Saturday, December 31, 2011

pencuri hati berbaju meLayu PINK di majLis perkahwinan *awww*


awak...
ye, awak yang berbaju meLayu PINK...
serius, awak tersangat Lah kachak !!
ini bukan main2 punya pujian...
dengan muka aLa mamat korea hensem bersongkok, awak LaLu tepi saya...
masa awak LaLu, awak senyum pada saya...
masa tu saya rasa dunia nie penuh dengan bunga2 *Lagu bunga2 cinta by misha omar tiba2 muLa kedngaran*
macam ada kita berdua je masa tuh...
awak pandang tepat ke mata saya, saya jadi maLu2 tapi mahu *hakhakha, gedik*

saya nampak awak bawak bunga manggar mengapit sang raja sehari...
waLaupun pengantin adaLah orang yang sepatutnya paLing berseri...
tapi awak nampak bersinar di mata saya...
kaLau Lah saya muhrim awak, saya cepat2 Lari pegi peLuk awak okayy *gataiiiiii*
saya tiba2 tersenyum tersipu maLu bLushing terLebih puLak...
Lepas tu awak Lenyap dari pandangan sebab sibuk dengan majLis...
TAPI...
dunia saya masih Lagi berbunga2 dan berseri2 macam budak baru Lepas diupah LoLipop 20 sen...

seLesai majLis, saya Lepak2 kat Luar dewan majLis...
dari jauh awak nampak saya, awak senyum...
oiiiiihhhh !!! saya rasa jantung saya macam nak meLetup masa itu...
sejenak, tiba2 muncuL awan2 bahagia membayangkan kisah fantasi saya dan awak...
awak berbaju meLayu PINK, saya berbaju kurung PINK...
dan kaLi ini kita puLak yang berjaLan atas karpet merah itu menuju jinjang peLamin...
awwww, nakaLnyee fantasi saya !!

kemudian saya tersedar dari khayaLan, maka kepuLan awan fantasi itu pun turut sama hiLang...
daLam rasa maLu2, saya tengok awak...
ehhhh...
kepuLan2 awan saya dah hiLang, kenape kepuLan awan awak makin banyak ??
oh, rupanya awak ada hati dengan yang Lain...
tanpa rasa bersaLah awak cium dia berkaLi2...ohhhh !!! deeemmmm....
bagai kiLat dan petir sabung menyabung berdetum detam,
segaLa fantasi2 indah bersama awak saya campakkan ke Longkang berhampiran...
maaf, saya tak sanggup...
saya yakin awak akan tinggaLkan saya sebeLum sempat kita mencapai bahagia...

teruskan Lah hubungan awak dengan ROKOK itu !!


point : hensem pada CG pon tak guna kaLau merokok...CG berdoa agar tidak mempunyai SUAMI kaki rokok...siLa contohi bapak CG yang bukan seorang PEROKOK dan beLiau adaLah hensem sampai tua *i know he's going to read this, so do my uncLes, unties dan segaLa keturunan keLuarga*


okayyy...hari ini merupakan hari terakhir daLam tahun 2011...pada CG nak sambut new year nie takdeLah CG overjoyed sangat...biase2 jeee...konon nak pegi buat maksiat tengok konsert ke, cLubbing ke hapee nak sambut new year nie, tapi biLa memikirkan duit daLam poket setakat ade singgit dua, baik duduk rumah...pLus, dosa2 Lampau pun tak tertebus Lagi nak buat dosa baru *ini sarcasm kaLau anda tak paham, adoiiii* setakat hari ini, tak ke mana pon kecuaLi menghadiri majLis kahwin anak kawan ayah CG jeee tadi...so, mari cerita perihaL majLis perkahwinan ini *raLit makan sampai Lupa ambiL gambar pengantin* :

satu :

my sister and me...serius, terasa kuLit muka fLawLess sahaja tanpa edit gamba *kantoi edit sebeLum ni*

dua :

hoiii hoiii...ini baru betuL kawan sampai mati...mereka adaLah kenaLan sejak masih keciL okayy..

hakhakhak...itu sahaja gambar yang bisa di snap sekitar majLis berLangsung di PANDAN PERDANA CLUB HOUSE *main petik jee nie entah betuL entah tidak, Lupeee...hikkkssss* serius memang tak ade daLam ingatan Langsung nak snap gambar peLamin mahupun pengantin...to be honest, macam majLis2 wedding Lain jugak Lah...peLamin tema pink and putih *banyak dah CG tengok design macam nie* the food was awesome !! yang Lain2 tuh okayy Laaa...majLis orang, takkan nak komen banyak puLak Lah kan...

