Sunday, November 20, 2011

marah betuL kat jejantans nie !! *entry 18tahun ke atas*


notis : kanak2 dibawah umur 18 tahun siLa berada bawah pemerhatian ibu bapa anda sebeLum muLa membaca entry ini...sekian terima kasih *Lepas tanggung jawab*

waLaupun terang jeLas dan nyata bahawasanya CG seorang manusia yang bernama PEREMPUAN, WANITA, GEGIRL, SRIKANDI, PUTERI dan sebagainya Lah nama untuk makhLuk yang tercipta dari tuLang rusuk kiri adam neh *panjang betuL description* tapi tak bermakna setiap kaLi pon CG akan bias mengatakan yang baik2 sahaja tentang kaum wanita nie...kaLau benda saLah tetap jugak CG bambu dengan kata2 nasihat penuh kasih sayang terhadap kaum2 hawa sekaLian...kadang2, CG join sekaki kritik jugak kaum2 hawa yang berkeLakuan tak sepatutnya *bukan kutuk kaum sendiri tapi mengingatkan diri dan jadikan sebagai pengajaran*

antara jenis wanita yang CG seLaLu hiLang sabar and memang akan kritik :
  • sendiri tanpa hasutan atau daLam erti kata memang sedar habis dedah diri yang sexy meksi, serah kehormatan kat jejantans gersang Lepas tuh propa sana sini diri teraniaya and muLa Lah jadik drama queen ibarat ratu air mata menang anugerah *Lebih recpect yang mengaku saLah kemudian rasa nak berubah*
  • over gedik tahap rasa macam nak campak masuk daLam sungai kLang biar tertimbus dek baLik sampah sarap tersebut...gedik, happening dan manja adaLah perkara yang berbeza *define it yorseLf*
  • CG Lebih suka yang muLut Laser Lantang bersuara dengan asas dan fakta yang bijak dari muLut Longkang keje nak mencarut daLam setiap Line ayat...bunyi carutan tuh agaknya sedap didengar oLeh segenap aLam gamaknyee ??
  • daLam keadaan darurat pon nak fussy...contoh : tumpang rumah orang then tuan rumah bagi pinjam baju tapi gedik kata tak seLesaLah, baju BESAR sangat Lah, apee Lah *kaLau dapat kat CG, bogeL jee Lah !* atau pun, diri sendiri sengkek Lepastuh biLa orang Lain beLanja dok banyak komen puLak...memang mintak Lempang berdas2 *daLam hati jee Lah*
  • pakwe / tunang / Laki bestfriend sendiri pon nak goda and kebas...dah macam takde jantan Lain daLam dunia agaknyee~

tapi CG agak terasa jugak Lah biLa si kaum2 LeLaki a.k.a KAUM PELINDUNG HAWA, KAUM ADAM, PAHLAWAN, JEJAKA, BUDIMAN dan berbagai nama juLukan untuk mereka nie seLaLu jee MENCARI kesiLapan keciL, kesiLapan besar kaum WANITA...biLa kesaLahan itu dah dijumpai makanya dengan penuh MACHO, LANTANG dan MENDABIK DADA PENUH ILMU, kaum2 wanita terus dikecam dengan makian, sumpah seranah dan kata2 kesat yang kadang kaLa tak jauh meLetakkan orang yang berkata itu waLaupun muLia disangkanya, menjadi manusia paLing jijik pada pandangan orang Lain...



contoh situasi : nampak gambar sorang perempuan meLayu yang seksi kat facebook, twitter, bLog atau mana2 Laman media eLektronik...

tindakan biasa : share gambar kat mana2 group atau waLL masing2 than mengutuk dan mengecam...bahasa memang 'CANTIK' sangat...

kata CG : bro, kau buat macam tuh memaLukan bangsa perempuan tahu ??? aku tau niat kau tuLus suci murni, tapi cara kau saLah bro..kaLau kau berniat nak make a better Look for the woman, private message eLok2 kan boLeh...yang kau pegi maLukan depan khaLayak ramai ape cer bro ?? kaLau adik / kakak / mak / makcik / sedara perempuan kau, mesti kau marah kan ?? kadang2 sexy tuh takde Lah tahap bogeL, tapi kau treat dia macam penari bogeL kat keLab murahan jee...pLus, dosa kau dan dosa orang yang sambung ngutuk tuh pon erbakuL dan berganda dari tuan punya gambar *kau pikir ah sendiri*



contoh situasi : evoLusi penggayaan tudung atau fesyen musLimah yang semakin berLeLuasa...artis2 wanita pun dah ramai yang muLa nak bertudung *aLhamduLiLLah*

tindakan biasa : Lagi kutukan mengatakan Lebih baik tak payah pakau tudung kaLau bLa bLa bLa bLa *banyak sangat kecaman BOSAN* kutuk, kutuk dan kutuk Lagi...

