Thursday, December 29, 2011

re-cap 2011

kemain Lagi tempek gambar sebesar aLam *hiksss*

memandangkan 2011 dah nak habis, CG just nak kata :

  • 2011 bukan Lah tahun yang tersangat BEST bagi CG sebab banyak perkara yang TAK BEST terjadi
  • kenangan paLing 'MANIS' biLa cLash pada maLam hari raya aidiLfitri..beLieve me, it was AWESOME !! *sarkastik giLa*
  • tahun yang paLing ramai kawan yang CG dapat kenaL, juga tahun paLing ramai kawan yang tinggaLkan CG *bukan Lah ertinya mati*
  • 2 orang cousins CG yang terapat dah meLangkah setapak ke hadapan dengan menjadi tunangan orang...i wonder who's next ?? *tee hee hee, definiteLy not me*
  • aLhamduLiLLah, tahun rezeki menjejakkan kaki membuat UMRAH pada usia muda *kenangan paLing manis*
  • meLihat adik2 yang di jaga semasa program PRA DIPLOMA, mendaftar secara sah seLaku peLajar DIPLOMA adaLah sesuatu kegembiraan yang tak terungkap *tears, mengada giLa*
  • tahun paLing banyak tumpah air mata *sangat drama*
  • hanya mampu meLaksanakan 6 dari 10 azam tahun ini...
  • ramai antara teman seangkatan jugak dah start bertunang, berkahwin mahupun meLahirkan anak *sweet giLa*
  • seLaLu ayah CG akan kata CG nie sibuk kaLah PM sebab handphone seLaLu jee berbunyi, tapi seriousLy ini adaLah tahun paLing jarang CG pakai teLefon *unLess betuL2 urgent* terima kasih kepada FB and bLog =)
  • 2011 banyak mengajar CG tentang kehidupan..hopefuLLy ianya dapat digunakan untuk cabaran 2010 yang mungkin Lebih hebat
  • waLaupun banyak tarikh cantik pada tahun ini contohnya 1.1.11, 11.1.11, 11.11.11, 20.11.2011 and so on, tapi tarikh paLing cantik bagi CG pada tahun ini adaLah : 4.5.11, 5.5.11, 18.5.11, 19.5.11 dan 25.6.11 *hohohohoho*
  • sedih sebab handphone SONY SATIO turut sama berenang dengan CG Lantas terpaksa bertukar pakai SAMSUNG DUOS dan agak bingai biLa ayah offer SAMSUNG GALAXY S beLiau kerana beLiau nak tukar SAMSUNG TAB, CG toLak sebab maLas nak transfer data...sekarang tiba2 menyesaL *hukkk hukkkk*
  • tak pernah2 buang tebiat, tahun nie merupakan tahun paLing banyak NOVEL MELAYU yang CG baca dan beLi...seLaLunya just beLi noveL engLish jee *bukan berLagak, just nak tambah kosa kata jee*
  • buat pertama kaLi daLam sejarah, tukar speck mata sebab power dah bertambah...bukan sebab hiLang atau patah *ngeeee*
  • tahun paLing banyak shopping onLine sebab maLas nak keLuar shopping kat maLL 
  • adik2 fasi yang pernah program dengan CG ada teLefon bagitahu nak exam besar seperti UPSR, PMR dan SPM dan mintak didoakan *done* and Lagi sweet ade yang caLL say thank you sebab diorang dapat resuLt yang membanggakan =)

setakat tu jee Lah re-cap sepanjang tahun...kaLau nak cerita semua, aLamatnyee boLeh buat noveL bersiri Lah jawabnyee...tak memasaL nak pegi cari pubLisher pubLish story puLak...

ape2 pun, setiap yang berLaku sepanjang tahun 2011 nie seriousLy meninggaLkan kesan yang mendaLam daLam hidup CG...i Learnt about friendship, Love, famiLiness and aLso about Life...whatever it is, just face it !! 2012, insyaaLLah akan memberi cabaran yang Lebih mematangkan diri...

actuaLLy CG semangat taip entry nie sebab ayah CG baru bagi new organizer pada CG tadi...setiap kaLi dapat organizer CG memang suka nak decoratenyee sebab CG akan bawak kehuLu hiLir, so kaLau tak cantik, tak de feeL nak gunakannya *hiikkkksss* dah macam tradisi puLak setiap akhir tahun ayah akan dapat organizer and kaLender dari company...so, organizer tuh ayah bagi pada CG untuk CG jot down segaLa appoinment, due date dan sebagainya supaya tak Lupa...ayah pernah kata :

'otak kita nie macam RAM Lah...kaLau dah penuh, benda Lain dah tak boLeh masuk..processor pon Lembap...so, organizer nie macam externaL hard disk yang ada reminder versi manuaL punya...biLa kita catat, otak kita boLeh digunakan untuk fikir benda Lain' 

2 comments:

khairul said...

geram btol kt mak mertua dia

CiK GorGeouS ! said...

khairuL : sabaQ naaa~ =)