Saturday, January 15, 2011

program persediaan dipLoma UTHM 2011..

starting from today, i'LL be very busy...i have my resposibiLities and it become my number 1 priority...responsibiLities : cLass, group project, individuaL assignment, cLub's work, cLub's programme and now, i'm going to have my mentees...i'm a mentor now !! *guLp*

weLL, maybe adee yang tak tahu kot bahawasanya UTHM baru jee nak muLakan program persediaan dipLoma...kaLau tak saLah aku, program nie dah adee kat banyak universiti yang kukuh...biar Lambat, asaLkan buat kan....kurang2 UTHM dah ade perancangan and market strategy untuk pengambiLan next intake...kesedaran NC UTHM nie Lah yang dah Lead kepada perLaksanaan program nie...weLL, atas dasar portfoLio KeLab KaunseLing Dan Kerjaya berorientasikan kaunseLing dan fasiLitator yang diLahirkan oLeh KKDK sebagai pemudah cara, KKDK dipiLih bagi bekerjasama dengan pihak universiti bagi menjayakan program kaLi ini...

peLajar baru fresh Lepasan SPM nie dah ditawarkan oLeh universiti bagi mengikuti kursus persediaan dipLoma di UTHM untuk mendedahkan mereka dengan campus Life dan pembentukan sahsiah serta pembangunan modaL insan para peLajar baru...mereka akan mendaftar pada esok hari (16 januari 2011) di DTII...KKDK teLah dipertanggungjawabkan memegang amanah menjadi mentor (penjaga dan pembimbing) bagi peLajar tersebut seLama 4 buLan mereka beLajar di sini...mentor bertanggungjawab menjaga kebajikan, keseLamatan dan membantu mereka sehingga mereka tamat pengajian pada semester ini...

Lebih menarik Lagi, kami teLah menerima adik2 ini seperti menjaga adik2 sendiri sebeLum kami bertemu dnegan mereka...weLL, aku bukan nak kate banyak Lah tapi sebagai seorang mahasiswa UTHM memang program kaLi ini adeLah amanah terbesar yang pernah KKDK peroLehi sepanjang 15 tahun bertapak seLain dari minggu haLuan siswa pada setiap tahun...

maka, aku memang akan sangat sibukLah sebab sekarang aku bukan jee nak kene jaga diri sendiri tapi ada adik2 yang oerLu dibimbing dan di tarik untuk masuk ke UTHM bagi intake akan datang...so, seLamat datang adik2 !! =)

p/s : rasa macam giLa kuasa puLak sebab ade 3 jawatan daLam 1 program seLama 4 buLan neh...ahahhaa...mentor, ketua mentor perempuan dan jugak ketua fasiLitator...terima kasih pengarah sebab percayakan saya... =) Lagi cerita akan update Later bersama muka2 peLajar baru okeng !!

5 comments:

HanYa DiriKU.... said...

tambah satu agik myrda..emcee ;) chaiyokkk myrad !!

Me3raD mYraD said...

abg nazry : waaarrrggghhh !! agak2 Lah ...haiyooo~

ijam ismail said...

=)
aja2 fighting...
=)

Me3raD mYraD said...

ijam : thanxie !! mari berkhidmat sosiaL !!

Adrina Razali said...

Sis taw tak website nak isi borang program sebelum diploma tu ? Huhu hari tu cikgu ada cakap tapi tak jelaslah ...