Friday, November 26, 2010

fate wiLL bring us together...

firstLy, kepada semua yang hati tisu, siLa sediakan tisu banyak2 sebab anda bakaL menghadapi tisu yang kebasahan dan perLu digantikan dengan tisu yang baru...chaiitt...apee daaa aku nie merepek kan..pape pon seLamat membaca my foLLowers and readers !! pLease enjoy~

hari nie hari pertama aku kat kL nie..takutnyee mengaLahkan nak pegi berperang..sepatutnyee aku start keje kat kL nie daLam seminggu Lagi, tapi saje Lah pegi kL nak round2 cari jaLan supaya nanti takdee Lah aku sesat barat masee nak pegi keje next week...so, i drove my car pusing2 area shah aLam and try tengok distance and time dari rumah ke tempat kerja berape Lame...nak buat estimation Lah kateekan, manee Lah tahu bLey jadik pekerja contohkan..*muke bangga*
pusing punyee pusing dah sampai tengah hari...usya2 Line manee nak makan, then teros cari masjid nak soLat zohor...meLiLau2 cari masjid sampai Laa terjumpee masjid shah aLam yang besar gedabak kat situ...penat punyee pasaL, Lepas zohor tuh, tertidur puLak aku atas sejadah...nasib baik tak Lame, aku kira macam daLam 30 minit je Lah kot...masee aku tertidur tu, boLeh puLak aku macam termimpi sorang perempuan datang daLam mimpi aku...sederhana orangnya, tapi tetap nampak cantik fuLL Lah tutup aurat...aku macam tak berapa kenaL puLak perempuan tu ( yeLah, seLama aku hidup nie yang aku kenaL perempuan jenis nak dedah2 jee )..daLam mimpi tu, Lepas jee perempuan tu senyum kat aku, aku pon tersentak and terjaga dari tidur...fuuhhh !!! dasyat gak penangan perempuan tu...biLe dah bangun tuh cepat2 Laa aku istighfar and pegi basuh muka...nak drive baLik nie...
beLek2 sket rambut, ok kee tak pastuh sarung kasut teros Laa menapak nak pegi kat parking Lot...perrgghhh !! besar jugak masjid shah aLam nie...Lawa pLak tuh *mode : batak dan kagum * kompom Lah mata aku nie meLiar jek tengok structure buiLding nie...architect-to-be Lah kunonnyee..*mode : berLagak pLak* ngiahahaha~tiba2, aku tertengok puLak kat tempat ambiL wudhu' wanita !! TER okeh..TER...siLa paham..dan2 masee aku TERtengok tu Lah sorang wanita nie meLangkah keLuar dengan sopan je..perghh, janji !! mukee dye macam bersinar2 jee, aL-makLumLah baru ambiL wudhu' kan...tiba2 perempuan tu pandang aku, then senyum terus masuk ke daLam masjid dan semestinyee Lah nak soLat kan...takkan nak memasak puLak...kaki aku nie seoLah2 shaking puLak...tapi tetap menapak pegi parking Lot nak masok kereta...tu bukan perempuan daLam mimpi aku ke eyh ?? *mode : bingung dan bengong*
penyudahnyee, sepanjang minggu sebeLum aku nak start keje tu aku asyik terfikir jee pasaL perempuan tu...beberape kaLi gak Laa aku mimpi yang sama...adeehhh, macam orang sasau jee dah aku nie..hehehe...
maka, hari isnin pon tiba, dengan itu startLah rutin aku sebagai seorang pekerja yang sangat berdedikasi ( okeh2, sangat poyo )..kerja di syarikat construction memang nampak macam riLeks, tapi biLee adee projek, memang tak berapee nak tidur maLam Lah...yang bestnyee kerja kat syarikat nie adeLah nak pakai baju apee pon tak kesah asaLkan kemas and masuk kerja on time...yeah !! i Like...dan puLak, amoi2 kat sini cun2 weyh...hahha~( meh sepak aku Laju2 ) eh2, tiba2 teringat baLik kat perempuan tu...huurrrmmm...'zam, Lunch jom !! aku bawak kau kat kedai aku sLaLu makan..sedap oii makanan kat sanee..' adi membantutkan Lamunan aku terhadap perempuan tersebut yang bermain-main daLam kotak fikiran aku ( cheeewaahh !!! sangat dramatik Laa kunonnyee ) perut pun dah Lapar di hari pertama kerja, maka...off we go !! yeay !! makan...
