Wednesday, December 29, 2010

my girLy perspective on soccer !

haLLo2 peopLe...hah, sapee kate aku yang perempuan nie tak tahu ape2 pasaL boLa sepak ?? tak kisah La daLam atau Luar negara...tak semestinya goLongan perempuan nie tak fanatik macam LeLaki biLa tengok boLa, bermakna mereka nie tak tahu ape2 Langsung pasaL boLa *marah neh kate pompuan tak tau ape2* kaLau LeLaki memandang boLa daLam perspektif mereka bahawa ia adeLah sports yang sangat bagus untuk di tonton dan main, aku nie sebagai perempuan ade perspektif tersendiri...

aku akui, daLam mana2 sukan sekaLi pon memang ada risiko bermainnyaa...aku tak kisah sangat risiko daLam main mana2 sukan neh...tapi yang aku paLing baran sekaLi, risiko meminati atau menyokong mana2 pasukan daLam mana2 spots, yang paLing dasyat boLa sepak Lah kan ??? kadang2 aku tak paham betoL dengan PENYOKONG2 pasukan yang bertindak Lebih ekstrem dari PEMAIN2 pasukan...kaLau aku tengok tuh, daLam padang aman damai ajee keadaannyee tapi kat Luar padang PENYOKONG2 neh yang buat perangai puLak...

gaduh daLam padang tuh adat permainan Lah tapi takde puLak yang sampai boikot2 atau bertumbuk bagai kan...banyak dah fenomena yang aku tengok PENYOKONG neh Lagi over dari PEMAIN...sape kate aku tak tau kan ?? aku pon bace paper jugak, surf internet jugak...makanya, aku nasihatkan kaun adam jangan pandang perempuan bingai tak tau pape pasaL dunia boLa korang yang di agung2kan itu...

ingat Lagi tak gambar di atas ??? kaLau ade yang Lupee, meh aku nak refreshkan baLik...itu aeLah gambar ketika perLawanan keLantan dengan seLangor *kaLau tak siLap* bukan nak start racist ke hape, tapi cubee korang fikir...biLa penyokong buat haL macam nie sampai banyak pihak berkuasa kene turun padang dek kerana fanatik sangat menyokong pasukan mereka, tak ke menyusahkan tuh...bakar2 stadium sebab kaLah or tak puas hati, tu dah kira merosakkan harta benda awam tau !! korang ingat kami yang Lain nie tak bayar cukai kah nak bagi kat kerajaan buat penambahbaikan kat setiap peLosok negara neh ??? tu pon tak boLeh fikir...ntah pape Laa...
ingat Lagi masa worLd cup duLu...tak ingat Lah biLa tarikh yang tepatnyee daLam tengah2 buLan kot...the point is, masa tuh kan banyak penyokong2 kuat engLand cam kecewa sebab awaL2 dah bungkus...time neh netherLand ngan spain yang masuk finaL...and of cos Lah spain menang *aku penyokong netherLand* itu tak kisah Lah, tapi masa nie ade kisah kat satu tempat nie *dirahsiakan atas sensitiviti tertentu* PENYOKONG sampai bertumbuk2 sebab yang menang dok ejek2 yang kaLah...yang kaLah panas ati, beLasah jek...sampai pecah2 and hentak2 kereta bagai...Last2, PEMAIN spain ngan netherLand tuh best2 juLang piaLa worLd cup kat sane, PENYOKONG2 neh sume kene sumbat daLam Lokap *padan muke*

haaa....nie pon same...bukan saLah FAM pon, saLah sumee PENYOKONG yang cetek akaL neh...mesti semua yang tengok boLa mahupon yang tak tengok dah basi dengan isu 'Laser' daLam game..maLaysia vs indonesia and vice versa punyee game neh memang kasi panas punggung betoL...sebeLum beraLih kepada pandangan terhadap game ini, aku ade story nak kongsi...
disebabkan fanatik punyee pasaL, isu 'Laser' yang bodoh itu boLeh buat aku giLeee...aku pegi kedai yang owner dye orang maLaysia and pekerja dye orang indon...seLaLu aku pegi minah indon tuh adee jek nak toLong aku cari barang and parut keLapa sambiL hadiahkan senyuman yang manis...nie sejak2 boLa piaLa suzuki neh, haram Lah dia nak toLong...pandang aku pon tidak...biLa mintak toLong Lagi Lah tarik mukeee...biLa cakap kat owner, makcik tuh just cakap : 'aLah, memang bangsa dia macam itu...bLa bLa bLa' yang seLebihnya berkisar boLa sepak !! arrrggghhh...stress betoL aku...makcik, yang awak pakai tudung atas kepaLa itu pon dari indonesia okeng...to minah and mamat indon, tak payah nak gaduh2...maLaysia nie tempat korang cari rezeki jugak...mane Lagi korang nak pegi ??? baLik negara sendiri masih miskin jugak...dua2 ade kepentingan antara satu sama Lain...
isk...tak paham betoL...hey maLaysians !! kita nie negara bertamadun, jangan Lah buat perangai nak berasak bagai dengan mamat2 ngan minah2 indon neh...tak perLu pon nak bertikam Lidah kat mana2 terutamanya di FACEBOOK pasaL sapee menang atau sape kaLah...adat bertanding Lah...kadang2 kLaka jugak PENYOKONG maLaysia neh...masa team maLaysia kaLah terok, habis semua caci maki keLuar sampai maLu nak mengaku PENYOKONG maLaysia...nie biLa menang *even ade yang kate main tak hebat sangat* sebok puLak nak defend2 bagai sampai nak bergaduh *geLeng2 kepaLa*
tak tergadai punyee maruah maLaysia kaLau korang diam tak pertahankan biLa diorang mengata ape2...perkataan ajee tuh...nie, pertahanan negara nie secara pembangunan fizikaL dan sahsiah yang korang perLu gaduhkan...tak nak puLak masuk campur !! weLL, adat Lah kan...yang menang di sanjung2, biLa kaLah di caci maki...takde semangat maLaysia betoL !! seharusnya dari duLu sokong mereka...paham ???
dunia boLa sepak, mengundang ketakutan, fobia dan jugak pergaduhan ?? EPL, FIFA and even piaLa maLaysia tuh pon nak bergaduh...satu Lagi, biLe EPL itu tak perLuLah FANS MU ke, bLackburn ke, LiverpooL ke atau cheLsea ke atau ape2 team Lah, tak payah nak taksub2 sangat *even aku marah cheLsea kaLah terok kaLi nie..bangang !* boLa is boLa...Life is Life...dah habis sports tuh sudah Lah...kaLau nak bercerita dengan member2 kat kedai mamak tuh terpuLang Lah tapi nasihat aku, jangan sampai bergaduh puLak !! *peace*

*maLam nie finaL maLaysia vs indonesia, yang pasti LeLaki semua akan berteLeku kat depan tv tengok boLa, ramai perempuan harus tidak mengganggu mereka dan aLL the best Lah untuk maLaysia...sampai tahap nie pon korang sebenarnya dah membanggakan dah pon...*

Friday, December 24, 2010

i dreamed of u..

oh ! saya jarang bermimpi okeh... *berangan ye sLaLu* ...mimpi nie i can say it's Like a story that onLy we can have it whiLe sLeeping...berada di minda bawah sedar Lah...aku penah dengar yang mimpi nie terjadi sebab roh kita bertemu dengan orang daLam mimpi tersebut atau roh kita pergi ke tempat di mana kita berada daLam mimpi tersebut...biLa kita bermimpi, andai kita bangun pada esok paginya kadang2 kita boLeh ingat dan kadang2 kita tak ingat...kenapa ?? tak tahu Lah puLak..nanti aku kaji okeng !! *giggLes*

ada jugak orang kata kaLau kita rindu pada seseorang sangat2 pun akan terbawa2 daLam mimpi sebab figura orang itu akan seLaLu bermain daLam otak kita sehingga membawa ke minda di bawah sedar...wah !! menarik...mungkin ape yang aku mimpikan semaLam, sebab rindu...kot ?? i don't know either..dah kata pon pertembungan roh kan, tapi ALLAH itu maha bijaksana...tak semestinya setiap roh yang berjumpa tuh akan ingat siape yang dia jumpa...kaLau ade 7 orang daLam mimpi tersebut, besar kemungkinan hanya 2 atau seorang yang akan ingat...kadang2, takde sape yang ingat...wahhh...Lagi bertambah menarik neh !! =)

berbaLik kepada mimpi yang aku aLami semaLam, some of the charachter i'LL consider it as private and confidentiaL...maLu !! *giggLes*

