Saturday, January 28, 2012

jepun ?? korea ?? china ?? hikkkaaa ~


hari nie CG nak story pasaL hoLiday with famiLy weekend Lepas *akhirnya* yeayy !! akhirnya CG update jugak kan cerita yang dah nak basi nie...kan ??? bukan ape, materiaL tak cukup pLus mood nak menaip jugak Lari entah ke mana...apee Lah entries hoLiday tanpa gambar untuk menceritakannyaa, yee dakkk ??

hari tu CG konon2 buat teaser Lah tanye kan suruh korang teka CG pegi hoLiday and ambiL picture nie kat mana :


umang aiihhhh ~ ade yang jawab kat JEPUN Lah, CHINA Lah, KOREA Lah...awwww~ kemain Lagik korang berangan kan...tapi view nyee memang macam kat negara2 sana Lah kan...TAPI....maLangnya, takde sorang pun yang dapat teka dengan tepatnyee *hikkkssss*

so, the answer is :

itu adik CG yang konon2 pemaLu nak snap gambar~

depan Lobby condoteL DSAVOY CLUB HOUSE kat A'FAMOSA RESORT, MELAKA jeeeeeeeeeeeeeeeee !!! kemon Lah, ingat CG banyak sangat wang ringgit nak terbang sampai CHINA, KOREA and JEPUN segaLa ??? tapi kata2 korang satu DOA kan ??? amin, semoga satu hari nanti CG and famiLy akan sampai kat sana...

oh ya, CG ade cakap sape2 yang guess tepat atau hampir tepat tentang gambar CG tuh, CG akan review bLog dia and Letak as sticky post seLama seminggu kan ?? *nie jek Lah yang termampu yea* so, the person yang teka hampir tepat adaLah :


p/s : Later on CG review okayy =)

move on, famiLy CG dah agak seLaLu Lah merantau makLumLah CG nie beLajar kat merata rata *hikksss* so far, CG boLeh kata yang antara tempat menginap paLing seLesa CG pernah stay adaLah di condoteL AFAMOSA RESORT nie Lah !! serius, memang macam rumah...nama pon condote, condo + hoteL...
ini master bedroom tapi kami adik beradik yang duduk sebab kami bertiga..

other bedroom, parents yang stay...hikksss~

fav part !! tempat simpan stok makan...

okayy, siap adee Living room~ 
pemandangan dari beranda..

kami sampai kat resort around 2 petang macam tuh...Lepas unpack, Lunch and soLat segaLa kitorang pon rest2 and bersedia untuk aktiviti pertama maLam tuh...weLL, hoLiday kaLi nie came in one package...package ke COWBOY TOWN, AFAMOSA WATER THEME PARK dan ANIMAL SAFARI...on the first day, kitorang decide untuk ke COWBOY TOWN duLu :

nie kat depan pintu masuk cowboy town

hekhekhek...tu cowboy dah nak reput dah tuh~
sementara menunggu show and parade yang start jam 8.30 maLam, quaLity time dengan famiLy di isi dengan main pooL and bowLing...giLa kau !! cowboy town ade pooL and bowLing okayy~

bajet professionaL padehaL hampeh !

puan emak jugak nak merasa main, ponnn boLeh~

gaya membaLing boLa bowLing itu kene ade okayy kawan2...hikksss~

then we were entertained by 'abang2 api' yang main red indian poses *pertunjukan api Lah konon2*, animaL parade and pertunjukan bunga api...waLaupun masa tuh hujan turun renyai2, show must go on Lah kan...seriousLy tiba2 CG rasa, orang2 yang kerja as stunt man main2 api, jadi cowboy and penari segaLa nie tak Letih agaknyee hari2 buat show yang samee ??? *hikkksss* everything was fun pada CG cumanya rasa raLat sikit sebab cowboy town tak macam cowboy town...dah macam china town sebab banyak tangLung2 dek kerana tahun baru cina...tu jee Lah sLacknya...Lain, CG memang enjoy !! ape2 pon, abang2 api adaLah tough and ada six pack okayy *aawwwuuummmm*

me in front of cowboy's hut...eerrrr, maybe ?? 

hakhakhakhak, adee jugak yang rasa kami kat korea segaLa...pfffttt~

baLik maLam tuh menggagau carik makanan sebab keLaparan and guess what...baLik condo, semua pakat sibuk duduk kat Living room menghadap megi sambiL tengok IP MAN kat TV3...hakhakhakhak, sempat Lagi tuh...

the next day, ahad, the day that i've been waiting since the day we arrived there !! WATER THEME PARK bebeh...korang kene Lah paham, CG nie kan jakun ampang yang payah nak berendam...so biLa dapat peLuang memang tak Lepas Lah kan...oiii oiii, boLeh paham tak jam 9 pagi kami dah ready nak terjun daLam air sedangkan abang2 tuh tengah bersihkan Lagi tempat mandi tuh...nampak sangat kurang kesabaran ~

penat2 jek pegi gym bina badan kan...hakhakhak tuuuiihhh~

bajet2 kandid padahaL ayah yang tak bagi tengok camera~

weLL, CG duLu join renang berirama...you beLieve ?? hikkk~

heyy hoo...yo momma in the house !!

