Saturday, November 26, 2011

majuLah games untuk semua =)



heLLo bLoggers !! i'm backk....ade sape2 rindu ?? *soaLan yang memang tak patut di tanya, hakhakhak*

weLL, LateLy nie CG rasa sungguh amat sangat maLas sekaLi nak update entry...dua tiga hari kebeLakangan nie CG sedikit weng2...memang tak berapa nak cergas Lah kan *biasaLah dah tua2 nie, hiksss* Lepas isya' dah tido then nak dekat subuh baru bangun and begituLah setiap hari...hurmmm, busy sungguh *weeehooo, tipuuuuu* actuaLLy i was distracted dengan GAMES okayy...hekhekhek, sapee kate CG tak main game ?? CG suka main game yang santai2, game yang meLibatkan kecantikan or yang kene jaga2 kee...bukan yang jenis kejar high score, fight giLa2 sampai tak keLuar biLik bagai...senang cerita games yang ade kat FB tu Lah...nak tau game apee and apee yang CG khusyuk sangat tuh ?? check this out :

1) EXTREME MAKEOVER (HOME VERSION)

seLaku budak construction management yang berkaki Lebar, dah tentu Lah game pon berkaitan dengan rumah2 dan binaan...jangan main2 weyh, ingat main game neh tak menjana perkembangan otak kee ?? game nie siap ade baca fLoor pLan bagai Lagik tahu tak *kau adee??*

tapi takdeLah sampai ade kira2 nak buat asas pad ke hapee...game nie more kepada interior design sebenarnyee *owh, cita2 Lama yang terpaksa dikuburkan* serious reLaxing sebab kita design hiasan daLaman rumah nie ikut ape yang kita rasa cantik and Lawa...but of coz Lah ade a few requirement yang ditetapkan...rumah2 yang kita design nie adaLah untuk kegunaan famiLy, orphan sheLter atau jugak rumah bujang macam tuh...so, biLa kita fiLL the requirements akan ada points Lah untuk kita...pada sape2 yang suka design2, moh Le main game nie *hikks*

nie saLah satu bedroom yang dia mintak...requirement dia, CG kene put in something reLated dengan gym sebab one of the daughter ada masaLah kesihatan and dinasihatkan doc untuk excercise *yang dia tuLis kat requirement tu Lah kan*


2) FASHION DESIGNER

hakhakhak...ini jugak adeLah game untuk fun2 sebab seperti yang segenap umat manusia yang mengenaLi CG tahu, CG adaLah manusia yang paLing suka dress up kan orang *sendiri nak dress up takde Lah kan* pernah ade cita2 jadik fashion designer tapi tak kesampaian sebab tak cukup kreatif and inovatif...CG just suka create baju2 yang wearabLe and comeL2 jek *itu pasaL tak boLeh jadik fashion designer, sobbbsss*

game nie pon tak kisah macam manee korang design atau apee coLour yang korang guna tapi pastikan ikut requirement dia bagi...game nie ajar CG nama2 fashion okayy...seLama nie main taram jek bagi nama sendiri...so, Lepas nie kaLau tengok project runaway boLeh Lah komen2 dengan confident Lagi beriLmiahnyee *hikkkss*


3) MALL WORLD

yeah...ini adaLah game yang CG paLing sookaa buat masa nie...haaaa, kaLau dah namenyee perempuan bernama cik gojes adaLah wajib untuk mencintai dunia shopping, gLamourous, shimmering gLittering bagai...basicaLLy, MALL WORLD nie game korang juaL2 outfit, dress up, join fashion show, ade game2 sket *memang game perempuan Lah kan*

apee yang CG suka daLam game nie adaLah biLa nak dress up and make up diri sendiri mahupun orang Lain...biLa dah dress up, kita boLeh buat cartoon yang kita dah create tuh jadi profiLe picture FB kita *weLL, boLeh jek printscreen and edit kan* tapi serious outfit daLam game nie memang peLbagai and cun2...so, kat reaLity worLd tak dapat nak pakai cooL outfit Lagi seksi seksa, pakaikan kat avatar games po jadik Lah kan *hikkksss* jom tengok beberapa outfit yang CG dah try :

nie konon aLa2 ganas2 girLish Lah...gangster2 sket pon ade tapi stiLL sweet cam pompuan

nie feeLing2 nak pegi dance or jaLan atas carpet merah Lah gamaknyee =)

ini pakai dress comeL2...reaLity worLd tak merasa kan *sobbbss* cari nahas kaLau pakai, gamaknyee =)

nie puLak suka2 buat mix and match...

daLam game nie CG bLaja banyak pasaL do's and don'ts daLam fesyen...weLL daLam etika berpakaian pon biasanya ramai yang buat siLap...HANDBAG harus match dengan KASUT yea...bukan dengan baju *ke CG sorang jee yang tak praktikkan ??* so, kepada para wanita...jom main game nie...

ade Lagi game yang CG main and banyak gak dapat input...contohnye :

COOKING WORLD - input masakan and cara2 memasak serta recipe okayy *nie yang betuL punye*
CAFE WORLD - time management okayy, BHAHAHAHA~



kaLau sang jejaka ade game yang mereka suka, CG yang wanita Lemah Lembut Lagi ayu nie pon ada game yang CG suka..biLa dah on the mood dengan game harusLah makan tido pon tak hirau...tau2 dah Lapar, tau2 dah ngantuk *mandi pon........hekhekhek*

dikesempatan ini CG nak mintak maaf Lah dengan caLL and text korang2 yang tak berbaLas di handphone...CG raLit main game *eerrr errr errr* yang sebenarnyee tak tau mana Letak handphone tersebut, nampak sangat dah Lama takde orang caLL mahupun text kan ??? *biarkan, satgi baru cari baLik* and mintak maaf jugak kepada para bLogger sebab tak bLogwaLking Lagi *sabar yee, nanti CG buat kunjungan perdana*


eeehhh...tersesat gambar adik puLak kat sini *awwwuumm* saje nak tambah, game boLasepak pon CG suka gak tapi suka tengok jee Lah...itu pun bergantung pada game tuh sapee yang Lawan....CG nie peLik sket, EPL tak suka tengok...worLd cup fanatik puLak *geLeng2 kepaLa* pastuh, wajibLah tengok game maLaysia Lawan *patriotik gamaknyee*


majuLah game untuk anak bangsa !!! weehooooo ~ Later okayy, nak gi tempek2 muka bersedia untuk wedding sedara mara seLuruh peLusuk maLaysia *heeee*


11 comments:

LaLa said...

dulu aktif main mall world, tp da bersara...
busy skrg, hahaha

CiK GorGeouS ! said...

LaLa : nanti dah tak busy, moh main same2 yee =)

Solihahazahar said...

nk tryy main lahh game tuu :D

CiK GorGeouS ! said...

soLihahazahar : yeah...moh2 main game ! =)

izzana said...

wa siap ade nazmi faiz tak tahan ..:) keh7

CiK GorGeouS ! said...

izzana : BHAHAHAHAH~ budak kiut, main pon hebak...hopefuLLy SPM pon okay...harusLah sokong =)

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

halamak . game extreme makeover tu macam best je . hee:)

CiK GorGeouS ! said...

IBS.CHS : memang best...moh2~

Aida Omar said...

eii sama dengan aida, aida minat game2 macam nie..hihi. tak minat game2 perang ke, lumba2 kereta or motor ke. huhu..

CiK GorGeouS ! said...

AO : weehoo...kita boLeh geng ! =)

Anonymous said...

Hello! Your writing seems to be perfect and I hope the you will continue working in the same style.