Monday, January 2, 2012

eheh eheh eheh *senyum maLu2*


CG : setiap kaLi saya jumpa awak, jantung saya berdegup kencang, hati saya berdebar2...hanya awak sahaja yang boLeh buat saya jadi macam nie...

mr.boyfie : huh ?? *bLurr*

CG : awak dah curi hati saya, awak buat hati saya bergeLora...

mr.boyfie : for reaL ?? so sweet *muka sarcasm habis*

CG : hoiii...penat karang ayat bunga2 nak kasi romantik, tak tersentuh kah ??

mr.boyfie : *Long pause and he Look me with a bLurr face* jom.

CG : pegi mane ??

mr.boyfie : you got a major brain damage..we're heading to pakar sakit jiwa immediateLy !!

CG : HHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH~

mr.boyfie : apehaL dah macam orang sasau je dah aku tengok nie ?? what's the catch ?? tiba2 buat drama puLak time2 macam nie...tengok cerita ape yang sampai rosak otak nie ??

CG : jatuh cinta kat tv3..

mr.boyfie : *sigh* toLong jangan tiru ayat2 mereka Lagi...boLeh terkoyak teLinga nie nak mendengarnye nanti...reListik sikit ~



hakhakhak, weLL yesss...trend2 kaLau cerita romantik yang memang cLassic giLa, ayat mengorat atau memuji memang tak menahan hebatnya, super hiperboLa, meLo-drama serta tak reaListik sungguh...tak percaya ?? meh nak bagi contoh :

  • 'demi you sayang, Lautan api sanggup i renangi asaLkan i dapat bersama dengan you' - bak mai tengok Lautan api mana yang nak berenang konon2nyee tuh~
  • 'i was attracted to you Like proton attracted to eLectron' - amboiii bukan main pakai super duper gLue nampak...
  • 'i sanggup tunggu you waLau seribu tahun sekaLi pun' - kaLau aLLah nak panjangkan umur kau sampai banyak tahun tuh...siLap2 tak sampai sebuLan, dah cari yang Lain *HAHAHAHA*
  • 'sehari i tak jumpa you, hidup i rasa macam tak Lengkap..makan tak kenyang, tidur tak Lena, mandi tak basah' - ini Lah ayat paLing menipu rasanya...makan bertambah tambah jugak..
  • 'andai diberikan emas permata, ku piLih senyuman mu' - hoii hoiii...sape tak nak duit segaLa kan ??

dan macam2 LagiLah kan ayat2 drama konon romantik...weLL, kaLau korang tanye CG, setakat ayat2 jek bombastik fantastik takkan ke mana Lah rasa romantik tuh...nak tau romantik tak romantiknye pasangan korang, tengok Lah Lepas kawin nanti...kaLau muka korang seLopo ngan bedak sejuk, air Liur basi, ade tak mereka nak kata kau cantik atau hensem Lagi ?? Lepas kawin, nak Lagi tak mereka2 pegang tangan korang ke mana saja macam masa2 bercinta *siLa jangan buat, pegang tangan bukan muhrim haram whoaa* kaLau Lepas kawin, pasangan treat korang macam masa bercinta, tak pun Lagi ekstra, Layak Lah nak kate romantik *tee hee hee*

ehem, biLa kau mempunyai encik boyfriend yang hati kayu, percayaLah...anda juga akan menjadi hati kayu yang geLi geLeman nak menggedik segaLa pakai bahasa menggeLikan seperti yang biasa korang tengok daLam movie romantik yang kLasik ! tak semua orang yang TAK SUKA, tak semua orang yang SUKA...tapi, kaLau jenis2 perempuan yang aLa2 tough and giLa2 macam CG memang tak Lah kan =)

p/s : terima kasih mr.boyfie sebab menjadi seorang LeLaki yang REALISTIK dan bukan sekadar SWEET TALKER sahaja...you rox, don't ever change *giLa poyo tiru ayat Liziie mcguire* 







8 comments:

C i k P i p i T e m b a m said...

haha sape2 laki yg guna ayat tu i reject awal2.... DOE ! HAHAHA...

Wilayah Sepet Kuku said...

As salam...

Suweet lak CG...hehe

CiK GorGeouS ! said...

CPT : hamboiiinyeee...reject teros =)

CiK GorGeouS ! said...

WSK : ehek ehek...maLu Lah puji2 gitu =)

shark said...

waaa.
sampi camtu..
learn something here:)

CiK GorGeouS ! said...

shark : yeah, siLa jangan nak bunga sangat Lah ayat tuh~

Cik Oda Gelang said...

gojes betui cik gojes ni hek hek!

CiK GorGeouS ! said...

COG : omak aih..terima kasih =)