Wednesday, January 18, 2012

jangan baca Lebih2 Lagi di waktu PANAS *guLp !*


jangan tanya kenape, CG memang sangat MENCINTAI makanan, dan sebab ituLah entry pada akhir2 ini adaLah berkaitan dengan makanan...so, harap bersabar yea para pembaca sekaLian...siLa didik perut dan nafsu anda untuk duduk diam2 tanpa buat aksi dramatik meronta ronta macam orang giLa *membayangkannya, fuuuurrrr~*

kaLi nie topik makanan kita adaLah : ICE CREAM !!! *yummmy, guLLppp* CG pernah terbaca kat satu artikeL nie yang tertuLis, makanan manis macam cokLan, sweets and ice cream nie boLeh menukar mood manusia dari mood negative kepada mood positif kaLau di ambiL dengan kuantiti yang sepatutnya...contoh, kaLau tengah sedih then kita makan ice cream, mood tu boLeh berubah jadi mood gembira *it depends Lah kan* ade penerangan secara saintifiknya, korang search jee Lah kat googLe okayy ??

me Love this picta *abaikan kenape CG ade 2 askem*
true story...kaLau CG rasa down, marah atau upset, CG akan pegi cari ice cream nie *besides soLat, baca Quran segaLa Lah kan* pernah jugak pukuL 2-3 pagi, stress and fed up buat assignment yang bertimbun timbun, seLamber je start motor and pegi 7eLeven dengan housemate and pegi cari ice cream...Lepas dah pekena sedas, mood buat assignment tuh tiba2 datang berduyun2...kira macam take five makan ice cream, ibarat macam dapat energizer berkotak kotak *hikksss*

weLL, daLam keadaan suhu maLaysia sekarang nie macam agak panas Lah kan, meh sini CG nak bagi sejuk sikit diri korang tuh...ini macam mainan psikoLogi Lah kan untuk tak memikirkan tahap kepanasan kita *biLa otak kita fikir sejuk, automatik dia akan hantar aLert kat reseptor rasa untuk rasa sejuk*

resberry, yummy !!

vaniLLa chocoLate Layered fudge..

strawberry, bLueberry and repberry Layered ice cream cake !!

chocoLate my fav !!

makan dengan wafer pon maveLes !!

wuuuuuuu~ menangis Lah begini...

ehhh, ini menu sihat !! yummm~

vaniLLa ice cream dengan cream and hot fudge *menitik air Liur*

*air Liur masih meLeLeh*

sedut time2 tengah panas memang nikmat nie ~

simpLe tapi menyeLerakan !!

eeeeehhhhh, hajat di hati cuma mahu MENYEJUKKAN keadaan, nampak gaya macam ramai yang MELAPARKAN keadaan puLak *HAKHAKHAKHAK* nasibLah CG tak rase ape ape..


yeah, CG tak suka pon ice cream nie *tekad*



errrrmmmm, tak sangat pun....







................... *Lari pegi kedai beLi ice cream*

naughty ice cream !!






20 comments:

Apai said...

sodapnye...xpasal2 kene mop lantai ni (penuh ngan ayaq liuq)..haha

Hidayah bt Zainab said...

oke. u bejaya buat i terliur..

CiK GorGeouS ! said...

apai : hahahaha~ tuLah, Lain kaLi tadah dengan baLdi tau ! =)

CiK GorGeouS ! said...

HBZ : CG tak bersaLah =)

QasehSuci said...

nak ice cream jgk!!!

CiK GorGeouS ! said...

QS : homaiii~ moh2 kite gi kedai moh =)

Mia Liana said...

adoiiiii... tergodanya. memang faveret makan ice cream ni... kecur terus dibuatnya...

CiK GorGeouS ! said...

ML : hakhakhak..nak nak kaLau tengah panas kan =)

- Ma StOrY - said...

wow.. icecream dpt mengubah perasaan manusia menjadi gembira...

karangan bahasa melayu spm.. kekekeee~

CiK GorGeouS ! said...

MS : yeah !! A1 Lah BM cennggini~ =)

ash_mza said...

:)~
heee...^_^ addicted to aisteyemm^_^

CiK GorGeouS ! said...

ash : haLLah2 tomeiiinyee~

AyuAdzum said...

I wish I could lick all those icecream before I die..:D

Nur Aischa said...

ya allah nikmatnya dpt makan semua ice cream kat atas ni. hahaha nak menangis lah mcm ni.. T_T

CiK GorGeouS ! said...

AA : hamboiii...esok pagi2 pegi kedai beLi okayy =)

CiK GorGeouS ! said...

NA : ahaksss~ memang nikmat tak terperi di dunia yang fana ini Lah kateenyee~

mira maisara said...

masa bace enret ni mira tgh mkn la..brtmbh laju mngunyah..aahaha

CiK GorGeouS ! said...

MM : hakhakhak~ sabaaa jeee Laaa~

Nurfarahana A.Aziz said...

ala kita dah la demam..tengok eskrem alaaaaaaa

CiK GorGeouS ! said...

NA : gi makan ubat dLu...dah sihat nanti sambung baLik makan askem~