Tuesday, January 17, 2012

top 5 choices kat bakery =)


weehooo...sorry Lah readers, LateLy nie entry MEMANG banyak berkaitan dengan makanan...weLL, bukan perut korang jee terseksa, CG yang menaip nie LagiLah terseksa TAPI.....tetap jugak nak share !! hakhakhak~

okay, CG adaLah a big fan of pastry *big fan untuk makan je Lah kan* so, biLa pegi bakery, ade a few seLections of pastry or breads yang CG akan cari and beLi...so, here are my top 5 :

egg tart
CG suka egg tart kat king's bakery *so far yang sedap Lah* what i Like about this egg tart adeLah dia punya crispy outside and egg yoLks kat tengah tengah tuh sedap jee rasa dia...tak hanyir macam sesetengah tempat tuh...kaLau dapat egg tart nie, CG boLeh habiskan 10 serentak okayy *hakhakhak, geLopoh*

croissant
kaLau breakfast kat hoteL2 ke kan, CG memang akan cari croissant nie...pergghhh...kaLau dah hadap memang tak boLeh nak berhenti Lahkan...feeLing2 konon breakfast kat paris tuh...ngahhaha~ tapi memang sedap weh...kecur ayaQ LiuQ nie weh~

bLueberry cheese tart
ade satu bakeri kat batu pahat tuh, bLueberry cheese tart dia memang superb !! kecik2 jek tart dia, cheese dia pon sedap and bLueberry kat tengah tuh pun banyak...memang semuLut je, sekaLi masuk dah habis, murah puLak tuh...awwwuuummm *meLeLeh dah*

cheese stick bread
nie pun sedap jugak...macam roti perancis tapi Lebut sikit Luar dia *masih crispy* and ade cheese yang di bakar kat Luar and ade cheese jugak kat daLam nyee...ngeee, memang awesome !!

roti hot dog
nie kadang2 jek favour...tengok pada bakery mana Lah kan...CG panggiL roti hot dog...sosej yang di baLut dengan roti pastuh ade bijan tabur kat atasnye...perrggghhh, memang tak boeh toLak Lah kan nak2 Lagi kaLau panas2 baru keLuar oven..hikks~


hakhakhak...ehhh, sabar yea kawan2 sekaLian...




12 comments:

azeelia azman said...

erkk terliur nyer?? hehe

CiK GorGeouS ! said...

AA : bawak bersabar yea =)

miss niedNied said...

SEDAP2!! CG, nk roti satu :D #tetiba hihi

CiK GorGeouS ! said...

MN : amek La..amek...jangan Lupa bayar okayy =)

mimi said...

kaya puff...part time bt bnda tu la,hee

CiK GorGeouS ! said...

mimi : whoaaa...sedap tuh..nak2 tengah panas2 kan =)

kakchik@ella said...

adudududuhh .. lima2 KC suka. hihihi.

CiK GorGeouS ! said...

KC : onyonyo...abes Laa kaLau camtuh~ weehoo~

Mr. Sepet said...

sedap aih . .

CiK GorGeouS ! said...

MS : tau takpee...

AyuAdzum said...

Blueberry cheesecake tu paling best..hee

CiK GorGeouS ! said...

Aa : cheesetart...mmg yummy sgt...my fav gak tuh`