Monday, January 3, 2011

first ?? pheeeyuuww~

oLLo !! yeah bebeh !! it's the first day of my torturing cLasses day...eh3...sape kate tak best ?? best ajee...bangun pagi2 dengan harapan nak pegi masuk keLas dengan semangat baru, Last2 end up cLass yiLLek and pegi menghabiskan minyak motor pegi tempat2 Lain dan settLe2 kan haL2 Lain *tangan kat bahu, mata ke atas* saye memang suka...weLL, memandangkan hari ini hari pertama beLajar semuLa, aku nak story sampai muntah everything about first yang jadi kat aku...hehehe~

-first-chiLd yet a daughter-
nak bagitahu rakyat jeLata neh..beta anak pertama...yeah !! kakak rock !! *pegi tanya adik2 aku..sumee penah kene tibai ngan aku* aku anak first, makanya sumee bende pon aku dapat first...dengan berat 2.9 kiLo mase Lahir *paLing ringan antara adik2 Lain, sekarang paLing berat* aku jadi anak perempuan pertama daLam famiLy...barang baby sumee aku dapat yang maha baru okeng...even tak semewah adik yang Last tapi aku puas hati sebab dapat barang2 baru...aiman kene pakai Lebihan aku...cuma baju2 jee tukar sikit2 sebab dia LeLaki...kaLau duLu Lah mama bagi dia pakai baju2 aku, sah2 skang nie dia berLipstik bagai kan *simpang*

-first-day of kindergarden-
it was perfect !! both of my mum and dad cuti semata2 nak anta masok sekoLah tadika...tadika fatima namenyee *sekarang dah jadi tempat juaL kereta dah* seingat aku, aku tak pernah menangis masuk sekoLah...setengah hari aku dah haLau mak bapak aku baLik..hahaha...sebab dari kecik muLut aku macam bertih goreng...riuh !!! semua benda nak cakap *tok bah aku kate muLut murai*

terase comeL jek mase nak pegi sekoLah tadika tuh...aku tengok mak bapak budak Lain sampai berminggu2 kene tunggu anak sebab diorang nangis2...aku jugak yang tuf taak nanges...hoooray for mirad !! first day tadika, sangat berjaya !!

-first-day sekoLah rendah-
pon same jugak...duLu parents dua2 keje, so nak tak nak memang kene berdikari sangat Lah !! doLu2 nie manee de orientasi bagai dengan budak2 sekoLah rendah nie...tak macam budak sekarang...darjah 1 pon ade orientasi...ngade2 betoL !! siap nanges2 Lagi, beLom sekoLah betoL Lagik...first day sekoLah rendah, heLLo new friends !!

-first-day sekoLah menegah-
muLa2 sekoLah biasa, SMKDAR dekat ampabg...2 weeks Later, i'm in sekoLah menengah raja tun azLan shah, taiping which the short name of it is SERATAS...being a newbie kat boarding schooL pada hari pertama adeLah agak popuLar...everybody's watching u from the 1st step u've made to the schooL's haLL...kat sini ade kejadian menarik...my whoLe famiLy stayed in hoteL seri maLaysia, besides my new schooL...masa pagi2 nak pegi daftar tuh, i saw this twins yang seriousLy arrogant *what??* betoL2...such an unfriendLy faces they have...but guess what, both of them are my bestfriend untiL now...hey, it's aLia najiah and aina nabiLah Lorr.. *giggLes*

-first handphone-
sangat bataknyee dan kunonyee aku doLu, form 3 akhir tahu baru ade handphone sendiri...itu pun hasiL pujuk rayu pada ayah sebab pubLic phone seLaLu ramai orang and i'm running out of coins sebab Lame sangat begayut dengan ayah !! hehehe~
yeah2...zaman aku, tengah feymes nokia butterfLy Lah apee Lah....tapi i Look Like a Looser biLe pakai handphone siemen nie...but, it's ok !! handphone itu sangat berjasa !!

-first-day masuk matrikuLasi-
i cried !! seriousLy !! sebab matrik meLaka masa tuh sangat buruk..sapeee budak matrik meLaka sure boLeh ingat...weLL, batu bLock tanpa pLaster...and the first person i met in KMM on that time was jiha (bam2) and the first friendLy question she asked : 'nak mandi berkemban sama2 tak kat Luar ??' it was memorabLe...i Love u jiha !!

-first-time derma darah-
masa nie kat KMM and tiba2 tergerak nak jaLani tanggungjawab sosiaL nak menderma darah...first time derma darah, sangat sekejap beg darah aku penoh, sampai akak nurse tuh kate boLeh pecah rekod ! ehehehe~

-first-day masuk UTHM-
i don't know what is UTHM !! sapee tahu ?? mungkin sekarang sudah tahu Lah sebab dato' NC giat buat advertisement regarding our beLoved universiti tun hussein onn ini...hari first masuk uthm, i know i choose the right path...hahaha *ayat menyedapkan hati dan menaikkan semangat di semester baru*


-first move-
aku pernah buat first move on reLationship...beberapa kaLi but 1 je yang berjaya bertaut..haha...maLang sungguh orang itu sebab menyambutnyeee...it's compLicated...tak kekaL Lama pon but it was a nice one to have with him...don't worry, masih contact tapi dia sudah berpunya and biar jadi rahsia sebab awek dia sangat jeLes orang nyee =)

-first Love-

it's an interesting thing...ade ah beberapa orang pernah bertanya, who was my first Love...weLL, kaLau coupLe pertama aku adeLah coupLe paLing tak boLeh nak kategorikan sebagai bercinta betoL2...what do we think, masing2 coupLe sebab masing2 tengah hot stuff *sangat poyo, siLa muntah kat tempat Lain* weLL, i wouLd say that ade seorang jejaka ini *tak payah Lah tau sape and biLa kami coupLe* yang betoL2 buat aku banyak beLajar tentang memberi dan menerima kasih sayang pada Landasan yang betuL...he's my first Love even dah kaLi ke berapa entah aku coupLe...hehehe...dia sangat tak mengongkong, understanding, sabar dan berfikiran jauh...tapi, jodoh tak ada we're off dengan aman..if i toLd u where he is now, i'm sure everybody wiLL know him..so, mari berahsia Lagi !! ngeee =) for me, every singLe reLationship i'LL treat them as my first Love with passion meh... *giggLes*


seLaLu orang kata yang first2 nie kadang2 tak best...contohnya, first wife yang dimadukan...kononnyaa perhatian suami banyak pada bini muda...atau first day period, perut rasa tak seLesa dan muLa Lah nak marah2 orang sana sini *same goes here* ...tapi yang pertama tuh sebenarnya kadang2 boLeh buat kita tersenyum sorang2 dan jadi pengaLaman yang bermakna daLam hidup kita....

aku dah LaLui banyak bende pertama, what's yours ???

2 comments:

izzatulshazni said...

eh2x..entry kite nak same je kan..
tp shaz punye 1st day at school.hahaha

Me3raD mYraD said...

tu Lah...akak bw tadik baru perasan...ngehehhe~ =) i have wider scoop beb~