Wednesday, February 23, 2011

heart never Lies~

ASSALAMUALAIKUM !!!

HAPPY, HAPPY day peopLe !!!!!

hari ini mood gembira jugak *hari2 pon gembira kan ?? hikkksss*

weLL, bangun2 hari ini dengan senyuman di bibir...hahahhaa~ sebab takde keLas pagi *yeay!* so untuk memuLakan hari seLepas awaL bismiLLah, CG pon bukak Lah Lagu2 yang biasa CG dengar untuk menaikkan semangat *siLa jangan bising kaLau ade Lagu nasyid tau !!* seLaLu kLik jee kat pLayList kat Lappy nie, tapi hari nie rajin sikit pegi seLongkar fiLe video cLip and CG terjumpee Lah Lagu yang dah Lamee CG sukeee...and tiba2 hari nie, rase macam Lagu nie sesuai puLak dengan jiwa and mood CG *ok, ini sangat poyo*

weLL, heart never Lies you aLL !!! enjoy the video~

beberapa hari Lepas ade orang bertanya kat CG :

'kaLau pasangan tuh takde Langsung persamaan, agak2 boLeh tak hidup bersama ???'

ok2, CG jawab jugak Lah :

tak semestinya setiap pasangan perLu semuanyaa sehati dan sejiwa...kaLau korang suka warna biru, pasangan puLak suka warna hijau...jadi isu kee benda tuh ??? actuaLLy, biLa ada perbezaan daLan hubungan tuh baruLah dikatakan saLing meLengkapi...katakan Lah korang nie jenis yang banyak sangat cakapnyee, pasangan korang tuh kurang sikit bercakap...nampak tak how it compLete each other...kaLau ade perbezaan pendapat, benbincang...itu yang membuatkan sesebuah pehubungan itu harmoni, sebab hadirnyee komunikasi...fakta : ramai pasangan putus hubungan sebab communication break down...

soaLan Lagi :

'macam mana kita nak tahu perempuan tu suka kat kita ke tak ??? puas dah mengusik nie...'

CG jawab Lagi :

sehingga maLam tadi, CG pon susah nak bagi jawapan soaLan nie...tibe2 dapat iLaham...weLL, bro...CG rase bro tengok macam manee reaksi dia bagi kaLau bro uji2 dia sikit...kaLau dia bagi positif signaL, u may have Luck bro !! CG tak gaLakkan bro buat dia jadi annoyed sebab perempuan kaLau bro kacau Lebih2 siLap2 boLeh jatuh menyampah...paLing mudah, terus terang ajeeLah...bro Laki, bukan perempuan nak cover2 suka...biLa dah express, raseenyee Lagi jeLas kot...at Least dua2 tak tertanya tanya kan ??? weLL, good Luck ok !!

soaLan :

'saya ada pakwe and sangat baik..tapi LateLy nie hati saya macam diketuk seseorang yang Lain..tapi saya masih sayangkan pakwe saya tu..what shouLd i do ??'

jawapan :

CG raseee, awak punyee rasee kat pakwe tuh bukan sayang dah...tu raseenyee dah terbiasa..kaLau betuL awak sayang akan seseorang, takkan timbuL perasaan sayang kat orang Lain tu...there's a said : if there are 2 peopLe that u Love at the same time, choose the 2nd one...because it's impossibLe to Love 2 peopLe at the same time...yeLah...kaLau betuL cinta and sayang pada yang pertama, mana mungkin wujud yang ke dua...peace bebeh !!

soaLan :

'awek aku suruh aku berubah Laa...dia tak nak aku banyak hang out dengan kawan2 aku pegi main futsaL sumee tu...aku ni dah jadi serba saLah puLak...satu kawan, satu awek'

jawapan :

actuaLLy CG seLaLu nasihatkan orang supaya ada toLeransi daLam perhubungan...bro, kaLau bro rase bro takde buat benda2 yang meLampaui batasan syariah, tak payah berubah...CG rase, maybe awek bro tuh tak kenaL Lagi member2 bro camne...what if, cuba bawak dia skaLi masa bro pegi main futsaL ke, hang out dengan kawan2 bro kee kan...kenaLkan dia even sekaLi dengan kawan2 bro...maybe dia rase insecure kot sebab takot bro abaikan dia...perempuan nie kadang2, sense of beLonging dia adeLah sangat tinggi...chiLL ok ?? kawan is kawan, awek beLom tentu jadi bini bro...think about it...

soaLan :

'CG, i ade suka kat sorang mamat nie tau...and i nampak macam dia pon ade bagi respon2 positif kat i...tapi takkan Laa i nak buat first move puLak kan ?? macam mane yee i nak buat supaya i boLeh tahu dia pon same macam i ke tak ??'

jawapan :

peerrggghhh...ini soaLan membunuh CG jugak !!! *giggLes, kidding2* benda2 yang main dengan hati nie u tak boLeh nak controL snagat...kaLau u sanggup nak simpan Lama2 terpuLangLah tapi u kene redha kaLau mamat tuh kene sambar dengan orang Lain Lah kan...errrr...as a girL, CG paham perempuan memang penuh dengan sifat2 wanita timur neh *pemaLu* so, why not u give him a few hints and tengok macam manee...kaLau mamat tuh tak sengaL, dia akan pop out the question...tapi kaLau dia bLurr2 or macam tarik taLi, CG nasihatkan bersabar dan maybe dia ade aLasan dia sendiri...or, u shouLd think it twice Lah dear, ok ???

ade beberapa soaLan Lagi yang Lebih kurang jugak Lah dengan mereka2 nie *nama2 memang CG akan rahsiakan* so, kaLau ianya membantu, aLhamduLiLLah...ini sekadar pandangan dan hemat dari CG jee..kaLau rasee nak ikut, terpuLang...kaLau tak ikot pon CG tak de haLangan...so, aLL the best Lah yee !!!

oh !! Lupee nak bagitahu, CG memang dah start ambiL soaLan2 untuk dijawab macam nie dah Lama cumee tak expose jee pada semua....so, kaLau ade sape2 yang nak tanya soaLan atu berkongsi idea, boLeh emaiLkan di : amiramal@yahoo.com ....insyaaLLah kaLau ada masa terLuang, CG akan jawab soaLan2 anda *peace, bajet kaunseLor cinta puLak CG neh*

nota kaki : muLut memang pandai menipu, tapi hati tak pandai...so, muLut dan hati siLa berkerjasama !! *peace !!*

2 comments:

Irna said...

itu dia doktor chenta dah b'kata2!
CG.. CG .. sye ade soklan jugak! saye pon suke kt someone tuh tpi .. hahha saje gedix! :P

CiK GorGeouS ! said...

hahaha....boLeh2...nak emaiLkan soaLan pon boLeh...hahahaha~certain peopLe are just toooooooo shy to ask me here on the comment box, so i bukak Lah emaiL i untuk tanyee...heee~