Sunday, February 6, 2011

tarian geLek di biLik karaoke wangsa waLk~ panassss !!

aku dah cerita kan daLam entry sebeLum nie bahawasanya aku out from kL untuk 3 hari...yeee, yang cerita aku pakai bikini kat PD tuh *ape kau fikir aku neh fasha sendat ?? eh saLah, fasha sandha ??* ...hehhehe~ weLL, seharusnyee Lepas puLang dari PD memang tuhan saja yang tahu kepenatan beta okeh !! penat berjimba di Lautan nan indah memadu asmara bersama adik2 aku yang begok !! bertoLak dari PD jam 12 tgh hari and sampai jam 3 petang cam tu Lah...Lamee ??? memang Lah !! *banyak pit stop* Lepas tuh, rakyat maLaysia nie over prihatin...kereta accident pon nak sLow down...bagus3 !! *tepok ramai2*

masuk jek daLam rumah, benda pertama kena buat adeLah.....yeaahhh !!! kemas baju2 basah...memandangkan esoknya *hari ini, ahad* dah nak puLang ke UTHM terchenta, makanyaa janji kepada sepupu sepapat aku harus di Lunaskan !! Lepas jek kemas2 barang *sikit jek Lah* terus bersiap siap nak ke ukay perdana menjemput cik ustajah kitee *kazen aku, yuyun* tengah dok bersiap tuh, hujan rahmat teLah turun dengan seLebat Lebatnyaa..niat membataLkan janji dah adee, tapi gagahkan jugak sebab dah berjanji *baik kan beta ??* tapi, apehaL nak bataLkan pLak kan ??? bukan naik motor or jaLan kaki nak sibuk pasaL hujan kan...naik kereta what !! *even hyundai matrix jek, bersyukur*
so, this is my kazen, ustajah yuyun...singLe but not avaiLabLe..ustaz sudah masuk jarum daa~
ini pLak my kazen, syera...baru Lepas SPM and sedang part time kat T.G.I Friday's...singLe Lah kot...any one ???
hurm...aku memang sukee kaLau keLuar dengan makcik berdua neh...disebabkan mereka teLah bergaji, makanyaa aku yang sengkek ini harusLah di tampung...hurmmm...aL-makLumLah...saye budak sedang beLajar...fuLus takde *nak beLi buku, hiksss* so, semua perbeLanjaan aktiviti teLah di biaya oLeh mereka...thanxie cousins !!! korang memang best...apee aktiviti kitorang ??? hurrrmmm...maLu nak bagitahu kat sini...aLaaaaa...maLuuuuu *bLushing !* okeh, siLa maafkan kegedikan aku sebentar tadi...weLL, kami teLah...............

KARAOKE !!!

hahahaha~ waLaupon suara aku tak best, tapi karok dengan bebudak senget neh memang best...semua genre LaguLah keLuar...dari baLada, pop, rock, Lagu asLi hinggaLah ke dangdut sumeeee boLeh Layan...puLak tuh karaoke kat wangsa waLk itu memang terbaikLah !! thumbs up~ puas giLee karok *mau tak puas, 3 orang meLaLak 2 jam !! ahakkkzz* sampai hiLang2 jugak Lah suara...awwww...garau terus suara mak !! ngahahhaa~ tempat karok neh bukan Lah goLongan2 remaja macam kami jek yang datang...ade jugak yang datang dengan famiLy...dah katee pon tempat hiburan keLuarga...so, aku syorkan kaLau nak karok, pegi wangsa waLk okeng !! terbaik !!

disebabkan ini adeLah time cuti, habis aku Langgar pantang makan aku...aku bertukar pantang puLak...pantang jumpa !! *giggLes* semua aku sebat...tapi agaknyee memang perut nie tak nak terima makanan banyak dah kot....sikit jek aku makan...hurmm...Lepas karok, kitorang pegi makan kat area meLawati puLak...pergh...penat meLaLak, tau pLak perot berLobang pastuh kan....oh ! yea, saya makan nasi ye *terkantoi sudah* mase kat kedai makan neh adee cerita menarik *giggLes, siLa jangan muntah*

masa aku nak bayar, abang yang ambiL order kitorang tuh adee kat meja bayar tuh...aku bagi not 50 hengget tapi pakcik tuh takde duit kecik puLak...so aku tunggu Lah die pegi check baLance...tibe2 abang yang amik order tuh boLeh pLak senyum2 and datang borak dengan aku...berikut adeLah perbuaLan yang sumpah aku rasee macam nak geLak pon adee :

(abang : A, aku : M)

A : tak pernah nampak pon makan sini...orang baru ke ??

M : eh...duLu adeLaa makan sini...tapi abang takde Lagik kot...

A : biLe ??? buLan Lepas kee ??

M : tak Lah...daLam 12 tahun Lepas kot...mase tuh saye kecik Lagi *geLak daLam hati* (senyum)

A : amboii...pandai buat Lawak...

M : eh...betoLLah...mase tuh arwah tok mak sayee hidup Lagi...

A : hmmm...yeLah...duduk manee ???

M : taman watan *isk, Lame puLak pakcik neh pegi cari duit baki*

A : oh ! tak jauh Lah...hurm...kaLau tanye marah tak ???

M : tanyee je Lah...bukan kene bayar pon... (senyum Lagik, tapi takot jugak)

A : mintak number fon boLeh...awak neh senyum manis Lah !!

M : *gugup, speechLess* abang neh rabun kee hapee ?? (buat2 tak dengar permintaan itu)

pakcik tuh pon sampai dengan duit baki...and dengan segera beta cabut...awww !!! maLu nyeee...memang Lah abg itu ade rupeee tapii....kenapeee puji beta begitu sekaLi ??!! maLu i tau *dush3, Lempang Laju2* Lepastuh, muLa Lah aku senyum sorang2...hahahhaa~ maLu bercampur baur dengan kembang hidung raseeenyee *ujub, riak, takbur...memang datang daLam satu pakej* jadi seLepas itu puLangLah aku ke pangkaL jaLan...penat !! tapi memang had fun...trimas cousins yang terchenta !! Lain kaLi beLanja Lagi~ muaahhhxxx~

5 comments:

Pezol Stylez said...

nyah....u bikin mak gelak guling2 lah bace story kena mintax no fn...terbeak ah.

Me3raD mYraD said...

abg Long : aLahai...i pon nak guLing2 Lepas masuk kereta taw !!! muahahah~

NaF said...

elele. mlu2 lak dia. hik2 :P

Me3raD mYraD said...

naf : mauunyeee tak maLu...terpana seketika u~

Me3raD mYraD said...
This comment has been removed by the author.