Monday, January 3, 2011

bau itu...

3 entries in a day ?? sure i'm free enough to write a fuLL of crap things on my bLog today *sigh* keLas beLom bermuLa dengan serius Lagi, makanya mengambiL kesempatan Lah untuk berbLogging sampai muntah *giggLes* ok2...entry nie terfikir nak buat mase tengah mandi tadi...tiba2 teringat adee member penah tanyee, apee perfume yang aku pakai...sebab sepanjang diorang kenaL aku, i have a very pLeasant smeLL *kecuaLi ketika peLoh2, bau keti-ak* ahahaha~

ok2, aku tahu ramai yang mempercayai piLihan aku biLa bab2 perfume dengan choice of matching coLour *Lempang Laju2* ok2...Lets start memperkenaLkan bau bauan yang aku pernah pakai and menjadi favourite aku..hehehehe..

firstLy, perfume ini antara perfume yang aku suka Lah...sebab bau dye soft and sangat Lady...tahan Lama...Lagi puLak perfume nie aku dapat dengan harga RM 25 hengget bersempena mother's day duLu...siLa jangan jeLes !! harga asaL dia RM180 tahu tak ?? tak mampu aku nak beLi...nasib baik ade cLearance saLe time tuh...fuhhh, merasa Lah pakai...tapi biLa dah habis, harusLah tukar perfume Lain yang affordabLe...ade sape2 nak beLikan untuk saye tak ??? *berangan*


DKNY be deLicious hijau nie stiLL Lagi ade daLam simpanan aku...aku jarang pakai perfume nie sebab dia punya bau sangat kuat...makanya, aku akan pakai biLa ade majLis formaL yang duduk daLam air-cond kee...attend majLis yang kejap2 jee kee macam birthday party or wedding...bau dia nice jugak Lah tapi strong...sesuai untuk perempuan yang Lasak...hehehe...perfume nie pon aku dapat mase cLearance stok kat mid vaLLey...RM300 perfume dapat dengan harga RM49.90 *bertuah giLe kan ?*

perfume escada nie aku pakai masa zaman2 sekoLah duLu...bau dia amatLah manis sampai ade member aku penah tegur duLu : 'mirad, kau bau macam guLa2 Lah'...hamboiii...dekat sungguh kau dengan aku kan sampai boLeh bau aku...padahaL BADAR dah kata, Laki ngan pompuan kaLau nak berinteraksi kena 2 meter jauhnyee....waaaaahhhh !! perfume neh aku tak tau harga dia berapee sebab nie dapat present dari orang...pernah test2 mase keLuar tuh, Last2 dapat mase birthday *senyum kejap sorang2*

Last but not Least...aku pakai appLe bLossom..bau dia memang aLL time favourite aku Lah...sangat strong, wangi dan Ladies...even orang2 keLiLing aku pon sukee biLe aku pakai ini perfume...muLe2 pakai avon punyee...harga dia daLam RM 30 camtuh La, then ade deaLer kat UTHM nie juaL perfume yang exactLy bau macam ini dengan harga RM 13...so, merembat secara pukaL Lah perfume neh untuk stok setahun...sekarang stok sudah mau habis, tengah berkira2 nak pakai perfume apee puLak *giggLes*
weLL, tuh adeLah antara perfume2 yang aku suka and pakai...tapi biLa orang tanyee aku suka bau apee, tak semestinya aku akan jawab bau perfume2 nie..aku ade bau2 Lain yang aku suka...contohnya :
  1. aku suka bau LeLaki Lepas mereka shave...soooo manLy okeh *mampos Laki sumee tak mau dekat dengan aku dah Lepas shave..psyco giLa*
  2. suka bau baby Lepas mandi...even dia mandi tak pakai sabun pon dia punyee bau tuh best !
  3. bau tiupan angin kat tempat berumput dan Lepas hujan...whoaaa !! refreshing !!
  4. bau kopi kat kLuang station..ori weyh !!
  5. bau duit !! *harus*

setiap orang ada deria bau mereka dan citarasa bau mereka tersendiri...terpuLangLah anda suka bau ape *wink2*

4 comments:

Nor Atiqah Aima Roslan said...

dun change the bau la makcik..... it defines u 0ledi.....

Me3raD mYraD said...

tapi the punca bau sudah tak tahu nak cari manee...ngiahahhaa~

Nor Atiqah Aima Roslan said...

huhuhu.. xnak dekat ngn k0 ag dah laaa.... haha =P

Me3raD mYraD said...

wangi Lah !!