !! *pengsan*

kiasan kita biasa buat =)

pada aku benda nie sangat keLakar...biasenyee akan ditanyakan daLam nada kiasan sebab nak mengetahui faktanya tanpa rase desperado *kadang2 aku pon buat*

situasi 1
A : eh2...kita nie text2, caLLing2 or jumpe2, tak ade yang marah ke ??
B : kenape puLak nak marah ?? kita buat saLah ke ??
A : yeLah, bf / gf awak tak marah kee ??
B : oooo...saya singLe Lagi =)

*kebiasaannyee conversation nak tanyee orang tersebit dah ade awek / pakwe ke bLom*

situasi 2
A : awak nie caLL / text saye ade pape kee nie ??
B : takde Lah..sajee nak tanyee khabar...takkan caLL pon tak boLeh ?? free tak nie nak cakap ??
A : oh ! free jee...
B : sebenarnyee ada benda nak mintak toLong nie...

*kebiasaannyee conversation ini nak mengeLak dari rasa curiga caLL nak mintak pertoLongan member*

aku nak uLas situasi 1 duLu...aku paham, kita penuh dengan adat ketimuran yang banyak sangat kiasannyee..tapi kadang2 sangat annoying puLak soaLan itu terutama sekaLi biLa orang uang tak rapat dengan kita ajukan...i think, for the first move bagi mereka2 yang baru berkenaLan, tak sesuai raseenyee nak bertanyakan perkara2 peribadi secara terus...mungkin kaLau tengok karekter orang itu jenis happy-go-Lucky *macam beta* boLeh Lah nak tanye daLam nada gurauan, tapi don't expect they'LL share everything with u...janji keLakar !!

daLam situasi 2 puLak, orang biasanya takkan terjah terus nak mintak pertoLongan...mestiLah kene tanya2 khabar bagai sumee...nak2 Lagi kaLau memang orang yang kita nak mintak pertoLongan tuh dah Lameeeeee sangat kita tak contact...ianya agak awkward Lah kan...so, kepada si penerima panggiLan, terima ajee dengan hati yang terbuka...dan yang membuat panggiLan, budi bahasa siLaLah jaga...

banyak Lagi aku nak kongsi tapi ini yang termampu untuk difikirkan..weLL, petang ini pon hujan..maka, mari qada' rehat yang tak tertunai...zZzZzZz ~

p/s : saya masih terasa, tapi saya cuba buat macam takde ape2..(^_^) haih..sampai biLaLah nak makan hati nie =)
i don't know why, suddenLy i can feeL the emptiness of my heart...janji !! maLam ini terasa sangat keciL hati dan sangat touching !! terima kasih =x

Saturday, January 8, 2011

kau ke, aku yang diva ??

aku baca buku LoreLei Mathais, 'step on it cupid' kat satu taman nie...buku nie memang enjoy Lah...it teLLs the story of a woman's desperation on finding her own Life-mate, and at the same time she have to face the havoc made by her best mate, annoying boss and her ex-boyfie..interesting !! baca noveL sambiL Lepak2 dekat taman memang superb...

tengah dok Lepak2 tuh, tiba2 datang segeromboLan perempuan2 gedik dengan gaya aLa2 diva *soooo tak jadi* menghampiri kerusi yang aku tengah Lepak tuh..weLL, diorang nak dress-up aLa2 fashionista bLair waLdorf *xoxo, gissip girL* konon, tapi tak berape nak sedar bahawasanya maLaysia ini panas dan penuh adat ketimuran..kejadah apee tengah panas pakai coat tebaL and cermin mata hitam tatkaLa hari adeLah mendung ??..and mereka juga bangsa aku ! meLayu...cantik betoL tengok mereka ! *mata ke atas tangan ke dada*

hadoiii...ok2..bukan nak mengumpat cara mereka bergaya...it's up to them Lah kan...tapi, i can't understand why they have to be so Like the queen-bee styLe dekat itu pubLic...mengekek2 ketawa macam cik ponti *pontianak* mengganggu manusia macam aku yang tengah rest dengan tenang nie...haih...i waited for about 15 minutes hoping that they'LL Leave the pLace on the dot, but sangat mendukacitakan sungguh diorang tak bLah2 dari situ maLah menambahkan kebisingan hiruk pikuk kota...

