Sunday, January 23, 2011

pedajaL birthday boy !

haLLo2 everi badi !!! wah3...i tahu u oLLs mesti tertunggu tungu next entry i kan ?? *Lempang Laju2* weLL, bukan apee...memang nak share tapi kesempatan masa itu tiada Lah puLak...banyak bebenor bende nak buatnyee...haihh~ but don't worry, be happy...i'm back now to reaLity !!! ngiahhahaha *Lempang Lagi sekaLi*

actuaLLy, on the 22nd january nie ade birthday one of our cLosest friend whom we caLLed kecik @ mizi RC...oh ! kecik, if u read this u'LL know how hard for us to pLan this...so, on the 21st january, iQa sudah puLang semuLa ke pangkaL jaLan seteLah sebuLan on medicaL Leave...disebabkan kami teLah mengangkat barang2 beLiau yang maha banyak itu ke tingkat 4 perwira bLok L, beLiau teLah bermurah hati untuk membeLanja kami pada maLam tersebut...whooot ?? makan freee ?? of coz Lah Lari diet !! *tak jugak*
the menu : nasi putih + teLur sweetsour + ikan stim + daging goreng + sotong tepung + kaiLan beLacan !! makan punyee makan sampai rasa nak pecah perot...habis jek makan terus bukak pLan apee nak buat untuk kenekan birthday boy pada keesokan harinya...pLan asaLnyee begini :
konon2 nak buat2 macam tengah jogging di tasik and then si irna neh sesak nafas...then caLL orang2 terdekat iaitu kecik and the geng mintak toLong bawak ke PKU coz aku bawak motor sahaja..yang Lain2 dah standby kat PKU nak surprisekan si kecik nie Lah kononnyeee...

after buat pLan pertama tuh kitorang teros caLL ash *one of tukang dajaL* nak buat confirmation sumee...tup2...diorang memang busy siang2 tuh *busyyyyyyyy sangat* pagi diorang 'study', petang puLak ash ade siLat...takkan nak buat tengah2 hari rembang tuh kan ?? cair Lah make-up akuh !! *tak diva dah Lah* so, kene Lah canceLkan pLan first tuh...then came out with the new pLan seperti yang terjadi di bawah *2 jam okeng meeting* :

keji tak kami ?? manee adeee !!! baik tau !!! koL 7.30 maLam irna dah start caLL diorang, maLangnya semua tak angkat *soLat maghrib Lorr* tunggu punyee tunggu, irna pon dapat caLL kecik and bagitau yang kereta die sangkut kat area kampus bandar...irna mintak kecik datang becoz die try caLL ash tapi tak berangkat *kononnyee* so, tunggu punyee tunggu datang Lah makhLuk berdua neh !! Lame okeng nak tunggu mereka datang....then mintak kecik tengok2kan kereta tuh...nak dijadikan cerita, diorang neh bukan reti pon pasaL kereta neh *geLak guLing2*

masa nak Laksanakan pLan nie punyee Lah banyak distraction...muLe2 ade akak2 yang aku kenaL LaLu siap nak toLong, seb baik aku sempat bawak akak tuh Lari, pastuh pomen puLak siap bLey LaLu kawasan tuh !! kecik pLak siap bLey duduk atas motor aku yang kat bakuLnyee tuh ade barangan untuk mendajaL *seb bek aku cepat2 haLau* haizzz...macam nak gagaL jek surprise kami nie...tapi so far so good...akhirnyaa geng2 kecik yang Lain neh pon sampai dengan kachak dan hensemnyee...kecik muLe2 macam nak Lari jek dari situ tapi Last2 dye join jugak bebudak itu tengok enjin kereta...masa ini Lah, kami mendajakan die dengan menghempok teLur sebanyak 5 bijik *sakit woii* dan tepung...maka terjadiLah hantu tepung dan teLur (hantu te-te) *baca betuL2*

haaa...Lepas dah mendajaL baruLah kami keLuarkan kek yang sweet ini dari cik kekasih beLiau yang ade kat kemaman sane...sape Lagi kaLau tak Lain tak bukan : cik izzatuL shazni !!! yeah !! sangat sweet okeng itu budak...mereka ini pon sweet *mizi, mu kaLo buat pape kat adek aku neh...aku hempok kau Laju2 sampai kecik Lagik* makanya...kecik pon potong kek itu kemudiannyee suap kat muLut sorang2 pada maLam tuh...wah !!! sweet giLer !!


ucapan tak nak menahan kan ...tak peLah kecik...ini hari kau...aku benarkan kau nak cakap apee pon...hahaha...'ucapan untuk shazni, i Love u Lah !' awwww....tak pengsan kau die buat pengakuan begitu depan mamat2 tough yang Lain ??? hahahha~
weLL !! seLamat menjadi tua wahai kecik dari aku...semoga apa yang kau hajati akan ditunaikan...seronok dapat kenaL kau...tahun nie kita sama2 dah 22 tahun makanyaaa mari bersikap matang !! hahahha~
HAPPY BIRTHDAY KE 22 TAMIZI NADHA !!

8 comments:

mimie said...

hehee happening nyer korang.besh!

Irna said...

thanks mirad, iqah, ash, merg, capiq, wan n sume2 yg telah menjayakan prank kecik!! haha.. korg mmg besh! :)

Nor Atiqah Aima Roslan said...

hahaha....sgt best semlm....=D

mirad! gmb0 haku yg huduh tuh gak k0 taruk, gile! hahahaha

izzatulshazni said...

hahaha.cantek kek tu!!suka3x!!!
thanx!!

Irna said...

hahhaaha.. ko tak bes2 thanks dari smlm shaz~ haha takpe... kamu kn adik ktorg! pastilah ktorg akn tlg..
dh2 tamo mekasih byk2 lgk :)

Irna said...

mirad.. tarmizi nadha ke nadha tarmizi? hehe

izzatulshazni said...

thanx thanx thanx.hahaha.
boring tak.
:P
kak mirad,nadha tarmizi lah :P

Me3raD mYraD said...

mimie : awww...kami memang happening Lah...dan jugak pening~ ngeh3...
irna : yeeeLah~
iQa : kitee kan mmg giLak !
shaz : aLahai...kau kan adek kitorang...chiLL Lah...mmg saje Letak tamizi nadha...kecik kan cakap Lintang pukang...tengok dye bising tak Lintang pukangkan name dye...hahaha~