Monday, November 21, 2011

degup degap jantung akhirnya berakhir =)

*entry ini di taip sebeLum habis game boLa sepak akhir sukan sea pada maLam ini*

HAHHAHAHA...tak tau kenapee nak ada statement atas nie...weLL, dari habis game myanmar Lawan vietnam hari tuh game akhir nie dah muLa diperkatakan...sebeLum nie CG pernah nak uLas game indonesia vs maLaysia peringkat kumpuLan hari tuh yang kita menang 1 goL berbaLas 0 *korang jangan nak buat2 Lupa puLak* tapi biLa tengok2 baLik semangat penyokong negara masing2, CG diamkan jee sebab tak nak ambiL kesempatan up trafik bLog dengan isu murahan itu *tee hee hee* sorry Lah, CG tak suka dengan perangai penyokong negara masing2 !!

yeah, sukan sepatutnya menjadi satu medium untuk kita bersaing secara sihat dan jugak merapatkan siLaturrahim antara negara...especiaLLy daLam sukan boLasepak sebab rata2 manusia memang suka dengan game boLasepak nie tak kira Lah LeLaki ataupun wan
ita...dan biLa CG tengok2, kadang2 pLayer nie cooL je cuma penyokong2 kat Luar neh jee yang over sangat !! *babap kang*

*Long pause sebab tiba2 maLaysia goaL puLak Lantas terpaku kejap tengok tv, BHHAHAHA...okayy sambung taip baLik*

berbaLik kepada kisah2 penyokong maLaysia dan indonesia *CG pon tak paham kenapee musuh sangat indonesia nie dengan maLaysia sampai over betuL Laungan mereka* nie CG nak statekan perangai2 huduh both penyokong indonesia dan maLaysia...

penyokong MALAYSIA :
  • ada sesetengahnya macam LaLang...kaLau menang, bukan main Lagi puji memuji meLambung2 sampai Langit ke tujuh...kaLau kaLah, semua yang pLayer buat pon saLah *apee ke bengongnyee*
  • biLa pihak Lawan kaLah, yang macam siotnyee muLut2 penyokong tak bertamadun nak down2 kan pihak Lawan *provokasi* Lepas tuh biLa kene serang baLas, muLa Lah nak keLuar segaLa bahasa tak sedap...
  • marah meLuLu biLa pihak Lawan khususnya indonesia tak hormatkan maLaysia, as daLam haL nie tak hormatkan Lagu kebangsaan kita..Lepas tuh kau pun start Lah buat bende yang sama tak hormatkan diorang punya negara...it's just the same !! takde bezanya kau dan dia...
penyokong INDONESIA :
  • over sangat reaksi diorang nie...tak dapat tiket pon nak main bakar2 kaunter...duduk rumah tengok tv pon dapat tengok jugak *apee daa*
  • biLa pihak Lawan kaLah, yang macam siotnyee muLut2 penyokong tak bertamadun nak down2 kan pihak Lawan *provokasi* Lepas tuh biLa kene serang baLas, muLa Lah nak keLuar segaLa bahasa tak sedap *point same jek dengan maLaysia*
  • kaLah ke, menang kee tetap tak muas hati dengan maLaysia sampai nak keLuarkan bahasa2 kurang pedoman sedangkan rakyat kau ramai menumpang kat maLaysia nie takdeLah over nak keji2 maLaysia sampai ke akar umbi...maLaysia nie jugak Lah yang paLing cepat hantar bantuan kaLau kau tuh kene maLapetaka *grr*
*keputusan semasa separuh masa pertama : MALAYSIA 1-1 INDONESIA*

come on Lah para penyokong, terutamanya penyokong MALAYSIA...we are better than them :

  • Lantak Lah INDONESIA nak pakai separuh pemain import pon sebab kita bangga anak MALAYSIA kita sendiri yang turun padang nak perjuangkan maruah boLasepak MALAYSIA...so, we are better than them...
  • biarLah diorang tak nak hormatkan Lagu kebangsaan kita sebab sedar atau tidak, kita pon pernah tak hormatkan Lagu kebangsaan diorang masa main kat MALAYSIA before2 this cuma takdeLah sampai tahap tukar Lirik Lagu kebangsaan dengan bahasa kasar tapi kita tetap tak hormatkan mereka jugak...so, beLajar respect others sebab tak rugi pon hormat orang even diorang tak hormatkan kita semuLa sebab kita Lah sebenarnya minda keLas pertama tuh =)
  • seroiusLy, kita patut jadi macam penyokong indonesia...waLau macam mana sekaLi pun, mereka tetap SOKONG negara sendiri dengan PADU tak kira kat mana mereka berada...dengan siapa pon mereka bertemu...kat stadium mereka, penyokong memang ramai giLa...kat stadium kita pon, penyokong mereka tetap ramai jugak even tak boLeh Lah nak kaLahkan penyokong kita cuma memang ramai jugak Lah penyokong mereka *ayat cam hapee jek* kenapee time MALAYSIA lawan saLah satu pasukan EPL duLu sokongan tak macam sekarang yee ??? padahaL sokongan sangat2 diperLukan pada masa tuh *sarkastik*
  • penyokong kita sepatutnya tak mengutuk pemain sendiri sebab secara tak Langsung, buruk baik permainan pemain skuad negara kita...mereka tetap berusaha cuma nasib dan peLuang jee yang tak ada...biLa korang kutuk2 ibarat macam korang tak restu jee dia daLam pasukan, so berpecah beLah Laa jawabnyee...
  • daripada korang asyik dok mengutuk2 diorang bomohkan game maLam nie Lebih baik duduk kat maLaysia nie sedekahkan aL-fatihah, yassin, ayat Qursyi atau doa2 Lah apee yang patut supaya semuanya baik2 di sana, kemenangan, keseLamatan, kesihatan dan segaLanya *terdengar imam2 kat tempat aku neh dari pagi tadi ada doa tentang kemenangan maLam nie, hikhikhik*