aku cuba nak abaikan kehadiran mereka di situ, aku sumbat earphone pasang Lagu2 instrumentaL yang Lagi buat aku terbuai-buai baca noveL...then, aku pon dengan penuh rase semangat baLik, sambung Lah baca noveL tuh...then, dari Lirikan mata aku, aku nampak the group of bLair waLdorf wannabe tuh bangun Laa *fuhhh ! aman* ku sangkakan panas berpanjangan...mereka patah baLik and pindah duduk kat area kerusi aku...kira kat sebeLah aku Lah...2 orang duduk, 3 orang berdiri...and they continue to chat among themseLves *disaster !* masih serupa, geLak mengiLai cam cik ponti dan engLish pon berabok cakap ! *apeeLah mereka ini*

'u tau...semaLam i jumpe a guy..adoiii...soooo the hot stuff...i rase macam nak ngorat je tapi takkan Laa i yang super awesome nie nak buat first move....oh ! soo the desperate' *kaLau kau dengar kau nak geLak tak ???* aku dah geLak awaL2... (^o^)v

and the interesting part begins...starbuck coffee saLah seorang dari mereka teLah pon tertumpah pada baju aku neh and the conversations are fuLL with ............................. ( bLair waLdorf wannabe : BWW, mirad : M )

M : excuse me, i'm sure that u owe me an apoLogy regarding the stains u made on my cLoth ? *berkata seLepas tiada reaksi mintak maaf Langsung Lepas dah buat sLah*

BWW : eh, kau cakap ape neh ?? banggaLah sikit orang meLayu, cakap bahasa meLayu... *i bet she can't understand my fuLLy engLish conversation...ahakz*

M : Laa...u guys meLayu kee...i thought u guys are girLs from the gossip girL's drama...the fashionista and super hot girL *mata ke atas, tangan ke dada* tak kisah Lah...weLL, baju saya yang kotor dek kerana kopi cik diva nie takkan nak biarkan ajee...at Least, say sorry Lah ! *aku masih menggunakan saya*

BWW : oh my dior ! *bajet fazura daLam pisau cukur Lah tu, tapi handbag pakai gucci pasar maLam jugak..i can teLL* coffee i kene baju u kee ?? sorry Lah...tak perasan...but...

M : yes dear...the stains tak boLeh nak simpLy cuci and i'm waiting for my boyfie now nak keLuar...

BWW : aLaaa...go and find new outfit jeeLah...it's so Lame and so Last year ! *rase macam nak tampar jee pompuan neh* Lagipun berape sen je baju u neh...u pakai apee pon keLuar dating, Like your boyfie care...bukan hensem pon boyfie u...

M : hurm..ok, my saLabianca tops nie murah jek..RM 130 jeeee...it's your fauLt and pLease pay it Lah ! i baru beLi tadi and teros pakai, resit pon ade simpan neh kaLau tak percaya *senyum*

BWW : *muke tercengang* err...err...

and tibe2 beberape orang daripada mereka macam gedik2 betuLkan baju bagai and terdengar mereka bisik2 : 'uiiish, handsomenyeee'...and aku tak peduLik sebab tengah marah sungguh kat si gedik itu...and suddenLy...

mr.X ( jejaka yang mereka tengok ) : mira, are u ready ??? jom..

M : eh, u dah sampai...kejap yeee...i punyee baju kotor Laa dear...terkena coffe dia neh...

mr.X : mane ?? isk...banyak nyee kotor...takpee...we drop by somewhere and i'LL get u another piece of your favourite...by the way, u stiLL Look nice..

M : hurm...ok... *menghadap kembaLi perempuan itu* so, sista...tape Lah...don't bother with the stains u made...my boyfie wiLL think about it Later...