badan, otak dan mata maLam nie Langsung tak nak bekerjasama...otak kata 'jom tido' tapi mata masih nak meLekap pada skrin tv kat biLik, badan puLak resah geLisah ajee...tiba2 mata makin Layu even tv stiLL on Lagik...akibatnya, terpejam jugak...tak Lama pon, bukak2 baLik mata, diri ini dah berada kat sebuah taman yang sangat cantik...
bingung kejap...rasenyee macam tak tahu pon ade kat mane nie...i'm hoLding a bunch of baLLoons with variety of coLours...usya2, beLon ade 7..merah, jingga, kuning, hijau, biru, indigo and ungu...ini kan.........warna peLangi ?? what the heLL i'm wearing a dress yang ade ropoL2 neh ??? weLL, beLasah jee Laa jaLan2 sambiL bawak beLon2 tuh even otak neh bLurr kejap...sampai kat hujung jaLan, aku dapat tangkap bunyi orang main gitar...yess !! Lagu itu...aku macam penah dengar...sangat famiLiar !! *dah tentu2 Lah aku takkan bagitahu Lagu apekah itu..giggLes* aku jaLan Lagi ikot Lagu tersebut sambiL mencari-cari gerangan orang yang main Lagu itu...jaLan2, jumpa !! sangat terkejot..
definiteLy Lah bukan orang seperti gambar di atas kan !! it's him...yee dia...sapee ?? *mestiLah rahsia..hohoho* i was surprised to see him but he Looked at me Like he's expecting me...so caLm, cooL and of cause, inviting...he continued his pLay, the song i aLways wanted him to pLay with the guitar...without a word, i'm enjoying every singLe note he pLayed...it's a perfect meLody !! i can't remember when i started to sing aLong with him... *giggLes*
aww..best okeh if i have another guitar on that time so i can tune it together and have such a beautifuLL music arrangement created by us together...we waLked together arm to arm and i can feeL the warmth of him wrapping me through the coLdness of december's air...the steps we made Lead us to the sea shore...and that's where...
*oh2 !! it's very romantic okeh !!* that's where he kneeLed, hoLd my hands and deepLy Look into my eyes...i can feeL my heart skipped a beat or maybe two...rosey pink on my chick...'wiLL u....'
and that's the time pakcik ikLan keLapa dara kat tv3 neh mengejutkan aku dari tido !!! arrggghhhh...stresss betoL Lah !! baru nak Loving2, seronok2 daLam mimpi pon jadi Lah...nak harap jadik kat reaLity worLd agaknyee memang tak akan Lah kan...haih...pesanan penaja : kaLau dah nak tido tuh, siLa Lah tutup tv...jahat tv neh...ganggu mimpi manis orang aja...
-mimpi pon ok Lah kan dari takde-

Tuesday, December 21, 2010

-my coLourfuLL rainbow-

wahhh...jom amek feeL...jom amek feeL Lagik !! harusnya, entry kaLi nie mesti Lah berwarna warni dan berhati girang...adeh Laaa...waLaupun hati ini tuhan saja yang tahu...tapi Life must go on okeh !! weLL...peopLe keep on asking about why i'm sooooo obsessed with rainbow ?? *giggLes*
adoii Laaa...perLu tanye keee ?? kaLau orang2 kaunseLing mesti memahami aura warna peLangi neh ( cakap macam pandai jek pasaL aura2 bagai neh ) aku interpretasikan peLangi ini sebagai ceria !! macam aku !! pada aku jugak..warna peLangi nie sangat2 Lah bagi hati aku nie sedikit ceria...kaLau aku macam sedih2 ke, tak tentu arah ke...mesti aku googLe rainbow neh...it's some sorts of terapilah untuk aku !! unik kan ??
how can u say no to the coLours of the rainbow ?? serius !! tanyee Laa mane2 kawan aku, barang2 aku kebanyakannyee bermotifkan kaLer2 yang cerah dan ceria...Latest beLi barang dari bandung, indonesia mcam kat maLaysia tak ade kan ( the price was sooooo inviting okeng ! ) : handbag kaLer kuning ade buLat2 baLdu kaLer hitam ! + sLing bag kaLer hijau terang pastuh ade stripe2 kaLer2...Loike it very much tau !!
rainbow ?? kaitan dengan seseorang ?? whooott2 ?? peLangi nak dikaitkan dengan manusia ?? biar benar ?? *giggLes* semua yang aku sayang harusLah menjadi saLah satu warna peLangi aku kan ?? yesss !!! actuaLLy, ramai yang kate, ceria adeLah sifat semuLa jadi aku...makanya aku tak boLeh daLam fasa yang gLoomy...bright and shines aLways suits me better...bLe gLoomy jee, semua akan banyak2 bertanya...tapi biLa aku ceria extravaganza tak ade puLak yang nak tanyee banyak2... =)
haaa...waLau pic nie cantik tapi tetap tak berape nak kena dengan diri aku kan ?? menempekkan gambar neh kat bLog nie jeee dah tak berapee nak kena kan ?? wahahahha~ yeLah, tak nampak kee bLog yang ceria bagai nak rak neh ?? hehhehe~
anyway...macam aku kate kat facebook,
-they said sunshines are beautifuLL, i'LL stick with my coLourfuLL and caLm rainbow !-


*wink2*
*(0____o)*

Saturday, December 11, 2010

siLap bahu !

aku : u, kaLau i jadi bunge...u nak jadi ape ??
dia : mestiLah i jadi durinyee...cucuk2 sape yang datang dekat2 dengan u...
aku : owh !! i sukee...sukee sangat...sweet Laa u...errmm...kaLau i jadi buLan, u nak jadi ape ??
dia : mestiLah i nak jadi saintisnyee...
aku : dah kenape puLak ??
dia : supaya hari2 i bLey buat research pasaL u jee...
aku : awww...suke3 jugak...tapi...Lame Lah u !! tanyee jee Lah kat pakcik googLe kaLau nak tau pape pasaL buLan...ceyh...

Lepas bersembang aLa2 Loving gitu, kitorang pon berjaLan beriringan dipersisiran pantai smbiL beriringan...nak pegang tangan takot !! dosaa wooo !! haram !! kang tak pasaL bapak aku kerat tangan aku satgi...aLah...jaLan2 same2 nie pon dah romantik abis..dengan suasana pantai nie yang sangat Lah damainyeee...sunset Lagi u !!

penat berjaLan, kami duduk di persisiran pantai sambiL menikmati ketenangan petang..angin yang macam tau2 jee maLaysia semakin panas menghembus sepoi-sepoi bahasa...bunyi hempasan ombak petang bagai bunyi susunan meLodi indah jee...awww !!! memang seronok Lah keadaan nie dinikmati dengan orang yang tersayang...adoiii...entah biLee Laa kepaLa aku nie boLeh terLentok ke bahu dia...dia senyum jee...adeh !! cair aku...aku pejamkan mata untuk merakam memori indah nie daLam kotak fikiran aku...wuuuu...syiok !!

'u..bangun u..' suara dia ibarat tenggeLam timbuL jee...sayup2 jee aku dengar...aku terasa bahu aku di tepuk2 mesra...adehh Laaa...macam nak sambung tidur jee Laaa kaLau dia nie tepok2 aku...hek3...macam kanak2 sket..LaLaLaLa...'awak...bangun awak...kejap je' apasaL suara dia macam peLik Lagi Lain neh ?? *mode : kaget*

peLahan2 aku bukak mata...terasa mata agak berat untuk di buka mungkin akibat tempekan maskara yang agak ekstrem di situ...tapi aku tetap gak bukak mate...aku betuLkan duduk aku...ternyata...aku daLam bas KKKL daLam perjaLanan menuju ke kL okeh !!! mane pantai aku ??? mana dia ??? waaarrrrggghhh...aku LeLap atas sapee tadik ??? 'sori awak terpaksa kacau awak LeLap tadi...tangan saya kebas sket sebab Lame dah awak tido...skang da ok baLik...nak sambung tido ke ???' perLi kee apee dia nie...wuuuuu... janji maLu !!! sampai sudah aku tak tido..kejap jee Laa...15 minit Lepas tuh dah sampai bukit jaLiL...

adoiiiyaiii....memaLukan sungguh hari nie...turun jee bas, keLam kabut aku jaLan nak gi Lrt..aku dah say sorry okeh tadik daLam bas...mane Laa aku nak tau yang aku tengah bermimpi indah bersama2 orang Lain...owh !!! maLu...bLushing aku dah setebaL bLusher dah agaknyeee...macam Lori bLusher terbaLik depan umah !! nasib baik bukan budak uthm...huuu...sampai2 jee rumah terus rase macam maLu giLe berkoyan2...

moraL of the story : jangan banyak berkhayaL okeh kawan2 !!

Tuesday, December 7, 2010

-diLemma kazen santek-

hah...tahukah penangan adee kazen santek ??

gLamour ?? -mungkin jugak-

jeLes ?? -saaangaaat Lah mungkin-

penat orang dok kirim saLam ?? -mungkin !!-

haiyooo...saye sangat fening Lah...bukan sebab jeLes atau pee...ini adeLah kerana saye fening untuk menyaingi mereka...yeLah...kaLau dah mereka dah memang gojes, macam manee saye nak jadi gojes begitu...mengapekah parents saye tak memahami nie...cube tengok mereka ini ( due sudah memadai ) :
syahira ( 17 tahun )

fatheen ( 24 tahun )

haaa...cube korang bandingkan dengan aku...dah LaLi dah teLinga nie biLee orang tanye camnie : 'weh ! kazen kau Lawa2 seyh, apasaL kau tak ??' jawapan aku biase je : 'sadap u !!'

hahaha...adeh Laaa...yea, aku mengaku kazen2 aku memang cun meLecun...tapi yang aku tak berapee nak gemarnyee, oLeh kerana mereka cun, ramping dan cam modeL takkan Lah harus aku nie di kerah menjadi seperti mereka jugak ?! wah !! ini teLah mencabuL hak asasi manusia neh...nanti kesian Laa Lemak2 aku neh...

tapi nak buat macam manee kan..the desicion has been made...ku teLah di paksa mengasingkan diri dari Lemak2 yang dah Lame berkawan dengan aku...huhuhu...takpe Lah Lemak...ini adeLah demi kebaikan kita bersama...biLa kau pergi dari aku nanti, kau akan temui kawan yang baru *sobbbss* kita masih ada masa Lagi wahai Lemak...seLepas 16 december, tarikh keramat itu bakaL terukir sejarah yang akan memisahkan kita...i'm going to miss you !!!!!!!

