Monday, January 9, 2012

kisah 8 januari 2012 *ehekehekehek*

bismiLLahirrahmanirrahim......

NAH, AMEKKAW !!

onyonyonyonyo...omeynyee...and apehaL Lah CG tido ?? *pfffttt*

okay2...dah2...tak payah nak tenung sangat gambar KEMESRAAN kami berdua yee...okayy, actuaLLy CG tak pLan pon nak keLuar hari nie...but i'm gLad i did a very right desicion semaLam nak keLuar berjimba2 dengan manusia2 comeL, cantik, ayu, hensem serta kachak bergaya neh *kipas Lebih sebab diorang kaya raya, HAKHAKHAK* konon2nya nak meet kat kLcc sahaja tapi ternyata kLcc tak mampu membuatkan kami rasa nak stay Lama2, so kami pon ke mid vaLey puLa...

waLaupun aktiviti kami adaLah agak Lame and common, tapi biLa buat dengan mereka, CG rasa ianya sangat speciaL and fuLL of Love, joy and happiness...so, kerja giLa kami bermuLa di kLcc dan kemudian berakhir di midvaLLey dengan aktiviti seperti berikut :
  • brunch di foodcourt kLcc *terima kasih si kachak sebab beLanja air and terima kasih si ayu sebab beLikan air, hikksss*
  • 'beriadah' di taman kLcc *okayy, mereka adaLah sangat perak sebab tak tau kLcc ada taman, ngeeeee...kampung sangat !*
  • photoshoot *ehem, feeLing2 aLa2 taLent yang fotoshoot bagai kat taman and sekitar tapak Lawatan kami...hahahha...gifted sangat Lah efek2 angin tuh*
  • ade food fair and wedding fair ah puLak *ehem2, merembat jajan2 durjana serta masker berharga RM1 okayy..terus jadi cantik i nanti*
  • boLing sedas dua *okayy fine...bowLing midvaLLey tak best sebab seLaLu sangkut ! tau Lah banyak strike...heeee*
  • gossip2 and cerita ceriti cerutu *ini memang paling awesome sebab macam2 cerita pecah perut Lah keLuar..tak fokus CG nak main boLing !*
  • dinner *hekhekhek, makan Lagi and this time terima kasih kepada si cantik sebab beLanja...orang dah bekerja Lah katekan, tssskkkkk* 
nak cerita panjang memang tak ah sebab CG memang tak boLeh nak describe Lah rasa BEST jumpe kawan2 Lama yang happening dan pening...banyak cerita2 yang best keLuar...tapi yang penting, i'm going to remember them as a part of my best buddies ever *soobbbss, terharu* okay, moh Lah Layan gambar okayy :

THE BUDAK SENGALS KAKI BERJALAN :

si kachak, Limie =) a.k.a ISMA *hikkkss*
bro, kaLau kau baca post nie..aku cuma nak cakap kau dah sangat berubah...i mean, SAAAANGAAAT but in a good ways Lah kan...by the way, dia nie Lah in the first picture awaL2 entry nie tadi...weLL, he's my best BOY-friend ever waLaupun kadang2 sengaL Lagi menyakitkan jiwa but he is a reaLLy good company...ehem, masih soLo...anyone ?? *hakhak, kriteria piLihan dia : cun tahap puteri kayangan dan tak mengongkong* by the way Lagi, thanx souvenir itu...omey cangat !!! *pang*


si cantik Leya =) *ratu coLgate miLik anda*
she's one of my bestest friend since zaman sekoLah menengah Lagi *siLa godek entry2 Lama kaLau nak tahu pasaL dia* dah banyak kaLi dah pLan nak jumpe dia nie tapi setiap kaLi pon ade jee araL yang meLintang...aLhamduLiLLah, akhirnya adhock pLanning nie jugak boLeh Lepas rindu...awwwuuuuummmm~

si ayu bibu =) *otototo omeynyee*
ececece~ ini budak sangat baik punya QS *tiba2 terbagi tau orang dia nie QS terbaik puLak, hikksss* weLL, oLeh kerana kesopanan dan kesusiLaan beLiau Lah mak CG ingat dia sampai sekarang sebab dia penah stay kat rumah CG sebeLum nie...she's a great person and memang terbukti tangan dia berseni daLam merakam gambar...pLus, semua gambar2 cantik nie, credit to her !! weehoo !! 

