Tuesday, December 27, 2011

jangan nak banyak compLaint sangat Lah !! *bLueeekkk*


how's going y'aLL *macam terencat jek taip macam nie, hikkss* weLL, assaLamuaLaikum and heLLo semua !! kemain Lagi berdendang sayang yee korang semua sebab cuti 3 hari...esok mesti ramai yang kemain Liat Lagi nak pegi keje...biase Lah tuh kan...untuk kanak2 ribena yang sedang bercuti sekoLah mahupun bercuti semester, happy hoLiday okayy ?? siLa Lah buat benda yang bermanfaat sikit *konon nasihat orang, sendiri pon tido banyak* konon bajet2 tak nak update sebab nak bagi entry jumpe NAZMI FAIZ tuh sentiasa ada kat atas entry kat bLog nie *konon jee Lah* tapi dah name pon budak bajet bLogger hebak tak reti duduk diam, ade je benda nak taip kat bLog waLaupun meLaLut *maaf kan Lah yee*

tahun 2011 semakin meLabuhkan tirainyee kan ?? ramai Lah yang dah start hitung2 azam tahun nie dah sempurna ke beLum...tapi bukan pasaL azam tahun baru yang CG nak cerita hari nie, awaL Lagi nak buat List tuh...yang penting, tahun 2011 nie CG dapat jumpe saLah seorang orang feymes yang CG nak jumpe iaitu NAZMI FAIZ *hahahaha, tak habis2 yee dak ??* bercerita pasaL NAMI nie, nie yang CG nak bukak cerita pasaL mr.boyfie...HAHAHHAHA, kepada yang rasa tak nak tahu cerita bosan ini rasanya dah boLeh cLose entry ini *ngeee*

macam yang korang sedia makLum, mr.boyfie adaLah sangat anti betuL dengan NAZMI FAIZ nie...tak tahu Lah mengape sedangkan dah sah2 Lah budak nazmi nie budak hingusan beLasan tahun dan kompom2 Lah kan tak mungkin CG yang seLekeh mekeh nie boLeh dapat tawan hati beLiau *memang tak terLintas daLam nawaitu pun* serius, CG tak tahu Lah puLak kan yang mr.boyfie adaLah membaca entry2 di bLog CG and segaLa post kat FB CG...yeLah, orang BUSY macam beLiau mana nak Layan dunia orang2 muda beLia macam CG nie kan ?? semua benda karang kat bLog and FB...hari tu CG ajak dia pegi jumpe NAZMI kat tutti frutti semaLam tapi dia tak nak, so CG pon ajak Lah famiLy CG pegi...hari nie, dia puLak nak sentap...ade jugak yang kene sepok nie kang...

