Saturday, January 29, 2011

berjimba dengan si dia yang tersayangss~

haLLo2 peopLes !! ngeee..hari nie nak senyum jee...kenape ?? sebab hari nie seronok !! sebab ape seronok ??? haaaaa...nie Lah nak cerita neh...agak2 nak start baca entry nie, Lebih baik sediakan pop corn ke, cikedis ke...or, kaLau rase nak terkencing ke hapee kee, bahek Laa berbuat demikian dahuLu kerana entry ini berkemungkinan adeLah sangat panjang *sudah warning ok*




woke up this morning dengan bunyi2 hujan yang menderap kena pada bumbung rumah...di samping itu, kak pah pon tengah bersiap siap nak puLang ke kuantan *sobbbss* sekejap jee sedihnyee...hahaha~ *kak pah jangan marah* disebabkan hujan, aku teLah pon membataLkan keLas aku pada pagi tersebut...tarik seLimut kemudian sambong ZzZzZz...Lena dibuai kesejukan pagi...punyee Lah Lena aku tidur sampai Lah handphone aku berdering :



'ring ring ring ring ring...banana phone...
ring ring ring ring ring...banana phone...
i got this feeLing
and it's so appeaLing'



aku tengok muke sang pemanggiL, oh !! tak payah angkat...mute suda *keji* pastuh dengan maLasnyee, dok menggeLiat Lagik...tengok2 jam dah pukuL 10 pagi...kisahnyee nak bangun Lah pegi mandi, Last2 end up dengan menghadap Laptop macam biase :
  1. bLog !! *giggLes*
  2. bLogwaLking sket *5 bLogs terpiLih*
  3. facebook
  4. youtube

seLesai update sume2 tuh, tiba2 hujan turun Lagik dengan sangat Lebatnyeee...hadoih..memang sojukkk sangat !! gigiL2 dah neh *ok, itu tipu...Lemak masih kaLis* so, maLas nak mandi...heheheh~ janji, tapi stiLL wangi pee...ngadap2 youtube bagai, tiba2 irna katee nak datang sudah sebab rumah beLiau sudah kosong...oh !! Lupee nak bagitahu...UTHM dah start cuti semester dah !! seminggu tau...kau ado ??? *menanges daLam hati cuti sikit sangat* pLan memang nak baLik hari jumaat, tetapi konon2nyee aku puLak adee keLas *tak tahu pLak hari nak hujan, biLa hari hujan keLas akan automatik bataL...oLeh aku*

maka nyaaa, pada jam 3 petang baruLah beta dan irna mandi...itu pun kerana mendapat perkhabaran bahawasanyaa beberapa staff PKPP tersayang bakaL berpindah ke unit Lain...so, kami teLah ke PKPP untuk Lawatan sebeLum cuti *nanti kata kami tak ingat mereka puLak* sampai2 PKPP macam biase Lah...dah katee aku neh kepochi, makanya kecoh seketika PKPP dengan hadirnya aku...jumpee jugee kak Lia dengan kak sya *student master sudah !* Lepas tuh kami terus meLuncur ke square one...shopping sket2 *2 anak tudung untuk seLendang and other girL's stuff* then dapat caLL dari jefri kate diorang dah sampai bpmaLL..

meLuncur puLa ke bpmaLL, terus main boLing...ngeee~ hari ini game agak sLow puLak dimain oLeh pakar2 ini..kenape aku katee sLow ??? hurrrrmmm....susah nak katee Lah...apekah mungkin sebab Lapar, atau aku memang dah boLeh setanding dengan mereka ??? musykiL neh !! *geLak daLam hati*

aku, abg Long, jefri dengan heLmi jek yang main sebab muke2 neh jugak yang kaki boLing...irna tak sangat...tengah2 main boLeh puLak ade abg yus, abg nazruL, reza and diorang punyee cLassmates...makanya, bertambah gamatLa bowLing aLLey itu...nak2 Lagi si buncits tuh *reza* keje nak menyakat aku...hehhehe...weLL, bak katee aku tadi Lah kan...hari nie aku bermain dengan agak cemerLang...marks above 100 untuk dua2 game...and the best part is :

TARAAAA !!!
hehehhee...ok2...penat tau tak main boLing nie...bukan penat apeee...penat menjerit2 geLakkan orang masuk Longkang or tak strike...keji betoL...tapi memang serious puas hati main hari nie...geng2 main pon best !! aww~ i Loike !! tapi agak keganjiLan hari ini...abg Long ade sedikit gaya2 gay pLak *sorry abg Long* tak kuasa aku nak Layan kau nyah !! biLe dah main, penat bagai....makan Lah yang di cari...jefri ajak makan tom yam kat tingkat bawah sekai tuh kat bpmaLL...bau dia memang semerbak...rasa dia ??? awww...tak kuasa nyah nak cerita...tengok neh :
tak ke macam muka2 mangsa dera yang keLaparan tuh...memang sedap weyh !! tapi kesian irna, nasik sumee dah habis...makanya, harusLah dia tak nak makan...siap ajak aku baLik nanti singgah kedai SOFEA *abg waiter kat situ nak ngorat irna weyh !* nak makan nasik...ok Lah irna...nasib baik aku sayang kau !!
haaa...tengok Lah tuh...tak ke terLiur tengok makanan neh ??? memang terbaik !!! cukup rasa...sampai terkeLuarLah air hidung aku neh...pedas, meLekat and meLetopss Lah !!!
tee hee heee...siLa Lap air Liur anda itu...meLeLeh sudah *huLur tisu* memang sedap Lah..aku rekemen makan sini bagi penggemar tom yam...puas hati !! aku makan tadi Laksa tom yam..memang aaaauuuuummmmm !!! sampai sekarang kecur air Liur neh...
baLik dari bpmaLL, irna makan kat kedai SOFEA tuh *muke dye memang sangat tersenyum Lah biLe dapat nasik* then singgah cuci kereta Luar daLam duLu...makLumLah...awaL pagi nanti dah nak bertoLak balik kL...kereta harusLah seLesa untuk dinaiki *giggLes* kemudian baru Lah sampai kat rumah...dah sampai rumah, kunci aku puLak tiada...adeh...makanya menungguLah housemate baLik...masuk jek daLam rumah, exhausted sudah tapi masih gigih menaip entry bengong neh...so, esok dah nak baLik kL dah !! doakan kami seLamat sampai ke rumah ye semua !!
by the way, kawan2 yang berjimba dengan saya hari ini Lah orang2 yang disayangi =)
p/s : kepada yang nak memandu ke mana2 tuh...pandu berhati2, ingat Lah orang yang menyayangi anda !! i Love u !! muahxx~

6 comments:

zharif fikri said...

124 je mira ??
i bleh beat lah.~~haha

Me3raD mYraD said...

zharif : ehem3...124 is the beginning..wait untiL i brush up my skiLLs...i'LL beat u by then...mase tuh i geLak pLak kat u baLik..ok ??

Irna said...

aku tak suke kedai tuh!!
sume tade! cess~
mirod, perlu ke gtawu kul 3 baru mandi?? haha senget!

Pezol Stylez said...

awww....tahniah la nyah sbb bulih triplle strike...suke mak.

Nor Atiqah Aima Roslan said...

awk....sy x kuar ngn awk...awk x syg sy ke? s0bss~~~~

Me3raD mYraD said...

irna : sangat kasihan okeng...hehhe~
abg Long : it's a gift !
iQa : of coz i sayang u jugaa~ =)