BWW : *sumee mukee tercengang siap nganga2 muLut Lagi*

and i Left with mr.X menuju ke kereta beLiau yang beLiau park tak jauh dari situ...


pada saat itu, aku tahu yang semua bLair waLdorf wannabe pada ketika itu tengah frust menonggeng2 tengok pugeot and mr.X aku yang bukakkan pintu kereta untuk aku itu...Loving siot !!

maka dengan itu nak bagitahu semua Lah..jangan nak berLagak diva dengan orang2 yang nampak innocent *macam aku* and konon Low cLass *macam aku jugak*...sebab mereka mungkin Lebih beruntung dari anda...dan aku jugak harap, aku dapat ajar si sombong2 daLam situasi khayaLan aku neh di aLam realiti !!

*ngiahahahhaa...yeee....aku berangan angan ajee !!* (^_^)

Love is cinta...

Love is the greatest feeLing,
Love is Like a pLay,
Love is what i feeL for you,
each and everyday...
Love is Like a smiLe,
Love is Like a song,
Love is a great emotion,
that keep us going strong...
i Love you with my heart,
my body and my souL,
i Love the way i keep Loving,
Like a Love i can't controL...
so remember when your eyes meet mine,
i Love you with aLL my heart,
and i have poured my entire souL in you,
right from the very start
-megan-

i can't say it properLy when we have our conversation...but i'm expressing my Love to u with the beautifuL poem written by somebody eLse that represents mine *bLush*

Thursday, January 6, 2011

100 truth to be reveaLed !

budak giLee ini memang nak kene hempok dengan aku...tag banyak2 soaLan tapi tak mau bagi aku copy-paste !! cisskek kau wahai budak bernama izzatuL shazni !! weLL, i tak sukee nak hampakan permintaan orang...because i tahu, paparazzi semua sedang bersedia nak korek segaLa rahsia i kan *berLagak diva siot !! Lempang Laju2* weLL, takpe Lah...i jawab jugak ~

nasib baik budak ini tag soaLan2 basic...heh !

1.reaL name : Amira bt Adnan *as stated in IC*
2.nickname : mirad *paLing comman orang panggiL* , mira *orang2 tertentu panggiL* , ya or kak ya *famiLy* , mirod *irna, kak nana and iQa sengaL panggiL* ..teehee =)
3.zodiac sign : i'm a taurusian !! *ganas weyh*
4.maLe or femaLe : haL-haLf *diorang yang cakap!*
5.eLimentary schooLs : sekoLah kebangsaan ampang (SKA), sekoLah rendah agama kampung meLayu ampang (SRAKMA) *ingat siot !*
6.high-schooLs : sekoLah menengah dato' ahmad razaLi (SMKDAR) *2 weeks* , sekoLah menengah sains raja tun azLan shah (SERATAS) *ye tahu, sekoLah banyak monyet tuh*
7.coLLege : koLej matrikuLasi meLaka (KMM), currentLy in universiti tun hussein onn maLaysia (UTHM terchenta)
8.hair coLour : girLs-jumpe aku kaLau nak tahu, guys-nikah duLu baru tengok sendiri =)
9.taLL or short : it depends =)
10.sweats or jeans : jeans
11.phone or camera : phone !! with camera *teknoLogi dah maju sayang*
12.heaLth freak : definiteLy not, untiL the diet proggramme started *sigh*
13.orange or appLe : appLe !! *sweet and sour*
14.do you have a crush on someone : recentLy yes ! *maLu*
15.eat or drink : drink.. *diet.diet.diet*
16.piercings : can't heLp cute ear-rings *hehe*
17.pepsi or coke : warm water *tak favour sangat gassy drinks*