Wednesday, December 1, 2010

garden wedding u oLLs !!

ehem3...jeLLo u oLL !! wah3...macam tengah riLex jek kan...tak pe2...buLan december memang buLan rehat sedunia...ngehehe~dan mesti jugak Lah buLan 12 nie, adeLah buLan ramai orang kawen kan ?? kan..kan..kan...ahahahhaa...dah tau sangat dah...asaL budak cuti sekoLah jee, mesti ramai yang nak kawen...tal paham betoL...nanti time aku, aku nak kawen masee birthday aku...ahahaha~ 19 mei...tahun beLom tahu Lagi okeng...

hurmm...kaLi nie mariLah kitee cuci matee dengan gambar2 fantasi wedding aku nanti okeng...asyik reaL Life story jek kan..kaLi nie jom kitee tengok gambar scenery kawen aku nanti *mode : getix !*..weLL, kaLau nak kawen macam gambar2 kat bawah nie mesti Lah kene kerja keras dari sekarang kan..my future husband iaitu awak, harus kerja kuat sebab wedding kitee bakaL meLetopss okeh sayang ( tak tahu refer pade sape...ngahahha~ ) okeh, firstLy, the concept...saye mahu garden wedding !! yeay..sangat meLetops okeh~

muLe2 kitee pegi kat main tempat..yes, u are right !! the gazebo !! kat sini harusLah tempat bertemu tetamu dan jugak resepsi seLepas nikah and sanding simpLe2 kat masjid sanee...mase kat sini baru syiok nak meLaram pakai gaun kembang2..pastuh my hubby mestiLah smart pakai tuxedo putih sedongdong ngan aku...huaaa...kachaksss okeng =)



kemudiannyee...kitee kene ade Layout untuk majLis kawen nie..baru Laa teratur..kat sini adeee pandangan atas tempat risepsi ituh...hahahha~
aku sebenarnyee nak buat seharian...dari pagi sampai petang adeLah umum untuk semua sedara mara, kawan2, musuh2, ex2 boyfie dan ex2 Lover my hubby...ngeh2...pastuh, untuk maLam harusLah adee smaLL occasion untuk kawan2 rapat dan besties serta spupu sepapat yang rapat2...kiree macam cLose occasion Lah...maka aku nak gazebo yang berLampu tau...ngiahaha~
so far amacam ?? meriah tak fantasi aku ?? hahaha...harus Lah kan...ngeh3...okeh3...mari sambong berangan ( mampu berangan jee Laa...nak buat tak tau kesampaian kee tak...hehehe )
masee nak kawen itu mesti Lah adee kad jemputan kan...memuLee aku cakap kat mak aku, sekarang nie kitee jempot orang pakai facebook ajee...memang mintak Lempang dari mak aku tau..Lepas timbang tara, aku pon macam setujuk Laa nak buat invitation card ( macam sok Lusee jek nak kawen nyeee ) ini adeLah beberape design yang aku rasee macam sweet pLak nak buat invitation neh..
yang ini macam coLurfuLL..i Like..simpLe but nice..

yang nie macam untuk sweet2 camtuh La...hahaha =)

beraLih puLak kepada gifts untuk tetamu yang datang...i want something cute yet memorabLe..macam gambar kat bawah neh...saangat sweet tau...comeL jee..with variety of coLours...=)
next adeLah pemiLihan wedding kek puLak..waahhh !!! gitu..i nak tempah kek ikot berapee tahon kami bercinta...kaLau 10 tahun, maka 10 tingkat Lah jawabnyee...ngeh3...possibLe tak dapat ??meriah u !! hehehhe~

hemmoh3...macam best jee kan...kaLau boLeh memang nak sangat Laa wedding yang macam neh..tapi kaLau tak dapat nak buat camnee kan...berangan ajee Laaa yang i mampu...yang penting i'm married and spending my whoLe Life with the person i Love the most...huwaaa...sooo romantic !!
pastuh masee kawen mesti Lah aku tertunduk maLu camneh kan...hahahah..bLushing gituu =)
seriousLy, i'm waiting for the Love of my Life to compLete my Life..he dont need to be handsome, nor rich, nor perfect because...our Love wiLL compLete each other...wah !!! tak ke menangis kau dengar aku bermadah neh..bukan senang neh...saye adeLah romantik okeh.awak sangat beruntung. *prasan*
sangat bahagia...tapiii...
jika ia berLaku, makanya peLamin anganku musnah... =( jom nanges beramai2~

Monday, November 29, 2010

age is just a number ??

'apee saLah nyee mak kaLau hakim sukee kat dia mak ?? dia pon perempuan jugak' kesunyian rumah besar dato' johan dibeLah suara hakim, anak bongsu LeLaki keLuarga dato' johan dan datin maisara...hakim seorang LeLaki berusia 25 tahun yang bekerja sebagai seorang pereka grafik di bandar besar kuaLa Lumpur puLang memohon restu ibu dan ayahnya untuk menamatkan zaman bujangnya...'Lagipun, mak jugak yang dok sibuk nak bermenantu kan...nie hakim nak bagi menantu Laa nie untuk mak dengan ayah...' hakim menokok Lagi...'memang Laa mak nak menantu, tapi mak tak nak Laa menantu yang......'

aku merasakan otak aku sesak sejak kebeLakangan nie dek kerana mak sibuk menjodohkan aku dengan entah mane2 perempuan...apesaL Laaa mak nie susah nak paham naLuri aku..takkan Laa perempuan macam juLia, zarra, qieLa, anita and macam2 pesen Lah perempuan tuh yang mak nak buat jadi menantu...giLee apee ?? memang Laa diorang cantik...super-modeL-type Lah kononnyee...meke-up setebaL kerak bumi puLak, mengadee2 tak payah cakap Laa, kaLau adik2 aku memang dah aku tangankan ajee...pastu, mak tak sedar kee yang jenis2 minah saLLeh ceLup tu semuanyee nakkan duit mak ngan ayah jee...duit satu haL Lah,seksi seksa mengaLahkan top modeL kat UK sanee...adduuuhhh...diorang dah bagi free, mestiLah aku tengok jee kan...tu jugak Laa yang mak aku nak buat jadi anak menantu...jadi anak hantu boLeh Lah !! urrgghhh !! nasib Lah kau wahai batu...*sebijik batu diLemparkan ke arah Laut*

'aduh !!' tibe2 jee sorang perempuan mengaduh kesakitan...aku toLeh kebeLakang dan ternampak sorang perempuan memegang kepaLanya sambiL mengutip seketetuL batu yang baru aku baLing tadi...mampos aku camnie *mode : gLabah* takut2 jugak aku nak pegi kat pompuan tuh nak tanyee dye ok ke tak...kang tak pasaL2 aku kene hempok dengan batu tu pLak camnee...tudung dye nampak macam ade kesan darah puLak tuh...haih...Lari kang Lagi panjang puLak cerita... 'mintak maaf awak...saya tak nampak awak kat situ...tak pasaL2 awak kene baLing dengan batu tu puLak..saLah awak jugak...kenapee duduk kat situ' hakim teragak2 berkata-kata sambiL tangannya cuba memegang kesan Luka tuh...perempuan tuh sepantas kiLat menapak ke beLakang 'eh3...takpe2..mungkin saLah sayee kot duduk situ tak kena time...tadi dah nampak dah macam awak nak baLing batu tuh...tapi tak sempat puLak nak mengeLak' perempuan tuh menyengih jee ke arah aku...fuhhhh...Lega weh !! takut jugak dye marah kee Lempang aku kee...tak pasaL berkesan kat mukee kachak aku nie *mode : sangat bangga*

'awak ade masaLah kee ?? sampai baLing2 batu bagai...' perempuan yang aku kenaL sebagai anum memuLakan bicara...muLut dye tak payah cakapLah, sibuk makan ais krim tuh...dye jugak Laa sibuk ajak aku makan ais krim apek nie..kate dye, kaLau tengah kusut, ais krim boLeh bagi tenang..aku Layankan ajee Laa minah nie...dah tentu2 aku nak tebus saLah dengan dye..'manusia normaL daLam dunia nie mesti Lah adee masaLah..orang yang tak siuman jee yang bahagia jee..sebab tuh namee hospitaL tempat orang giLee tuh diorang panggiL hospitaL bahagia' mengekek si anum nie dengar aku cakap...biLee puLak aku buat keLakar ??? peLik betuL Lah budak nie...isk3..'anum buat apee puLak kat sini ?? ade masaLah jugak kee ??' aku pon sibuk Laaa makan ais krim apek nie...mestiLah apek nie menyengih jee sebab kayakan dye kan...'anum bercuti...dah Lamee anum tak amik cuti...sajee nak tenangkan fikiran...kejekan kL tuh paham2 jee Lah, semua nak pressure..tension Lah anum..' eh..minah nie nah keje rupeenyee...aku ingatkan budak2 skoLah kee, paLing2 busuk pon tengah bLaja kat U Lagi..'dah keje kee ?? ingatkan budak hingusan Lagi...umur anum berapa ??' tenang jee air Laut kat sini..'30 tahun' ais krim sedap menyembur...

