Thursday, November 10, 2011

kisah pencuLikan yang penuh drama *hiksss*


weLL heLLo worLd !! *starting entry macam poyo jee kan* akhirnya, CG dah pon kembaLi ke teratak tercinta di ampang seteLah dicuLik oLeh manusia2 yang tak bertanggungjawab iaitu my cousins *giggLe* okeh, kisah pencuLikan ini bermuLa dari hari raya aidiLadha hari tuh...oh, mari ikuti Liku2 kesengsaraan semasa tragedi pencuLikan ini berLaku *bergambar*


day 1

satu petang yang damai, CG teLahpun dibawa ke PAJAM secara sukareLa oLeh parents CG kerana cousins CG yang giLa dah berkumpuL kat sana...Lepas acara bersiLat didapur beberapa jam menyediakan menu untuk potLuck di rumah uda di PAJAM, kami pun bergerak ke sana dengan menyanyi riang *okayy tipu, CG tido sebab hujan and ngantuk* sesampainya di rumah pajam, keLihatan ramai manusia2 yang aneh2 beLaka...kenapee semua pakai baju raya bagai nie ???? sedangkan CG just pakai baju musLimah and pants, tapi tetap tampiL gojes *pengsan* seLepas meLantak tak ingat dunia *ayam dan daging BBQ memang awesome* baru CG sedar bahawasanya makanan2 tersebut teLah diLetakkan sejenis ubat pukau terhadap CG...

waLaupun berstatus ustazah, beLiau sanggup memukau CG dan menjadikan CG tahanan di PAJAM *hek hek hek* ustajah teLah menahan CG bersama dengan 4 anak2 dara yang Lain sebagai tahanan...biLa parents kami semua dah bergerak ke putrajaya, semua tahanan teLah dibawa jaLan2 sekitar niLai-pajam-mantin...maka, pada maLam tersebut bermuLa Lah ekspedisi kami bersama sama si pencuLik ! *bhahahah*

aktiviti wajib, bergambar...oh !! nie mesti kes pencuLik nak ambiL gamba kami2 semua untuk dibuat koLeksi kenangan bersama mangsa...

waLaupun status beLiau adeLah ustazah, tergamak beLiau mencuLi kami !! ngahahhaha~ nasib baik pencuLik nie baik hati beLanja kami makan and berjaLan2...

baLik dari berjaLan2, kitorang semua berteLeku depan tv...aktivitinya adeLah, makan aiskrim sambiL jerit ramai2 tengok cerita hantu....bengongkan ! masing2 penakut tapi Lagi nak tengok hantu maLam2 tuh pastuh siap tutup Lampu bagai konon2 macam daLam wayang Lah...tapi ape2 pon memang best !! *errr, tak banyak gambar sebab kami sibuk bergosip and makan sampai Lupe ambiL gamba yang cun2*

day 2

hari kedua nie, cousins CG yang dari segamat tuh masing2 dah bergerak baLik dah...so, tinggaL CG, syira and ustajah sahaja...so, CG and uda's famiLy pon kemas2 rumah kat PAJAM tuh *sebab ini adeLah 2nd house mereka, macam rumah hujung minggu Laaa* and siap2 nak baLik ampang...on the way baLik rumah CG, Lapar puLak so cari mamak Laa nak memenuhkan perut...so, HAFIZ CORNER Lah kitorang jejaki~

CG dapat surat chenta dari mamak...muka takde perasaan Langsung !! BHAHHAHA~

disebabkan ustajah rasa maLas nak baLik ke ukay perdana Lepas hantar CG dan beLiau cuti pada keesokan harinya, makanya mereka adik beradik teLah membuat pit stop di rumah CG pada maLam tersebut...so, kami pun sembang2 and tiba2 keLuar puLak pLan nak ke jaLan TAR pada hari rabu nanti...pLan nak ke sana sini yang membawa kepada, pencuLikan sekaLi Lagi sehingga hari rabu...

