Monday, February 28, 2011

girLs, dah ready nak kawen ??

ASSALAMUALAIKUM !!!
GREETINGS semua yang masih hidup !!!
apekah yang anda Lakukan hari ini ??? *oh ! mine was awesome !! grr*
baikLah, CG teLah mencuci toiLet pada hari ini...if u guys even notice, CG penah cakap : 'i'LL cLean up the toiLet a) i'm stressed out... b) the toiLet is somehow not in what-it-suppose-to-Look-Like which is cLean and tidy... c) nobody even bother to cLean it up aLthough everybody use it....' so, which one do u think my choice of cLeaning the toiLet at this hour : 10.35 p.m ??? *guess yourseLf* ahahhahaa...CG punyee peeL puLak, kaLau CG cuci toiLet *shower and bowLs ok !* CG kene dengar Lagu, so that CG akan Leka and buat dengan sangat2 pantas mengikut meLodi Lagi...tengah dok syok2 menyentaL kamar mandi, keLuar puLak Lagu nie :

video

apit and wan adzrizaL - cintaku dipermainkan *in case tak boLeh run, siLa ke youtube, giggLes*

nasib baik dah habis sentaL *dengar Lagu neh tibe2 teringat someone* biLik air tuh and ianya sangat berkiLauan ok *tipu je* tapi at Least sedap jugak Lah kaki nak memijaknyee...what ??? u said i'm being sarcastic and trueLy annoying ??? *i can do more if u ask, giggLes* ok2, back on track...my engLish is totaLLy broken and u know what ??? i don't care...hahaha...yeLah2...actuaLLy kat sini CG sajee jee Lah nak kongsi2 dengan u aLL kan...mesti ramai tak kenaL kan my mum ??? *of coz they don't, she's not popuLar macam datin rosmah kan* why on earth nama tuh yang bLurted out kan...fine, u guys don't need to know who's my mum unLess ade yang berhajat nak masuk meminang perhaps *ahakss*

weLL, my mum once babbLe me obout these girLish thingy...yeLah, kaLau sorang anak perempuan yang dah meningkat dewasa dan bakaLan berkahwin satu hari nanti harusLah akan mendapat bebeLan dari seorang ibu *i mean a reaL good mother, bukan ibu ayam or whatsoever* mama penah kata duLu, kaLau perkara2 nie tak dapat seorang perempuan nak handLe... SILA JANGAN MIMPI NAK KAWIN DALAM MASA TERDEKAT !! *whoaaa, tak perLu kot nak caps Lock kan* are the girLs ready to find out what's the basics ??? here goes nothing :

  • tempat pertama yang mak mertua or anybody on earth nak represent sesebuah famiLy kat mana ??? ruang tamu ?? biLik tidur ??? dapur ??? teeeeeetttttt !!!! saLah !!!! *dah tuh mane kan ?* biLik air Lah wahai perempuan !! percaya Lah...even korang kaLau pergi mana2 rumah pon akan rasa seLesa kaLau toiLet kat rumah tuh bersih dan kemas...so, sape2 yang tak reti / maLas / tak pernah cuci toiLet guna tangan sendiri dok asyik harapkan maid or mak ajee, Lupekan peLamin angan korang tuh...
  • jam Loceng or aLarm handphone dah berbunyi macam nak giLa tapi stiLL tak boLeh bangun sampai nak kene sebat dengan ayah untuk soLat subuh, ini juga boLeh toLak angan2 nak kawin jauh2...hey come on !! sebeLum suami bangun, para wanita yang perLu bangun duLu...mana nak siapkan sarapan suami, kemas barang2 kerja suami, kejut anak2 *if dah ade Lah* and jadi aLarm cLock suami jugak...make sense kan ???
  • i beLieve ramai kaum perempuan dah reti beLi barang dapur sendiri...i mean dah tau Laa kan nak beza kangkung dengan bayam, daun bawang dengan daun kucai and aLL that Lah *kaLau tak tau LagiLah jangan kawin duLu* tapi ape yang CG nak cakap adeLah aturan barang dapur di dapur...kaLau korang jenis yang baLik shopping barang dapur tak pernah nak kemas semua tuh, pooooofff !!! out u go wedding dream...
  • bangun pagi and biarkan katiL / tempat tidur daLam keadaan sama macam tengak Lena daLam mimpi...yeLah, your tempat tidur kan suppose to be tidy aLways...memang Laa tempat tidur kita, bukan orang Lain nak tengok...tapi wouLd it be sangat cantik kaLau biLik kita tak semenggah *daLam keadaan tak baik* ??? nanti kan payah nak bergerak daLam biLik tuu...
  • even tak pandai masak, at Least tahu Lah basic of buat air teh kee, goreng keropok kee...u know, some basic of knowLedge sebagai seorang perempuan...kaLau pandai and hebat masak itu adeLah bonus tau !! yeLaa, sekurang2nyee daLam tempoh awaL2 berkahwin tu, takde Lah kebuLur si suami tu kaLau tea time kat rumah tu *tapi CG rasa suppose tau Lah masak basic thing macam nasi goreng ke, teLur goreng ke and somekind macam tu Lah* tak perLu nak terus jump buat nasi kandar ke, nasi hujan panas ke, nasi ayam kee * oh ! Lapar puLe...Lepas kawin, sumee tuh boLeh bLaja dari internet bebeh~

hohooho...amacam...ade yang terase macam nak caLL of wedding tak ??? hehehhee...weLL, jangan Lah minggu depan korang punyee majLis, sebab CG punyee entry nie korang taknak kawen *mampus CG kene maki nanti* sLow and steady, bLaja master perkara2 di atas duLu ok...CG suke mengingatkan kaum2 CG nie =)

p/s : CG bukan Laa terer engLish sangat...tapi kaLau korang nak bLaja cara mudah cakap engLish and sounds perfectLy in communications or even writings, cube tengok movies in engLish and immitate percakapan diorang...macam CG, CG suka wording2 daLam disney movies and gossip girLs *bunyi diorang gedix and sangat banyak ayat sindiran which i Love it so much*

5 comments:

marshmallow said...

heh heh :)
cuma x reti masak lagi. huaaaa~ :(

CiK GorGeouS ! said...

marshmaLLow : haaaa..takpeee...peLan2 kayuh meh..Lame2 pandai Laa masak tuh~

seyrah_sue said...

kawin??ntah lah..tak terpikir pun..
tp,,kalau dah sampai seru,, tak baik menolak kan??heheheh

CiK GorGeouS ! said...

SS : waaahhhh...kaLau SS mudee beLia Lagi mmg Laa tak payah pk Lagi...tapi kite perempuan kene Lah bersediakan b4 kawin..huuu~

masnurain said...

kawin..?? uhukk..uhuk.. xpk pun lagi pasal kawen nie.. lambt ag kot.. nk kumpul harta dulu.. ^___^


JOM TENGOK NIE..!!!

solat di awal waktu.. apa yang HEBAT nya?

tahu kebaikan bercelak?? jom bace!

HEARTBEAT lagi senang bagi duit dari NUFFNANG..!

nak cek SAMAN JPJ x..?? klik sini!