Friday, February 25, 2011

grrr~dibogeLkan !! *huk huk huk*

ASSALAMUALAIKUM !!!
HALLO2 cik kak and cik abang semua !!!
mari start dengan rasa bersyukur masih hidup hari ini...

hari nie CG hanya mahu cerita *sungguh takde kaitan dngan nak minta simpati atau bangga diri Lagi bongkak serta takbut, giLa panjang ! giggLes* cerita mengenai kawan yang dah seLaLu CG kisahkan sbeLum nie...tapi akhirnya, CG aLami jugak saat2 yang tak pernah CG terLintas akan terjadi kepada CG *pergh...neves tak korang ???* saat di mana korang akan rasa terharu ada kawan2 yang bersama saat susah dan senang korang...

ok, entry ini dituLis dengan emoticon diri : nangis + senyum + geLak + *sroot, sroot* sedut hingus...

macam biasa daLam seminggu nie, baLik2 dari keLas hujan memang turun dengan sangat Lebat...masuk semaLam, dah 3 kaLi CG uLang aLik UTHM - taman parit raja 1 dengan bertemankan hujan yang memang Lebat *sampai basah kuyup Lah* so, semaLam Lepas maghrib tu CG jawab 1 caLL dengan keadaan yang sangat mamai...pastu kak fareha ade Laa cakap yang diorang nak keLuar gi weLLward pastuh CG dah tak ingat ape dah, terus tertidur...niat di hati nak mandi and siap2 ke meeting, tapi hampeh !! pukuL 8.30 maLam *anggaran* abg jepo caLL...bangun dengan sangat mendadak and dashed to the toiLet *tak sedar diri kesorangan kat rumah*

keLuar dari toiLet Lepas mandi tuh memang dah start rase berpusing2 dunia nie, tapi gagahkan jugak weyh !! *programnyee dah nak jaLan esok harinyee* atas rasa tanggungjawab, beLasah jugak jaLan...da siap pakai seLuar, stiLL berkemban Lagi neh, kLuar Laa baLik dari biLik nak basahkan sponge pakai foundation...time nak masuk biLik baLik tuh, memang dah rasa jaLan atas angin dah...tunduk nak ambiL baju, CG just rase kepaLa sakit terhantuk kat Lantai pastu dunia terus geLap geLita maa...CG memang tak sedar berapee Lame CG terbaring atas Lantai sampaiLaa CG rasa muka CG basah kene percik dengan air...

dengar budak2 rumah CG try kejutkan CG bangun tapi memang CG sumpah tak Larat nak bukak mata *macam ade batu jee kat mata* try punyee try, diorang pakaikan CG baju duLu and bawak CG pegi kat kereta *macam mana azab diorang bawak CG, siLa jangan tanya* ( point terharu 1 : susah payah papah bawak masuk kereta ) daLam kereta puLak yang CG boLeh recaLL, CG memang rasa nak muntah sangat...batuk2 Lepastuh muLee Lah nak muntah...kesian kat gebu sebab pangku CG sambiL tadah muntah CG dengan pLastik ( point terharu 2 : jijik kot muntah2 nie...tapi stiLL Lagi sabar )

Lepas tuh CG rasa CG tertidur sampai La CG rasa dada CG sakit kene tekan and digosok2 oLeh doctor kat sana...diorang nak bagi CG sedar and angkat Letak atas stretcher...masa tuh CG stiLL rase pening2 and tak sdar sangat, sampaiLa daLam emergency room berape kaLi entah doc tuh tepuk2 tanya nama, baru Laa boLeh nak respon...Lamee gak Laa kat daLam emergency room sebab buat check darah, check jantung *awww !! tanggaL baju u !! maLu~* , check macam2 Lah Lagi...sejuk giLa !! Lepas dah masuk air tuh, CG dipindahkan kat wad menunggu...kene tunggu 4 jam tau tak nak dapat resuLt darah *grrr~masa tuh baru jam 12 maLam* masa kat daLam wad menunggu nie, baruLah diorang2 nie masuk Lawat CG...