sepanjang aku bercuti 4 hari kat puLau pangkor tuh, boLeh katee tiap2 hari Laa aku keLuar jaLan2 and berborak dengan anum...banyak Laa yang kitorang sembang...haL kerja, haL aLam tapi sikit pon aku tak rasa bosan dengan anum nie...dye nie macam banyak sangat pengaLaman daLam hidup dye...dye saangaat taLkative dan dye punyee sense of humour memang tinggi...sebeLum kitorang baLik kL, kitorang bertukar no fon dan emaiL..manee tahu boLeh tukar2 story kee...mase on the way nak baLik rumah aku kat bukit antarabangsa, tibe2 jee aku boLeh tergeLak sendiri and tersenyum2 sorang2 kat daLam taxi...macha taxi tuh siap perLi2 aku Lagi katee aku tengah angau...ciss...tak macho Lah brader nak angau2 nie...*mode : bongkak Lagi takbur*

aku tengah Lepak2 kat rumah time tuh, macam bosan nak keLuar so aku pon on Lah desktop aku konon2 nak buat kerja yang tertunggak...benda pertama aku tengok biLee aku on YM, aku cari anum...tengok anum onLine kee tak...yeLah, dah sebuLan aku add dye kat YM nie, tapi tak di accept pon Lagi...hurrmm, hampa Lagi...baru jee nak buat kerja tibe2 adee popped up ( anum@yahoo.com is onLine ) perrggghhh...macam di seru2 puLak minah nie...terus Lah aku buzz dye...
hakim_hanif : saLam..anum !! Lamee tak onLine ??
anum : wsaLam...anum baru baLik dari sabak bernam...ade kerja kat sane..nie siapee yee ??
hakim_hanif : hakim Laa...pangkor ?? yang baLing batu kat awak tu..
anum : oh, hakim..maaf Lah..terLupee puLak...sihat ??
hakim_hanif : aLhamduLiLLah..sihat...wah3...sampai ke sabak bernam..
hakim_hanif : awak free tak hari nie ??
hakim_hanif : dah Lamee puLak tak jumpee awak..
anum : jumpe ?
anum : boLeh jee...
anum : awak ade no teLefon sayee kan ??
anum : nanti awak text saye ye nak jumpee kat manee...gtg now...ade keje tak habis Lagi..
hakim_hanif : ok...hope to c u...
anum : same here..bye..
( anum@yahoo.com is offLine )

anum nie memang speciaL Laa...dye nie tak macam perempuan Lain yang aku kenaL...dye sangat open minded, keLakar, Lincah dan yang penting sangat rasionaL...boLeh tak hari tuh masee kitorang keLuar sama2, nie tengah dok Ligat bercerita nie kat kedai makan nie daLam kLcc...dye boLeh tergesa2 keLuar sebab nampak sorang budak perempuan nangis macam cari mak dye...terus dye bawak budak tu cari mak dye sampai dapat...siap beLikan LoLipop Lagi...bukan tuu jee, mase aku sibuk dok pening manee nak jaga anak2 sedara aku sebab akak aku ngan abang ipar aku neh kene keje mase hujung minggu...baby sitter dye puLak off-day...si anum nie pon suggest Laa bawak budak2 tuh pegi bermandi manda kat air terjun...wah3...seronok Laa bebudak tuh...yang anum pun siap masak bagai macam bawak pegi picnic...adeh..maLu pLak aku terpaksa susahkan dye tapi dye sukee jee main2 dengan budak2 tu...masak pon sedap..bebudak pon sukee..*mode : serunuk2*

diam tak diam, aku kenaL anum dah nak dekat setahun...daLam setahun tuh, banyak aku beLajar dengan anum..bLaja jadi penyabar, reLevan, rasionaL, matang dan banyak Lagi Lah..sikit sebanyak memang aku sangat tertarik dengan anum...pandai pon pandai...sopan pon sopan..agak2 kaLau mintak mak masuk meminang, mak ok tak ??

'memang Laa mak nak menantu...tapi mak tak nak Laa menantu yang Lagi tua dari kamu...kamu nie dah fikir masak2 kee hakim ?? mak takut nanti esok Lusa kamu tengok dye dah tua kerepot nanti, kamu dah nak bercerai berai puLak..' datin maisara meLuahkan gusar di hati...'aLah awak pon...awak jumpee budak perempuan tu pon beLum, awak dah nak judge2 dye...anak kite nie dah besar...dye dah tahu Laa buat keputusan dye sendiri...takkan nak kawin pun awak nak kene aturkan' dato' johan menceLah bebeLan datin maisara...'mak, ayah...hakim nak kawin dengan anum nie bukan sekadar nak isi 'kekosongan jawatan isteri' hakim, tapi hakim nak cari wanita yang boLeh jaga hakim, jaga mak dengan ayah, jaga makan minum hakim, buat kerja rumah,kongsi cerita, mintak pendapat...banyak Lagi sebab kenapee hakim piLih anum untuk jadi suri di hati hakim..kaLau faktor usia Laa yang mak dengan ayah pandang, mestiLah hakim tak dapat nak sangkaL dye Lebih berusia tapi tu tak menghaLang hakim untuk jatuh hati pada keLembutan dye...dye samee jee dengan perempuan Lain mak, ayah...maLah hakim boLeh kate dye Lebih baik dari semua perempuan yang hakim kenaL...kaLau boLeh, sebeLum mak toLak permintaan hakim buLat2, hakim nak mak kenaL duLu dengan anum...boLeh mak ??'

aLhamduLiLLah...akhirnyee mak dengan ayah setuju nak pinangkan anum untuk aku...Lagi buat aku rasee nak meLonjak kegembiraan, biLee anum pon setuju atas pinangan mak aku...mak ade cerita macam manee dye boLeh terimee anum tuh..mak katee masee mak sampai rumah mak bapak anum ari tu, anum baru Lepas angkat kain...nampak jee kereta mak sampai, terus masuk daLam pakai tudung, terus panggiL mak ayah dye...siap offer makan tengah hari kat rumah puLak tuh sebab anum dah siap masak..mak aku kate, dye tak kan risau Lah aku mati kebuLuran...kLaka Laa mak aku nie...tengok anum pon pandai jaga diri...tu yang mak aku tak Lengah dah...*mode : bahagia* hopefuLLy, rasee bahagie nie akan aku simpan supaya setiap hari aku LaLui dengan anum menjadi sangat bermakna untuk kami berdua dan jugak untuk semua orang keLiLing kami..

hurrmmm...amacam story nie ?? adee sape2 terasee tak ?? hahaha...kaLo terasee tuh i mintak sorry Lah yea...takde kaitan dengan yang hidup atau yang dah meninggaL dunia..kaLau kita tengok trend kawen sekarang nie pon bukan macam duLu2 Lagik kan...perempuan berusia kawen dengan LeLaki muda, LeLaki berusia kawen dengan perempuan super muda dan banyak Lagi Lah..biLa aku tanye pendapat orang ramai, diorang kate umur hanya sekadar angka..yang penting kaLau dah suke, suke Lah jugak kan...apee de haL...hahaha..aku pon ikotkan ajee Lah..weLL, thanx for reading !! teruskan ikot cerita akan datang okeh...feeL free to Leave comments and kaLau adee idea untuk next entry pon boLeh Laa bagi kan.. =)

Friday, November 26, 2010

fate wiLL bring us together...

firstLy, kepada semua yang hati tisu, siLa sediakan tisu banyak2 sebab anda bakaL menghadapi tisu yang kebasahan dan perLu digantikan dengan tisu yang baru...chaiitt...apee daaa aku nie merepek kan..pape pon seLamat membaca my foLLowers and readers !! pLease enjoy~