HAVE YOU EVER ?? :
1.been in airpLane : a few times
2.been in reLationship : a few times
3.been in a car accident : a few times *macho kan*
4.been in a first fight : of coz
FIRST & LAST ?? :
1.first househoLed chores : basuh, angkat dan Lipat kain =) *phd sudah*
2.first bestfriend : nur ain abduLLah radzi, time skoLah rendah *skang hiLang manee ntah..giggLes*
3.first award : best performer in dancing *nie cerita tadika* jangan geLak !!
4.first crush : budak satu batch mase skoLah rendah *sape suruh dye hensem sangat*
5.first word : nanti aku tanye mak bapak aku kayh ?? *giLak punye soaLan*
6.first section : section ape ??
7.Last person u taLked to in person : kak pah !! dye dok bebeL2 sambiL onLine tadi *wink2*
8.Last person u text : irna *ajak teman pegi beLi barang kat bp*
9.Last person u watched movie with : irna, kecik, ash, syafiq dengan miruL =)
10.Last food u ate : appLe untuk Lunch *katee tengah diet kan*
11.Last movie u watched : damping maLam *geng2 mizi Lah nie ! caLabe*
12.Last song u Listen to : unintended - muse *siap feeLing2 nyanyi Lagi weyh*
13.Last thing u bought : books and stationary *semangat*
14.Last person u hugged : irna *mase hantar dye masok perwira baLik..hahaha*
FAVOURITE :
1.food : cream-puff and egg tart !! *yummy*
2.drink : teh ais parit *addicted..pakcik bubuh ganja yea ??*
3.bottoms : anything wiLL do =)
4.fLower : white tuLips *ngadeeeenyee*
5.animaL : hamster and rabbits !! *kiut weyh*
6.coLor : rainbow coLour and bLack !!
7.movies : my bestfriend's wedding, harry potter and raise your voice...
8.subject : music, arts and Languages
(put an X in the bracket if yes)
1.[x] faLLing in Love with someone.
2.[ ] ceLebrate hoLLoween.
3.[x] had your heart broken.
4.[ ] went over the minutes / texts on yor ceLLphone.
5.[ ]had someone questioned my sexuaL orientation.
6.[ ]got pregnant.
7.[ ]had an abortion.
8.[x]did something i regret.
9.[x]broke a promise.
10.[x]hide a secret.
11.[x]pretend to be happy. *before*
12.[x]met someone who change your Life.
13.[ ]pretend to be sick.
14.[ ]Left country.
15.[x]try something normaLLy you woLdn't try, and Like it.
16.[x]cried over the siLLiest thing.
17.[x]ran a miLe. *currentLy started*
18.[x]went to the beach with your bestfriend.
19.[x]got into an argument with your friend.
20.[ ]hated someone.
21.[x]stayed singLe for the whoLe year. *stiLL waiting*
YOUR FUTURE :
1.want kids ? : bak kata dr.seow ta wee, sampai monopous ! *giLak*
2.want to get married ? : dah tu mane nak datang anak kan ???
3.career : pLanning on having my own bussiness...bisnes ape ?? tunggu sajee Lah~
WHICH IS MORE ATTRACTIVE ? (choose one) :
1.Lips or eyes : eyes (^_^) pure beauty without contact Lense *jangan marah*
2.shorter or taLLer : it depends =)
3.romantic or spontaneous : spontaneous creates the romantic situations *raaawwrr*
4.nice stomach or nice arm : nice arm *pLace to hoLd on to...giggLes*
5.hook-up or reLationship : definiteLy reLationship *where everything wiLL be part of Learning*
6.Looks or personaLity : personaLity *Looks is just a bonus to me*
DO YOU BELIEVE IN :
1.yourseLf : i have to ! beLieve myseLf first before beLieve others.
2.miracLes : it happends due to god's wiLL.
3.Love at first sight : percaya dengan perancangan tuhan =)
4.heaven : yes !
5.santa cLause : nope.
6.superstitions : sometimes. *it's good to make me foLLow the ruLes*
7.kiss on the first date : i beLieve but never done that.. *ape rasee heh ?*
TRUTHFULLY :
1.is there one person u want to be with right now ? : yes. *bLushing*
2.do u know who your reaL friends are : finaLLy i met them aLready !
3.do u beLieve in god : never doubt !
4.post as 100 truth : aLL the above are truth *tak pandai menipu*
nak tag sebab nak kenaL Lebih rapat :
-semua yang membaca nie *Leave your Link in the comment box* -
thant's aLL, thank u membaca !! saye nak berkenaLan dengan awak puLak...kaLau tak sudi tak pee (-.-)'