time nie masa naik famiLy rafting...come on Lah, my mum kata gayat giLa~

jangan tanya, i dont know sape yang kat depan sekaLi tuh...terencat gamakyee~
masa kat theme park nie CG and adik2 ade Lah naik satu sLide nie...speed free body sLide kaLau tak siLap and okaay, mujurLah jugak pagi tuh CG tak heavy breakfast, kaLau tak memang muntah Lah Lepas turun tuh kan...gegendang teLinga CG macam nak pecah masa tuh sebab macam terhentak daLam sLide tuh and sampai hari nie stiLL rasa berdenyut Lagi...maybe pressure kot and hopefuLLy cepat2 Lah okayy...

korang kene Lah paham kan, Lepas naik dari main air perut akan Lapar macam setahun dah tak jumpe makanan...padah daripada ituLah CG Lunch dengan super banyak nak2 Lagi biLa masakan asam podeh makcik kedai tuh meLetup Letup and dapat puLak ikan keLi, memang tak pandang kiri kanan Lah kan....baLik condo, seLamat tido sampai ke petang...maLam tuh keLuar pun untuk dinner jee...penat weh~

and tibaLah hari terakhir kitorang kat AFAMOSA and Last destination is, ANIMAL SAFARI :

masa nie tengah tunggu trak untuk tengok Live animaL..kemain panjang beratur okayy~

hikhikhikhik...itu eron ajis, pony comeL *nama tuh CG yang bagi, hahaha*
kat daLam tuh ade waLking path untuk tengok2 Live animaL daLam kandang masing2...boLeh jugak feed diorang dengan makanan macam carrots, kacang panjang and bayam...comeL jek rasa boLeh feed2 diorang nie...then CG pon tergedik2 nak pegi tengok show cowboy *i don't know why i'm sooooo into this cowboy thing*

ini barisan actor and actresss cerita cowboy and red indian okayy~
serius, CG rasa entertain sangat dengan 'teater' nie...effect Letup2, terbakar2, Lawak2 and pumpang pumpang sana sini memang kemain syok Lagi wehh...ibarat macam tengok movie 3D tapi siap dengan rasa bahang api sekaLi okayy~ aweesome !! CG and adik CG siap peLik2 sebab bunyik2 punching tuh macam tepat jek dengan Lakonan diorang...biLa CG usya keLiLing, oh baru perasan ade abam hensem jaga audio sambiL tengok Lakonan tuh *noob giLa aku neh*

habis jek show, CG pon tergedik gedik Lagi nak ambiL gambar dengan actor sekaLian...ajak adik bongsu dia tak nak...maLu katanya...weLL, CG takde nak maLunyee Lah...buat kenangan Lah kan~

hehehehe~ dengan abam red indian~

yang kanan gambar tuh hensem giLa kaLau tengok betuL2...baju merah itu joker, Lawak !


actuaLLy, CG gedik nak amek gambar dengan beLiau nie jeee....awww~ terserLah kegataLan aiii tauuu






abam syeriff yang hensom !! hakhakhak~

and that was the Last trip on that day...penat but i'm having fun...tak tau Lah yang Lain2 macam mana kan ?? hahahaha, CG enjoykan diri jee...

nak jugak, padahaL tengah hujan tuh...sanggup~

so, baLik tuh ayah decide nak bawak kami pegi makan sate kajang...peerrrghhhh, macam tahu2 jek kan CG mengidam tahap meLeLeh ayaLQ LiuQ nie haaa...memang tak tengok menu Lain dah...

70 cucuk...tiba di meja pada jam 6.25 petang...



20 minit seLepas itu.....





Licin hoii...5 orang makan, ini di ambiL pada jam 6.45 petang


akhirnya, story sudah hoLiday kat meLaka...so, kaLau korang nanti nak bawak famiLy cuti2 mesia, yang jimat kos tapi tetap having fun, bawak Lah pegi AFAMOSA RESORT nie...ade pakej2 yang disediakan...atau, korang dah pernah pegi ??? *pffftttt*

weLL, mak CG kata : 'AFAMOSA resort tuh sampai nak reput baru kita sampai' ...abeh tuh ak buat macam manee kan...nak bercuti kene Lah cukup korum, hikksss~ jangan sangka kat mesia takde view1 oversea okayy...kene pandai piLih pLaces nak snap picture jek !!



4 comments:

Princess Feyqa said...

wah bercuti best :)

khalila ishak said...

hooooooo... bestnye! dulu penah pegi skali. tp time skolah dulu la. tudung p0n senget2. haha....

CiK GorGeouS ! said...

PF : cuti mema n g best meh..

CiK GorGeouS ! said...

KI : hakhakhak..CG baru first time neh..ikss