Tuesday, November 1, 2011

cerita SANDRA, koLeksi dan jugak NILAPURA *awwuummm*


goodbye october and heLLo november !! 1.11.11, pretty good number huh ?? *cooL giLa nampak tarikh Lawa nie* CG yakin, ramai manusia yang nak decLair tarikh nie tarikh speciaL korang...macam, tarikh coupLe kee, tarikh nikah kee, tarikh tunang kee or mungkin tarikh nak buat test atau exam untuk para students kat tempat2 bLaja *kejam giLa* tapi, apa ada pada tarikh kan ?? tu semua trend jee...cuma yang CG tahu, makin hari usia kita makin meningkat *owh, tiba2 terasa tua*

okayy, ini CG *takut2 ramai umat manusia dah Lupa muka CG* padahaL tiap2 entry nak tempek gambar sendiri kan ?? maLam nie CG rasa sedikit excited *banyak excited sebenarnyee* masa CG browse kat shoutbox tadi, tiba2 mata CG terLekat kat satu nama : SANDRA AZWAN *omaigod3* macam nak meLompat keseronokan okayy...what ??? korang tak kenaL sapee SANDRA AZWAN ?? *noob giLa !! kidding2*

okayy kita bagi sikit opening pasaL SANDRA AZWAN neh *sikit2 duLu, ade cukup materiaL nanti insyaaLLah akan buat entry pasaL beLiau* weLL, CG takdeLah kenaL sangat dengan SANDRA AZWAN nie...it happen to be masa CG bLogwaLking hari tuh, terjumpa satu bLog nie : LIFE WITH SANDRA *first2 ingatkan bLog pompuan* CG bukan Laa manusia yang obses dengan fesyen, tapi biLa tengok bLog dia neh tiba2 rase hasiL tangan dia daLam dunia fesyen neh memang awesome !! tak percaya ?? siLakan ke bLog SANDRA AZWAN neh :


*agak2, CG ade harapan nak jadik modeL baju2 sandra tak ?? BHAHAHAHAHA*

okayy, kita tinggaLkan duLu cerita SANDRA AZWAN, mari kita sambung cerita CG *weLL, it's my bLog kan ??* baca Lah korang sampai muntah...biLa penghidap insomnia nie tak tahu nak buat ape dah Lepas puas bLogging bagai, CG nekad nak kembur barang2 Lama and snap2 barang2 yang CG dah kemas dengan santeknya *memang kene banyak kaLi kemas, sebab tak pernah nak tahan* so CG terjumpa ini :

nie adaLah pre face buku nota contengan CG...weLL, CG adeLah manusia yang sangat sukakan warna warni dan kecantikan *CG pernah bagitau duLu okayy* so, biLa buku nota conteng2 nie nampak agak duLL biLa CG bukak dia *which is warna biru semata* dengan senang hati CG bukak DIY box CG and start tempek2 and deco2...so jadi Lah begini rupa...waLau nampak tak cantik, tapi CG tetap suka sebab hasiL tangan CG sendiri okayy ~

ewwww....comeLnyeeee !!! *perasan giLa* nie CG terjumpa gambar zaman muda beLia CG duLu tertampaL kat buku nota nie...ehem...cute giLa kan ?? *perasan Lagi*

CG jugak adeLah manusia yang suka buat tuLisan2 fancy macam kat atas nie...ade banyak nama yang CG pernah buat tapi semua dah bagi kat tuan punya nama...tuLisan2 macam nie pon banyak CG buat untuk kad2 ucapan atau ape2 note Lah yang speciaL...design ade banyak tapi CG suka design yang simpLe macam kat atas neh...

ini baru 1/5 koLeksi magazine and noveL2 serta buku2 yang CG dah susun and kemas...ade Lagi berkotak2 yang bertebaran tak bersusun Lagi...sape nak toLong kemaskan ??

haih...nie baru tunjuk wardrobe and ini baru nampak baju2 kurung and bLouse2 sahaja...cuba korang bayangkan t-shirt2, jeans, baju tidur and baju2 Lain yang 3 kaLi ganda banyak daripada daLam gambar *i think i need a new BIG and SPACIOUS cLoset*

hurmm...actuaLLy CG tak tahu ape nak taip tapi tetap nak taip dek kerana bosan yang teramat sangat and tak boLeh meLeLapkan mata...ehhh, sebeLum CG terLupa...ade sape2 yang tengok cerita NILAPURA kat tv3 koL 9 maLam tadi tak ?? weLL, CG nak kata cerita tuh agak faiL Lah...kenapa ??
  • bahasa meLayu Lama dia sangat faiL !! tak sedap Langsung bunyiknyee...
  • jaLan cerita Lembab nak mampos
  • baju and make-up pon macam tak sesuai dengan time Line and genre cerita
tapi yang boLeh puji, CGI dia boLeh Laa tahan...maybe nie bari 1st episode, takpee...CG akan tengok Lagi episod2 akan datang baruLah kita boLeh judge...yee dak ?? *hehehe*

maaf yee, cerita agak bercampur baur and tak ketahuan haLa =)


18 comments:

iz said...

cantik tgk sume tersusun =)

CiK GorGeouS ! said...

iz : hohoho~ terima kasih...tak tau Laa tahan berapee Lamee =)

Cik Eliza said...

nak novelllllllllllllll!!

Cik Yana said...

Tulisan fancy2 camtu tu memang pemes kan dulu2. Sape yang pandai buat mesti jadi mangsa buat cover buku skrap kawan2 kat sekolah dulu. Tension tol. Hahaha~

Zayani said...

nice. suke buku tu :)

CiK GorGeouS ! said...

ce : nak ?? meh sini amek =)

CiK GorGeouS ! said...

CY : HAHHAHAHAH~ agak La...zaman2 buat buku skrap pakai tangan...sekarang neh sumee pakai komputer =)

CiK GorGeouS ! said...

zayani : ohohohi~ terima kasih =)

Zee.Zee™ said...

cantik buku tu.. :)

tarikh 11.11.11 lagi best kot :D

CiK GorGeouS ! said...

Z.Z : hurm...cantik jugak tuh =) tapi CG prefer 20.11.2011 =) Lagi cooL~

SANDRA AZWAN said...

so sweet!!;-)

CiK GorGeouS ! said...

SA : ehek...bLushed ! =)

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

nais je . tersusun rapi . suke dengan tulisan2 tu kretip2 :)

SyiraSara said...

Insyallah tak lupa CG! keep in touch k! comel!

CiK GorGeouS ! said...

IBS.CHS : ehehehe~ terima kasih =)

CiK GorGeouS ! said...

SS : insyaaLLah~ keep in touch ! =)

Anonymous said...

Ya ... desain jelas perlu diubah :)
Apa yang akan menjadi cerah, nebudu (

Anonymous said...

http://kaufencialisgenerikade.com/ preise cialis
http://acquistocialisgenericoit.com/ cialis
http://comprarcialisgenericoes.com/ cialis
http://achatcialisgeneriquefr.com/ acheter cialis