Wednesday, January 5, 2011

mari berjiwangan !

ramai puLak marah aku daLam entry before this...ciss...dah reveaL BF pon nak marah Lagik *giggLes* yeLah2...nie nak reveaL Lah nie betoL2 !! *paparazzi sekaLi Lagi datang dengan camera bagai* weLL, this is what my heart keep on teLLing me everyday...enjoy !!

ini video memang untuk awak =)

Tuesday, January 4, 2011

entry khas untuk si dia !! (^_^)

buat juLung2 kaLinya...saya, amira bt adnan a.k.a mirad nak memperkenaLkan seorang manusia yakni BF saya !!! *wooot2...paparazzi ramai dah menjengah* weLL, ini bukan main2...iniLah BF saye yang kachak, hensem, kiut dan segaLanyaa Lah...nak kenaL dia dengan Lebih rapat ??? meh sini pegi kat BLOG dia...pengenaLan : nama beLiau ahmad mifdhaL ! *kachak tak ??*

aLoLo comeLnyee dyee !!! i Looiikkeee~~
weLL, dye pandai masak !! untungnyeee =)
mukee nieLah yang menyerikan hari2 sayee !!
beLiau ini sangat manja !! dengan semua Lah~
renungan mata dia tuh...awww...memukau u~
hurmm..tengok Lah tuuu...beriman puLak tuh !!
ini gambar beLiau..macho Lah jugak...zaman muda2~
dah La hensem, macho, kachak...rajin puLak tuh !! oh !!
beLiau sangat disayangi ramai...saye sayang beLiau juga !
ini gambar first saye ambiL and siniLah detik perkenaLan pertama di KMM !!

weLL...puas dah tengok gambar ??? hehehhee...so, jangan banyak tanyee dah !! *BF = BestFriend* hahahahhahaha....mari geLakkan semua paparazzi tak bertauLiah (^o^)v
*mifdhaL ! jangan nak merajuk dah...emma pon tak dapat entry khas macam gini tau*

parti buih...rawwrrr~

ade bagitahu kan semaLam, keLas minggu nie ibarat macam maLu2 puLak nak keLuar...ngiahahaha~ weLL, bagus jugak...at Least petang2 aku stiLL ade mase nak memeLuhkan diri...weLL, ayah pesan : 'don't find the time, make one 1 !' ehehehe...makanya semaLam, aku, kak pah and muna teLah berusaha dengan bersungguh2 bersenam...so, sorry sape2 yang caLL or text petang2 itu kerana beta pergi bersenam ok...itu hobby baru !! =)

ok2, pagi nie puLak my cLass was untiL 9 sahaja...makanya, baLik dari keLas sambung tido *ok2, tipu* baLik2 dah angkat kain baju semua Lambakkan daLam biLik...Lepastuh, rase sangat kasihan pada keadaan Jemang !! sangat kotor...makanya, kami teLah membuat our own parti buih okeh !! awww...raaawwwwrr~ sku siap2 tukar bikini, bawak baLdi and car soap...and meLangkah penuh eksaited keLuar rumah !! *maaf gambar saye berbikini tak boLeh upLoad...ade kanak2 yang membaca bLog ini...hahah*

berhempas puLas berparti dengan Jemang baruLah buah hati aku nie nampak kachak bergaya..shining2 Lagi...kaLau Bahar ( myvi hitam ) nampak pasti jeLes...ngiahahaha~ baruLah jemang dan tuannyee akan rasa Lebih seronok meLuncur di jaLanan parit raja neh...siLau mata mereka tengok jemang nanti *jangan caLarkan !*

hidup aku masih senang Lenang Lagi neh bukak sem, tunggu Lah tengah2 sem...facebook pon abaikan agaknyee....tak pon via ceLcom sms jee...ahahaha...ok Lah...idea takde nak merapu...nanti update Lagi okeng ~

Monday, January 3, 2011

bau itu...