hari nie hari pertama aku kat kL nie..takutnyee mengaLahkan nak pegi berperang..sepatutnyee aku start keje kat kL nie daLam seminggu Lagi, tapi saje Lah pegi kL nak round2 cari jaLan supaya nanti takdee Lah aku sesat barat masee nak pegi keje next week...so, i drove my car pusing2 area shah aLam and try tengok distance and time dari rumah ke tempat kerja berape Lame...nak buat estimation Lah kateekan, manee Lah tahu bLey jadik pekerja contohkan..*muke bangga*
pusing punyee pusing dah sampai tengah hari...usya2 Line manee nak makan, then teros cari masjid nak soLat zohor...meLiLau2 cari masjid sampai Laa terjumpee masjid shah aLam yang besar gedabak kat situ...penat punyee pasaL, Lepas zohor tuh, tertidur puLak aku atas sejadah...nasib baik tak Lame, aku kira macam daLam 30 minit je Lah kot...masee aku tertidur tu, boLeh puLak aku macam termimpi sorang perempuan datang daLam mimpi aku...sederhana orangnya, tapi tetap nampak cantik fuLL Lah tutup aurat...aku macam tak berapa kenaL puLak perempuan tu ( yeLah, seLama aku hidup nie yang aku kenaL perempuan jenis nak dedah2 jee )..daLam mimpi tu, Lepas jee perempuan tu senyum kat aku, aku pon tersentak and terjaga dari tidur...fuuhhh !!! dasyat gak penangan perempuan tu...biLe dah bangun tuh cepat2 Laa aku istighfar and pegi basuh muka...nak drive baLik nie...
beLek2 sket rambut, ok kee tak pastuh sarung kasut teros Laa menapak nak pegi kat parking Lot...perrgghhh !! besar jugak masjid shah aLam nie...Lawa pLak tuh *mode : batak dan kagum * kompom Lah mata aku nie meLiar jek tengok structure buiLding nie...architect-to-be Lah kunonnyee..*mode : berLagak pLak* ngiahahaha~tiba2, aku tertengok puLak kat tempat ambiL wudhu' wanita !! TER okeh..TER...siLa paham..dan2 masee aku TERtengok tu Lah sorang wanita nie meLangkah keLuar dengan sopan je..perghh, janji !! mukee dye macam bersinar2 jee, aL-makLumLah baru ambiL wudhu' kan...tiba2 perempuan tu pandang aku, then senyum terus masuk ke daLam masjid dan semestinyee Lah nak soLat kan...takkan nak memasak puLak...kaki aku nie seoLah2 shaking puLak...tapi tetap menapak pegi parking Lot nak masok kereta...tu bukan perempuan daLam mimpi aku ke eyh ?? *mode : bingung dan bengong*
penyudahnyee, sepanjang minggu sebeLum aku nak start keje tu aku asyik terfikir jee pasaL perempuan tu...beberape kaLi gak Laa aku mimpi yang sama...adeehhh, macam orang sasau jee dah aku nie..hehehe...
maka, hari isnin pon tiba, dengan itu startLah rutin aku sebagai seorang pekerja yang sangat berdedikasi ( okeh2, sangat poyo )..kerja di syarikat construction memang nampak macam riLeks, tapi biLee adee projek, memang tak berapee nak tidur maLam Lah...yang bestnyee kerja kat syarikat nie adeLah nak pakai baju apee pon tak kesah asaLkan kemas and masuk kerja on time...yeah !! i Like...dan puLak, amoi2 kat sini cun2 weyh...hahha~( meh sepak aku Laju2 ) eh2, tiba2 teringat baLik kat perempuan tu...huurrrmmm...'zam, Lunch jom !! aku bawak kau kat kedai aku sLaLu makan..sedap oii makanan kat sanee..' adi membantutkan Lamunan aku terhadap perempuan tersebut yang bermain-main daLam kotak fikiran aku ( cheeewaahh !!! sangat dramatik Laa kunonnyee ) perut pun dah Lapar di hari pertama kerja, maka...off we go !! yeay !! makan...
duduk kat corner tempat makan tuh memang syiok Lah !! usya perangai orang...macam2 ragam...hurmmm...makcik amik order datang amik order...Lepas makcik tuh tuLis atas kertas, order air dye bagi kat sorang perempuan buat air...aku perhatikan seamat-amatnyee...tak saLah Lagi !! perempuan yang masuk daLam mimpi aku dan yang samee aku nampak kat masjid shah aLam hari tuh..*mode : terkejut berok..berok pon terkejut tengok aku camnie* tak berkedip jugak Lah aku untuk beberapa saat...budak pompuan tu senyum jee kat aku..mase aku makan pon aku stiLL curi2 pandang kat dye..siyes weyh !! cantik sangat...penyudahnyee setiap hari aku makan kat situ, even sorang2 pon...
satu hari tu, aku macam dah tak tahan Lah nak menanggung perasaan, it's maybe a sign that the girL was meant for me...aku pon try Laaa nak bercakap dengan perempuan itu, tapi macam maLang pLak nasib aku sebab biLee aku bertanya ape2 soaLan pada dye, yang dye bagi just senyuman membunuh dye tuh...Lamee jugak Laa dye macam tuh sampai satu tahap aku memang dah giLee bayang sangat2, aku pon mintak nombor teLefon pada dye...muLe2 dye macam tak mau bagi, tapi aku teLah menggunakan skiLL mengayat aku sampai Laa dye bagi...okeh, bahagia (^___^)
Langkah pertama diLakukan dengan penuh rasa mengharap...'saLam, saya azam yang seLaLu makan kat kedai awak bekerja tu...yang seLaLu order Limau ais tuu...'..okeh, send...owh god !! pLease Lead her to repLy my text...tak senang duduk jugak aku time tuh...rasee macam it's burning up my butt !! a few minutes Later, handphone aku bergegar...open inbox, 'wsaLam..owh, azam yea namee kamu...ingat2...seLaLu nampak kamu makan kat situ...tak muak ke ??? by the way, saya Lana'...yeay !!! rasee nak meLompat ajee weyh biLee dye repLy text aku...perbuaLan pon berterusan sehinggaLah aku bertanya kat dye : 'kenapee setiap kaLi saya tanya masa awak kat kedai tuh, awak tak pernah nak menjawab..saya ade tersaLah cakap kee ??'...Lama gak Lana senyap tak berbaLas...sampai Laa aku tertido...
esoknyee macam biasee, aku makan kat tempat Lana bekerja even ia adeLah hari sabtu, bermakna off work day...aku sanggup traveL 15 minit semata mata nak tengok si Lana nie...semaLam dye text aku eLok jee..agaknyee dye maLu tak kaLau cakap depan2 dengan aku...kacak sangat kee aku ?? *mode : saaangat poyo*...aku tunggu sampai dye habis kerja and aku offer nak hantar dye baLik...maybe biLee dye berdua jee dengan aku, dye boLeh nak berkomunikasi dengan aku...habis dye kerja, aku offer nak hantar baLik and naik kereta dengan aku...daLam kete dye diam jee..aku cubee Laa nak berbuaL-buaL, tapi dye senyum ajeee....sampai Laa dah dekat gate rumah dye...dye angguk jee menandakan terima kasih...
aku semacam tak faham..aku sampai kat rumah terus goLek2 atas katiL and tibe2 message masok...'terima kasih hantar baLik =)'...puas aku pujuk dye katee aku nak caLL dye and bercakap dengan dye sebab aku rasee macam ade sesuatu dye sembunyikan and aku bagitahu dye yang aku ikhLas dengan dye dan tak kisah pon apee kekurangan dye sebab aku bersedia untuk terima...beeping handphone..'saya bisu, sebab tuh saya tak boLeh berkata2 dengan awak...minta maaf banyak buang masa awak, tapi saya tak sempurna'...nah kau !! terdiam aku...
esoknyee, aku tak pegi pon makan kat tempat Lana tu sebab aku tibe2 rasee terpukuL dengan ayat terakhir dye semaLam, and aku rasee mesti dye rasee aku macam Looser kan...haiizzz...aku cube nak mengeLak, tapi aku tak tahu kenapee naLuri aku kuat yang mengatakan dye adeLah jodoh aku..tak Lengah banyak, aku teros roger mak aku mintak hantar pinangan pada Lana...and to my surprise, sebeLum aku roger maka aku pinangkan Lana, aku buat soLat istikharah, hajat, tahajjud and LengkapLah semua...aLhamduLiLLah aLLah memberatkan hati aku nak meminang Lana...maka, Lepas mak aku meminang dye cukup sebuLan tarikh aku akan bernikah...macam tak cayee kan ?? mase aku bagitau mak aku Lana nie bisu, mak aku tak cakap apee pon...urusan risik, tunang bagai mak aku yang uruskan dengan kakak aku...tapi diorang sikit pon tak merungut pasaL Lana nie bisu...menghairankan jugak !!
sampai Lah tarikh keramat aku nak menikah, aku tak contact Langsung si Lana nie...jumpa tak, caLL pon tak, text pon tidak..hari sabtu, pagi2 Lagi aku dah kene kejut dengan mak aku sebab hari nie Laa tarikh nikah aku...buat simpLe2 je sudaa..hari nie hari pertama jugak aku bakaL bertemu 4 mata dengan bapak Lana..siLee bayangkan betapa gemuruhnyee aku..tapi sebagai seorang LeLaki yang macho, aku harus gentLe...masee aku teLefon bapak dye nak mintak jumpee bapak dye duLu pon aku dah kecut, apeeLagi Laa nak pegang tangan yang bakaL menjadi waLi nie...wahahahahhaa~tapi aku cekaLkan jugak sebab mungkin nie jodoh yang aLLah dah tetapkan untuk aku...majLis semua berjaLan dengan sangat Lancar and bini aku sangat Lawa okeh...bisu pon bisu Lah Labu...seLesai semuanyee, Lepas jee isya' kitorang terus masuk biLik sebab aku ade hadiah yang nak disampaikan, dari seorang suami kepada seorang isteri...pada mata aku dye sudah cukup sempurna...mase aku kaLungkan rantai habib jeweL berniLai 15 ribu *mode : berLagak Lagi* dye hanya tersenyum dan aku kucup dahinya, Lama...sampaiLah teLinga aku terdengar : 'terima kasih abang sebab terima Lana seadanya'...nah kau !!! dye ade suaraLah !! macam biase, muka macho aku sedikit berubah sebab terkejut tengok isteri aku yang aku sangkakan bisu sebenarnyaa boLeh bersuara...seoLah2 tahu apee yang bermain di fikiran aku, dye pon berkata2 ( suara dye sangat gemersik ) :
'Lana minta maaf sebab seoLah2 menipu abang tapi biLa abang kata abang akan terima Lana seadanya, Lana tak pasti abang jujur atau sekadar terdorong menyukai kecantikan Lana..Lagipon, Lana tak nak abang termasuk daLam kategori perempuan yang mengakibatkan LeLaki masuk ke syurga semata-mata sentiasa nak dengar suara Lana...Lana minta maaf..tapi abang berpegang kepada janji dan abang dah pun menjadi yang haLaL untuk mendapat semua keLebihan yang ada pada Lana'
peerrrgghhh !! rase terkagum puLak...aLhamduLiLLah aLLah menemukan jodoh terbaik untuk aku...insyaaLLah aku takkan mensia-siakan Lana...

moraL of the story :
  • terimaLah pasangan anda seadanya kerana kita tak tahu ape percaturan yang aLLah dah sediakan..
  • kekurangan pasangan merupakan keLebihan kita...kerana ituLah, cinta itu adeLah saLing meLengkapi... =)

Friday, November 12, 2010

it's her story~

ini kesah kawan aku yang ada kat austraLia sekarang nie...dia dah kawen dah...cerita nie mungkin ada di tokok tambah oLeh aku sikit Lah untuk menambah rasa daLam cerita...tapi mesej, cerita asaL dan gaya penyampaian akan sedaya upaya dikekaLkan faktanya...nama watak juga terpaksa dirahsiakan atas sensitiviti dan privasi yang diminta oLeh tuan punya diri...hahaha...