day 3

sebeLum baLik ke markas di ukayy perdana, CG, ustajah and syira pon karok sedas dua duLu...kitorang ke carrefour sri petaLing and guess what ?? kami karok 4 jam yawww !! *hiksss* terasa macam buat konsert weh sebab tekak naik kering meLaLak kemain...Lagu puLak tak nak yang high notes jek kan *dasar*

ustajah tengah feeLing nyanyi tuh..BAHAHAAH~

nie La syira a.k.a mek ya...senget budak nie *siLa jangan tertipu* Lepas nie dia dah nak ke UITM seri iskandar...so, dah kurang Lah korum berjimba kat kL neh...

sekaLi Lagi, ustajah feeLing2 nyanyi....Lantak Lah, kami2 jee pon yang dengar *hiksss*

Lepas puas karok terpekik terLoLong tuh, kami pon ke pasar maLam nak beLi benda nak mencekik maLam tuh...tiba2 ustajah dapat text from my uda :

'baLik tak hari nie ?? hari nie birthday mama'

oh my god !! macam mana Lah ustajah boLeh Lupee hari nie birthday mama dia...so, kami pon keLam kabut pegi secret recipe cari kek segaLa and nak buat surpriseLah konon2nyee *siap main drift2 okayy kat AKLEH tuh* tapi kami puLak surprise sebab kek sebijik tak dapat nak beLi sebab kami dah pokai...so kami pon beLi Lah kek by sLices *jadik Lah dari takde*

hekhekhek...happy birthday uda juLid !! *ade 6 sLices kek okayy* kembung perut nak makannyee =)

day 4

pada siang harinya memang takde buat apee sebab ustajah dah start mengajar so CG habiskan masa tengok tv jee Lah *terpaku tengok kimora Lee simmons punyee rancangan* then biLa dah jam 6 petang, kitorang pon gerak ambiL ustazah dari abis ajar mengaji then terus gerak ke jaLan TAR...ehehehehe~ sepatutnya Lepas baLik dari jaLan TAR neh, ustajah kene hantar CG baLik rumah tapi tempoh pencuLikan diLanjutkan puLak...huhuhuhu~

disebabkan kami shopping tak hengat dunia, so CG Lupe nak snap gambar time shopping...seriousLy, shopping tak hengat dooonia oih !! mau nyee tak, kaLau si kaki shopping nampak barang cantik dan MURAH giLa *caps Lock , you know what i mean* harusLah macam orang giLa kan...so, CG teLah pun memborong tudung banyak2, seLendang jugak tak terkecuaLi....mane nak cari tudung size XXL dengan harga rm10 dan eLok kan...pashmina Lembut and berkuaLiti dengan rm7.80 ?? manee nak cari weh ?? tapi, kat MUAZ textiLe, itu bukan perkara mustahiL *tiba2 buat ikLan*

penat shopping, makan duLu before baLik...

air barLi sini tak boLeh Lawan barLi kat WILDAN, parit raja *rindu*

ini Lah ustajah...terima kasih sebab beLanja...semoga gaji2 akan datang, jangan Lupee CG okayy !! =)

Lepas beberapa hari bersenang Lenang dengan cousins CG, hari ini CG kembaLi kepada hidup CG seperti sedia kaLa...insyaaLLah kami akan seLaLu jumpee Lagi Lepas nie *BHAHAHAHA*


12 comments:

::Misz sunsWeetz:: said...

mantopp karok..le ajak Ms pasni hehe..ehm ingat kan kena culik betul2 td hehe

CiK GorGeouS ! said...

MS : kaLau mampu bertahan berjam2, jom join =)

Cik Nurul said...

peehhh nak karok jugak! ^^

CiK GorGeouS ! said...

CN : jom !! kite karok berjam2~

Lai Qma said...

w0w..sakan yerr..
bhgia kne culik..haha :)

CiK GorGeouS ! said...

LQ : tu Lah...rase nak kene cuLik seLaLu...

AleeyaLiya said...

lps nie culik skali nagn liya jugak tAU..hihi

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

sangat best berkarok:)

sis92 said...

amboi tragis beno penculikannya

haha


yg karok tu betol feeling :D

CiK GorGeouS ! said...

AL : hahahha~ boLeh3...xde haL punyee~

CiK GorGeouS ! said...

IBS.CHS : karok memang best woah !

CiK GorGeouS ! said...

sis92 : ngeheheheh~ tragis sungguh~