3 entries in a day ?? sure i'm free enough to write a fuLL of crap things on my bLog today *sigh* keLas beLom bermuLa dengan serius Lagi, makanya mengambiL kesempatan Lah untuk berbLogging sampai muntah *giggLes* ok2...entry nie terfikir nak buat mase tengah mandi tadi...tiba2 teringat adee member penah tanyee, apee perfume yang aku pakai...sebab sepanjang diorang kenaL aku, i have a very pLeasant smeLL *kecuaLi ketika peLoh2, bau keti-ak* ahahaha~

ok2, aku tahu ramai yang mempercayai piLihan aku biLa bab2 perfume dengan choice of matching coLour *Lempang Laju2* ok2...Lets start memperkenaLkan bau bauan yang aku pernah pakai and menjadi favourite aku..hehehehe..

firstLy, perfume ini antara perfume yang aku suka Lah...sebab bau dye soft and sangat Lady...tahan Lama...Lagi puLak perfume nie aku dapat dengan harga RM 25 hengget bersempena mother's day duLu...siLa jangan jeLes !! harga asaL dia RM180 tahu tak ?? tak mampu aku nak beLi...nasib baik ade cLearance saLe time tuh...fuhhh, merasa Lah pakai...tapi biLa dah habis, harusLah tukar perfume Lain yang affordabLe...ade sape2 nak beLikan untuk saye tak ??? *berangan*


DKNY be deLicious hijau nie stiLL Lagi ade daLam simpanan aku...aku jarang pakai perfume nie sebab dia punya bau sangat kuat...makanya, aku akan pakai biLa ade majLis formaL yang duduk daLam air-cond kee...attend majLis yang kejap2 jee kee macam birthday party or wedding...bau dia nice jugak Lah tapi strong...sesuai untuk perempuan yang Lasak...hehehe...perfume nie pon aku dapat mase cLearance stok kat mid vaLLey...RM300 perfume dapat dengan harga RM49.90 *bertuah giLe kan ?*

perfume escada nie aku pakai masa zaman2 sekoLah duLu...bau dia amatLah manis sampai ade member aku penah tegur duLu : 'mirad, kau bau macam guLa2 Lah'...hamboiii...dekat sungguh kau dengan aku kan sampai boLeh bau aku...padahaL BADAR dah kata, Laki ngan pompuan kaLau nak berinteraksi kena 2 meter jauhnyee....waaaaahhhh !! perfume neh aku tak tau harga dia berapee sebab nie dapat present dari orang...pernah test2 mase keLuar tuh, Last2 dapat mase birthday *senyum kejap sorang2*

Last but not Least...aku pakai appLe bLossom..bau dia memang aLL time favourite aku Lah...sangat strong, wangi dan Ladies...even orang2 keLiLing aku pon sukee biLe aku pakai ini perfume...muLe2 pakai avon punyee...harga dia daLam RM 30 camtuh La, then ade deaLer kat UTHM nie juaL perfume yang exactLy bau macam ini dengan harga RM 13...so, merembat secara pukaL Lah perfume neh untuk stok setahun...sekarang stok sudah mau habis, tengah berkira2 nak pakai perfume apee puLak *giggLes*
weLL, tuh adeLah antara perfume2 yang aku suka and pakai...tapi biLa orang tanyee aku suka bau apee, tak semestinya aku akan jawab bau perfume2 nie..aku ade bau2 Lain yang aku suka...contohnya :
  1. aku suka bau LeLaki Lepas mereka shave...soooo manLy okeh *mampos Laki sumee tak mau dekat dengan aku dah Lepas shave..psyco giLa*
  2. suka bau baby Lepas mandi...even dia mandi tak pakai sabun pon dia punyee bau tuh best !
  3. bau tiupan angin kat tempat berumput dan Lepas hujan...whoaaa !! refreshing !!
  4. bau kopi kat kLuang station..ori weyh !!
  5. bau duit !! *harus*

setiap orang ada deria bau mereka dan citarasa bau mereka tersendiri...terpuLangLah anda suka bau ape *wink2*