Friday, February 18, 2011

insiden cemas : sebab FB jee pon~

ASSALAMUALAIKUM !!!
HALLO2...
peak a boo !! i can see u skodeng2 here~ *giggLes*


oh my !!! it's aLready nearLy 1 pm and i'm stiLL in pyjama *sangat tak maLu kan ??* weLL, bLame the Lecturers sebab bataLkan keLas CG 2 hari berturut turut and i am bored...so, dari bangun awaL2 tapi tak boLeh nak buat apee Lebih baik Lah tidur kan *memang dasar pemaLas* nak2 Lagi cooooootiiiiiiiiii...tidur memang heaven !! ok...sekarang CG nak pegi mandi *semangat dah ambiL tuaLa and nak stop bLogging kejap* errrr...errrr....ade orang Lah daLam toiLet !!! so mandi postpone *giggLes*


apeLah CG dok membebeL pasaL mandi kat sini...nobody care Lah *yeke ?? CG ingat CG dah cukup diva dah* entry nie actuaLLy tiba2 bermain di kotak fikiran CG sejak awaL bangun dari peraduan yang indah...actuaLLy CG menghadapi insiden cemas maLam tadi : CG marahkan sorang pak cik tua nie sebab biadap main raba2 puLak !! and i was in a pubLic transport mase tu *what the heLL i'm in the bus ??* oh !! itu insiden yang sangat ngeri..Lepas dah marahkan pakcik tu, CG terus keLuar dari bas tu and jaLan kaki sorang diri...jaLan2 terjumpe Lah sepasang kekasih tengah bergaduh...adoiii...LeLaki itu main pukuL2 pLak...CG pon ape Lagi, jadi superwoman Lah nak toLong perempuan itu...


nak dijadikan cerita, mase tengah nak Leraikan tuh memang sangatLah tegang keadaannyee...yang perempuan dah menjerit jerit sakit kene pukuL...yang LeLaki macam orang hiLang pedoman....takot memang Lah takot nak masok campur tapi ape haL puLak kan kaLau dah nampak benda tak betoL tapi tak toLong *CG masyarakat yang prihatin* adeLah beberapa orang yang cuba Leraikan masa tuh...CG cuba tenangkan perempuan itu...biLe keadaan dah surut sikit CG tanye Lah kakak tuh ape ke haL nyee gaduh2 depan orang ramai nie...then dia pon cerita Lah sambiL nangis2 *beberape part jek yang CG boLeh tangkap apee yang dia cerita*


begini Lah cerita kakak tuh yang CG paham : kakak tu ade sangat ramai peminat *memang Lawa* ramai peminat dia seLaLu kacau kat daLam FB...satu hari pakwe dia tiba2 bukak FB dia and check semua benda yang ada daLam FB dia...tapi dia tak pernah Layan...pakwe dia nie ha yang rase insecure sangat...tadi masa jaLan2, ramai Laa yang tegur kakak neh *kawan2 Laki dia Lah* tak semena mena, pakwe dia menyirap pLak !! tu yang adegan drama swasta jadi tuh *perghhh dasyat siot CG rase, dek penangan FB orang boLeh hiLaang kawaLan cenggitu*

CG ingat yang LeLaki tuh dah cooL !! sekaLi dia bangun and capai botoL air nak hentam perempuan tu, tapi..................ianya teLah singgah di kepaLa CG *haaa !!! kan dah kene* peeerrrggghhhh....geLap seketika dunia CG...bukak2 mata jee nampak putih jeee, teLinga menangkap bunyi suara kawan2 CG *erk, seb bek beLom ajaL* dengan bingung dan bengongnyee bangun and duduk bersiLa....kepaLa stiLL berdenyut denyut Lagi nie...bLurr2 usya keLiLing, nampak botoL sunsiLk warna oren kat sebeLah bantaL...cissss !!! mimpi rupeenyee...biadap punyee botoL jatuh atas kepaLa CG...ngeng !!

even mimpi pon, ada betoLnye...so, mari outLinekan pengajaran yang kita dapat daLam mimpi ini *giggLes* :
  • kaLau naik pubLic transport, siLa berhati2 dengan keadaan sekeLiLing ok...yang bertudung pon diorang seLera jugak nak raba apetah Lagi yang seksi seksa tuh...
  • bukan nak suruh jadi busy body, tapi siLaLah ambiL haL kaLau ade benda berLaku depan mata korang jangan buat macam tak nampak jee...takut meLarat jadi kes bunuh2 ajee...tak ke sampai mati rasa bersaLah ???
  • FB adeLah Laman sosiaL...kaLau korang beLum berkahwin, tak payah Lah ngade2 nak access acc pasangan tuh nak check2 bagai...mak bapak diorang pon check dengan sape diorang berkawan ajee...tak payah nak mengadeLah !!
  • nak bergaduh pon jangan Laa depan orang ramai, maLuLah !! setteLe beLakang2 Lah...nie nak Libatkan orang sekeLiLing pLak...
  • wahai LeLaki mahupun perempuan...marah macam mana pon jangan Lah sampai naik tangan...terutamanyaa LeLaki...kudrat korang tuh berkali ganda tau dari perempuan... *haih*
  • jangan Lah taksub sangat dengan FB sampai perkara2 karut daLam FB pon nak percaya...buat untuk main2 jee sudah Lah ~
  • siLa basuh kaki sebeLum tidur and baca doa tidur...jauhkan objek2 keras dari kawasan anda tidur sebab takut jatuh and hempok kepaLa anda tanpa sedar !! *ouch*

haaa...semoga jangan jadi pada korang ok !! Love u ~~ *mandi*

p/s : doakan roh ibu kepada kawan CG yang berada di FRANCE...berita mengejut !! *seratas21 boLeh rujuk kat FB ok*

4 comments:

iszieylyanziy said...

macam2 benda kot dalam fb nie,,aishhh

CiK GorGeouS ! said...

isz : betoL tuh...so, gunakan dengan sebaiknyee =)

Dhia Delisha said...

The moral of the story is ?
Dont take things so serious sampai nak jd spy ke,batu api ke,gado2 ke. FB ni lebih kepada ruangan mencari kawan and stay in touch.tul x?

CiK GorGeouS ! said...

dhia : betoL !! CG sokong sangat...kaLau nak pantau pon, biarLaaa adee ikatan yang sah kan ?? hehehe~