Sunday, December 11, 2011

sebab musabab terperuk di rumah dan footnote untuk nazmi faiz =)


kaLau sape2 yang kenaL CG di awaL usia 20an *pergh, macam dah tua sangat kan ??* i mean, di awaL usia remaja Lah weh...korang boLeh LabeL CG adaLah manusia yang kaki berjaLan, weLL urggghhh...memang Lah kaki untuk berjaLan...maksud CG, rajin merayap, Lepak, keLuar merata tak ingat dunia...sekarang pun memang ada pasang niat nak banyak2 berjaLan buat perkara2 mengejut2 nie tapii.....

CG sekarang Lagi suka duduk kat rumah, bajet jadi anak dara sopan yang tak keLuar2 rumah tayang muka *sangat bajet, padahaL duduk rumah goyang kaki doh !!* sejak dua menjak usia makin meningkat nie memang maLas nak ikut parents keLuar pergi membeLi beLah ke, rumah sedara mara ke, kenduri kendara ke, unLess tiba2 CG terajin nak ikut...kenape tiba2 berubah ?? ini adaLah kerana :
  • rasa sangat Leceh nak bersiap...nak make-up Lagi *hoii, anak dara memang Lah kene presentabLe kan ??*, nak piLih baju Lagi *harusLah kene seLesa, menutup aurat dan sesuai dengan tempat*
  • biLa duduk kat rumah, CG bebas pakai shorts and shirts tanpa perLu pakai tudung segaLa...menutup aurat itu tidak rimas tapi nak menjaga aurat tuh yang kadang2 rasa rimas...so, untuk tidak dengan sengaja jee buat dosa, Lebih baik dudk rumah *settLe*
  • maLas nak jawab banyak2 soaLan...contoh : eeehhh. besar dah dia...duLu aunty tengok kecik Lagi...beLajar Lagi ?? kat mana ?? dah sesuai sangat dah kawin nie, biLa Lagi ?? etc...so, daripada buat2 fake smiLe dan muka boring menyakitkan hati orang, Lebih baik duduk rumah *even kadang2 kene bebeL tapi i can choose to remain siLent je Lah kan ?? hikksss*
  • tak nak aLami perubahan suhu yang mendadak kerana sekarang ini CG sangat sensitip...cepat betuL nak seLesemanyee...contoh : kat daLam rumah suhu biasa, masuk kereta tiba2 suhu rendah macam nak beku, kemudia pegi maLL tiba2 suhu naik sikit, tiba2 panas baLik Lepas keLuar maLL sebab matahari, masuk kereta sejuk baLik...oih, badan dah tua...mudah betuL nak sakit...
  • kaLau kat rumah, nak makan, cakap, jaLan atau buat ape2 pon takde manusia yang nampak so sangat seLesa nak bergerak...tapi kaLau kat Luar, siLap tingkah sikit banyak puLak mata nak nampak kemudian ape Lagi semua amek port jadi 'wartawan tak berbayar'...habis semua benda nak di kata...cover2 kat Luar tuh bukan akibat nak jadi hipokrit tapi Lebih kepada menjaga tatasusiLa dan nama keLuarga dan ciri2 perempuan ayu *ceh, penat*
  • dah nama pon kaki shopping, kaLau keLuar rumah tuh duit daLam purse tu muLa Lah nak menipis tak tentu haLa...kaLau duduk rumah saving *nampak snagat kedekut dan sengkeknyee kan ??*
  • CG tak suka berpeLuh peLuh terutamanya biLa dah siap Lawa2...oihhh, memang Lah sangat benci...duduk rumah tak berpeLuh, nyaman jek *hehehehe*

ini tidak bermakna CG akan toLak peLawaan sape2 nak ajak hang out...CG suka jugak keLuar berjimba reLax2 dengan kawan2, sepupu sepapat and famiLy tapi depend Lah pada keadaan mood semasa dan jugak kewangan CG...dan CG jugak akan mengeLak daripada keLuar dnegan orang yang mood dia boLeh bertukar tiba2 tak kira masa sebab kadang2 CG boLeh ter effect jugak dengan perubahan mood orang itu...so, check mood korang sebeLum ajak CG keLauar okayy ?? hekhekhek~ jom pegi korea nak ??? *tiba2*


p/s : tiba2 terbaca pasaL nazmi faiz kat FB...memang budak tengah naik Lah kan...if happen to be nazmi faiz tiba2 baca footnote CG neh *if miracLe happens Lah kan* wahai budak, siLa jangan jadi besar kepaLa biLa dah makin feymous, siLa eLakkan jadi bahan gossip ceLebrity maLaysia dan siLa teruskan sharp skiLL kau bersama2 pemain boLa maLaysia yang Lain...CG dah muak Lah tengok cerita2 bodoh ceLebrity sukan maLaysia dan muak jugak tengok boLasepak maLaysia masih di tahap itu sahaja...kaLau dari umur kau yang muda beLia nie dah start berLatih giLa2, tak mustahiL kau sebaris pemain dunia...kaLau mokhtar dahari duLu boLeh gegarkan dunia boLa sepak, kenapee tak kau kan ?? sama2 budak hingusan maLaysia jugak *okayy, tiba2 obses dengan nazmi faiz nie ape kes ??* toLong Laa, toLong Laaa jangan besar kepaLa dan rasa bagus serta makan rasuah pada masa akan datang okeyy namie ?? *hiksss, tiba2 rasa manja puLak*


10 comments:

faizlaster said...

saya faizlaster..heee

CiK GorGeouS ! said...

faizLaster : hekhek...jauh bezanyee paih =) hhahahah~

achik rin said...

hihikk ! duk umah lg besttt :)

wawawawa said...

auww!! nama namie tu sgt comel..^^

wawawawa said...

auww!! nama namie tu sgt comel..^^

wawawawa said...

auww!! nama namie tu sgt comel..^^

CiK GorGeouS ! said...

AR : memang pong...dok umah memang best sangat kan ?? =)

CiK GorGeouS ! said...

wawawawa : amboiii...sampai 3 kaLi =) memang comeL sangat gamaknyee neh~

noor syazliatie said...

Hye..CG nak m'celah ni..huhuhuhu.. sokong laa yg psal nazmi tuh...actually,sy ni minat jgak laa dgn si nazmi faiz tuh...hehehehehehehe...nice entry...:)

CiK GorGeouS ! said...

NS : same2 Lah kita cuba pertahankan produk negara =)