Friday, November 18, 2011

dapat boyfie tak romantic..apeee Lah nasib !! hikkss~


waLaupon hari ini hari jumaat bukan wordLess wednesday,

waLaupun CG tak pernah join wordLess wednesday,

tapi hari ini betuL2 wordLess, speechLess, cLueLess and segaLa yang Less2 Lah...


sayang dia ngat *okayy bunyiknyee sangat huduh*

(jejaka tak ketahuan haLa : MJ *stands for mr jejaka okayy...bukan micheaL jackson*, cik gojes : CG)

CG : heyy you...i nak snap gamba you, siLa duduk diam2 *hikss*

MJ : nak snap2 gamba nak buat ape ?? dah ada depan mata, tengok direct sudaa *sambiL maLu2*

CG : eh, biarLaa..i nak simpan buat bahan bukti...Lepas nie kaLau you tiba2 kata you tak kenaL i, gambar nie boLeh jadik bukti...muahahahah~

MJ : geLak tak boLeh macam syaitonnirrojim Lagi ?? *pastu dia gerak2 Lagi tak reti duduk diam, cam kera kene beLacan sungguh*

CG : hoii...duduk diam Lah...gambar goyang2 okayy, mana nak nampak muka...nanti orang tak kenaL *masih sedang daLam usaha snap gamba MJ cun2*

MJ : don't say that you'LL post it on yor bLog ?? naah...no no no...jangan Lah...i nak jadi Low profiLe jeee, pLease *and he made this puppy Look yang rase macam nak Lempang*

CG : why ?? you ada girLfriend Lain kee nak marah ?? *dah start rasa macam nak bLah*

MJ : bukan macam gitu Lah...i perasan kat bLog you before this you ada tuLis kat sidebar, 'maaf, CG tak tayang gambar boyfie' Lebih kurang...so, Let's keep it that way ?? *puppy Look again*

CG : yeah, Lepas tuh nanti one time you boLeh Lah cLaim kita tak pernah decLair kan ??

*and these between conversations adaLah sangat panjang dan penuh repekan dan babak2 ketegangan even takdeLah tegang manee pon sebab siap boLeh main kejar2 and geLak2 Lagi*

MJ : beLum tua dah start merepek..aiyooo...ini budak kan, kaLau takde negative thinking tak boLeh agaknyee...okay, macam nie...i nak tanya you...kaLau you ada satu handbag yang awesome giLa sebab dia memang menepati citarasa you, you jaga and you sayang sangat, you nak bagi orang Lain pinjam atau pakai tak handbag you tuh ??

CG : nie apee puLak masuk pasaL handbag *Long pause, MJ pandang dengan muka mintak Lempang* okayy...kaLau ade handbag tuh of coz Lah i jaga eLok2 taknak bagi rosak...kata sayang kan...

MJ : okayy, good..what happend between us itu adaLah macam handbag tuh...it is so speciaL so i akan buat ape je untuk jaga this reLationship...pLus, kaLau ikut your reLationship history pun, Lagi ramai orang kenaL your boyfie Lagi compLicated keadaan akan jadi...bLoggers and orang macam you nie pon macam ceLebrities jugak...pubLic figures in your own ways...peopLe know you because of your writings and sharings...i tau, you pun macam perempuan Lain yang nak share pasaL orang yang you sayang bagai but everything have Limits kan ?? nanti you jugak yang pening...you pening, i pening...asaLkan we have each other and we hoLd each other's stories, insyaaLLah everything wiLL be fine...you tak nak suffer Lagi kan ?? you pon jeLik kan biLa tengok bLogpost, FB post or twitter tweet orang Lovey dovey macam nak muntah *yeah, of coz because i was so damn jeaLous with them...not ! hikss* then, you nak orang jeLik dengan Love stories you ke ?? tak nak kan ?? pada i, sekaLi sekaLa okayy macam sounds of appreciations or gedik2 manja post kadang2 i boLeh geLak guLing2 dengan kegedikan you yang meLampau tuh...tapi kaLau every post pon nak cerita pasaL i, i pon naik maLu nak keLuar rumah...orang asyik pandang jee, even you bukan Lah artis top pon but readers are everywhere kan ?? got it ??

CG : *Long pause again, awkward* okayy, panjang2 you merepek...yang i sempat buat kesimpuLan, Let's keep it Low for both of our sake kan ??

MJ : aku sepok jugak si budak mira nie kaang..panjang2 aku bebeL nak bagi dia paham, tu jee yang dia tangkap...siot !! *baLing CG dengan kunci*

CG : HAHAHHAHA, okayy...dah...tak payah nak sentimentaL sangat Lah, geLi Lah puLok...jom makan, and orang yang dah berkerjaya siLa penuhkan poket anda dengan duit !!

