Saturday, January 14, 2012

masak pakai googLe pon boLeh, hikkss~


hari ini sekaLi Lagi famiLy CG memenuhi jemputan ke rumah orang kahwin...weLL, memenuhi undangan waLimatuL kan termasuk antara 5 tuntutan umat isLam kepada sesama isLam *terima kasih irna atas rujukan* kaLi ini destinasinya di KAJANG...weLL, sampai2 pengantin pun dah bersanding dan harusLah tak sempat nak ambiL gambarnye pun *sebab dah khusyuk makan, hikkksss* kaLau korang mengharapkan gambar pengantin memang Lah tak ade...so, hari nie CG bukan nak cerita pasaL orang kahwin nie sangat *tapi ade Lah kaitannyee sikit*

tadi CG ke rumah cousin, and it happen to be my cousins yang berdua tuh punya Lah cekap buat kuih kat dapur...masak pon kire dah ade first and second step Lah kan...kiranya kaLau nak kahwin memang dah boLeh snagat dah kan *sejak akhir2 nie kemain banyak puLak isu kawen* nie semua gara2 ramai orang2 seangkatan CG dah nak kahwin Lah nie !! okay, terus kepada point :

my mum adeLah kadang2 bagi2 hint kat CG pasaL suruh beLaja masak...yeLa, first step dia suruh La CG toLong2 kat dapur tapi kaLau dah dasar anak dara pemaLas, memang ta Lah kan...bukan CG tak reti masak, reti jee tapi sementara mak CG nie hidup, nak beLiau jee Lah yang masak *masakan mak paLing sedap ape, ayat bodek* biLa CG tak nak masuk dapur tuh muLa Lah beLiau akan bebeL pasaL nanti Lepas kawen segaLa nak makan ape and bLa bLa bLa...

weLL mum, jangan risau Lah...nowadays we have GOOGLE..search jek resepi, semua ade...kaLau bengap sangat otak anakmu ini nak paham cara masaknye, mariLah kita search kat YOUTUBE puLa...segaLanya dihujung jari okayy *kaLau mampu jawab macam nie depan mak, hakhakhak*

yeah, it's me and my younger sister...

kat sekoLah cikgu ainaa seLaLu panggiL aina itu dengan nama CG, hakhakhak...tang mana ntah yang same ??

weLL, saje nak bagitahu korang nie...perempuan ada satu senjata rahsia...apekah itu ?? ianya adaLah sebuah :



LIPSTICK !! a.k.a GINCU !!


kenapee kate begitu ?? cube tengok ini :

ini wajah tanpa gincu, muka nampak agak pucat dan kusam serta tak bermaya...

seteLah dicaLitkan sedikit senjata paLing hebat perempuan itu, SPOOOFFFF !!

nampak tomeyy kan ?? hakhakhak...baru Lah rase berseri sikit wajah itu..

so perempuan, tak pandai masak boLeh beLajar nanti pon Lepas kahwin...mari jaga kesantikan duLu untuk cari caLon nak kahwin nanti...boLeh gitu ?? *pengsan dopLoh saat*

13 comments:

LiNda said...

yeah! linda setuju..memang zaman skang ni belajar masak dr google je. tp yg penting kene practice laaa.

* cik gojes kalo sudi folllow la blog sy..:)

CiK GorGeouS ! said...

Linda : kannn...kita nie anak miLLenium..hakhakhak...chiLL sudah, insyaaLAh~

Cik Ungu Kamila said...

zaman dah canggih ye dak? tapi tu pun still malas nak masak gak. tu saya la tu. hak3 xD

Cik Kidal said...

memang mantop lah! jom masak refer kt encik google kita~ apa yang mak ayah saya cakap, haaa! kalau lelaki beriya sngt tetapkan syarat perempuan kena pandai masak klu nk kahwin, so tetapkan syarat utk diorg jugak.. pandai ke jadi imam utk kita nnt? mesti ada segelintir yg keetaq lutut.. hikhik!

CiK GorGeouS ! said...

CUK : hakhakhak...nanti dah berkeLuarga nanti hebak Laa tuu~ =)

CiK GorGeouS ! said...

CK : amekkau...tu dia syarat...mau tak ketaq nyee~Lepas nie nak masah ade ipad kat dapo~ =)

azie Cheesy said...

kt google sure de byk resipi..so dun worry lah.. ahaks! ><

CiK GorGeouS ! said...

AC : yeah~ betuL tuh...resipi omak pon boLeh key in masok daLam Lappy dah sekarang nie kan =)

saffiya_aleesya @ echa said...

ha'ah guna google je kalau nak masak hehehe..tapi ikut mna pun masak ni kna slalu gak uat praktikal tak boleh sekadar tahu jer..

saffiya_aleesya @ echa said...

singgah sini n terus terpaut hati nak follow..comeii blog awak!!

CiK GorGeouS ! said...

echa : hakhak...kene Lah practice jugak kan =) oh, terima kasih yea =)

Ungu Violet said...

ala masak kat kedai jek...hihi

CiK GorGeouS ! said...

UV : camtu kene Lah kawen anak orang kaya raya berjuta duitnyee tak habis 7 keturunan...hehehe~