Saturday, November 12, 2011

random things =)


weehooo !! sakit kepaLa menjadi jadi puLak hari ini...maka, saya nasihatkan anda2 yang suka menangis atau menangis sebeLum tidur : siLa sediakan tuaLa sejuk dan Letakkan di mata sebeLum membeLiakkan mata pagi2 buta okayy *tips nie mungkin berbeza efeknyee pada setiap individu* jadi, atas aLasan sakit kepaLa yang teramat sangat, CG teLah skip breakfast dan Lunch tapi teLah membentakkan perut yang sedia buLat dengan memakan semangkuk nasi bersama sup daging yang banyak serta sambaL goreng yang sedap untuk makan maLam...tiba2 pintu biLik di ketuk masa CG tengah syok teLentang Lepas kekenyangan, dan sebijik benjo teLah diberikan *buurrrpppp, aLhamduLiLLah*

haha, ini gambar Lama tapi terasa gedik nak tempek jugak kat sini...

nothing much to say daLam entry nie especiaLLy biLa segenap umat dan peLusuk manusia sibuk update pasaL tarikh 11.11.11 *konon nombor cantik untuk ada peristiwa istimewa* tapi pada CG, ianya sekadar sebuah tarikh sahaja sebab nothing speciaL pon jadi on this date pada CG...same macam hari2 yang LaLu jugak *ngeeee* so, CG just nak state kan beberapa random things yang tiba2 CG terfikir and terbaca dan memberi kesan kepada ransangan otak CG untuk berfikir :
  • kebanyakan manusia suka sangat percaya sesuatu perkara yang dia dengar dari sumber yang dia percaya tanpa ade rasa nak seLidik duLu sebeLum menyebarkan perkara tersebut...tak kisah Lah samada perkara itu baik atau pun tidak...
  • ade orang kata, jangan cabar orang baik yang dah terLaLu banyak bersabar sebab Limit kesabaran manusia ada batasnya dan impLikasi cabaran itu akan dapat memberi impak yang besar...
  • isu peLajar sekoLah dapat bantuan RM 100 ringgit pon boLeh nak dipoLitikkan oLeh mereka2 yang sangat gemar memandang serong dan judge orang tanpa meLihat dan mengkaji asbab2 tindakan tersebut...
  • dah terLaLu banyak bencana aLam yang berLaku, adakah kita masih ada waktu sampai ke hujung tahun 2012 ??
  • susah nak jumpe LeLaki / perempuan yang pada asaLnya miskin / hodoh / sociaL rejected dLL tapi mempunyai pekerti yang terpuji kekaL dengan pekerti mereka seLepas maju setapak kehadapan...mana siLapnya ??
  • kerana puLut santan binasa, kerana muLut badan binasa...kenapa pepatah Lama ini dipandang remeh bagi sesetengah orang sedangkan ianya sangat benar...
  • TRUST are Like papers, once it's been crumpLed...it wouLdn't be any PERFECT again...so does peopLe's feeLings especiaLLy me =)
  • hati rasa pedih biLa orang yang kita sayang dah tak sayang kita Lagi tapi Lagi pedih kaLau tiba2 dapat tahu the whoLe sayang2 thing were never existed *heartLess* dan jugak hati rasa pedih biLa kita makin tak paham orang yang kita sayang tersebut...
  • fakta tentang CG yang orang kene tahu : mudah marah dan mudah cooL tapi biLa dah terLaLu marah mungkin boLeh jadi takkan cooL...it depends, i'm not an angeL *fair and square Lah kan*

tiba2 nak kata,

i can sometimes be

and

some other times




20 comments:

k.h.a.l.i.l.a said...

hehee.... nice entry. biase la tu. bende cam pelik sikit, unik sikit, org mule la nak tertarik.

CiK GorGeouS ! said...

khaLiLa : hekhekhek...tu Lah pasaL kan =)

cik kiwi's said...

kalau kiwi, kiwi nak yang macam pilihan emak. huhu

CiK GorGeouS ! said...

CK : huhuhu~ bagus...anak mak neh =)

Syuhada said...

Mak S slalu bg hint nk menantu mcm mana..adoi......

CiK GorGeouS ! said...

syuhada : huuu~ kaLau beLum berpunya boLeh Lah kot nak cari ciri2 menantu piLihan tuh~ senang...hikkss~

Nurzafirah Ilzan said...

nice entry.. besa larh.. parent mst nk yg tbaek utk ank2 dia right?.. =)

♛RaRa♛ said...

better ikut pilihan mak.diorang lebih berpengalaman dan mesti cari yang terbaik untuk anaknya kan..:)

cikyanxyanx said...

comei nyer pilihan emak :) hahahk

misTeaRed said...

ni yg mls kawin...hihihi

Intan Zulhilmi said...

tringat mase blum kawen...mcm ni r, ngan arwah mak...smua plihan sya dia x brkenan, macho cam shah rukh khan dia tamau...last2 sya kawen ngan org yg arwah mmg suke sgt...trnyata pilihan mak mmg tepat...dia yg terbaik utk saya... ;) alhamdulillah...

CiK GorGeouS ! said...

NI : yeah...betuL tuh...mane de parents nak bnde tak bek untuk anak2 =)

CiK GorGeouS ! said...

rara : betuL tapi anak2 pun ada hati...so kene seLari Lah =)

CiK GorGeouS ! said...

cikyan : bhahhaha~ memang comeL sangat piLihan emak kan ~

CiK GorGeouS ! said...

MT : adee puLak cenggitu...bhahhaa~

CiK GorGeouS ! said...

IZ :aLhamduLiLLah...semoga berkekaLan sampai akhir hayat yee kak =)

Bulan Syurga Firdaus said...

calon isteri ye mmmm :)smua nk psgan tbaik kn...

CiK GorGeouS ! said...

BSF : yeah...sape nak yang tak baik yee dak ??

Wilayah Sepet Kuku said...

nak 2-2..nak sendiri punya n nak mak pilih juga..hahaha, tamak!

tak lah..kita pilih dulu..pastu kenalkan dgn mak...pastu mak setuju, kan pilihan mak juga..weee

CiK GorGeouS ! said...

WSK : yeah, itu Lebih baik hendaknya =)