antara ayat2 mengundang sepakan dengan kadar haLaju cahaya :
  • untung Laa jumpe nazmi tak ajak *padahaL dah ajak, dia yang tak nak pegi !! cehh*
  • nak pegi jumpe nazmi kemain Lagi dress up Lawa2, nak deting ngan aku sempoi2 jee *ehh, kau jugak yang tak nak aku make up macam badut kan ?? naturaL beauty kononnyee kan ?? grrr*
  • gambar dengan nazmi bukan main sebesar aLam tempek kat bLog and FB *Lah, kau jugak yang tak nak aku sepah2 gambar kau kat sini...dah tukar fikiran ??*
  • semaLam teLefon tak berangkat, syok sangat Lah tuh jumpe nazmi nye sampai tak nak angkat teLefon *nie start buat aku nak tepuk dahi kau kuat2 nie...dah kate ade dengan famiLy, tak sopan okayy nak angkat teLefon masa tuh..macam tak respect orang2 tua puLak*
  • sibuk sangat nak jumpe nazmi tuh...bukannyee hensem mana pon *ehhh, suka aku Lah...bapak aku pon siap support aku Lagi pegi jumpe..biar dia budak hingusan yang tak hensem pon, tapi dia hero main boLa jugak...pLus dia comeL, kau ade ??*
yeah, ini antara muka busuk tanpa make-up siap dengan spek tebaL sebab rabun biLa keLuar jumpe dia
takdeLah mr.boyfie tuh marah2 ke hapee...kaLau marah2 memang mengundang kentutan bertaLu2 Lah gamaknyee, yee dak ?? biLa dia perLi2 CG macam tuh, biasanya CG Lawan baLik jee...kadang2 buat dunno jee...nak marah memang tak Lah kan...sebab tuh tadi tiba2 dia keLuar statement : RASA MACAM BERCINTA DENGAN LELAKI, CISSSSS...then CG tanya Lah dia kenapee cakap macam tuh sedangkan bukan main Lawo CG bersoLek macam perempuan..and he said :
  • i tengok boLa, you pon tengok boLa..tak penah meLarang or merengek kaLau i tengok boLa *dah tuh, kang kaLau tak bagi tengok, aku jugak yang sakit jiwa...gaduh sebab benda bodoh*
  • kaLau pompuan Lain tuh, keLuar makan mesti cover giLa..ciput jek makan, kau nie seLagi boLeh nak order *orang nak beLanja, aku dah bagitau aku kuat makan kan ?? tengok saiz Lah*
  • banyak gadget2 i yang you sama2 piLihkan *it runs in my famiLy Lah...ayah CG kan peminat gadget paLing giLa...mujur duit tak banyak..kan beLiau orang IT, harus up to date*
  • i sendiri takut nak pegang uLar, dia boLeh seLambe je *uLar aku tak kesah sangat, Lipas jangan..hekhekhek*
  • cooL sebab boLeh Lepak mamak, tak cooL sebab kau tak suke pegi makan kat tempat mahaL2 and romantik *rimas weh makan senyap sunyi pastuh Lampu dim jee...mamak happening ape*

tu Lah dia LeLaki kan ?? dah dapat sebegini punyee simpLe pon nak mengondem banyak...kang CG bertukar jadi awek gedix yang meregek tak habis, merajuk memanjang, memiLih tempat makan segaLa kang pandai jugak nak komen mengadu segaLa*oh, mintak simpang* pastu sekarang nie sebok puLak kata dah Lama tak keLuar deting segaLa...mane tak nyee, dia tuh yang sibuk sangat, adik anda yang seLaLu ikut deting tuh pun tengah sibuk jugak kan study...so, jangan nak banyak compLaint... 


tapi CG tahu, dia nie mengada jee konon2 merajuk marah segaLa...nak perhatian Lah tu !! Lagipun hujung2 tahun nie kompom serabut kerja, takde masa nak main2 kan ?? tu pasaL banyak main kaLau dengan CG...cehh, merajuk banyak memang boLayan Lah okayy =)

hey mr.boyfie, kaLau kau baca nie...jangan nak banyak komen sangat boLeh ?? HAHAHHA~




6 comments:

Yana Khai said...

ha...amekaw en boyfie...wahahaa

sekali dapat...sentap²...

sabo je la klw boyfie miss CG bc entry ni..mmg meletop habess~!! whahaa..

harus merajuk lagi letew..wahaha..

Cik Atien said...

Sabar ye CG, lelaki memang macam tu. dia jealous sebenarnye tu. Huuu

Lady Emilya said...

hahaha habislaa kalau mr.boyfie tu baca entry, harus sentap beliau, HAHA xD

CiK GorGeouS ! said...

YK : tade nyee dye nak meLetop...berani Lah kan nak meLetop, sepokkan ajee dahi dia tuh..

CiK GorGeouS ! said...

CA : mengada nakkan perhatian jee tuh...cisss~ tak kuasa..

CiK GorGeouS ! said...

LE : biarkan beLiau sentap...tak kuasa nak meLayan..HAHAHAHHA~