duduk kat corner tempat makan tuh memang syiok Lah !! usya perangai orang...macam2 ragam...hurmmm...makcik amik order datang amik order...Lepas makcik tuh tuLis atas kertas, order air dye bagi kat sorang perempuan buat air...aku perhatikan seamat-amatnyee...tak saLah Lagi !! perempuan yang masuk daLam mimpi aku dan yang samee aku nampak kat masjid shah aLam hari tuh..*mode : terkejut berok..berok pon terkejut tengok aku camnie* tak berkedip jugak Lah aku untuk beberapa saat...budak pompuan tu senyum jee kat aku..mase aku makan pon aku stiLL curi2 pandang kat dye..siyes weyh !! cantik sangat...penyudahnyee setiap hari aku makan kat situ, even sorang2 pon...
satu hari tu, aku macam dah tak tahan Lah nak menanggung perasaan, it's maybe a sign that the girL was meant for me...aku pon try Laaa nak bercakap dengan perempuan itu, tapi macam maLang pLak nasib aku sebab biLee aku bertanya ape2 soaLan pada dye, yang dye bagi just senyuman membunuh dye tuh...Lamee jugak Laa dye macam tuh sampai satu tahap aku memang dah giLee bayang sangat2, aku pon mintak nombor teLefon pada dye...muLe2 dye macam tak mau bagi, tapi aku teLah menggunakan skiLL mengayat aku sampai Laa dye bagi...okeh, bahagia (^___^)
Langkah pertama diLakukan dengan penuh rasa mengharap...'saLam, saya azam yang seLaLu makan kat kedai awak bekerja tu...yang seLaLu order Limau ais tuu...'..okeh, send...owh god !! pLease Lead her to repLy my text...tak senang duduk jugak aku time tuh...rasee macam it's burning up my butt !! a few minutes Later, handphone aku bergegar...open inbox, 'wsaLam..owh, azam yea namee kamu...ingat2...seLaLu nampak kamu makan kat situ...tak muak ke ??? by the way, saya Lana'...yeay !!! rasee nak meLompat ajee weyh biLee dye repLy text aku...perbuaLan pon berterusan sehinggaLah aku bertanya kat dye : 'kenapee setiap kaLi saya tanya masa awak kat kedai tuh, awak tak pernah nak menjawab..saya ade tersaLah cakap kee ??'...Lama gak Lana senyap tak berbaLas...sampai Laa aku tertido...
esoknyee macam biasee, aku makan kat tempat Lana bekerja even ia adeLah hari sabtu, bermakna off work day...aku sanggup traveL 15 minit semata mata nak tengok si Lana nie...semaLam dye text aku eLok jee..agaknyee dye maLu tak kaLau cakap depan2 dengan aku...kacak sangat kee aku ?? *mode : saaangat poyo*...aku tunggu sampai dye habis kerja and aku offer nak hantar dye baLik...maybe biLee dye berdua jee dengan aku, dye boLeh nak berkomunikasi dengan aku...habis dye kerja, aku offer nak hantar baLik and naik kereta dengan aku...daLam kete dye diam jee..aku cubee Laa nak berbuaL-buaL, tapi dye senyum ajeee....sampai Laa dah dekat gate rumah dye...dye angguk jee menandakan terima kasih...
aku semacam tak faham..aku sampai kat rumah terus goLek2 atas katiL and tibe2 message masok...'terima kasih hantar baLik =)'...puas aku pujuk dye katee aku nak caLL dye and bercakap dengan dye sebab aku rasee macam ade sesuatu dye sembunyikan and aku bagitahu dye yang aku ikhLas dengan dye dan tak kisah pon apee kekurangan dye sebab aku bersedia untuk terima...beeping handphone..'saya bisu, sebab tuh saya tak boLeh berkata2 dengan awak...minta maaf banyak buang masa awak, tapi saya tak sempurna'...nah kau !! terdiam aku...
