Monday, January 16, 2012

oih, entry menadah air Liur =)


WARNING !!

kepada peminat PIZZA, atau manusia yang sedang LAPAR tapi takde ape nak dimakan pada masa kini, siLa JANGAN teruskan pembacaan anda sebab anda bakaL kecur air Liur dan Lapar serta merta *hikkssss*


ade satu hari tuh, CG tengok ASIAN FOOD CHANNEL (astro channeL 703, AFC) and topic mereka pada hari itu adaLah PIZZA...weLL, dia buat penggambaran pasaL pizza diseLuruh dunia...kat ITALY, FRANCE, UK, US, dan macam2 tempat Lagi Lah...and masa tuh baru CG tahu, Lain negara, Lain cara buat pizza nyee *giLa sLow kan, baru tahu*

so, kepada peminat2 makanan korang jangan nak tahu makan jee...kat AFC channeL tuh korang boLeh tahu history sesuatu makanan, cara masak makanan dan macam2 Lagi pasaL makanan...memang awesome Lah kan !! weLL, CG memang pencinta makanan...tak dapat makan, tengok makanan pon boLeh *hikkkssss* jom teLan air Liur beramai2...


thin crispy pizza dengan topping mushroom and seafoods, oh yummy !! 

aaaa...ini fLuffy punya pizza dengan topping pepperoni and ciLi beLanda...hoii, sedap hoii

nyumnyum...nie krukk krukk Laa kaLau makan...super crispy !!

siLa terima hakikat, ini adaLah pizza...satu sLice je CG dah boLeh terLentang kenyang

nie kat maLaysia pon ade...stuff crust, fiLL with cheese, awwuummm~

hoiii...ini sedap hoii...4 cheese termahaL untuk toppingnye...guLp !!

amboii, paLing tak tahan kaLau tarik pizza cheese adaLah seperti di atas...awww~

air Liur CG dah meLeLeh~

ini home made...pineappLe and meatbaLLs, siz dia macam roti nan...sedap~

pepperoni with beef...nomnomnomnom...

kau nampak tak asasp2 tuh ??? fresh baked tuh~

pizza pie...ade 3 layer okayy..inti topping berada antara base dengan Layer sos, dapnyeee~

*pLupp pLupp pLupp* yeah, bunyi air Liur jatuh..

CG tak tahan tengok button mushroom itu, awwwuumm~



so macam mane ?? memang menyakitkan perut kan kaLau tengok makanan tatkaLa LAPAR tapi takde makanan untuk dikunyah ?? Lagi menyakitkan biLa tengok puLak gambar yang menyeLerakan...

hoii hoiii...jangan marah, kan CG dah kata kaLau tak tahan godaan makanan, jangan teruskan pembacaan ?? hakhakhakhak~




24 comments:

Nana Leina said...

oh..nasib nafsu dapat control lagi..hik hok..hahahah

RAIN90 said...

sedapnya...
tapi sekali makan muak rasanya..

CiK GorGeouS ! said...

NL : hakhakhak...adoii...keyboard nie dah basah air Liur dah gamaknye =)

CiK GorGeouS ! said...

rain90 : agak Laa...nak2 Lagi yang banyak cheese, tapi tetap boLeh sumbat yawww~

coklatberapi said...

huuu lapo..cekik gak cik gojes ni..huhu

CiK GorGeouS ! said...

cokLatberapi : kita serupaaa...awww~ Lapaaaa~

C'Jai said...

Tetiba rasa lapar...

Nana Leina said...

heheh...cik dapat tahan woo..hehehe..

CiK GorGeouS ! said...

cjai : wajar Lah tu...makanan kot~

CiK GorGeouS ! said...

NL : hakhakhak...terrrbaeekk~

mira maisara said...

waw terasa lapar..huhu

Fahmi Piruz said...

alahaii,sedapnyaa!!!!!!!
nakk nakk nakk!!!!!!!!!!!!! :'((((((((((((((

Azhafizah[フィザ] said...

mmg tgh lapar ni..ish kalau ikut nafsu makan,sekarang gak nak kuar makan.

CiK GorGeouS ! said...

MM : awww~ samee Lah kite sayanggsss~ sabar *usap perut memboroi*

CiK GorGeouS ! said...

FP : hoi hoii...kaLau ade depan mata, CG dah bagi daaaah~

CiK GorGeouS ! said...

azhafizah : ehem, kaLau nak kuar makan siLa ajak CG okayy =)

Anis Idayu Muhammad said...

entry kuajaq ni weiiii~~ haha

syAzAnA said...

homai! pengsann. sbb lapar sangattt tengok pizza. yummmmyyy! aaaaa

eh, syaz folow CJ okay. gojes gila blog ni! ;)

CiK GorGeouS ! said...

AIM : hakhakhakhak...bukan seLaLu kan...tau dah anda kecur ayaQ LiuQ kan ?? hikk~

CiK GorGeouS ! said...

syazana : hakhakhak...jangan marah...thank you foLLOw =)

saffiya_aleesya @ echa said...

wah kita ni memang ada favourite yg sama..saya paling suka croissant ngan cheese stick bread tu..

CiK GorGeouS ! said...

SAE : yeah !! CG paLing suka croissant !! memang ohshem~ =)

Nur Aischa said...

nasib baik bila tgk gmbr2 pizza ni lps dah mkn. adehh kenyang ohh, tp lazat lah smua pizza tu!! haha

CiK GorGeouS ! said...

NA : tu baru tengok gambar..beLum masuk muLut Lagik kan ?? awwwuumm~