cik gojes yang memang omey cangat !! wahahhahaha~
hoiii...hoiii...kaLau CG takde, memang takde Lah post nie kan ?? so, kira macam CG watak utama Lah kan...boLeh tak macam tuh ?? ape2 pun, yang paLing jakun and perak sekaLi keLuar town jatuh kepada CG !! yeah =)

and here are few shots yang bibu omey snap untuk tatapan kami...awww~ rase sweet sangat gambar2 nie...ade jugak hasiL tangan Limie kachaks...ape2 pon, tengok Lah gambar yee =)

gambar wajib biLa ade cermin, kan~ 

3 gadis ayu katenyee =)

CG and bibu..time nie tengah tunggu Leya

awww~ me Likey~

yeyeyeye~ bibu bLanje askem cedap...

time nie feeLing2 modeL sebab tengah berangin...hakhak...hana tajimok sangat !

me Likey diz photo very2 much !! hikkksss~ kami modeL gitu...

Lepas nie kompom kami boLeh jadi duta askem...hikhikhik~

and thats the end of my another happy day with my friends...hopefuLLy boLeh Laa meet diorang Lagi nanti after this kat tempat2 Lain...maybe vacation kat oversea puLak nanti mane nak tau kan ?? hakhakhak *daLam maLaysia pun tak terpLan Lagi*

oLeh kerana CG dah Lama tak aik pubLic transport kat kL nie *sebab seLaLu Lenjan kereta ayah bawak gi jaLan*, banyak betuL perubahan yang menampakkan kejakunan CG...antaranya :
  • PUTRA and STAR LRT sudah pakai token, bukan kad Lagi..
  • token tak juaL kat kaunter dah, semua pakai mesin *okayy, ini maLu*
  • hakhakhak, baru tahu ade shuttLe bas free dari putra bangsar ke midvaLLey *wink2*
itu jeLah, tak tau Lah KTM ade perubahan ke tak sebab tak naik pon Lagi *semoga takdeLah* and one more thing :

OLEH KERANA KEESOKAN HARINYA ADALAH 9 JANUARI 2012 ATAU LEBIH DISEBUT 901, MEMANG 'SERONOK' SANGAT DAPAT PENGALAMAN BEG DI CHECK OLEH POLIS, PUBLIC TRANSPORT ADE POLIS DAN AMBIL MASA BUAT CHECKING KAT STATION2 'PANAS'...TEERRRRBAAAIIIKKK LAH...INILAH YANG RAKYAT MALAYSIA 'NANTI2KAN' !!

THUMBS UP =)

*entry di taip pada 8 jan dan di sambung keesokan harinya oLeh kerana tak sedar biLa Lah tertidur depan Lappy...nampak snagat penat...hakhakhak...so, isu semasa mengenai perhimpunan 901 itu adaLah tidak diketahui, terima kasih...hakhakhak*




update : Letupan terjadi Luar kawasan mahkhamah sebeLum keLuar keputusan ANWAR bebas, ahLi perhimpunan 'aman' tak menunjukkan sikap aman...entah Lah...nak aman macam mana Lagi pun aku tak tahuLah...kau yang buat kecoh, kau tuding jari kat orang Lain puLak...CG maLas nak komen...sorry guys..bLog CG bukan bLog poLitik =)






8 comments:

aLia-nL said...

miyadd omeeeyyyy angat2~~

Hawa Ahmady said...

wah2.. bestnya jalan2.. kita jeles..huhu

CiK GorGeouS ! said...

aLia nL : ehekehek...titew sukeew gamba kite yang kat pooL kanak2 tuh...omek kan kite dua =)

CiK GorGeouS ! said...

HA : ehemmm...aLahai...takpee, pasnie cuti gi Lah jaLan2 okayy =)

sUe UnniE;) said...

saye bce entry ni pun tersenyum2. kire u pndai ar citer kbhggiaan n ke'best'an hangout korang neh..hahaha

CiK GorGeouS ! said...

SU : hekhekhek...terima kasih atas pujian itu...ngahahha~ CG just story from the heart =)

CikFi said...

comelnyer cik gojes ketawa...hepi nye die =)

CiK GorGeouS ! said...

cikfi : hakhakhakhak...comeL eyh ?? time kasih..tak nampak mate dah tuh~