*eh3...adikku nazmi faiz mansor dah masuk padang puLak...senyum Lebar2, dikk...main eLok2 yeee...sape kasar2 ngan kau meh sini aku nak tepok dahi dia...pape pon ambiL pengaLaman main finaL nie yee sebab kau nak main Lama Lagi sebeLum kau pencen main boLa...hakhakhak*


berpeLuh jugak Lah tunggu game nie habis nak pubLish entry nie *waLau duduk daLam aircond* makin berdebar puLak tengok kuaLiti permainan nie...sebeLum habis, jom tengok aksi2 penyokong2 di FB :
si LOVER nazmi *termasuk Lah CG* dan si HATER bonai, BHAHAHAHA~

ini kes Lakonan atas padang...betuL jugak tapi ituLah boLasepak yee =)

aksi penyokong indonesia...upin ipin jugak yang dipersaLahkan, padahaL itu Lah kartun yang anak2 mereka suka sangat =)

rasa tak puas hati dengan percaturan Fakhri Saarani dan bengang dengan pengadiL pon ade jugak...chiLL2 okayy =)

weLL, pemain fit seLaLunya riLax jee =)


maaf yee rakan2 FB...CG gunakan status and komen2 korang untuk dipaparkan tanpa kebenaran...heeee~ macam2 ragam =)

*eh2...dah masuk penaLti puLak...Lagi Lah tambah berdebar...bengong sungguh*


dan akhirnyaaaaa....

MENANG LAAA WEHHHH !!!

pastuh serius, bunga api pon bersahut sahutan di bumi maLaysia nie...hekhekhek...

comeL jek aku rasa nazmi faiz dengan gang2 tenangkan fakhri even memang fak-ri Lah kan...bhahahhahaa~ tahniah maLaysia a.k.a HARIMAU MUDA...thank you INDONESIA untuk cabaran yang hebat dengan kekuatan pasukan dan CABARAN MENTAL pemain MALAYSIA...ianya mematangkan =)

good job team boLasepak maLaysia...good job coach...good job kapten and thank you ALLAH...dah, budak2 boLasepak maLaysia...pegi naik fLight, bersedia untuk menang Lagi next game...

to aLL MALAYSIANS supporters, terus Lah sokong budak2 muda nie untuk team boLasepak bertaraf dunia 5 hingga 10 tahun akan datang =)


20 comments:

miss niedNied said...

horraayyyy!! menang.. huuuuuu

CiK GorGeouS ! said...

MN : aLhamduLiLLah...kemenangan berpihak kepada kita =)

NURULHANIF said...

tahniah malaysia..:)

aLia-nL said...

kesian fakri.mungkin dia tak bernasib baik malam tadi.huhu.stress aku tengok budak2 update status kecam fakri.padahal tendangan dia yang membuatkan malaysia layak ke final.*urgh*

hidayah said...

wah.. nazmi faiz :D
fakri, hmm., kesian die kena kutuk :/

Cik Nurul said...

weeeeeeeeeeeeeeee tahniah Harimau Muda Malaysia! ^^

CiK GorGeouS ! said...

nuruLhanif : yeah..tahniah...sampai ke sudah emas mereka sangat berniLai =)

CiK GorGeouS ! said...

aLia nL : tu Lah...penyokong mmg macam tuh...xreti nak bersyukur...xde goL si fakhri, jawabnyee meLopong ah tak gi finaL~

CiK GorGeouS ! said...

hidayah : yeah...nazmi faiz.. =)

CiK GorGeouS ! said...

CN : yeah...tahniah2 ~

Aiman Amani Zulkefli said...

yeah !!!!! Menang ! Esok Harimau muda akan bertanding dengan syiria di stadium bukit jalil untuk ke olimpik .

CiK GorGeouS ! said...

AAZ : yeah...mari doakan kejayaan mereka =)

Nelva Amelia said...

congrats yaa malaysia ^^

CiK GorGeouS ! said...

NA : yeah =)

Aida Omar said...
This comment has been removed by the author.
Aida Omar said...

kesian pulak dengan fakri kan.. bila gol penyokong suka, bila dia tak dapat masukkan gol penyokong hentam..aida sokong semua penulisan cik gojes nie ada betulnya. jahat jangan dibalas jahat sampai bila2 pun tak sudah kan :) btw tahniah harimau muda. love Malaysia :)

CiK GorGeouS ! said...

AO : biasa Lah...penyokong...diorang tak rasa debaran orang yang main kat padang tuh..sama2 kita doakan supaya maLam nie pn menang untuk keLayakan oLimpik =)

Hans said...

apa2pun puas hati Malaysia menang
:-)

Bulan Syurga Firdaus said...

tahniah bola masia meng...ooo minat bola jgk ye hehehe

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

woheee . malaysia mng :)