Sunday, November 13, 2011

oh, pLease !!


ohoiihooooooooiiiiii....before nie CG ade up satu entry PILIHAN ANAK VS PILIHAN MAK kan ?? so, macam2 respon Lah CG dapat okayy...ade yang anak baik nak ikut 100% piLihan mak, kaLau dah ade pakwe / makwe sekarang pon akan cLash sebab nak ikut piLihan mak *bagus2* tiba2 ade proposaL dari mr.X berbunyi :

'kaLau macam tu saya nak propose CG Lah sebab CG ada ciri2 menantu piLihan mak saya :)'

-mr.X-
*nama and komen tersebut terpaksa di deLete and private atas sebab2 tertentu..hiksss*


maLam2 buta tiba2 ade orang buat Lawak antarabangsa Lah puLak...at first CG buat bodoh jee sebab CG ingatkan dia main2, and then ada friend request puLak kat FB and CG pon approve *kaLau perempuan CG akan approve teros, kaLau LeLaki CG akan check duLu page dia...kaLau okayy CG approve...kaLau taktau jantina CG akan approve duLu, tak sukee CG akan deLete kemudian...hikksss* okayy, kembaLi kepada cerita mr.X nie...CG pon borak2 Lah dengan dia kat FB *CG bukan diva pon tak nak Layan2 orang neh* biLa borak2 nie baruLah CG tahu yang kitorang pernah jumpe masa program di negeri sembiLan hari tuh *oopppsss* tapi harooom Lah CG ingat okayy...peserta masa tuh ade bape riban puLak kan...so, pendek katenyee memang CG tak hengat !! *ampun*

ciss...menyimpang kisah Lagi...okayy, fokuss...then mase borak2 tuh pon dia stiLL propose Lagi sampai CG pon tak tahu nak jawab ape pLus CG pon dah mengantuk tahap gaban...then dia pon keep on tanye : 'kenape awak asyik toLak jee proposaL saya and pLease bagi aLasan yang boLeh diterima akaL' and CG pon kata pada dia : 'nanti on my next entry saya akan jawab persoaLan awak nie dengan panjang Lebar pLus dengan senang hatinya akan reveaL keburukan saya yang awak tak tahu...masa tuh awak pon tak nak tengok saya Lagi gamaknye'

*diaLog Lebih kurang Lah sebab tak ingat apee bijik butir pon yang CG tuLis before neh..tee hee hee*

so, these are the foLLowing things sebab musabab kenape CG menoLak 'proposaL' awak okayy mr.X :

1. CG tak kenaL awak okayy...setakat kenaL nama, pernah pergi program sama2 and chatting sekejap tak bermakna CG kenaL awak...so do you kan ?? takkan sekadar baca bLog CG and FB dah kenL CG inside out kan *maybe Laa kat bLog nie CG cerita macam2*

2. CG adaLah seorang perempuan yang suka feeLing2 comeL and cun dan bajet hot giLa...terutamanya time2 bergambar macam picture kat atas neh...padahaL, muka macam tongkang pecah...

3.kaLau bab2 berkawan nie memang CG poLeh bertoLak ansur and bersenda gurau tapi bab2 nak ade reLationship nie CG tak rase anda betuL2 serius sebab ikut suka jee nak propose anak dara orang kat FB sahaja *oh, my...sangat tak romantik !*

4. CG adaLah budak yang sangat nakaL dan jahat *that's what peopLe around me said about me, i guess* Langsung tak ade ciri2 wanita yang punyai sifat Lemah gemaLai dan ayu *bukan ayu raudhah* ganas ape tah Lagi and kaLau bercakap memang kasar sahaja bunyinyee *ngeee*

5. CG tak pandai masak seperti yang anda kata mak anda mahukan, sebab CG memang maLas ke dapur kecuaLi biLa Lapar atau dipaksa untuk ke dapur membantu mak CG masak *oh, terpaksa reveaL jugak, ciss*


okayy, pendek kata sememangnya CG bukan menantu piLihan mak mr.X and that's why Lah CG toLak...okayy, puas hati ?? and aLso the bottom Line is, I DON'T KNOW YOU *tu yang sebenar benarnyee* haih, takkan Lah CG nak tuLis keburukan CG banyak2 kat sini kan...buatnyee my future husband baca, tak ke naya...terus tak jadi nak kawen dengan CG *ahaksss* okayy, enough Lah pasaL mr.X...tiba2 feymes puLak dia nanti...jatuh reputasi CG *HAHHAHAH, poyo*

actuaLLy dah beberapa hari camera Lappy CG neh buat haL...yeLah, cyberLink camera tuh La...entah kenapee Lah dia merajuk dengan CG gamaknyee...makanya, CG dengan pandai dan gataL tangannya pegi deLete appLication itu dan downLoad baru...so, biLa dah ada camera Lappy neh boLeh Lah kita bergedik santai sambiL snap2 gambar gedik tak ketahuan haLa bersama seLendang merah yang baru *weehooo*

baru syok2 nak snap2 gambar ade orang teLepon puLak...potong stim betoL !




hekhek...harapnya korang survive Lah tanpa ada muntah2 Lepas tengok gambar2 yang tertempeL kat entry nie...hurrmmm, tiba2 nak kata kat sini : CG RASA MERAH MEMANG WARNA UNTUK CG LAH *dengan gaya aLa2 gedik tahap maxima* harap maaf Lah yee...CG memang macam neh...rasa seronok puLak main snap2 gambar sendiri dengan ciberLinnk youcam yang baru upgrade neh...

note : ini gambar fresh dari foLder cyberLink youcam tanpa sebarang editing okayy *tak paham kenapee nak note2 bende aLah tak penting nie*


one more thing *tiba2* kaLau nak propose sorang perempuan tuh toLong Lah make sure masa dan keadaan itu adaLah sesuai...kaLau tak memang mintak makian and tamparan wanita Lah gamaknyee...oh, pLease !!





9 comments:

husnul.laili said...

fuhh fuhh yooo ! kak miraD simple-mimple nyaa orangg nak purpose neh er?
bahayaaa betul manusiaa zaman sekarangg. HAHA.
btw. sukaa entry neh. HAHA.
*macam macam kak miraD finally reveal. mauahhahaha.

CiK GorGeouS ! said...

H.L : HAHHAHHA~ adehhh...manusia zaman sekarang...senang2 jeee...ehek..finaLLy reveaL yee...HAHHA~

Yatt S. said...

betul betul betul. kalau nak propose ke mengayat ke, tengok lah waktu dan keadaan. jangan main terjah je. cuba peka pada keadaan sekeliling, perasaan dan kehendak orang yang nak di propose tu. chewahhh!!!

CiK GorGeouS ! said...

YS : yaaa...benar tuh...ngehehehe~ nie main terjah macam xde perasaan sungguh~ nak percaya pon pikir beribu kaLi =)

Hunnym Syot =) said...

hehe.. maen terjah jew nak propose owang.. haishhh.. tak gentleman langsung :P

CiK GorGeouS ! said...

HS : entahnyee...maybe beLiau maen2 jee kot...tapi mmg tak patot~

Asy Faro said...

terima kasih untuk nasihat tu CG =)
saya akan belajar untuk memperbaiki.

terima kasih juga sudi usha blog saya dan tinggalkan komen.

CiK GorGeouS ! said...

AF : you are most weLcome...happy bLogging =)

Anonymous said...

erk..
jarang org x lawa snap pic then upload gamba mcm nih..
huhu anda mmempunyai keyakinan diri yang tinggi