Thursday, February 3, 2011

sana sini masaLah~

aku neh dah macam doktor chenta pLak raseenyee..asaL ade masaLah chenta, adee Lah yang cari aku neh *kaLau cas bayaran consuLtant pon masyuk neh* tapi aku sooka !! kirenyee yang tanya pendapat aku neh macam percaya jugak Lah dengan apee yang aku sampaikan kan ?? weLL, ade sorang kawan aku neh *anggap cLient boLeh tak ??* ok2, beberape orang punyee masaLah Lah neh...jom Lah tengok, manee tahu kaLau korang pon ade masaLah yang same and nak bagi pendapat kan ??? ayuh !!

situasi 1
masaLah : pasangan main tarik taLi
huraian : Lantak dia Lah nak main taLi kee apee *acuh tak acuh Lah bengong !* ohohohoh...sorry...ingatkan die main taLi guni ke, taLi rafia kee...ok2, straight to arrow *point!* camne nak cakap yee dengan orang2 yang main tarik taLi daLam reLationship nie ??? hurm...kita kene paham kenapa dia tarik taLi...mungkin dia maLu, takut atau ape2 Lah...kita tak boLeh nak kata yang intention dia adeLah untuk main2kan kita...setiap orang ade perasaan sangsi mereka terhadap hubungan...mungkin akibat daripada hubungan2 masa LaLu yang tak kesampaian...ape yang aku boLeh suggest kat sini adeLah, shieLd hati di tahap sederhana...cuba kenaLi orang itu secara Lebih mendaLam Lagi...tunjukkan yang korang sedia untuk hidup dan bersama dengan dia, manee tahu dia akan yakin dan stop main tarik taLi Lagi...tapi, tarik taLi kadang2 seronok tau !! kita tak tahu apee yang bakaL dia buat *misteri gitu*

situasi 2
masaLah : kuat merajuk
huraian : aku paham Laa kaLau perempuan kuat merajuk, tapi kaLau LeLaki kuat merajuk pLak *aku paham jugak !* standardLah, kaLau dah nama manusia biaseeLah tuh ade perasaan sebegitu...weLL, isu merajuk daLam perhubungan nie biaseLah...korang kene paham, pasangan korang tuh nak manje2 Laaa dengan korang *baruuLah rasee disayangi kan* biLa merajuk tuh, mestiLah nak kene pujuk kan...tapi, biLa memujuk tuh tak payah Laa meLampau pLak...sekaLi sekaLa, merajuk tuh pemanis hubungan...kaLau seLaLu sangat, ajar pakai dipLomasi, bukan pakai marah di hati yee !!

situasi 3
masaLah : berahsia
huraian : apee maksud berahsia tuh ?? weLL, aku nak cakap Lah kat sini, biLa korang bercinta memang Lah kaLau boLeh tak nak adee ape2 rahsia antara korang kan ?? tapi, biLa benda tuh benda yang boLeh membuka aib mereka atau orang Lain, atau mungkin diorang beLum bersedia nak kongsi dan simpan amanah orang, rahsia itu tetap perLu di simpan...rahsia tu perLu dijaga...korang kene ingat, korang baru bercinta...LainLah kaLau dah berumah tangga, rahsia itu wajib kongsi seLagi bukan rahsia orang Lain yang diamanahkan !! *ade paham ??*

cukup duLu 3 situasi yee...beta penat nak berfikir jawapan terbaik...hahaha~weLL, maybe aku akan off bLogging untuk 3 hari sebab tak adee connection internet kat tempat yang aku nak pergi tuh...tapi aku akan cuba jugak nak update bLog nanti !! waaa !!! i'm going to miss u wahai bLog *chuppp...chuppp...ciom !!*

4 comments:

Irna said...

dr.Love, sye ade soalan b'kenaan dgn isu tarik tali.
ade seorg kenalan sye, dia da lek2 dah.. just follow the flow sume2, aleh2 mamat yg duk express, confess, angkot dia sane sini end up in relationship with someone else..!
grrr.. ape yg harus sye katekn kpd kenalan sye tuh?

Anonymous said...

dR love...uwaaaaaa...sy xtau la apesal cinta mmg xsuke kat sy..so kalu ad yg sudi masuk minang sy menerusi dr love..sy trime jek..bulih??

~tipah va va vo0m~

Nor Atiqah Aima Roslan said...

dr l0ve...
s0alan 1: mcm mane ye nk rase yakin yg itu adlah 0rgnye? sedangkan sblum nih kite tau die playb0y...ckp nk manis gula2 saje....huhuhu... mcm mane ye kite nk tau die mmg dh berubah?

soalan 2: adekah pakwe/laki/bakal bf/bakal laki yg selame nih acuh x acuh....tibe2 jd baik nk mmpus...tuh mmg kite bley p'caye die bet0l2 b'ubah? atau adekah die sembunyi kn s0mething?

Me3raD mYraD said...

hurm...banyak betoL persoaLan...bersabar ok..dr.Love neh baru puLang...nanti akan jawab soaLan2 kaLian daLam entry khas ok ?? stay tune ok !!