Tuesday, February 15, 2011

'kita meLihat buLan yang sama' errkk ???

ASSALAMUALAIKUM !!

HALLO Leng Lui and Leng chai !!!

jom Layan video dari syeera sanders the great dengan Lagunya KAU sambiL Layan entry pada kaLi ini *giggLes*

video

actuaLLy entry pada kaLi ini adeLah iLham dari AZLINA JAHARI, friends from zaman SERATAS duLu...before terus ke main topic, sajee Lah nak kenaLkan kawan aku nie *oopppsss, sorry...gambar tak bLey Letak, nanti market CG terus merudum..giggLes* azLina @ Leen nie memang mafia zaman sekoLah2 duLu...perghh...rock dia memang CG tak boLeh nak sangkaL Lah...LeLaki pon takut dengan dia tau !! tapi sejak dua menjak duduk kat FRANCE nie, semakin ayu puLak CG tengok beLiau nie...ahahaha~ ok2, enough kenaLkan...sape nak kenaL dengan beLiau boLeh Lah kee faceebook AZLINA JAHARI nie *giggLes*

weLL, mase CG tengah dok post2 Lagu2 yang biase CG dengar zaman sekoLah2 duLu *Lagu nasyid ok, inteam - setanggi syurga* and mood bLues teringat zaman2 bercinta kat sekoLah duLu sambiL senyum sorang2 and geLak2 sendirian berhad, tiba2 Leen nie boLeh pLak tegur :

(AzLana Jahari : Leen, cik gojes : CG)

Leen : mirad !! ko ingat Lagi tak ??
CG : ingat pee ?? *memang totaLLy Lost*
Leen : LeLaki yang "kita tengok buLan yang sama" tuh...ex kau kan kaLau tak siLap aku... =)
CG : haah !!! apesaL ??
Leen : tak...aku tengok post kau yang Lagu inteam tuh...ntah tibe2 aku teringat babak2 tuh...hahahhaa
CG : bengong kau !!! Lame punyee cerita tuh...maLu aku !
Leen : tapi Laki tu serius jiwang...ske2 !! hahaha


adoiiaiii...boLeh puLak si Leen nie mengimbau kembaLi zaman muda remaja bodoh2 aLang tuh...weee~ tak paham yee ?? *tah CG nie, nie kan cerita CG zaman sekoLah, diorang bukan satu sekoLah pong* maaf2 yee...camnie kisahnyee :

masee zaman CG sekoLah menengah duLu, CG ade bercinta dengan seorang hamba aLLah nie, nama dia mr.A..Lepastuh kami putus *makLum Lah cinta monyet, tee hee hee* masee zaman2 kami sekoLah duLu, CG nie budak sekoLah asrama penuh *konon budak pandai Laa* biLe duduk boarding schooL, peraturan pertama adeLah : no handphones !! tapi CG nie memang nakaL dan degiL, bawak jugak *even CG adeLah pengawas, sorry yee cikgu !* handphone nie nak caLL mak ayah yang duauk kat seLangor Lah ! *sekoLah kat perak, giggLes* Lepas dah putus dengan mr.A, CG memang tak contact2 sangat pon...satu hari tuh di kaLa petang hujung minggu, kami (bebudak pompuan form 5) adeLah kebosanan tahap meLampau...CG pon bosan2 pegiLaaa merantau ke dorm member yang sengaL2 and geng handphone *see how handphone were prohibited back in my schooLtime*

biLe dah jumpee geng2 handphone nie, segaLa aktiviti sengaL muLee Lah keLuar...kitorang gi main tembak2 nombor *sangat takde keje kan ?? oh !! bodohnyee rasee* CG tak ingat Lah sapee geng2 yang adee mase tuh...tapi yang pasti Leen nie adee sebab dye Laa orang yang bertanggungjawab membuat Lawak giLa nie dengan nombor yang CG bagi..jahat nyee CG masee tuh pegi bagi number mr.A the ex-boyfie CG time tuh !!! *terasee deviLnyeee* ex-boyfie CG nie budak Luar, poLiteknik raseenyee *Lupee* cubee Laa korang bayangkan biLee Leen mafia tuh pegi Layan beLiau, sangat Lah kami2 nie nak tergeLak2 dengar conversation mereka...tu yang terkeLuar diaLog 'kita tengok buLan yang sama'...banyak Lagi diaLog giLa-nak-muntah-punye-type diaLog, tapi dah tak ingat apee dah...yang penting, zaman2 remaja duLu kaLau mengayat...macam buat ayat untuk drama2 meLayu betoL !!

*geLak stiLL tak boLeh berhenti terkenang kebodohan duLu* haaa...nie mesti korang2 penah buatkan masee zaman2 cinta monyet duLu kan ??? tak yah Laa nak tipu CG...kita hidup di zaman yang sama oh !!
  • hantar surat cinta Letak daLam beg or mintak member toLong pass2 kan...adehh, ini serius zaman tak cintakan aLam betoL !! *CG ade simpan tau surat cinta zaman duLu, buat kenangan*
  • beLikan teddy bear untuk pasangan tuh *errkk ?? saye adee jugee !!* teddy bear tuh kecik2 ajeee, pastuh banyak2..ade Lurve2 pLak teddy bear itu pegang..comeL memang comeL owh !!
  • bagi cokLat Letak bawah meja kat sekoLah pastu ade note skaLi...tak pon bagi sweets yang adee makna2 tertentu banyak2 macam guLa2 HACKS konon2 sweetLah carry makna : Hanya Aku Cinta Kau Seorang *geLak Lagi macam nak mati*

ehemm..tak payah nak geLakkan CG Lah, Cg tau, korang pon adeee jugak bende2 bodoh buat masee bercinta zaman hingusan duLu kan ?? ahahaha..CG tak nak cerita banyak Lah....meh Lee cerita sini...manee tahu kitee boLeh geLak same2 mengenang kebodohan kitee...weeehooo !!!


*nie diaLog Leen untuk sir rahim kot*

LagiLah CG geLak guLing2 tak henti2 sampai pagi !!

5 comments:

aLia-nL said...

aku pun tak penah tau sape boyfriend kau mirad.

CiK GorGeouS ! said...

aLia : aku pon tak tau aku nie penah jadik girLfriend orang kee tak ?? aku tak penah serius doh !! anggap jek mereka2 itu cinta monyet je @ toyboy...ahahha~

Melodic ControL said...

Cinta Monyet....Dr sekolah rendah dh terjadi....(imbau kenangan)...tetiba beberapa minggu lepas termimpi si dia...mungkin rindu agaknyer...tp..alahai...smpai skrg tk tau dia di mana...lost contact terus...cuba cr di FB tk jumpa..tnya kwn2 sekolah rendah kt dlm fb pun diaorg kata tak tau...(lost contact jgk la tu) mn la lagi nk cr si dia ni...."Mr.H"...

CiK GorGeouS ! said...

MC : cinta monyet memang keLakar !! tak kurang jugak yang bagi impak sampai ke besar...hope MC jumpeeLaaa cinta Lama tu =) praying 4 u dear~

Melodic ControL said...

Thanks sweety..i dont know what is my reaction then kalau i dpt jumpa dia...just wanna know how is he right now....sigh...