Tuesday, November 29, 2011

cuti sekoLah musim mengawan ~ BAHHAHAHA ~


hamboiii, tajuk macam hapee jek kan...zaman2 cuti sekoLah nie bukan main ramai Lah kan yang meLangsungkan perkahwinan...weLL, dah Lama jugak Laa CG tak attend mane2 wedding ceremony sebeLum nie sebab maLas tapi ade satu hari tuh CG macam tergerak Lah nak ikut my parents pegi this wedding nie..wedding sedara sebeLah ayah CG Lah...tengok tempat pon dah cLaasss kau, FRIM Lagi *kau mampu ?? CG tak mampu..tssskkk*

masuk2 kat pintu utama tuh jee CG dah rasa macam kat aLam2 sejuk beku dah..tenang jee setting dewan dia...simpLe, tapi tetap eLegant...majLis pun smooth jee, tenang...the haLL setting was good, the foods were superb deLicious *ANGSANA catering kaLau tak siLap*, fLow majLis pon okay..sebeLu perarakan masuk dimuLakan dengan seLawat and doa, then masa perarakan masuk, diorang nie macam beratur ikut kedudukan daLam famiLy *means, abang kakak and anak2 beratur kat depan, then the pengantin dan diikuti oLeh parents and adik beradik yang Lain* and MC masa tuh pun perkenaLkan ahLi2 famiLy tersebut...bagus jugak, at Least boLeh kenaL sedara mara yee dakkk ?? the bottom Line is, memang memuaskan Lah wedding mereka...jom Layankan picture2 wedding :

this is the mempeLai 2 3 4 sejoLi..comeL jee masing2 kak farahin & abg farizuL *yang perempuan tuh tuan rumah*

Look at the wedding dress...simpLe jee kan ?? tak payah nak sarat Labuci manik sana sini...but stiLL nampak cantik and the make-up pon tak over macam opera cina *hiksss*

nie setting peLamin dia..purpLe u oLLzzz~ Like...kan ade macam tangLung buLat2 kaLer putih tuh kan, dia Letak beberapa bijik kat red carpet untuk pengantin jaLan...shomeL jek~

nie kat meja makan beradap and at this time CG and famiLy pon nak bergerak baLik dah...


then bermuLaLah acara saLam menyaLam semua kaum kerabat di raja, ehhh....kaun sanak saudara sekaLian sebab nak berangkat puLang...masa nak baLik tuh tuan rumah pon bagi door gift, aLaaaa...kaLau kat rumah2 orang kawen Lain tuh dia bagi kotak berisi guLa2 or teLur tuh Laaa...tapi kaLi nie, memang eksaited giLa CG sebab dapat :


marshmeLLows you aLLzzz~ memang ohsem Lah...


so, masa daLam perjaLanan baLik tuh seperti biaseLah parents CG pon memperkatakan tentang majLis perkahwinan yang mereka bakaL buat nanti *taktau Lah untuk sapa kan, hikkksss* ayah CG siap bergurau nak buat LUCKY DRAW masa wedding anak dia tuh sampai orang tak nak baLik....ade kee patut~ BHAHAHAHA~

so, kepada pasangan yang teLah bernikah, kahwin dan sanding atau yang bakaL menghadapinya...SELAMAT PENGANTIN BARU dan SEMOGA KEKAL KE AKHIR HAYAT *jangan nak ade kes2 cerai berai jeee keje, Letih tahu tak ??* heheheh~


12 comments:

MiZ Rayy said...

simple n cntik.. xbest la bju kwen yg srat sngt..

LaLa said...

title x leh blah, hahahah

Wen said...

hehehhehe tajuk entry... tuuu hahahhaha

CiK GorGeouS ! said...

MR : yeah...Less is more bebeh~

CiK GorGeouS ! said...

LaLa : tajuk kene gempaQ pee..hehehe~

CiK GorGeouS ! said...

wen : hekhek...biasee Laa tuh kan~ muda beLia Lagi remaja~

Leen a.k.a Linda said...

haha. ok da phm. ape mksud mgwannye :)

hazanis said...

cantik..nie buatkan xsabar nak kawin..hehehe

CiK GorGeouS ! said...

Leen : aiyooo..Lambat sungguh~ hahahaha~

CiK GorGeouS ! said...

hazanis : kaLau dah cukup syarat semua, nikoh jee Laaa~

blogtilldrop said...

uh..mengawan..?? hahahaha

CiK GorGeouS ! said...

bLogtiLLdrop : hakhakhak~