MJ : bongek !!

*perbuaLan ini takdeLah 100% betuL...kau ingat CG nie berotak macam sound recorder kee ?? setakat ingat a few Lines tuh ade Laa*

and we Left untuk pegi makan because i Love eating and he's worth paying...BHAHAHAHHA~


the bottom Line is :
  • bercinta boLeh, tapi jangan buat orang Lain jeLik
  • ceLebrities wannabe, kaLau nak dedah private Life siLa timbang tara baik buruknya bak kata miss HANIS ZALIKHA on her POST about this Love Life on sociaL media *bacaLah bagi orang2 yang daLam consideration nak share Love Life kat bLog, FB and twitter*
  • korang perasan tak boyfie CG nie sangat tak romantic and sangat takde ayat manis sweet taLker manis macam guLa rasa macam nak kene kencing manis ?? HAHAHAHAH, Lebih baik begitu...sweet taLker pon sometimes tak boLeh harap...
  • boyfie saya tak hensem, dia seLekeh tahap nak suruh baLik rumah Lepastuh bersiap moLek2 sikit *HAHAHHAHAHA*

okayy...sekian...Lepas nie dah jangan ada yang cari keyword : BOYFRIEND CIK GOJES, CERITA CINTA CIK GOJES, PAKWE CG and a few other keyword okayy...biLa baca kat nuffnang ape yang korang search, rasa nak geLak berguLing okayy...so, nanti CG kawen, CG buat press conference besar besaran okayy *BHAHHAHA* masa tuh baru secure nak hebahkan pada dunia *even takdeLah secure sangat, awek sekarang...Laki orang pon dia sebat*

p/s : opening macam manusia nak buat entry wordLess kan ?? nan hadoo...panjang berjeLa jugak CG cerita...hikkkss~ pLus, konon pegi bertapa...sehari jee dah menggedik nak taip bLog dah...memang tak boLeh pakai *ngeeee*




22 comments:

LaLa said...

tu la pelik kate cam wordless Wednesday, tp kat bwah panjang berjela, hahaha

moga korang bahagia, kawen jgn lupa jemput *mcm kenal je, hehhe

CiK GorGeouS ! said...

LaLa : BHAHAHAHHA~ nie nameenyee not so wordLess..heee~ insyaaLLah..kawen nanti kaLau berduit, satu donia pon nak jemput =)

LaLa said...

moga impian CG tercapai =D

Saddila said...

kak CG . mcm sweet je . haha memang sweet :))

suka baca (^_^)

CiK GorGeouS ! said...

LaLa : oh, terima kasih sekaLi Lagi...heee~

CiK GorGeouS ! said...

saddiLa : sweet eyh ?? gedik jek rase...bhahaha~

fatinmyra Sweet :) said...

Awwwww . shoo sweeettt !

mAL!zA said...

sweet kOt . .
smOge bahagia (:

CiK GorGeouS ! said...

FS : hamboii..sweet boLeh mendatangkan kencing manis~

CiK GorGeouS ! said...

maLiza : oih...terima kasih~

Lia Cyrus said...

ada betul jugak kate MJ tuh..^^ tpy memang kelakar lah..tengss dah buat orang eppy dgn entry belog CG.new entry hope lg best ok..chill up

CiK GorGeouS ! said...

LC : waaa...tak sangka entry nie buat anda happy...thanxie sebab trerus support ! =)

aLia-nL said...

believe it or not.aku tak pernah jumpa bf kau.camni la -___-

CiK GorGeouS ! said...

aLianL : kau tak payah nak merajuk sangat Lah...aku kawen nanti, kau kompom jumpe...in fact, tu jee Lah muka kau akan jumpe sepanjang hidup aku, insyaaLLah...BHAHAH~

miss niedNied said...

word more nih.. hehehehe
btw, hope nnti kawen jempot kawan2 bloger skali okehh.. heee

:)

CiK GorGeouS ! said...

MN : BAHHAHAHA...wordmore...Loiikee..insyaaLLah...tengok bajet yee =)

farah hanim said...

hahaaa
so cute :D

farah khairi said...

LOL..wordless baca entry neh..hehee~

Cik Nurul said...

wordless lah sgt kan... ahahaa

~sweet lah... ^^

CiK GorGeouS ! said...

CN : HAHHAAHHA~ wordLess..bhahha..thanxie~

CiK GorGeouS ! said...

FH : HAHAHA..cute eh ?? terima kasih yee =)

CiK GorGeouS ! said...

FK : hamboiii...speechLess terus =)