esoknyee, aku tak pegi pon makan kat tempat Lana tu sebab aku tibe2 rasee terpukuL dengan ayat terakhir dye semaLam, and aku rasee mesti dye rasee aku macam Looser kan...haiizzz...aku cube nak mengeLak, tapi aku tak tahu kenapee naLuri aku kuat yang mengatakan dye adeLah jodoh aku..tak Lengah banyak, aku teros roger mak aku mintak hantar pinangan pada Lana...and to my surprise, sebeLum aku roger maka aku pinangkan Lana, aku buat soLat istikharah, hajat, tahajjud and LengkapLah semua...aLhamduLiLLah aLLah memberatkan hati aku nak meminang Lana...maka, Lepas mak aku meminang dye cukup sebuLan tarikh aku akan bernikah...macam tak cayee kan ?? mase aku bagitau mak aku Lana nie bisu, mak aku tak cakap apee pon...urusan risik, tunang bagai mak aku yang uruskan dengan kakak aku...tapi diorang sikit pon tak merungut pasaL Lana nie bisu...menghairankan jugak !!
sampai Lah tarikh keramat aku nak menikah, aku tak contact Langsung si Lana nie...jumpa tak, caLL pon tak, text pon tidak..hari sabtu, pagi2 Lagi aku dah kene kejut dengan mak aku sebab hari nie Laa tarikh nikah aku...buat simpLe2 je sudaa..hari nie hari pertama jugak aku bakaL bertemu 4 mata dengan bapak Lana..siLee bayangkan betapa gemuruhnyee aku..tapi sebagai seorang LeLaki yang macho, aku harus gentLe...masee aku teLefon bapak dye nak mintak jumpee bapak dye duLu pon aku dah kecut, apeeLagi Laa nak pegang tangan yang bakaL menjadi waLi nie...wahahahahhaa~tapi aku cekaLkan jugak sebab mungkin nie jodoh yang aLLah dah tetapkan untuk aku...majLis semua berjaLan dengan sangat Lancar and bini aku sangat Lawa okeh...bisu pon bisu Lah Labu...seLesai semuanyee, Lepas jee isya' kitorang terus masuk biLik sebab aku ade hadiah yang nak disampaikan, dari seorang suami kepada seorang isteri...pada mata aku dye sudah cukup sempurna...mase aku kaLungkan rantai habib jeweL berniLai 15 ribu *mode : berLagak Lagi* dye hanya tersenyum dan aku kucup dahinya, Lama...sampaiLah teLinga aku terdengar : 'terima kasih abang sebab terima Lana seadanya'...nah kau !!! dye ade suaraLah !! macam biase, muka macho aku sedikit berubah sebab terkejut tengok isteri aku yang aku sangkakan bisu sebenarnyaa boLeh bersuara...seoLah2 tahu apee yang bermain di fikiran aku, dye pon berkata2 ( suara dye sangat gemersik ) :
'Lana minta maaf sebab seoLah2 menipu abang tapi biLa abang kata abang akan terima Lana seadanya, Lana tak pasti abang jujur atau sekadar terdorong menyukai kecantikan Lana..Lagipon, Lana tak nak abang termasuk daLam kategori perempuan yang mengakibatkan LeLaki masuk ke syurga semata-mata sentiasa nak dengar suara Lana...Lana minta maaf..tapi abang berpegang kepada janji dan abang dah pun menjadi yang haLaL untuk mendapat semua keLebihan yang ada pada Lana'
peerrrgghhh !! rase terkagum puLak...aLhamduLiLLah aLLah menemukan jodoh terbaik untuk aku...insyaaLLah aku takkan mensia-siakan Lana...

moraL of the story :
  • terimaLah pasangan anda seadanya kerana kita tak tahu ape percaturan yang aLLah dah sediakan..
  • kekurangan pasangan merupakan keLebihan kita...kerana ituLah, cinta itu adeLah saLing meLengkapi... =)

6 comments:

aLia-nL said...

saling melengkapi. =)

Me3raD mYraD said...

aLia : yess...saLing meLengkapi...dont ever find the perfect one..

zharif fikri said...

perhhh.....speechless i..

Me3raD mYraD said...

yiep : apasaL nak speechLess puLak ?? chaiitt~

zharif fikri said...

laki itu~mmg lelaki...perfect,,

Me3raD mYraD said...

yiep : tak ada manusia sempurna atas dunia nie..cuma rasa ingin meLengkapi and akur dengan jodoh aLLah yang menampakkan LeLaki itu sempurna =)