ini kisah uda dan dara...ngiahahha~ampun yee kak..uda represent the most charming guy and dara is the LoveLy girL who owns the story...begini ceritanya...

aku ade kenaL dengan this guy yang tak hensem manee pon...kitorang kenaL mase tengah buat preparation nak pergi austraLia nie...kenaL pon gitu2 je..aku pandang dia, senyum...dia pandang aku, tak senyum...kadang2 aku rasee nak hempok jee dia nie sebab macam poyo giLee jek bia aku senyum sorang2 ( it's not Like i'm interested in him, but just being poLite ) beberapa tahun aku kenaL dia kat tempat buat preparation tuh, aku tak pernah Laa bercakap dengan dia...bukan kata bercakap, nak terserempak pun memang payah Laa...
masa minggu akhir aku kat situ, macam mane ntah aku boLeh terserempak dengan dia tengah bercakap dengan sorang perempuan kat koridor 1st fLoor..aku nie macam terdongak jugak Laa sebab nak tengok dia...dia tengok jee aku sampai aku masok admin punyee office which is in the same buiLding...mase aku keLuar tu, takde sudah...fine Lah...macam aku kesah...tapi hati aku memang tak sedap dari hari tu...semua rase tak kene...mamat tu betuL2 buat aku resah Lah !! tapi ape pasaL yee ?? Lantak dia Lah...
mase kat rumah aku, dah Lame jugak Laa aku tak onLine sebab aku sangat busy beLi barang2 nak bawak gi sanee..biLa aku bukak2 jee gtaLk aku Lepas 2 minggu di anak tirikan, ade satu nickname yang macam biasee dengar add aku...perangai aku nie puLak jenis maLas nak Layan kaLau aku tak kenaL...sampaiLaaa manusia tersebut hantar satu message katee : 'u are good because u didn't approve random nickname in your buddy List which i assume u are good enough of take care of yourseLf...i'm uda, the one u aLways smiLe at but never repLied'...mak aiii...berderau jantung aku !! serius ~
since of that day aku agak baik Lah dengan dia...sampai Laa kitorang fLy same2 and duduk kat negara orang sama2...dah nama pon duduk di perantauan kan, maka orang meLayu kita pon bukan Lah ramai maneee...maka aku pun boLeh katee agak baik Laa dengan dia...jumpee memang jarang Lah, tapi hari2 akan mengadap gtaLk discuss about how we miss maLaysia so much, cuLture sane dan macam2 story Lah kaLau cuti or bLaja..aduhh !! macam dah tersuke Lah puLak kat mamat nie ( nie Lah masaLah pompuan kaLau dah di Layan dengan baik )
tapi aku nie terpaksaLah aku macam Lupeekan ajeee perasaan nie pada dia biLa kadang2 tengah gtaLk tuh, dia diam Lamee jee...nak sergah macam maLu, so tunggu jee Laa...biLe tanyee 'Lambatnyee repLy, buat ape ?' mesti dia jawab 'jawab caLL kekasih hati jap' tak pon 'jumpe dia kejap' atau pon 'dating kejap'...huhuhuh...nie mesti awek yang aku nampak kat kampus duLu kot..patah puLak hati...tapi takkan nak bagitahu dia kan...so, diam jee Lah...tapi aku kadang2 konpius puLak biLa dia nie Layan aku macam orang takde kekasih...
sampai Laa kami dah baLik maLaysia and kerja, kitorang stiLL berhubung sampai satu hari tu masa raya, dia datang rumah aku sekaLi dengan mak bapak dia...aku macam buat tak kisah Lah sebab biasa Laa member2 datang beraya tapi apehaL bawak mak bapak nie ?? tapi aku kan cooL, so aku pon dengan seLambernyee buat air macam biasee sampai satu tahap, mak dia tiba2 bukak muLut : 'kami nie datang ade hajat nie...nak merisik tanya...anak dara awak yang suLung tu dah di ambiL orang kee beLum ??' mahu tak tercabutnyee jantung aku biLee direct jee mak dia tanyee...mak aku pon ape Lagi : 'setahu saya, beLum adee sape2 Lagi'...kemudian mak dia ngan mak aku pon bincang2 Laa sikit yang aku dapat tangkap maksudnyee adeLah uda nie mintak mak dia pinangkan aku bagi pihak dia...whaaatttt ??? apee pasaL pLak aku tak nak terima kan ?? dah memang aku sukee sangat kot kat dia... *senyum ngade2*

sehari sebaLum aku nikah, aku tanya dia..tergerak Lah nak tanyee kan...berikut adeLah perbuaLan kami :
dara : awak betuL2 ke nak nikah dengan saya nie ??
uda : kaLau saya main2, saya tak pinang awak Lah...
dara : abis, kekasih sebeLum nie awak dah takde sayang kee kat dia ??
uda : masih ada.. =)
dara : kaLau awak sayangkan orang Lain, kenapa ambiL saya puLak jadi isteri awak ?? ( hampir nak nangis okeh )
uda : kerana dia Lah saya nak memperisterikan awak...
dara : ape pasaL puLak ??
uda : biLa saya berkata2 dengan dia, saya seLaLu sebut nama awak...ada sekaLi tu saya jumpa dia, dia suruh piLih awak...saya yakin dengan dia... =)
dara : apasaL tak kawin jee dengan perempuan tu ?? *soobbs*
uda : yang menangis nie kenapa ?? esok kita dah nak nikah dah kan ??
dara : awak kawin dengan saya tapi awak sayangkan dia...macam mana saya nak terima ??
uda : dara, kekasih saya tu ALLAH...biLa saya sahut panggiLan DIA, saya bermaksud soLat...biLa saya berkata2 dengan DIA bermaksud saya berdoa...biLa saya kata saya berjumpa kekasih saya, bererti saya sedang khusyu' menghambakan diri kepadaNYA...DIA Laaa yang bagi petunjuk sahih biLe saya istikharah untuk meminang awak menjadi sebahagian hidup saya =) jangan nangis yee~
dara : *speechLess* *tears* jumpa esok =)
uda : =)

aku punyee Lah rasee nak pegi amik wudhu' Lepastuh sujud syukur sebab dapat bakaL suami ( sekarang dah jadi suami ) yang sumpah satu daLam seribu...nasib baik tangan aku dah penuh berinai...hahaha...aLhamduLiLLah...pada aku, seLagi dia menjaga soLat dia, amaLan yang Lain insyaaLLah tak terjejas mana...kitorang pon dah bahagia sekarang nie dan mudah mudahan hingga akhir hayat...gaya dia memang betuL2 terkesan daLam hati aku sampai saat ini...

habes sudaa cerita uda & dara nie...sama2 kita amek pengajaran yea...kepada kak dara, u shouLd know this is your story okeh !! thanx~

p/s : i Love u even more

Thursday, November 11, 2010

org Lain buat, awak tak buat~

saya tengok ramai orang keLiLing saya keLuar dating seLaLu...biLa saya bagitahu awak, awak geLak jee... *tak nak jumpa saya Lah tu*

saya tengok ramai orang biLe dating tuh mesti berkepit macam beLangkas...jeLes Lah jugak sebab diorang mesra...biLa saya bagitahu awak, awak senyum ajee... *maLu Lah tuh sebab saya tak cun*

kaLau coupLe Lain tu, hari2 borak kat hp berjam2 even Lepas jumpa...semua bende diorang kongsi sama...biLa saya bagitahu awak, awak diam jee... *tak suke cakap dengan saya Lah tu*

kaLau bukak FB tuh susah betuL nak nampak notification dari awak...orang Lain tu, kaLau boLeh nak bagitahu 1 dunia yang diorang bercinta...biLa saya adu kat awak, awak sengih jee... *nak cari perempuan Lain Lah tu*

saya tengok perempuan Lain tak boLeh Langsung Lepaskan hp tuh, sebab boyfie diorang seLaLu message...biLa saya cakap kat awak, awak tak Layankan pon, Lepas tuh tukar topik Lain... *sibuk message orang Lain Lah tu*



beberapa hari Lepas saya merajuk dengan awak sebab awak tak kisah pon apee yang saya bagitahu kat awak tu, awak buat semua yang saya bagitahu coupLe Lain buat...


sehari...wah !! seronok raseenyee sebab macam dapat semua perhatian dari awak !!


seminggu...kadang2 rasa macam maLas puLak nak repLy!!


sebuLan...aduh !! rimas Lah !! macam takde keje Lain...


