Sunday, January 15, 2012

pen merah pen biru, peLangi petang nasib tak kaLer keLabu :)


orang basuh kereta pagi2, supaya biLa nak meronggeng di petang harinya, kereta kau akan meLuncur dengan berkiLatnya di jaLan raya, baru Lah boLeh berLagak dengan si pembawa kereta yang kotor berdebu sekaLian *muka bongkak, HAHAHAHA* tapi CG puLak di siang hari gedik meLingkar kat depan tv sambiL makan cekodok buatan omak...so, terpaksa membakar Lemak di petang hari...

weLL, matahari agak Lah panas kan di petang2 nie *gedik, padahaL dah nak terbenam dah mataharinyee* tapiiiii apee yang indahnya basuh kereta di petang hari adaLah.........



opppsss, bukan...sorry, abang2 hensem Lagi macho kat kejiranan CG nie tak basuh kereta di petang hari...so, takde makna nak menggataL segaLa Lah kan...siLa usir angan2 korang nak dengar cerita abang2 tough haLf naked basuh kereta *hampa, hakhakhak*

yang CG maksudkan adaLah :


yeay !!! peLangi petang okayy kawan2...dah Lama rasenyee tak nampak peLangi...seLaLu kaLau nampak peLangi memang terkinja kinja keseronokan okayy...weLL, CG memang suka giLa kat peLangi...dari DULU, KINI dan SELAMANYA *sorry, takde kaitan dengan manusia if you know what i mean* biLa nampak peLangi nie memang tersenyum Lah kan seLebar2 aLam...



so, dengan feeLing2 bajet romantik tengok peLangi, muLa Lah tangan tu pun gedik nak hantar text dekat mr.boyfie si scandaL masa susah senang bersama...pagi tadi ada terbaca something kat FB member, so saje nak text mr.boyfie cara aLa2 comeL manje nakaL2 mengade *erk ??*

text dari CG :
'pen merah pen biru, you gataL i tampar you'


repLy dari mr.boyfie :
'pen merah pen biru, you banyak songeh i tinggaL you'



sorry Lah, mr.boyfie memang tak romantik !! hakhakhak~


so, sambungLah CG membasuh kereta sehingga berkiLat *seriyes tak tipu, memang berkiLat* dah basuh kereta segaLa tuh memang suatu petang yang beriLmiah Lah kan sebab dapat ceramah free tentang penjagaan enjin kereta dari sang AYAH *hikkssss* tuLah kan, seLama nie pandai pandu kereta je, so hari nie beLajar cara2 nak check kereta kaLau tiba2 break down ke hapee...weLL, better Late than never kan ?? tiba2 terfikir, what wiLL i do biLa AYAH dah takde nanti kan ?? sekarang nie semua nak harap AYAH je *itu sebab nak cari bakaL husband ade ciri2 ayah CG, ngehngehngeh*


ngade sangat kan tak nak membesar bajet ayah CG nak treat macam kanak2 ribena dimanja segaLa *memang tak dapatLah kan* settLe cuci kereta, mari Lah membaringkan diri di atas katiL empuk yang rupanya sama je dari semaLam, pagi tadi hingga ke maLam *maknanya tak kemas katiL Lah woi, siLa jangan contohi* Lepas isya' tengah gedik2 skype dengan si giLa, emma then messege pon masuk kat teLepon murah CG tuh...


text dari mr boyfie :
'pen merah pen biru, sok keja cari ribu2 boLeh pinang you'


and CG repLy :
'pen merah pen biru, jangan berangan nak meminang kaLau duit takde BERPULUH PULUH ribu'


meLawan baLik puLak tuh :
'pen merah pen biru, takpeLah begitu sebab ramai Lagi yang menunggu'


LastLy CG jawab : 
'pen merah pen biru, okayy fine aku pun tak kesior nak menunggu'




ape nak buat, dua2 keras kepaLa...hakhakhak...weLL, biaseLah tuuu kan...beLum sohih ade ikatan, so ape de haL kan ?? *giLa mereng segaLa*





14 comments:

Arra Ahmad said...

hehe..siyes menarik pantun2 kaler tu..
nanti nak text cik abg kita guna y itu..haha

CiK GorGeouS ! said...

AA : hakhakhak...siLaLah tengok apee responnyee...untung Laa kaLau dia meLayan =)

naiemah_ramli said...

hihihi..mmng sporting ha boyfie CG..hahaha..kiranya msj "pen merah pen biru" je la..kahkah

CiK GorGeouS ! said...

NR : yeah, tema kita adaLah pen merah pen biru yea =)

saffiya_aleesya @ echa said...

hahaha lawak msg korang berdua hehehe

CiK GorGeouS ! said...

SAE : mereng (-.-")

Aida Omar said...

pen merah pen biru kepala gua banyak kutu..haha

lawak betul pantun nye eh cikgojes. Suka sampai sental kereta sikit punya kilat..

C i k P i p i T e m b a m said...

hahaha best la pulok pantun tu.. haha.. tak sangka ye CG pandai berpantun. hakhak... mr.boyfie tu mmg nakal kan ? hahahaha..

CiK GorGeouS ! said...

AO : pen merah pen biru, banyak kutu gi makan bahuLu *erkkk?? hakhakhak*

sentaL kereta kene sepenuh hati...biar berkiLat meLuncur di jaLanan~

CiK GorGeouS ! said...

CPT : mr.boyfie adaLah sengaL..bukan nakaL..mengada~ hakhakhak~

ayien :) said...

alalaa.sweet giler !

CiK GorGeouS ! said...

ayien : hakhakhak...sweet Lah sangat kan~

AyuAdzum said...

Pen merah pen biru..memang sweetlah kamu...:D

CiK GorGeouS ! said...

AA : ahahahahaha~ baru pasan komen...cisss~