Wednesday, November 16, 2011

hargai masa muda remaja anda *tssskkk*


serius, tiba2 rindu zaman sekoLah...tapi masa zaman sekoLah duLu sibuk tak sabar nak habis sekoLah nak tunjuk samseng kan *padan muka CG* CG tak tahu Lah pengaLaman CG nie sama kee tak dengan orang Lain sebab since CG form 1, CG dah kene kurung kat 'penjara' taiping nie :

dewan besar SERATAS

padang kenangan membuLi junior netbaLLers SERATAS


penjara pon, CG tetap sayangkan sekoLah CG nie...sini Lah tempat yang dirindu2 biLa dah tua bangka macam sekarang nie...biLa CG fikir2 baLik kan, zaman sekoLah duLu CG and kawan seLaLu jek nak cepat2 berambus dari SERATAS nie biLa cikgu disipLin asyik kawaL kami seketat aLam 24/7 sampai rasa nak bernafas pon tak boLeh *okayy, hyperboLa...terima kasih cikgu BM* dah memang kami2 nie remaja sedang meningkat usia, darah panas jek kan...seLagi ada peraturan kami nak Langgar *tears* tiba2 rasa rugi sebab duLu nak sangat cepat membesar jadi orang dewasa padahaL bukan seronok pon jadi budak yang dah capai tahap matang...

setakat boLeh tengok cerita 18 tahun ke atas tuh ape Lah sangat kan *opppsss* dah besar2 nie nak makan askem pop2 pon orang pandang serong...nak main kat pLayground kanak2 pon kene haLau...menggedik dengan bear2 atau merengek2 biLa tak dapat barang jek mengundang tamparan barang sedas dua...kau ingat seronok snagat jadik dewasa ?? *yang paLing best pon sebab dah boLeh cari pasangan hidup and dah boLeh drive merata, ngeee* rugi betuL tak nikmati masa muda duLu *tssskkkk*
  • zaman sekoLah duLu budaya hormat senior sangatLah ketat okayy...kau tak hormat senior aLamatnyee memang satu batch Lah akak kene row-caLL maLam2...duLu rasa biLa orang panggiL kita KAKAK bangga ya amat sebab dah jadi senior tapi sekarang sapee yang panggiL KAKAK, rase nak bayar duit jek suruh panggiL nama biasa *terasa tua sangat dah dengan panggiLan itu*
  • kaLau duLu masa beLajar even bengap addmaths, sekurang2nya masa masuk dewan exam nak jawab tuh ade Lah sedikit keyakinan and paham jugak Lah nak jawab examnyee...tapi sekarang nie, baca Lah buku setebaL noveL harry potter tuh banyak2 pon...masuk dewan exam tetap bLurr jee tengok kertas soaLan and jawapan *sebab tuh budaya bawak TOYOL and mintak tips dari Lecturer b4 exam berLaku*
  • zaman sekoLah tak payah pening2 nak fikir baju apee nak pakai hari2 pegi keLas sebab uniform same jugak dari isnin sampai jumaat...kaLau tak bersaLin baju pon takde orang yang perasan *unLess kau punye ketiak bau tengik Lah kan* tapi sekarang nie, hari2 dok menung depan aLmari fikir nak pakai baju ape hari nie...oh, kat campus ramai fashion poLice okayy !!
  • duLu kaLau pegi sekoLah tak payah sibuk2 nak make up segaLa...pakai deoderant, bedak, compact poder, sarung baju sekoLah, tudung then siap dah nak ke sekoLah...nie zaman kat uni nie kaLau muka sememah sikit dah tentu2 ramai umat manusia akan 'bertegur-sapa' dengan ramahnya...nak kene bangun pagi2, shampoo rambut, pakai foundation, conceaLer, base powder, compact powder, bLusher, eyeLiner, mascara, Lipstick, Lip gLos etc *Leceh*
  • masa kat sekoLah, petang2 boLeh Lah nak beriadah bagai *sebab tuh zaman sekoLah tak monteL macam sekarang* main netbaLL dengan member2, Latih skuad baru...happy jee nak main2 sebab tahu akan ada prep hours untuk siapkan homework and dah tentu2 homework tuh tahu nak buat...nie kat universiti nie even keLas tak pack tapi nak buat assignment punyee Lah Liat *Last minute biasenyee* puLak tuh, beLum tentu dapat buat tanpa bantuan internet, 7-8 buah buku untuk satu assignment...
  • kaLau gaduh2 dengan member duLu, paLing2 Lama bertekak and benci membenci pun tahan 2-3 hari jee...Lepas tuh akan ada satu perjumpaan khas hari jumaat yang kami panggiL kuLiah jumaat untuk aspuri *asrama puteri* then dah berbaik baik dah...kaLau sekarang nie, sekaLi bergaduh...aLamatnya sampai graduation day Lah kau bermasam muka...untung sampai graduation day, ade jugak yang masam sampai mati *hikkss*
  • duLu msa beLajar even tak duduk rumah sendiri, masa makan adaLah teratur *mungkin otak pon sihat jek* dah nama pon asrama, makan ikut time, beLajar ikut time, mandi, riadah, suka ria and semua pon ada timing...zaman universiti nie, pandai2 kau Lah makan kee tidak, mandi ke tidak, sakit ke tidak...pandai2 Lah jaga diri sendiri *itu pasaL hidup pon berterabur nie haaa*
zaman hingus2 meLeLeh duLu, sibuk gedik nak pakai handbag sana sini konon nak jadi wanita pra matang yang nampak cooL biLa bawak handbag...nah kau, biLa dah besar2 usia hampir nak monopos neh, segaLa macam benda nak sumbat daLam poket sebab tiba2 rasa handbag itu adaLah sesuatu yang menyusahkan bagi seorang wanita Lasak and pemaLas macam CG neh *oh, tak paham sungguh dengan diri ini*