Lepastuh saya bagitahu kat awak eLok2 yang saya nak awak stop...awak senyum je, Lepastuh tanya saya : 'kenapa puLak? duLu awak yang nak saya buat semua tu?' saya pun jawab : 'saya macam rimas puLak'


kemudian awak bagitahu saya :


saya jarang nak kuar dating dengan awak sebab saya takut seLaLu jumpa akan buat awak bosan dengan saya dan jugak biLa keLuar berdua, akan ada syaitan yang menghasut anak adam nie...sebab saya sayangkan awak...

saya tak nak pegang awak duLu sebab saya taknak ambiL yang bukan hak saya...biar saya tunggu kita jadi haLaL duLu baru saya tak teragak agak nak sentuh awak...sebab saya sayangkan awak...

saya bukan taknak caLL awak hari2 cakap Lama2, saya nak !! tapi suara awak merdu sangat sampai saya takut nanti saya Leka asyik bayangkan awak...saya taknak awak jadi orang yang bawak saya masuk neraka...saya sayangkan awak...

saya nak bagitahu satu dunia, kaLau makhLuk pLanet Lain tahu bahasa kita pon saya nak diorang tahu saya sayangkan awak...tapi kata2 di FB tak terLuah saya nak sampaikan kat awak...saya sayangkan awak...

saya nak hantar seminit sekaLi message tau nak bagitahu setiap saat saya ingat kat awak tapi saya tak nak awak rimas dan terganggu buat benda2 yang Lain macam beribadah, berbakti pada orang sekeLiLing dan beLajar...saya sayangkan awak...

mungkin agak cLiche biLe saya kata semua nie tapi saya cuma nak awak tahu, waLau saya tak nyatakannnya, saya memang sayangkan awak !! ape yang orang Lain buat tapi saya tak nak buat sebab saya nak ia menjadi sesuatu yang istimewa orang Lain tak buat =)



**cinta, kasih & sayang tak perLu di ucap sebab kita mesti akan tahu dan rasa biLa masa itu tiba (nikah)

gugur jantung saya..i heart u

Monday, November 8, 2010

peLangi !!

whoaaa...hai kawan2 semua...hurm...menadangkan entry sebeLum2 nie pon memang dah jiwang, apee kate aku tambahkan jiwang Lagik kat sini...hahhahha...*kidding*

tapi agak Lah...ini adeLah percubaan pertama aku menuLis Lirik, membuat irama dan menyanyi sendiri Lagu yang terhasiL dari mood kejiwangan aku...errrmmm..Lagu nie di dedikasikan kepada anda ( yee, it's for you ! ) dan semua2 yang sedang bercinta...hehhee...Lagu ini sempoi saja sebab aku nie bukanLah penuLis meLodi pon...suara pon haram Lah tak sedap kan...pape pon, do enjoy !! comment are most weLcome ~ =)

video

hari hari ku bersinar kembaLi

dengan hadirmu bagaikan peLangi

hari hari ku yang duLu geLita

kini menjadi sejarah Lama

duLu ku mimpi kita berpisah

namun ku kini tak perLu resah

kau juga aku teLah berjanji

akan seLaLu saLing memahami

kau buat diriku ini

seLaLu rasa dihargai

tak mungkin aku khianati

cinta suci yang kau beri

tiap hariku ternanti nati

untuk bertemu kekasih hati

tawa senyummu menambah seri

tiada mungkin kan ku cari kanti

hari hari ku bersinar kembaLi

dengan hadirmu bagai kan peLangi

hari hari ku yang duLu geLita

kini menjadi sejarah Lama

kini menjadi sejarah Lama...

Monday, October 18, 2010

maLam gaLa gemiLang~

seperti gambar di atas, KKDK teLah mengadaan maLam gaLa gemiLang sempena uLangtahun KKDK yang ke-15 pada 16 oktober 2010 bertempat di D'impian inn bermuLa pada jam 8.00 maLam...sebeLum nak cerita time event adaLah Lebih bagus untuk cerita berkenaan sebeLum event....yeeehaaaa !!! mari Lancarkan bom mengata orang...ehehehhe~
tipu jee Lah...mane de nak mengata orang nie...event adeeeLah tempat mengajar erti kesabaran...even adee a few things yang menyakitkan hati but everything was under controL...tahniah untuk semua team yang dah bertungkus Lumus menjayakan dinner ini...tanpa kaLian dinner ini takkan berjaya ( ayat pancing undi...ngahahhaa~ ) pada waktu paginya sebeLum dinner nie, teLah di adakan reunite KKDK di mana teLah mengumpuLkan semua ahLi KKDK daLam satu sukeneka yang happening !! it's a great and awesome activity maaa...( kechewa sebenarnyee sebab tak dapat pegi...tersangkot buat montaj untuk maLam tersebut !! )
tapi serius maLam gaLa gemiLang nie sangat speciaL...tau tak kenapee ??cube tengok gambar kat bawah nie :

muahahha...hebat tak ?? KKDK mampu upah bodyguard maaa sepanjang majLis..bukan apee...takot adee yang bertindak di Luar kawaLan kan sebab nampak i yang vogue terLampau nie...ngiahahahhaa...tipuu jeee....gamba di atas nie min dengan haLim...kire bodyguard sementara jee Lah...muahhaha~~
aku ade sebut tak bahawasanya KKDK sudah adee aLumni sekarang ?? haaaa...nie Laa nak bagitahu nie...KKDK sudah ade aLumni dah...aLumni KKDK akan terLetak di bawah pengawasan aLumni UTHM dan 2 orang dari unit aLumnni dan antarabangsa KKDK : hafiz dan abg man...
mission kami mudah jee...nak memperkukuhkan ikatan yang teLah terbina antara KKDK yang sudah ade 15 generasi nie...disamping objektif yang dah digariskan oLeh unit aLumni & antara bangsa KKDK...visi dan misi memang dah jeLas, sekarang adaLah masa untuk meriaLisasikannyeee..yeay !! so maLam tersebut ramai jugak Laa mantan2 dan aLumni yang datang...tengok ajee Lah gambar di atas...hehhee~~
jejakas perasansss...

perempuan gojes beLakas !!
macam biase Lah kaLau dinner kan...mesti bergambar bagai nak rak kan !! aL-makLum Lah, penat dress up gLamourous and gorgeous maLam tersebut kan demi mengikut tema majLis...memang superb Lah...cumeenyee, pengurusan d'impian inn sangat tak memuaskan hati saya...tempat VIP yang aku duduk ok Laa, tak de masaLah sangat...tapi tempat bufet aku memang tak puas hati !! order untuk 100 orang macam dah di kurang kan 30% jek...haih !! takpee..maybe after this kitee akan buat kat tempat Lain...kan next MT KKDK ??? *pengsan*


**thanx kepada mantan2 dan aLumni yang sudi hadir pada maLam tersebut...semuga ia tak habis sekadar di sini sahaja...i LOVE KKDK...**

Monday, September 27, 2010

ayuh jangan stress...

owh !! heyyo peopLe !! aku baru jee baLik dari program ayuh jangan stress !! janji memang banyak benda baru yang aku beLajar...bende nie kire macam seminar menguruskan stress Lah jugak...agak reLease Lah sebab aku nie urusetia ajeee...whatever pon, aku memang agak beruntung sebab program nie kiree macam proses mengenaLi diri...kat program nie, kitorang didedahkan dengan unsur2 diri dan warna mengenai diri...eLaborationnye tak payah tanyee Lah, mestiLah saaangaaat panjang dan saaangaaaat serunut !!
baru Lah aku nampak perkaitannyee dengan pembawakan diri aku...aku nie berunsur api ( merah jambu )...tapi 2nd dominan aku adeLah air ( hijau )...makanyaa memang personaLiti kedua2 unsur tuh memang ade Lah pada aku...sape yang tak pegi memang rugi Lah ~ mengikut apa yang diterangkan oLeh ustaz zuL and dr.'izudin, aku adeLah ( tak mengikut warna ) :
  1. degiL
  2. berdikari
  3. romantik ( erk ? )
  4. soft-hearted
  5. emosi

dan Lain2 ( kantoi Lah perangai aku kaLau bagitahu semua ) Lepastuh, memang untung jugak jadik urusetia sebab masa adee banyak bersama dengan konsuLtan...peLuang tersebut digunakan sebaiknyeee...aku pon terai2 Laaa tanyee kat ustaz untuk tafsir diri ikot tarikh Lahir pLak...nak tawu apee ustaz kate ??? haaa ~~( rare jugak weyh !! )

  1. aLiran aku pada masa akan datang daLam profession mungkin adeLah daLam aLiran aLam mistik ( mende2 spooky nie Lah and bende2 yang tak nampak oLeh mata kasar )
  2. pasangan aku yang paLing tepat adaLah ketika aku dah bekerja...tapi ustaz kate, kaLau ade sekarang bermakna hubungan akan tak berapa stabiL tapi boLeh diusahakan...biLe sampai mase bekerja akan menjadi sangat stabiL dan bahagia ( okeh ! sayee bLushing )

tak tercerita sebenarnyee betapa banyak iLmu yang kami dapat...trima kasih Laaa kepada incik syahruL kerana sudi temukan kitorang dengan ustaz zuL and dr.'izudin...superb !!! peserta semua pon memang bagi kerjasama yang mantap Lah...makanya kami memang sangt terharu sebab diorang nie tak menyusahkan Langsung...Lagi2 diorang nie dah consider sebahagian daripada KKDKian~~weLcome to the famiLy guys !!!

nota kaki:

kadang2 manusia nie terLaLu ego nak meLetakkan diri mereka di tahap paLing rendah dan mengakui kesiLapan mereka...sungguh bodohLah manusia itu !!

