Thursday, December 15, 2011

warna warni di muka *awwwum*


hari nie otak beku...maksudnyee memang production sLow *bukan brainfreeze sebab meLahap ais* so nak bagi cair sikit tahap kebekuan otak, CG pon browse through YOUTUBE...and i found this :


seperti yang diketahui umum *weLL takdeLah umum sangat* CG sangat Lah suka bermain dengan aLatan make up...kaLau duLunya dah membazir beberapa tahun usia remaja tak reti dan tak suka make up, sekarang nie rasa menyesaL puLak tak membabitkan diri daLam dunia make up dan kecantikan sejak awaL Lagi *merapik* ramai jugak tanye CG, ade amek kursus make up ke hapee kan...kenape ??? santek sangat kee i make up ?? *hakhakhak*

actuaLLy, CG beLajar benda2 asas make up nie masa time2 kerja kat mcd jee duLu...tapi memang serius asas sebab pakai pun untuk kerja kan...muLa2 memang tak suka sebab rasa macam tepung meLekat kat muka *sebab pakai barang yang murah, sekarang takdeLah pakai barang mahaL manee pon dan tak reti sebenarnyee* tapi biLa dah meningkat dewasa, dah ramai kawan perempuan *hekhek, duLu tak ramai okayy sebab CG kasar* and naLuri keperempuanan tuh pun makin menebaL, so rajin Lah beLajar2 make up...

seriousLy, CG banyak beLajar make up dari YOUTUBE pLus try and error :


those eyes baru make up tadi...saje nak eksperimen make up over2 puLak *seLaLu make up daiLy Look jee* and it turn out cantik puLak rasenyee *mungkin CG jee yang rasa cantik ??* maybe CG akan try buat mata aLa2 arabic nie time2 nak pegi dinner kee hapee kan..drama sangat tau !! but i aLways beLieve, daLam make up the main ruLe is : LESS IS MORE *siLa jangan make up macam badut* kaLau kat mata dah berat dan sarat dengan warna, kurangkan warna bLusher dan Lipstick okayy *tips neh*

beberapa tips atau petua make up dari CG :
  • sebeLum pakai foundation, conceaLer atau bedak asas, cube try sapukan muka korang dengan ais...untuk keciLkan Luang pori *so nanti biLa korang sapu, tak nampak Lah bintik2 sebesar tidak tuh kan*
  • sebeLum pakai eye shadow, sapukan seLapis eye Linerpada aLis mata supaya nanti biLa dah pakai eye syadow, nak pakai eye Liner puLak, eye Liner tuh takkan meLekat kat keLopak mata *kaLau korang nak pakai eye Liner Lah kan*
  • siLa pakai Lip baLm *even korang tak suka* dan jangan amaLkan jiLat bibir sebab itu akan menyebabkan bibir bertambah kering okayy...
  • siLa sapu vaseLin di sekitar keLopak mata dan buLu mata untuk meLebatkan dan menjaganya, kening, ceLahan tepi hidung dan tepi muLut untuk eLakkan bibir kering...

hakhak2, banyak puLak membebeL pasaL make up and tip2 kecantikan kan ?? apee haL entah kan ?? 3 jumaat maybe ?? CG bagi tips nie bajet macam retiss hot Lawa daring segaLa puLak kan ??



bukan retis tapi nak feeLing retiss pon apee saLahnyee yee dak ?? *BHAHAHAHHAHA*


notakaki tangan : mr.boyfie kirim saLam kat korang semua...dia kata seLaLu sangat korang kirim saLam tapi dia tak kirim saLam baLik pun, terasa biadap puLak *baru tahu gamaknyee*


tiba2 *takdeLah tiba2 sangat* mr.boyfie meset :
'i dont knw y ur ex left u but i should thanked him coz i got u...i'm so Lucky, he's not...deal w it :)'

and i text him back :
'tell me sumthng idk..jgn nk pura2 lpe bwk blk jejaka hensem selori'

and he just drive me nuts :
'heh, sorry, slh hanta msg..i tot i text ainaa ;p'



notapenghabisan cerita : cepat Lah baLik oii !! *hekhekhek*


11 comments:

Wen said...

osem osem... CG wen baru dtg balik nak tengok blog2 yg wen da follow.... Btw make-up tu kan.. sama la kite... wen pun sru skang nak baljo mekap tu pun masi malu2...

CiK GorGeouS ! said...

wen : hakhakhak...better Late than never, kan ?? siLa2 =)

yana-feehily said...

wah3..smokey eyes tu..gojes2..hihi

c'axoera said...

hamboyyyyy kelasss ko maria =))

http://ch000tz.blogspot.com/2011/12/cabang-yang-tak-mungkin-tersimpul.html

kata kila said...

wahhhh omeynyeeeee cntik :)

Wen said...

miahaha... yelah kan.. hehehe. tips tu paling best da stat pakai vaseline kat tepi mata.

CiK GorGeouS ! said...

yana : tu Lah...CG pon suka smokey eyes...nampak cantik dLm garang~

CiK GorGeouS ! said...

c'axoera : awwuuummm~ mmg cLass :ah kan~ =)

CiK GorGeouS ! said...

KK : hakhakhak...terima kasih~ anda juga boLEh cantik =)

CiK GorGeouS ! said...

wen : tu Laa..CG pon dapat tips tuh dari youtube =)

MLSC by Rina Isa said...

Khas buat PENCINTA HANDBAGS/FASHIONS!
Koleksi yg menarik & stylo serta tips2 berguna.

Kunjungi kami di http://mrsladysstylo.blogspot.com/

TQVM! :)