so, nasihat CG kepada adik2 terutamanya yang perempuan yang masih Lagi bersekoLah *kaLau duduk asrama adaLah bonus* siLa hargai zaman remaja anda...enjoy Laa jadi manusia diperingkat umur tak perLu nak kisah ape2 sangat seLain Life beLajar dan peLajaran...jangan jadi tua sebeLum usia sebab nanti korang akan rasa menyesaL macam CG sekarang *takde Lah menyesaL sangat kan, just rindu jee* serius, dah besar panjang nie korang akan berhadapan dengan macam2 Lagi perkara yang kadang2 sampai tak tercapai akaL pon ade...

dengan ini saya, AMIRA BT ADNAN a.k.a mirad a.k.a cik gojes dengan bangganya menyatakan saya bangga menjadi warga sekoLah menengah sains raja tun azLan shah (SERATAS) sesi 2002-2006 dan terima kasih kerana membawa sejuta memori yang tak dapat diLupakan sehingga akhir hayat *tiba2 skema macam buat speech pemenang anugerah puLak* CG membesar di SERATAS, matang di SERATAS dan menghadapi jatuh bangun hidup bermuLa di SERATAS *saat muLa2 berjauhan dengan famiLy even dari kecik hidup berdikari, mak bapak keje kan..*

Last but not Least, hargai masa muda remaja anda ! =)



10 comments:

penyisir rambut said...

huhu..seratas rupe nye...
awk lupe 1 perkara la,,tyme mkn kat dining nt ade beruk2 pon tumpang sekaki kan..hehehe

CiK GorGeouS ! said...

PR :adoiii...kesah seratas dengan beruk memang tak boLeh dipisahkan yee...BHAHAHHA~

Cik tikah said...

memang rindu zaman sekolah :(

CiK GorGeouS ! said...

CT : tu Lah kan..Lambat Laun kene tinggaLkan sekoLah jugak kan =)

AmyZana said...

mcm mane nak hargai mse2 tuh smue? :(

kajaharuna said...

selamat ber SPM :) HAHA, rindu zaman SPM..

si robot comel said...

budak seratas ke? aah,zaman sekolah paling best.

CiK GorGeouS ! said...

amyzana : kaLau dah tua bangka skang...buat jadik kenangan jee Laaa =)

CiK GorGeouS ! said...

kajaharuna : same Lah...rendu pLak zaman2 bLaja bagai nak giLa untuk SPM...hari2 hadap buku =)

CiK GorGeouS ! said...

SRC : yeah, CG budak seratas...hihihi~ kan...zaman skoLah otak macam free jek =)