Thursday, January 12, 2012

mari ukir angan2 di bintang~


tudiaaa...CG datang baLik dah dengan angan2 baru...hakhakhak...kaLau hari tuh CG dok heboh pasaL interior design rumah segaLa, kaLi nie CG nak berangan design time wedding CG nanti *awwww, terLebih feeLing puLak !!* nie kaLau parents CG baca nie kompom dapat sebijik anak dara gataiii kemain tiba tahap WAJIB KAHWIN dah nie...tapi tak kisah Lah, tetap jugak nak tempeL kat sini jugak !! *HAHAHAH*

okayy, kaLau nak cerita pasaL majLis kahwin, Listnyee memang Lah panjang tak hingat dunia...baju Lah, soLekan Lah apee Lah dan segaLa tok nenek hantaran ape semua kan..tapi, daLam entry kaLi nie, CG just nak share beberapa perkara jee yang CG nak masa wedding CG nanti...disebabkan caLon dan tarikh kahwin takde Lagi, so semua design ini memang berceLaru TEMA dan WARNA nya...hikhikhik...here are a few things i want on my wedding day :

1) GUEST BOOK TABLE

CG suka idea nie...unik !! instead of tuLis ucapan kat daLam buku and decorate, tuLis atas kertas kecik2 and cLipkan kat rimbun2 pokok ...seriousLy nampak comeL giLa !! kaLau papers tuh semua Lain2 warna and saiz pon stiLL cute jek...yang macam kat atas nie maybe sesuai untuk tabLe yang Letak kat daLam dewan and sudut geLap sikit...baru meriah !!

ini pon CG suka...bookmark yang ade wishes disangkit kat pokok fresh green...macam orang sangkut azimat kononnyee, tapi it's just some wishes...kaLau yang macam nie, sesuai Lah Letak kat Luar or kat mana2 sudut guestbook tabLe...memang naik seri doL !!

ini memang something different and rare !! CG terus jatuh cinta and berniat nak buat macam nie masa CG kahwin nanti...ia nie ibarat macam waLL of fame Lah jugak bezanya ade ucapan atas kertas bentuk2 tuh and tampaL kat dinding yang ade coraknyee...maybe boLeh buat gambar basket and kertas bentuh buah2 kee, bunga or rama2 kee...kan kee menarik tuh !! fuuuu~

yang nie biasa orang buat...bezanya orang biasa tuLis daLam buku, tapi yang nie dia tuLis pakai pensiL warna peLbagai kaLer and atas kad macam2 warna and design, then di Letakkan daLam satu baLang *macam nak buat cabutan bertuah puLak, hikksss*


2) SETTING DEWAN / TEMPAT MAKAN

yang nie simpLe...tapi i Like the coLour !! combination itu sangat masuk !! anyway...setting nie sesuai untuk  daytime and kaLau buat kat Luar atau tempat yang terbuka pengudaraannya...untuk majLis tertutup memang sesuai and nice jugak kaLau set up nie digunakan untuk wedding tepi oandai atau garden wedding sebab ianya simpLe and untuk jumLah yang keciL...

seriousLy, CG memang suka benda2 bergantungan kat bahagian atas setting dewan...segaLa Lampu berjuntai, kain direntangkan tuh memang menampakkan tempat tuh tak nampak kosong sangat and poLos sangat...sebeLum nie CG ada cakap yang CG suka Lampu aLa2 tangLung buLat tuh yang made of paper...memang cun sangat !!


3) AKSESORI

untuk majLis tertutup maybe boLeh Lah pakai setting meja macam nie...kaLau majLis yang macam biasa2 kita pegi tuh which orang duduk bergiLir2 tuh, memang tak sesuai...dengan budak2 Lagi, memang tak sesuai sangat...hiasan bunga yang tinggi di tengah2 meja memang menaikkan seri setting meja...i Like~

yeah, CG suka candLes jugak !! if, wedding CG kat tempat ber aircond and disinari Lampu yang dim jek...CG memang suka ade LiLin2 nie atas meja...nampak macam excLusive sangat !! candLes on top of fLoating fLowers memang cun habis !! gorgeous and superb okayy !! =)

if wedding buat kat rumah, CG nak ade pintu gerbang yang ohshem Lebih kurang macam daLam gambar kat atas nie kat depan pintu masuk rumah...kira macam menuju masuk dALam rumah Lah...terasa macam aLa2 garden wedding sikit...aww !! *HAKHAKHAK*


4) PELAMIN
hoiii...hoii...hoiii...peLamin adaLah yang paLing mak bedah kak kiah segaLa gossipers akan tengok Lah kan biLa pegi majLis kawen...CG suka design peLamin kat atas nie *warna dia pun not bad* peLamin nie aLa2 macam greek styLe sebab ade tiang roman disusun Lengkung...Lighting pon okayy, tapi kaLau ade Lighting dari front rasenye Lebih cun...semua pon CG suka, tapi kerusi tuh maybe boLeh diubah...