kata CG : bro, kau keLuar perut mak kau terus berLari eh ?? same jugak Lah macam orang2 yang baru2 nak bertudung nie...muLa2 pakai memang reLa and of coz nak nampak cantik...fine, fesyen sekarang nie memang Lah banyak and ade yang sekadar PAKAI tudung tapi bukan menutup aurat menggunakan tudung dengan mengikut syarak...tapi, peopLe Learn when you deLiver the advice dengan cara yang betuL...tak perLu nak guna bahasa kasar yang menjatuhkan maruah dan bagi orang sakit hati...korang dah takde isu Lain ke nak market diri ??? *pertanyaan berunsur sarkastik dan padu* kau pernah dengar para ustaz marah2 orang yang jahiL agama tak sebeLum nie ??? kaLau pernah, orang tuh tak Layak dipanggiL ustaz...pegi menuntut cara penyampaian ceramah dengan berkesan pada penceramah atau uLama'2 yang dipinjamkan kehebatan itu...


CG tak kata Lah semua LeLaki macam nie atau CG takdeLah kata tak boLeh nak menegur kesaLahan orang Lain terutamanya perempuan...tapi ia adaLah sangat annoying Lah biLa sikit2 nak keLuarkan isu perempuan, sikit2 nak keLuarkan cerita sarkastik menjatuhkan kaum perempuan...isu perempuan nie macam virus tau, Let say sorang ni tuLis kat bLog pasaL AURAT wanita dan pandangan serta hujah panjang Lebar beserta unsur2 menjatuhkan bukan menasihati...1 daripada 5 readers dia akan respond isu nie daLam entry kat bLog dia puLak dengan ayat yang Lebih pedas *depends jugak on macam mana dia di infLuence* dan ianya akan berLarutan sampaiLah jeLek CG nak membacanya sebab Last2 dah takde unsur nasihat dah, cuma ada unsur memaki hamun...

pLease Laa, take a break dari terus terusan nak kondem kaum wanita nie sebab kami tak perLu anda kondem tapi kami perLu anda untuk menasihati dan tunjuk cara yang betuL nak menuju ke arah yang betuL mengikut syariat ISLAM...ataupun, korang dah takde topik pasaL LELaki dah nak tuLis kat bLog, FB or twitter ??? meh sini CG nak suggest beberapa isu yang tak pernah puLak korang sibuk2 nak pandang sedangkan ianya juga memerLukan perhatian kaum LELAKI maskuLin, berkepimpinan, waras dan sebagainya seperti anda2 diLuar sana...antara topiknya dari sibukkan isu tudung *yeah, dah banyak sangat orang uLas and we as women, dah paham sangat and just give us some time* :
  • LeLaki dan pakaian ketat sehingga menampakkan bentuk badan terutamanya di bahagian *tuuuuuuuuuuuutttt* yang dianggap maskuLin dan tak ada saLahnya, padahaL........
  • fenomena 'membazirkan' air mani *which means meLancap, berfantasi sendiri and dLL* even CG penah jugak keLiru sampai beranikan diri tanya orang yang sepatutnya tentang hukum 'membazirkan' air mani
  • gejaLa gay yang berLeLuasa dewasa ini, apakah sebab wanita terLaLu ramai yang dah BERTUDUNG terus tak de cLass untuk dibuat teman hidup bagi orang2 yang nakkan perempuan free hair ?? *okayy, sarkastik...maafkan*
  • penukaran jantina LeLaki kepada perempuan atau mak nyah sedangkan kat atas dunia nie dah baLance dah biLangan Laki dengan perempuannya...tanda2 akhir zaman, perempuan Lebih banyak daripada LeLaki, apekah goLongan ini penyebabnya ??
  • hukum perempuan free hair memakai tops dan Leggings same tak dengan LeLaki pakai boxer sahaja ?? *jangan bedaL jawab kaLau tak seLak baLik hukum hakam agama*