Friday, September 17, 2010

KKDK's konvoi kL-seLangor

hey3~~ seLamat hari raya Lagi...stiLL mode raya kan ?? yeah i know...ramai yang dah nak baLik menuntut iLmu, start bekerja, start menyibukkan diri dengan tugasan2 dan banyak Lagi Lah ordinary work yang kene buat..whatever pon, stiLL daLam mode raya...ahahaha~okeyh, on 16 september kan cuti umum atas sebab cuti pembentukan maLaysia kan ?? tak tahu ?? cisss~~maLaysia haruss buang anda !! hee~~
okeyh...mase cuti semaLam kitorang ini teLah membuat satu konvoi raye area kL-seLangor...it was tiring yet fun !! sangat giLeee okeh~perjaLanan kitorang dimuLakan seawaL 10 pagi ( janji jam 9 pagi...hee~) muLenyee aku pick up abg zai kat rumah beLiau kat pandan jaya sebeLum meneruskan perjaLanan ke bukit jaLiL...sampai kat bukit jaLiL, sumpah i was sooooo surprised to see kereta incik shahzada khan berada di sana...bersama2 dengan hafiz and muaz...kitorang tunggu kejap than diorang suruh gerak ke parking Lot after heLmi came and join us...mase kat parking Lot Lrt sri petaLing kitorang brief perjaLanan konvoi berdasarkan googLe map yang abg bob pakai...hahaha~trime kasih pakcik googLe !!
berikut adaLah urutan rumah yang teLah kami redah:
  1. rumah abg zhaf yang terLetak di area batu cave ( tak sesat okeh sebab pakcik googLe membantu ) gambar pLak takde sebab ade pada camera nabiL...anyway thanx makcik !! sedap makcik masak !!
  2. next house adeLah rumah shahid yang berhampiran dengan rumah abg zhaf...hee...ade budak kecik yang tamau senyum di sana...pape pon mak shahid tetap masak !! sedap2...time kasih jugee makcik !!
  3. Lepastuh kat rumah haku puLak ( ampang )...so di sini adeLah pit stop untuk soLat zohor sebeLum bergerak Lagi...Lantak Lah korang...semua dah diperkenaLkan kepada my parents...bukan apee, senang nak piLih buat jadik menantu...eh3, bukan...senang my parents tahu dengan sapee saye bergauL sampai jadik anak derhaka itu tak mawu baLik ke rumah..hehhee!my mum said that u guys are awesome !! cayaLah !! kat sini, abg zai and shahid teLah beransur puLang sebab ade haL yang Lain...
  4. kemudian kami ke rumah jijin ( kajang )...waaaa...sesat jugak sebentar sehingga jijin terpaksa menjadi kachakss seketika ambik kitorang kat simpang dengan menaiki motor...nenek jijin masak memang sedapLah !! even dah penat, dapat asam pedas memang meLekat Lah~time kasih nenek !!
  5. hurmm...dekat nak petang kitorang meLuncur ke rumah heLmi ( puchong )...terbaik Lah yong tau foo mak kau mie !!! choc cake jugee inviting...even dah fuLL tetap aku makan jugak weyh...sedap punyee pasaL...kat sini kitorang punyee pit stop untuk soLat asar and everything..rumah ini juga umah terakhir incik shah si 'ketua pengawas' kerana beLiau perLu bertoLak puLang ke bp pada maLam itu juga~~bye incik shah dari kami shah FC ~~
  6. dekat nak maghrib kitorang sampai umah faren ( shah aLam )...sampai2 nampak sekor arnab yang saangat comeL...pastu dapat Laa kitorang meLepaskan keLetihan sebentar di situ...hee~kat umah faren, habis Laa bebudak nie buat jakun diorang tengok koLeksi kereta antik bapak faren nie..hehehe~superb Lah pakcik !!
  7. pit stop seterusnya umah kak ekin ( USJ )...giLer Lah...kat siniLah perot nak meragam and ape2 yang teLah dimakan sbeLum ini mungkin teLah tercerna...maka saya teLah ke toiLet untuk buang air besar *sopan giLos bahasa* baru jek Lepas cLearkan perot, sate teLah terhidang...peLagik sentaL jee Lah...wahahha~
  8. and here goes the Last station...umah irna ( kLang )...adee owner rumah pon boLeyh sesat...smpai2 rumah, disebabkan parents irna tiada makanya aku dengan kakak2 yang Lain perLu ke dapur membantu budak kecik ini rebus itu speggetti *betuL ke aku eja* pape pon memang sedap Lah kakak kau masak irna...pLus, cheese-oreo cake memang superb Lah !!! thanx kak erna haLyani...muahhha~
seLesai sudah semua rumah yang perLu dikunjungi mengikut senarai incik bon bon...sumpah penat...so after that kami pon berpecah beLah ke rumah masing2...aku memang sudah sangat tidak Larat, maka muaz mengambiL aLih untuk menuju ke serdang dahuLu, kemidiam mie pLak memandu ke bukit jaLiL...dek kerana kesiankan hafiz yang mengejar waktu, aku teLah memecut ke ampang secepat yang mungin...15 minit sampai dowh !! anyway a very speciaL thanx to abg bob pasaL pLan konvoi yang cam best nie...
time kasih kepada: abg zai,kak ain, shahid, mama, abg zhaf and adiknyee kerana sudi Laa join kami yang sengaL beLaka nie untuk beraya...hahha...Len kaLi buLih join Lagik..
time kasih juga kepada: incik shah, hafiz, kak ekin, nabiL, heLmi, eyqa rahman dan irna kerana andaLah sudi menyertai konvoi yang giLerr ini...memang takkan Lupee Lah raya kaLi nie...
thanx kepada: faren and jijin kerana sudi jemput ke rumah even tak menyertai konvoi...korang memang sempoi...
kepada semua yang tak dapat menyertai, takpeLah..Len kaLi kitee cube buat kat tempat korang puLak yea ?? ahahha~pape pon hope aLL KKDKians sumee bersedia dengan apa yang bakaL berLaku Lepas naik cuti....bermuLaLah hari2 yang sungguh sibuk !! cLass, assignments, tests, quiz and aLso program...upcoming program yang radicaL: MEGA PAINTBALL for pesta konvo...so, aLL the best yea~


p/s: sudah mahu puLang ke parit raja...Lappy dah sihat !!! yeay !!!

Saturday, September 11, 2010

ceritera raya - part 2

hye semua...seLamat hari raya Lagik !!! erm...macam manee dengan hari raya aidiLfitri korang ??? meriah kah ??? wahahaha~ aku punyee rayee memang sentiasee meriah kaLau fuLus masyuuuukkk...duit raya Lah !! okeh2...kite bermuLa dengan pagi2 Lagik...
hari nie bangun saaangaaaat awaL ( i mean it, memang awaL ) sebab semaLamnyee tido saangaaat awaL jugee seteLah kepenatan drive dari kL-niLai-seremban-segamat...memang best Lah sebab dapat berbuka Last dengan tok ayah dan mak tok kat kampung...perrghhh !!! tak sangka dah habis buLan ramadhan rupeenyee..daLam kegembiraan, terseLit juga rasa sedih sebab nak meninggaLkan buLan penuh keberkatan nie...*sobss3*
operasi mengejutkan kanak2 di bawah ini pun bermuLa..haih...memang liat nak bangun...nie nak suruh diorang mandi Lah sebab nak pergi soLat sunat aidiLfitri...bukan seLaLu dapat peLuang camnie kan...huuuu~

after baLik soLat raya, tunggu jugak Laa my mum punyee sibLing baLik beraya tapi tak datang jugak...so my ayah pon ajak cabut ke kg.bumbun puLak nak jumpee dengan mak beLiau...sampai2 kat kg.bumbun, macam biaseeLah...tradisi amek gambar famiLy2...so, terpaksaLah i berposing maut di pagi raya ( tak kuasa mak taw ! )


ni gambar tok mak dengan cucu LeLaki yang kachaksss ~


ini pastiLah tok mak dengan cucu2 perempuan yang ayu Lagik gojes~


nie gambar my famiLy...tak santek sangat sebab pakai hp jee...nanti ciLok dari camera my cousins yang Lain..


owh !! first time pakai seLendang ketika raya...huuu...dipanggiL 'yuna' kot...chaitt !!

hurm...dah namee pon raye kan..so, hidangan raya yang menjadi kemestian mestiLah rendang, ketupat, Lemang dan kuih2 raya...hurmm...tetibee teringat satu bende..kesian dekat member2 yang duduk kat oversea yang tak bLeyh baLik raya tuh...adoii...sadis puLak...takpeeLah...kat sini aku bagiLaaa korang tengok beberapa juadah raya yang sempat aku snap2...makLumLaaa...beraya manee teringat nak amik2 gambar nie...hahhha~~


rendang ayam...pergh !! memang terangkat...


kuih semprit...nie memang favourite...


kuih bahuLu...yummy !!


haa..nie kuih ros...memang sedap Lah...tibe2 aku mencari puLak raya tahun nie...

hurm...seharian penat beraya kat rumah sedara mara yang dekat2...adoii...senak perot asyik makan jek !! so, aku tak makan pon untuk rumah2 yang seterusnya...ngahahha~simpan perot untuk makan nasi kat rumah pak Long pada maLamnyee...baLik2, mandi, soLat dan sebagainyee...maka kami pon bergerak ke rumah pak Long...

ok..next ini, sebeLum saye start bercerita...toLong jangan tanye saye:
  1. apasaL akak sedara kau nie cun kau tak ??
  2. akak sedara kau nie dah berpunye kee beLom ??
kerana soaLan2 ini tidak mampu saye jawab dengan seikhLas hati....ngahahaha....maybe semua sudah sedia makLum kan, my akak sedara adeLah finaList Gadis MeLayu season 3 nie...name beLiau fatheen nabiLa ghazaLi...maka, sayee ingin mengajak anda beramai2 untuk mengundi beLiau menjadi antara 3 teratas daLam keputusan akhir Gadis MeLayu pada kaLi nie...beLiau punye potensi memang cerah and yang penting aku tawu dye nie memang tak berLakon biLee depan camera mase GM nie di rakamkan..( peace ! )
owh...nak cakap jugak...jom undi ramai2...kaLau mahu mengundi KLIK SINI dan kemudian kLik pada nama FATHEEN...ingat yee..FATHEEN !!


ini pose seLekeh dari kami...muahahha~~


jangan Lupee vote untuk FATHEEN !! peace !!

p/s: jumLah kemaLangan nyawa macam makin meningkat je hari2...hurm...pandu berhati2 yee semua !!!