Friday, December 23, 2011

sekadar mahu menjadikan ia cerita inspirasi =)


aL-kisahnya pada tanggaL 22 december 2011, sekaLi Lagi para pengambiL Peperiksaan Menengah Rendah a.k.a PMR menemui hari perut rasa tak seLesa, makan tak LaLu, tido tak Lena dan mandi tak basah segaLa...sebab ape ?? sebabnya setiap peperiksaan pasti akan dapat keputusan *yee dak ?? kaLau tak baik tak payah exams* maka, harinya teLah tiba :

amboii bahagia tunjuk sLip exam yee korang ?? good !!
weLL seperti biasa, CG pon nak bagi ayat cLiche yang teLah digunakan zaman berzaman :
  • tahniah kepada yang cemerLang gemiLang terbiLang dengan exams nie, you deserve it !!
  • kepada yang tak berjaya, jangan risau...SPM ada Lagi...work harder okayy~
  • keputusan PMR nie sekadar batu Loncatan sahaja...jangan putus asa, jangan bangga diri =)

ehem, kepada adik2 sekaLian *yang beLum mencapai umur 22 tahun Lah kan, oppsss terbagitau puLak diri dah tua* tak kira Lah keputusan korang macam mana pon, CG just nak korang teruskan Langkah dengan memperbaiki diri menjadi Lebih baik okayy ?? oLeh kerana hari nie hari orang menerima sLip exams, so CG pon akan share dengan korang pasaL kisah manusia bernama CIK GOJES  supaya korang boLeh ambiL iktibar okayy ?? *baik Lah puLak rasa*

note : ini bukan kisah membangga diri..siLa hindarkan perasaan itu biLa membaca...karang tak pasaL2 masing2 dapat dosa =)

zaman sekoLah rendah, CG antara bright student seangkatan dengan kawan2 sekeLas...duLu, 3 keLas teratas tuh adaLah orang2 sasaran 5A UPSR *i'm in 6 utarid, keLas first Lah konon* seriousLy, time nie memang CG sangat aktif join aktiviti sana sini...choraL speaking, nasyid, pidato, tiLawah *yeah, i know..ngee* and macam2 Lagi...sampai Lah ke pertandingan reka wau pon CG masuk okayy...and as expected *oLeh pihak sekoLah* CG memang dapat 5A waLhaL bukan study sangat pon, main banyak...memang susah nak terima dek akaL biLa cikgu zaman sekoLah rendah masih ingat CG dek kerana pencapaian CG tuh dan diorang siap boLeh panggiL nama CG biLa panggiL adik bongsu CG *kenyataan yang adik CG tak boLeh terima*
 
obviousy bukan CG punya...

move on to zaman sekoLah menengah...seorang pengawas *yang nakaL*, pubLic speakers, debator, netbaLLer, buLan sabit merah and ape Lagi ntah jawatan masa sekoLah duLu...the bottom Line is memang dikenaLi and Line up PMR candidates yang berjaya Lah kononnya and again as expected, PMR banyak weh As nyee...sebagai seorang student SBP, memang seriousLy beLajar macam nak muntah La kan sebab memang persekitaran beLajar yang sangat kondusif...dan kecemerLangan berterusan sampai SPM waLaupun biLangan As nyee tak Lah setanding para genius yang Lain but itu pun CG dah bersyukur sangat *kimia adaLah sangat sLack kan keputusan*

masa matrikuLasi dah muLa menampakkan tamda2 menuju ke Laut sebab memang serius beLajar macam nak giLa tapi payah betuL nak tengok resuLt UPS yang cantik...nak nampak eLok pon biLa tengok resuLt akhir semester sahaja *itu pun sebab benchmark pemarkahan di turunkan* sehinggaLah  masuk universiti nie, CG bukan Lah Line up first cLass students mahupun 4 fLats Line up, and yess, memang ke Laut !! *hehehhee, i'm not proud of it pon* but LuckiLy, CG takdeLah Looser sangat daLam sociaL activities and i enjoy the very much..memang nak kene work hard on study Lah kan...heeee~

ini Lah muka budak itu =)
CG bukan nak bukak pekung di dada atau nak bagi semangat korang2 semua hiLang nak beLajar..but i'm trying to do something right iaitu inspire semua orang yang membaca untuk terus berusaha tak kisah Lah masa sekarang nie korang dah ada kat tangga paLing atas atau paLing bawah...CG sedikit Lupa *konon rasa bijak sana sampai tua* and sekarang dah sedar...ape juga kita pada masa LaLu, beLum tentu menjadi kita masa kini...so, keep on improving okayy ??

p/s : Learn from your mistakes so that you won;t do it again in the future...i've Learnt mine, beLieve me...it sucks !! *fighting*



8 comments:

MaryaYusof said...

Cik Gojes, well...it's true just learn from your mistake because life is about learning... I follow!

Nur Aischa said...

betul tu kak, aisyah pun tgh tunggu jela mcm mana result spm aisyah ni. hm tiap hari tringat,takut sgt.. :(

CiK GorGeouS ! said...

MY : yeah...nak regret2 segaLa pon tak guna...takde bende yang boLeh kita trade nak ubah masa LaLu...so, move forward kan =)

CiK GorGeouS ! said...

NA : dah berusaha kan ?? hopefuLLy semuanya akan okayy..SPM bukan penentu segaLanya pon...it's just the beginning =)

♥♥ arabella ♥♥ said...

hehe...kat tga padang je terserlah kehenseman dy =)

CiK GorGeouS ! said...

arabeLLa : hensem biLa boLa rembatan masuk goL...hahahha~

Nur Sakura said...

u like him??? hehehe... his gud player 4 me

CiK GorGeouS ! said...

NS : i adore him !! hakhakhak~ awwuumm~