banyak Lagi isu yang nak diketengahkan tapi nanti nampak sangat macam CG nak bang para LeLaki...bukan nak bang tapi kadang2 sakit hati dengan isu yang dikeLuarkan oLeh rata2 para bLoggers LeLaki...ini bukan kes sape makan ciLi dia Lah terasa pedasnya tapi ini kes nak bagi kaum LeLaki nie siLa Lah bukak mata dan jangan nak prejudis sangat dengan goLongan2 wanita yang baru nak bertatih mendapat hidayah atau yang beLum mendapat hidayah aLLah nie...

sorry Lah entry ini agak panjang sebab CG sakit hati biLa ramai LeLaki asyik nak mengecam kaum wanita...benda kecik pon nak diperbesarkan sebab ianya berkaitan dengan kaum PEREMPUAN...it just happen to be yang mereka si kaum LELAKI adaLah berdada rata tapi yang PEREMPUAN, kau sambungLah sendiri...yang LELAKI badan v-shape atau straight sedangkan PEREMPUAN berLekuk Lekuk...so, CG dah banyak membebeL *CG pon tahu kenapa bebeLan ini ditaip dengan penuh rasa sakit hati*

Last but not Least,

JANGAN ASYIK CARI SALAH ORANG, DAPAT KESALAHAN TUH TERUS AIBKAN
KITA TAK TAHU SAMPAI BILA AIB KITA NIE NAK TERPELIHARA,
SATU HARI ALLAH BUKAK AIB KITA....
nauzubiLLah...


baik LeLaki ke, perempuan ke...darjat kita sama di sisi aLLah...
amaLan yang kita buat tuh penentunya...
itu pun beLum tentu sebab samada kita ikhLas ke tak, kau jawab Lah masa kat MAHSYAR nanti...


...assaLamuaLaikum....


p/s : berhari2 CG aLter entry nie sebab muLa2 tuLis daLam keadaan marah memang kata2 pon tak sedap....Last2, aLter sana sini...hopefuLLy message tuh sampai dan tak ada bahasa yang kasar dari CG...i don't hate men, encik boyfie pon LeLaki jugak *hikks*


20 comments:

lynenotsocute said...

terbaek punya(^.^)

aReLaN said...

hahaha...adoi la.tulah,len kali nk tegur org pn cermin dri sndri dlu.nk tegur pn biar la kna cre.jgn tau nk kritik je kn.thanks sudi singgah my blog.u r followed cik gojes

cik wanie Lovela (CWL) said...

hahhaa

CiK GorGeouS ! said...

Lynenotsocute : hakhakhak...terima kasih =)

CiK GorGeouS ! said...

areLan : tu Lah...suka sangat main Lepas cakap...kan dah ade satu entry khas dari CG =)

CiK GorGeouS ! said...

CWL : hamboii geLak...

Innanie | Ariffin said...

TERBAIK CG! semoga kita semua menjadi wanita solehah! jadi baik barulah dapat pasangan baik kan. i.Allah!

che mastura said...

terbaikk...sokong sgt.

Nor Atiqah Aima Roslan said...

saya mahu share...=D...

zawil tursina said...

dh bce menarik entry ni like2..:)

PeaceNoWars said...

terbaik lah kakak buat...suke sgt...^^

cikumi_violet said...

sy pom x suka gurls yg mcm tu.haha

CiK GorGeouS ! said...

IA : insyaaLLAh...semoga kita semua jadi wanita yang soLehah hendaknya...

CiK GorGeouS ! said...

CM : yeah...terima kasih atas sokongan itu..

CiK GorGeouS ! said...

NAAR : HAHHAHA...siLakan... =)

CiK GorGeouS ! said...

ZT : thank you =)

CiK GorGeouS ! said...

PNW : just terpikir untuk stand kaum wanita jee =)

CiK GorGeouS ! said...

CV : same Lah kitee...huhuhu~

susulemakmanis said...

yeayyy!giler puas hati tgok bola malam ni..menyorak dah mcm histeria..hehe

CiK GorGeouS ! said...

susuLemakmanis : HAHAHAHA~ boLa penyatu orang maLaysia =)