ape yang CG suka tentang peLamin nie adaLah background dia tuh...bunga2 disusun macam bentuk frame and nampak snagat cantik...rasa homey giLa...tak sarat...simpLe but nice !! pastuh, bunga2 gantung tuh di susun random, so menampakkan cooL je design  peLamin nie...

sama macam gambar sebeLum nie, bunga2 tuh di susun daLam gaya frame and disusun kemas...tapi maybe warna bunga tuh maybe boLeh dicontrakan dari background, so baru Lah naik seri...CG suka port tampung bunga kat sisi peLamin tuh sebab ianya berLampu, makanya seri bunga tuh naik sket~

kaLau yang nie, CG suka 'ekor merak' kat beLakang tuh...memang Lain daripada yang Lain...maybe kene cari design yang kasar sikit supaya Lebih timbuL...

CG suka idea dia menggantikan bunga manggar kita yang biasa tuh dengan pokok aLa2 bunga manggar...kaLau berLampu, memang Lagi ohshem Lah !!


5) DOORGIFT
yang nie smart jek !! tempat isi teLur sebenarnyee tapi bentuk dia Lain, macam aLa2 tuxedo dengan fLower bouquet...daLam dia maybe isi teLur atau sweets..
 
bekas kaca yang diisi dengan sweets...hari tuh ade wedding yang CG pegi, dia Letak marshmeLLow...memang best giLa !! bukan main meLahap makan marshmeLLow tuh *hikkksss* Lepas habis sweets or isi daLam baLang nie, boLeh pakai buat simpan kerongsang ke, hapee kee...so, takdeLah orang buang2 jee~


CG pernah terfikir *inspired by wedding kakak irna* nak bagi buku doa atau ape2 bahan bacaan Lah yang boLeh dijadikan amaLam untuk orang2 yang beragama isLam...sekurang kurangnya, kaLau diorang baca kita akan dapat pahaLa sekaLi jugak kan...so, win2 situation di situ...

mug nie pun dah ramai orang bagi sekarang nie....kaLau CG nak buat nanti, CG nak bagi doorgift mug yang ade print gambar atau nama CG and husband...sekurang kurangnya, orang yang dapat nie boLeh Lah kenang2 wedding CG nie *hehehhehe*

Last but not Least...cLear gLass yang Lebih kirang macam mug sebeLum nie...cLear gLass nie boLeh Lah diisi dengan guLa2 and then wrap...dah habis isinya, boLeh pakai untuk buat minum air atau coLLection kat rumah...hikksss~


peeerrrgghhhh...weLL, kaLau tengok2 baLik, seLera CG memang tinggi...berangan buat majLis mengaLahkan anak orang kaya...hahahahaha...weLL, tak mampu nak reaLisasikan pon, dapat berangan pon jadi Lah kan....nampak gaya kene cari Laki kaya raya Lah kan nak buat majLis yang giLang gemiLang bagai nie...hikkksss~

ape2 pun, masa kahwin nanti CG nak sangat ade speciaL montaj untuk CG and husband bertemakan Lagu nie :


tiba2 rasa SWEET kan ??? hakhakhakhak~ mariLah kita ukir angan2 di bintang =)


p/s : ehhh, maLam nie maLam jumaat Lah....patutLah gataL semacam !!


12 comments:

shoot :) said...

jgn nk gatal sgt la memlm ni..hahaha
aritu my sis kawen..garden wedding..for me pelamin dia cun..tgk la kt fb i...hehehe..

khalila ishak said...

waaaaaaa.... canteknyeee... gojesnyeeee....kalau angan2 memang semua nak cntik2... saya pun nak jugak. hehee... tp kalau realiti.. sy mgkin buat simple2 je...

CiK GorGeouS ! said...

shoot : hakhakhak...gatai sekaLi sekaLa...nak buat macam mane kan ??

CiK GorGeouS ! said...

KI : of coz Lah...hanya mampu berangan jek setakat nie...weeehooo~ kaLau dapat Lagi ohshem ! =)

::cik asha:: said...

sweet sangat lagu terukir di bintang nih..

CiK GorGeouS ! said...

CA : kannn ??? terus jatuh cinta Lepas dengar !!

Wana De'Amor said...

hahaha...dalam pantang la pulak..mlm jumaat pun xde maknanya..cis!!! hoh! nk dgr jap lagu terukir di bintang

caer sasuke said...

bulan 5 insyaALLAH ABG CAER KAWIN..SWEET..hihi

daftar churp churp

CiK GorGeouS ! said...

WDA : hakhakhak...amboii statement...saba yea~ =)

CiK GorGeouS ! said...

CS : waaahhh~ dah nak kahwin yea...aLhamduLiLLah, semoga barakah semuanyaa yea~ =)

miss inna said...

amboi, berangan sakan CG nie..hehe! klo nak wat mcm tu, kiranay duit pn kena byk jglah.haha!

CiK GorGeouS ! said...

MI : itu Lah pasaL...kene menabung dari hari nie nie...hiksss~