Sunday, December 11, 2011

yeah, that's Life =)


ehem, hari nie mama masak soto...hoii, sapee taktau soto tuh ape pegi duduk kat kutub utara sana !! hekhekhek~ nah, CG sajikan dengan gambar soto yang menyeLerakan...awwwwuuuummm *siLa sediakan tisu untuk Lap air Liur okayy*

ini soto nasi...makan dengan nasi impit, soon goreng, tauge, daun sup daun bawang, bawang goreng, begediL *oh, feveret* dan jugak sup yang panas2...memang berpeLuh Lah gamaknyee *serius*

soto nie gak boLeh dimakan dengan mee kuning atau bihun jugak...memang sedap okayy~ ngehehehe~

okeyy, enough Lah cerita pasaL makanan...CG tau ramai yang terseksa perutnya biLa sajikan dengan gambar makanan khususnya ketika tengah Lapar tahap gaban kan *sapee Lah yang invent perkataan gaban neh ?? tak senonoh sungguh bunyiinyee, hikksss* actuaLLy masa tengah carik2 isi ayam nak buat soto neh, CG tiba2 terdiam tengok tok mak CG...before that, jom tengok gambar tok mak CG yang comeL Lotte tuh yee :

TADAAA !!

tok mak CG yang duduk di tengah2 antara mama and ayah CG *comeL, yee dak ??*


masa CG dengar tok mak CG berzikir depan tv ikut aLunan zikir kat astro Oasis, tiba2 CG macam rase nak menitik air mata puLak Lah kan...masa tuh jam baru pukuL 12.30 tgh hari, then dia dah keLam kabut nak soLat zohor...adeh, terasa sifat tuh dah takde daLam diri manusia zaman sekarang *tiba2 rasa insaf kejap* and Lepas tuh, CG dengar mak CG puLak mengaLun zikir masa tengah memasak kat dapur...Lantas CG terfikir, adeekah orang2 yang dah Lanjut usia sahaja akan berkeLakuan macam tuh ?? serius, kaLau anak dara tuh meLaLak Lagu entah hape2 jeek kat dapur *termasuk CG Lah kan* tiba2 sebak weh tatau mengapa...

bukan Lah diri ini baik sangat kan, tapi kadang2 biLa menyentuh bab2 isLam nie memang boLeh menitik air mata merenung kekhiLafan diri...aL-makLumLah, manusia ini memang tak Lari dari sifat Lupa, Leka *istighfar banyak2* weLL, maLam nie kejadian gerhana buLan berLaku...dah banyak post2 yang korang boLeh baca kat FB segaLa kan ?? so, CG tak nak uLas Lanjut...gi baca kat sana yee...

ini muka riang Lepas seharian meLantak soto tanpa jemu maLah makin hebat puLak bertambah...oh, CG sedar muka sudah muLa mengembang kembaLi *sigh*


p/s : ada satu saat, kita tiba2 akan rasa kosong, rasa berseorangan dan rasa diri tak Layak berada di tempat yang kita ada pada masa sekarang...takpe, teruskan meLangkah...itu Lah namanya kehidupan =)


4 comments:

Lai Qma said...

hmm..mse t0k lai dd0k at uma arytu p0n cmtu gak,bile ms0k je wktu s0lat,brsegere jew dye g s0lat..kite yg muda ni,mcm2 alasan mlengahkn..kan..
hmm btw,uh sgt mggiurkn lah s0t0 tu...lapa lak ase..hehe :P

CiK GorGeouS ! said...

LQ : huhuhuhuh~tuLah kan...kene Lah beringat sentiasa kan =)

Miss Xyz said...

uish, perut tgh lpar nih.. nk stu mngkuk soto boleh?

aReLaN said...

waaaa...knp ade gmbr mknn ni.dhla dr smlm xmkn lg slen burger.adoiyai...