Thursday, November 3, 2011

berrrtuuukaaarrrr !! *spooof*


wahai manusia sekaLian aLam, ketahuiLah oLeh korang semua bahawasanya CG adaLah kebosanan tahap meLampau dan akhirnya membawa kepada hasiL kreativiti yang terLampau *ehek ehek hek* actuaLLy, beg make-up CG dah rosak dek kerana muatan make-up yang tak mampu nak ditampung oLeh kantuk kecik cinonet...nak beLi, pokok duit ringgit kat beLakang rumah beLum nak mengeLuarkan hasiL Lah puLak...takkan Lah setiap kaLi nak bergerak keLuar dari rumah, nak kene kutip satu2 barang make-up sumbat masuk daLam bag kan ?? kompom adee yang tertinggaL, takpon tercicir kat mane2...

CG tau, ade yang akan kate naturaL beauty Lagi cun *memang Lah, kaLau muka kau seLembut sutera macam modeL2 ikLan tuh* bagi encik LeLaki, mungkin takkan berapa paham kenapee nak pakai make-up tapi ketahuiLah oLeh anda sekurang2nya biLa perempuan pakai bedak compact powder and Lip baLm sikit pon dah boLeh bagi LeveL yakin diri dia tuh naik 50% *kita kat maLaysia, cuaca bukan macam kat tempat 4 musim* kepada cik perempuan, don't worry...make-up itu perLu tapi siLa jangan tempek banyak2...nanti tak kenaL mana satu badut, mane satu perempuan cantik *hikhikhik*

nampak tak betapa banyaknyee barang make-up CG ?? nie beLum masuk compact powder, toner, make up removaL dan segaLa tok nenek make-up Lagi...CG Lagi suka bawak make-up kit nie ke mana2 sebagai preparation sebab kadang2 member2 CG nie kaLau tiba angin giLa, on that dot suka heret CG pegi mana2 ntah...contohnya, muLa2 kate nak pegi makan kat warung2 berdekatan jee *so, muka pun seLekeh jee La* tapi tiba2 diorang ajak pegi majLis orang kee, jaLan2 kat maLL ke...takkan nak pegi dengan muka busuk2 tuh kan, so make-up adeLah jaLan paLing mudah *tee hee hee*

okaayyy, dek kerana CG rimas tengok barang make-up yang berterabur tuh...nak tak nak CG cari jugak tempat nak simpan barang2 CG tuh *untuk sementara jee sebeLum nak cari beg make-up yang senonoh sket* so CG pon seLongkar barang2 daLam aLmari CG tengok ape yang boLeh pakai and CG jumpa :

zip fiLe Lama yang CG buat simpan resit2 and dokumen2 bayaran beLian barang2...kemudian CG pun decide nak pakai fiLe nie untuk smpan barang2 make-up CG tapi rupa fiLe nie nampak suram dan sangatLah bosan untuk CG pakai *ngengade kan ??* dengan takde kejenyee, CG pon muLa Lah nak jadi minah DIY buat decoration untuk fiLe nie...so, antara barang2 yang CG gunakan :

jarum, benang and gunting of coz

cermin mini

bunga kain buatan tangan sendiri


so, CG pon startLah menjahit, menampaL, menuLis dan menghias dengan seLambernyee ke atas fiLe kosong tersebut...sambiL2 deco tuh CG Layan citer Lizzie mcGuire kat youtube, memang fantastic habis Lah...so, ini Lah rupa decoration yang tak seberapa tuh :

boLeh Lah kan dari kosong sungguh~

ni puLak Lepas dah disumbat dengan barang2 make-up CG...penuh okayy !! Lepas dapat bag make-up yang sesuai nanti fiLe nie mungkin akan digunakan bagi tujuan Lain...macam, sorokkan kertas2 exam kee kan ?? *ahahhaha, macam time2 SPM puLak*

so, itu sahajaLah sesi deco bersama CG...barang2 Lama tak semestinya buruk dan tak boLeh digunakan tuh kene buang atau perap jee kat daLam aLmari...kita boLeh cantikkan and guna semuLa barang2 tuh untuk tujuan Lain...yang penting, kene kreatif dan jugak kene ade rasa sayang pada sesuatu benda tuh *unLess itu adeLah sampah dan Layak untuk dibuang okayy* so, Let's mencuba yee =)

petua kecantikan hari ini :
  • cuci muka dan ambiL wudhu' pada 2/3 maLam *1-3 pagi* dan buat soLat maLam..insyaaLah awet muda *nie petua mak sorang member*
  • minum air suam banyak2 sebeLum tidur supaya air cukup untuk badan seLama 8 jam tidur
  • senyum seLaLu and bersihkan hati sebeLum tidur *kaLau tak nanti muka berkedut*

21 comments:

**::CIKNUURUL::** said...

waaa,terbaek!,.kretip la CG,.hehe,.kalo CN,beg mekap gitu je la,.xde nak hias2 pon,.huhu

CiK GorGeouS ! said...

ciknuuruL : HAHAHAH~ CG nie memang dasar mata sukakan benda2 berhias =)

nyna amani said...

kreatifnya CG. Buat lah tutorial macam mana nak buat bunag comel tue...
Hehe

Ekako said...

comel hasil kerjenye ;)
rasanye boleh buat bisnes kot~~
:)

Miss Kagimoto said...

cnatik giler lah ! so kreatif :)

meh singgah entry miya :)

http://giragiraromantic.blogspot.com/2011/11/november-talk.html

SyiraSara said...

hehe bgus2! kreatif sungguh!! kalo syira, syira prefer beg make up yang ada compartment. senang xterabur hehe...

CiK GorGeouS ! said...

NA : HAHAHA...banyak dah tutoriaL buat bunga comeL tuh kat youtube and bLog...search jee =)

CiK GorGeouS ! said...

ekako : ehem...xde Lah sampai tahap nak buat bisnes...untuk guna sendiri boLeh La~

CiK GorGeouS ! said...

MK : hohohoh~ terima kasih...semua orang pon boLeh buat ~

CiK GorGeouS ! said...

SS : tu Lah...tengah mencari beg make-up yang sesuai dan senang nak sumbat daLam beg bawak merata rata~ =)

Cik Eliza said...

CG ! bunga tu jual takkkk?

CiK GorGeouS ! said...

CE : hekhekhek...kat kedai2 ade Lah juaL kot...nak beLi kee ?? =)

Norlida Ramli said...

wahhh,,creativenya CG!hehe..

CiK GorGeouS ! said...

NR : ehem...buat ikut suka2 hati jee =)

ZiErWa zAiNaL said...

banyaknya..i suka cermin itu..cntik

CiK GorGeouS ! said...

ZZ : aih...cermin pLak yang disuka =)

aLia-nL said...

first thing that came to my mind = uiii.banyaknye eyeliner die~

Adrina Razali said...

Comeinyeee ~
@_@
Hihik kreatif sungguh CG :)

CiK GorGeouS ! said...

aLia : bhahahah~ name pon pompuan =)

CiK GorGeouS ! said...

AR : terima kasih =)

n@n@ said...

nice

CG bt kn nana 1

^__*

wink wink !!

mintak jasa baik awak
1. komen,
2. like FB,
3. retweet Twitter and
4. klik Google +1

di entri terbaru nana tq

http://yuslianayusof.blogspot.com/2011/11/contest-gadjet-impian-by-denaihati_19.html