tapi, bagi CG ade something yang rare daLam majLis nie...bunga manggar dia Lain dari yang Lain...yeah, si kachakksss okayy yang bawaknyeee...oh, tapi memang rare bunga manggarnyee :

ini bukan gambar sebenar, curik dari googLe..
maybe dah ramai yang buat tapi CG serius baru first time tengok...menarik Lah jugak kan...something different and takdeLah budak2 buang jek kan...at Least kaLau duLu2 boLeh buat main Lawan2 pedang, pastu sepah2 Lah rambu ramba tuh kat sekeLiLing kawasan majLis *kantoii penah buat* dan macam biasa, biLa pegi majLis kahwin, mak CG akan survey macam2 Lah pasaL majLis...gamaknyee macam dah tak sabar nak suruh anak dia kahwin Lah tuuu *hikhikhik* hoiiii, tak semestinya CG...mungkin adik no 2 CG, mane tau *maLu2 Lagik, panggg sekaLik* tiba2 akan terdengar 

'seLagi tak keje, jangan nak gataL megheLa nak kahwin...ingat senang kee kawin' 
*ayat diubah suai menambah perisa daLam cerita*
yeah, itu aLunan suara merdu mak CG memberi peringatan keras daLam keLembutan *propa*


kemudian timbuL idea giLa, nanti kaLau ade majLis yang CG nak buat...guLa2, CG nak ikat jadi tirai kat pintu, tingkap atau pengantara ruang...coLourfuLL giLer !! mesti cantik kan ??

contoh tirai, terima kasih uncLe googLe !!

CONFIRM !!
*ape yang confirm ??* 
confirm rumah penuh SEMUT !! 
hahahhahahaha~


p/s : semua dok pakat update azam tahun baru...azam tahun baru CG adaLah : BUKAK ORGANIZER FIRST THING FIRST IN THE MORNING SEBAB KAT SITU TERTULIS SEGALA AZAM YANG PERLU DICAPAI !!

p/s/s : Lagi satu azam, nak bakaL SUAMI nama AZAM boLeh ??? *entah sape2*

p/s/s/s : geLabah, tacing, poyo, kembang dan segaLa macam rasa Lah puLak biLa tahu ade jugak pak2 sedara, mak2 sedara, sedara mara jauh mahupun dekat baca bLog CG...rasa tak nak bLogging jek Lagi *okayy, ini tipu !! HAHAHAHHA*

p/s/s/s/s : hurrrmmm...okayyy, takde ape dah !!! peace yawww ~ seLamat tahun baru !! jangan nak amerika sangat sambut new year tuh okayy ?? bawak2 baca doa semoga negara tetap makmur =)


12 comments:

niss said...

amboii CG love at first sight ker?
apa la si jejaka tu bercium dgn rokok..kan dah melepas CG yg comeyl nie.. =)

CiK GorGeouS ! said...

niss : hakhakhak...tak boLeh bLah Laa pLak nak Love2 at first sight nie...hikkksss~

Semut Senyum said...

waaa... kreatif nye gula2 tirai tu... boleh wat kenduri kawen cik semut nanti ni. ehhehe

CiK GorGeouS ! said...

SS : memang kretip Lagi santek kan ?? tapi tu Lah...yakin semut akan memenuhi ruang ! =)

Syakirah Rozuan said...

Hehe. Cinta pandang pertama. Crush waktu tu jugak lepas tengok dia merokok. Lol ^^

CiK GorGeouS ! said...

SR : hakhakhak...yeLah, rokok kot...kepantangan betuL~

Amir Baker said...

Ceh ceh CG~ angau sude... Betul2 benci rokok. Rokok tu bakar duit je, dripada beli rokok baik kumpul duit masuk bank. nak kawen nanti senang, x yah susahkan mak bapak kan~ :D

CiK GorGeouS ! said...

AB : hurmm..yeah...itu saranan yang SANGAT bernas ! =)

Lili Yoanda Noris said...

salam ... =)

CiK GorGeouS ! said...

LYN : wsaLam =)

khalila said...

ahahaaa... CG, sy ade adik speupu nama azam. tapi skolah lagi la. haha.... bestnye kenduri kawen.....

CiK GorGeouS ! said...

khaLiLa : aLhai...apasaL Lah skoLah Lagik...hikkksss~