Tuesday, February 1, 2011

jangan biarkan misteri menyeLubungi anda !!

sape2 rase tak nak percaye ke...kate khurafat kee...aku berkhayaL kee...terpuLangLah...saat aku menuLis entry nie, aku stiLL rasee Lagi buLu roma aku nie menegak !! warning : ini adeLah entry seram...sape2 rase tak bersedia Lagi nak membacanya, baik jangan baca !!

hari nie berLainan sikit dari semaLam...maLam nie aku agak Lambat masuk daLam biLik...aku Lepak2 kat haLL bawah duLu tengok disney channeL *dah besar2 pon tengok disney kan* Lepas tengok movie kat disney, aku sambung tengok X-men...syok2 usya astro, tak perasan pLak jam dah tunjuk pukuL 11.30 maLam...aku pon shoot Lah masuk biLik kat atas...

masuk2 biLik macam biase Lah, on Lappy, bukak tv and goLek2 atas katiL...mase aku tengah khusyu' menghadap Lappy, aku boLeh dengar bunyi 'sketch...skretch..' kat atas bumbung...macam biase, aku ingat itu bunyik kucing2 yang sukee naik atas bumbung and cari tempat nak beranak...so, aku continue jee Lah menghadap Laptop nie...tiba2 aku rasee sangat sejuk even aku dah tutup air-cond...tiba2, Langsir biLik aku di rentap sampai terbukak !! *mau tak pucat Lesi muka aku* aku terus Lompat turun katiL...

biLe dah Lompat turun, muLe2 aku nak bLah dah keLuar dari biLik nie...tapi aku macam nak tengok apee pLak yang merentap Langsir biLik aku...time nie Lah aku witness Langsir biLik aku ditarik sikit demi sikit terbukak Luas...Lutut aku tak payah cakap Lah...menggeLetar !! *padehaL macam tak biase tengok* mungkin effect dah Lame tak tengok benda2 camnie, tu yang menggeLabah habis...dah tengok tuh apee Lagik, tak cukop tanah Laa aku Lari keLuar biLik...keLuar2 terus cari adik aku...dia puLak boLeh ada kat daLam toiLet pLak !!

tak pasaL2 dah termenangis kat sofa Luar tuh *hiLang macho aku* termenangis sebab terkejut giLa !! tunggu punyee tunggu, adik aku pon keLuar and panggiLa ayah aku...diorang tutup Langsir biLik aku tuh baLik and penyudahnyeee adik aku tido daLam biLik aku...waa~ baru Lah rasa secure sikit...eh3...nak chow Lah !! macam takut jek sebab aiman dah nak tido...tiLL then, babai !!

5 comments:

Irna said...

erkkkk !!
langsir hang kne sentap?? means bnde tuh ade dlm bilik la?? ko nmpk dia tak?? urghhh!

Pezol Stylez said...

intersting story. tu ok lg sbb langsir yg kne sentap. aku?? kene hempap dek 'bende' tu beb kat umah sewa ni. dahla duk umah sewa sorang2 time cuti aritu. Tp I'M SCARE BUT I'M OK !!

Me3raD mYraD said...

irna : dia semakin berani...sLaLu main ketok2 tingkap jek...nie main daLam biLik pLak...perghh...nasib tak tercabut jantung aku...i can feeL my heart skip a beat~

abg Long : tindih tindan itu org biase sudaahhh...ade pernah bukak mata nampak dia, pastuh tak boLeh tutup mata sudah ??? kene ngadap dia..ngeri siot !!

Irna said...

erkkk.. mirad!! bace ma'thurat byk2..biau dia terbakor!

Me3raD mYraD said...

irna : baikLah~