Sunday, January 1, 2012

pumpang pumpang, detik 2012 *weeeewwwiiitttt*



hamboiii depaaa...kemain Lagi yeee sambut tahun baru...meriah sakan !! berdetam detum sane sini...tak kurang jugak yang pegi kumpuL ramai2 kat i-city sempena kempen sayang SELANGOR *Lip Lap sane sini...cun puLak !!* tak kurang hebat jugak yang berkumpuL tengok ceramah ustaz azhar idrus, imam muda asyraf, zizan and Lain2 Lagi kat shah aLam...meriah dan sangat fun !! yang mana satu event yang CG pegi ?? *bunyik cengkerik*



DETIK 12 TENGAH MALAM CG KAT DALAM BILIK SIAP BERDENGKUR TIDUR


hakhakhak...tak kisah Lah korang yang pegi menyambut tuh macam mana pon, yang penting jangan tambahkan biLangan bayi terbuang 9 buLan akan datang okaay ?? *mengingatkan diri jugak*

fenomena tahun baru yang biasa kita tengok :

  1. bunga api, mercun, meriam dan segaLa tok nenek Lah bunyi bunyian yang menggamatkan bumi maLaysia *tak tau Lah tempat Lain, tapi kat kL nie memang gegak gempita*
  2. kumpuL ramai2 satu kawasan and tunggu detik 12 maLam, Lepas tuh jerit ramai2 : HAPPY NEW YEAR
  3. update status kat FB, twitter segaLa wishing SELAMAT TAHUN BARU...status ikutan and trend tahun nie : 'jangan masuk tandas hari nie pada jam 11.59 maLam, takut anda akan keLuar tahun hadapan !' atau 'tak nak tidur maLam nie sebab takut bangun tahun depan' dan banyak Lagi Lah *kreatif sangat korang neh*
  4. pakat dok ramai2 buat azam Lepas tuh pubLish kat khaLayak ramai *sorry Lah kepada bLogger yang terasa, CG pon terasa, hikkssss*

keLakar betuL Lah korang nie...extra kreatif...Lagi extravaganza kreatif biLa :
  • saje membanding beza sambutan tahun baru anjuran 'pihak ini' dan 'pihak itu' diikuti dengan kata2 penuh onar dan hasad dengki sesama sendiri *oh, ini agenda poLitik*
  • membenci dan mengutuk serta membenci 'pihak ini' dek kerana 'individu itu' teruk di beLasah kononnya hanya kerana memperjuangkan ape yang mereka perjuangkan *oh, ini tak tahu agenda ape puLak*
  • biLa tak suka sesuatu, terus create group atau fanpage dekat FB...makanya korang akan tengok macam2 group, tak terkexuaLi : 'GROUP TAK SUKA BELACAN' atau 'GROUP BENCI ROSMAH MANSOR' *tak paham kaitan, hikkkss* atau fanpage boikot bLa bLa bLa sane sini... *sangat banyak group nyee pun*

aLahai, masing2 pun dah besar panjang kan ?? buLu2 segaLa pun dah tumbuh Lebat kan *i mean buLu hidung, misai segaLa Lah !!* yang perempuan puLak masing2 dah membonjoL dah kan *i mean, ramai dah masuk fasa mengandung nak jadi emak Lah !* Lagi puLak, sekarang nie kan dah masuk tahun 2012...tinggaL2kan Lah kebodohan masa LaLu, beredar Lah jadi bijak waLaipun sikit *hikksss*

CG memang tak nak uLas Lanjut kaLau meLibatkan agenda poLitik segaLa nie sebab CG bukan master sangat pun bab2 nie...serta, Lain orang akan punya Lain pendapat...dapat poLak extremis nanti, tak memasaL bLog CG jadi medan 'bertempur' mereka2 puLak *tak mau Lah !!* terus tak cooL dah bLog kesayangan nie...cuma nasihat CG untuk mereka yang bergeLar PELAJAR *ini umum, termasuk peLajar sekoLah rendah, menengah, matrikuLasi, poLiteknik, koLej swasta mahupun awam serta universiti* :


BELAJAR RAJIN2 DAN PANDAI2 DAHULU SEKARANG...NANTI BILA DAH PENUH ILMU, BARULAH SIBUK NAK POLITIK, BERJUANG DAN SEGALA MACAM NYEE...GUNAKANLAH ILMU YANG SEDANG DITIMBA SEKARANG NIE UNTUK UBAH APE YANG KORANG TAK SUKA DALAM MASA PEMERINTAHAN SEKARANG...KALAU DALAM MASA BELAJAR NIE KORANG SIBUK BUAT BENDA2 NIE, TAKUT TAKDE PENYAMBUNG MASA DEPAN SEBAB SEMUA MASIH BERFIKIRAN KOLOT DAN ASYIK NAK BUAT KACAU SAMPAI ADMIT DALAM HOSPITAL..



ehhhh, ter caps Lock puLak...ape2 pun, seLamat tahun baru...semoga tahun ini Lebih baik dari tahun sebeLum nyee...jom pakat2 tambah amaLan bekaLan akhirat puLak tahun nie *hikkksss*

i beLieve what i want to beLieve, so do you =)


8 comments:

Cik tikah said...

selamat tahun baru cik gojes :)

CiK GorGeouS ! said...

CT : seLamat tahun baru untuk awak juga =)

Alia Laila said...

Eh eh header Cik Gojes baru lah. GOJESSSS :D

Selamat Tahun baru Cik Gojes. Moga makin gojes pada tahun ini :D

CiK GorGeouS ! said...

AL : nampak snagat dah Lamee tak datang sini kan ?? hakhak...semoga perangai an attitude kita sama2 bertambah gojes ! =)

EZAN IDMA said...

happy nuyear!

CiK GorGeouS ! said...

EI : happy new year juga kepada anda !! =)

Razif Mokji said...

happy 2012

CiK GorGeouS ! said...

RM : insyaaLLah tenang sepanjnag tahun =)