Thursday, January 13, 2011

efek demam kepada motor...

kisah bioL ini terjadi pagi tadi...disebabkan semaLam banyak menangis, kene hujan puLak, kepenatan...maka, pagi ini badan teLah mengisytiharkan demam mengejut !! bangun2 dengan niat nak ke keLas, terbantut kerana tarikan graviti di kepaLa sangat Lah kuat...huhuhu...maka, sambung tido, ingat nak ke keLas jam 10 itu..bangun2, seLuruh badan vibrate sekuat2nyee ibarat macam adee gempar bumi puLak...nak tak nak, gagahkan diri jugak naik motor pegi kLinik *mukee sangat seLebet okeng* gi kLinik paLing dekat kat rumah, kLinik zain sebab PKU jauh sangat...nasib baik ini ade compumed, maka free *giggLes*
dah jumpe doktor sumee, dapat injection turunkan suhu badan...perghh...Lepas inject baru Laa Lega sikit...kaLau tak tuh, rasee Loya jee tekak neh *macam morning sickness puLak* biaseLah doc itu, bebeL2 sket pasaL kesihatan Lepastuh beLiau suruh saye makan nasik !! beLiau tak tahu ke, saye dan nasik adeLah musuh ?? haizzz~so, biLe dah jumpee doc dan adee penyakit...kene Lah amik ubat ubatan yang sangat banyak neh kan ???

bukan sejenis dua...berjenis2...hadoiiyaiii...tapi, nak Lekas baik keneLah makan jugak kan...

doc bagi MC sehari sebab badan penat and muntah2 *i got MC okeng, so diam* ...dapat gLukos juga and doc suruh jugak makan nasi even sekaLi sehari *baik doc* keLuar dari kLinik memang terhuyung hayang raseenyee badan ini..tapi gagahkan jugak...kepaLa dah start makin berat...aku pon nak start Lah enjin...ku cuba2 hidopkan enjin tak boLeh puLak..haiyooo....dekat 10 minit gak Lah aku cubee start tapi tak dapat *aku tak pakai motor ade starter ok* saat2 cemas ini, hadir Lah abang2 UTHM yang pegi weLLward tuh untuk membantu...

abg : napee nie dik ?? tak boLeh start eh ??

aku : dah cubee banyak kaLi dah neh...

abg : meh saye try... *cuba2* saye rase motor nie ok jee...adik nie yang demam terok sangat neh...

aku : napee pLak ??

abg : kunci tak puLas, mane nak start motor ??

aku : *bLushing sungguh !*

adoiiiiii !!! maLu aku !! janji...kaLau jumpe abang tuh Lagik kat UTHM, aku akan pura2 jek tak kenaL...huahuahuahua~

5 comments:

Irna said...

hahhahah bengong!! :P

Nor Atiqah Aima Roslan said...

hahahhaah....tuh la k0 mir0d....

Me3raD mYraD said...

irna : ape aku pLak ?? cehhh
iQa apee saLah aku ??? bitau sini~

BUNGA said...

hahaha.. lawakla.. kesian dia.. demam sampai tak perasan kunci tak pulas lagi ..

Me3raD mYraD said...

bunga : kesian satu haL...maLu ber haL2 Lagik..wuaa~