haaaaa...time nie Laa CG rase macam nak menangis giLa !! *dah nangis pon sebeLum tuh* antara yang datang tengok CG daLam wad : kak Lia, kak sya, kak ekin, abg jepo, muaz ( pemandu giLa ), cik faren ( owner kereta ), gebu ( tukang pangku CG ), apah, aireen, kikin, aizat + mira + azie ( tak dapat jumpe sebab diorang dah baLik ), iQa, irna and diop ( point terharu 3 : sanggup datang maLam2 bute tuh )...macam biasa, kene bebeL2 duLu pastu diorang pon baLik *masing2 ade keje nak settLe, CG paham* tinggaL Laa iQa, irna and diop yang tunggu CG sampai Laaa seLesai test darah sumee ( point terharu 4 : sanggup sembang dengan CG even masing2 penat and perLu rehat nak gi program paginyee )

tengah sakit2 macam nie pon sempat Lagi diorang2 nie buat giLa dengan CG...seLama nie kan CG ganas and kasar dengan diorang, so diorang ambiL peLuang kutuk2 and buat CG sakit hati masa CG sakit supaya diorang takkan kene cubit !! *takpe, CG simpan...dah sihat nanti sorang2 akan rasa azab* errrggghhh....nak tunggu air habis masuk daLam badan, memang azab...sakit betoL !! *nangeh* handphone puLak habis battery and tak bawak battery spare *wuuuuu~* so, tertidur Lah CG ditmani diorang2 kat Luar...jam 4 pagi, kakak misi tu kejut and kata dah boLeh baLik...misi tuh kate : 'darah awak pekat, nanti esok buat check-up susuLan ok kat UTHM kee..awak nie stress, penat and dehydrated...jangan aktif sangat untuk 2-3 hari nie...rest, kaLau tak awak tak boLeh aktif Langsung buat jangka masa yang Lama nanti...ok, dah boLeh baLik'

dengan mukee yang srabai tak hengat, naik Laa BHR puLang ke parit raja ( point terharu 5 : irna penat rush baLik meeting siap tak mandi Lagi stiLL drive CG baLik ) huhuhuhu...sampai depan rumah, parents CG pon dah ada and CG di bawa pergi oLeh parents untuk dibawa puLang ke kL...nak drive baLik pagi2 buta without rest, memang mama CG tak bagi Lah sebab ayah CG kene rest duLu, nanti dia pLak yang coLLapse *sape yang susah ??* siap2 packing dibantu housemate ( point terharu 6 : tunggu CG baLik tu, koL 5 pagi !! ) ang shoot tidur kat hoteL kat BP...tak banyak cerita, terus tidur Laa sampai hoteL tuh...

bangun pagi2 perut keLaparan and CG turun Laa breakfast dengan adik...tengah makan2, adik CG sakit perut and naik biLik nak berak *ooopppsss* CG tengah syok konyah2 roti, banyak Laa text masuk : 'get weLL soon !!' or 'jaga kesihatan' or 'cepat baik and pegi program' dan banyak Lagi Lah...yang paLing buat CG rase nak nanges terharu, biLa CG bukak FB petang tadi and nampak HELMI post status geram sebab dia tak tau CG masuk hospitaL ( point terharu 7 : sangat ramai yang care pada CG, sooobbbsssss ) banyak Lagi pont nak rasa terharu tapi takpee Lah...biar CG simpan sorang2 and anggap sbagai kenangan yang tak boLeh CG Lupekan sebab ada kawan2 yang sangat2 sayangkan CG and CG jugak sayang kan mereka !!! *meh sini nak kiss sikit !!*

so, kepada semua...hargai kawan2 anda...CG tahu ramai orang yang kita nak sayang and hargai seperti famiLy, tapi kawan kita tuh adaLah sebahagian dari hidup kita jugak...kita akan tau sape kawan sebenar kita masa kita daLam kesusahan...enough expLain, korang Lebih tahu *mode masih terharu*

2 comments:

anisidayu said...

cik gojes, sila rehat dgn cukup ok!!! kalau x i blasah u!

CiK GorGeouS ! said...

cik anisidayu : awwwww...takut saye tau...garangnye awak !! =)thanxie~