Monday, October 31, 2011

oh, kenangan itu...


pagi ini CG tiba2 rajin nak tengok nuffnang...bukan nak tengok duit tabung terkumpuL pon *sebab tau tak sampai ribu riban Lagik pon, merajuk !* tiba2 'ter'rajin nak tengok keyword yang orang search Leads to bLog CG...tiba2 darah menyerbu muka biLa satu nama yang sekian Lama dibuat2 Lupa tercatat kat situ...tak memasaL pagi2 nie nak bLushing segaLa *tak tau motif ape* dan tiba2, semua cerita, memori dan kenangan tiba2 macam nak terbentang depan mata *aLaaa, macam tengok wayang tuh, BHAHAHA*

so, tak tahu nak rasa apa...sedih ?? gembira ?? sakit hati ?? keLakar ?? so, CG piLih untuk pura2 tak kisah *poyo giLa nak kene ade perkataan pura2* eh, biLa kaLi terakhir jantung korang berdegup kencang biLa tengok nama manusia kat Laman sosiaL atau handphone atau mana2 buku atau kertas yang korang2 conteng time2 tengah angau ?? *erk* kaLau tak pernah rasa, jangan suka suki nak kata korang pernah rasa nikmat cinta *wut da heLL tiba2 masuk bab cinta pagi2 nie ??*

abaikan rapuan di atas...sekadar coretan biasa yang tiada makna, mungkin...sekarang CG nak membebeL pasaL KENANGAN *akhirnya terus ke poin yang bermakna* daLam hidup kita nie, kita akan LaLui banyak perkara sepanjang kita meniti usia...setiap yang berLaku daLam hidup kita yang Lepas tuh banyak yang dah jadi sebuah kenangan...tak kira Lah kenangan tuh kenangan pahit kah, manis kah, keLat kah atau payau kah...ianya tetap jadi kenangan...yang CG nak highLight hari nie adaLah kenangan yang muLa2 kita rasa pahit, tapi biLa dah Lama2 *maksudnya biLa dah meningkat usia* kita akn rasa pengaLaman dan kenangan itu adaLah satu kenangan yang manis...

contoh : masa tuh kita form 2, kita gaduh2 sampai masam2 muka berminggu2 dengan kawan baik kita hanya sebab makan choki2 tak ajak kawan baik kita tuh

muLa2 kita rasa bengang, marah, rase mengada giLa kawan kita tuh nak marah2 and gaduh2 bagai sebab benda kecik...cube kita kenang baLik cerita gaduh2 nie masa umur kita dah 60 tahun *siLa bayangkan keadaan dah kerepot siap2 takde gigi segaLa* mesti kita rasa macam 'apee kee bangangnye Laa kite duLu gaduh sebab haL kecik yee' Lepas tuh geLak2 dengan kawan baik kita tuh yang sememangnya makin akrab dengan kita...tahu tak ?? gaduh2 sesama kawan masa kita kecik2 duLu membuatkan kita makin rapat dengan kawan kita...tak percaya, try Lah~ *dah besar2 nie, jangan puLak gedik nak bergaduh !! siLap2 tak bercakap seumur hidop oii*

contoh : masa tuh kita zaman budak hingusan baru nak kenaLa erti cinta *first Love Lah konon* then, jodoh tak sampai ke jinjang peLamin...setahun dua bercinta dah bawak haLuan masing2 *bebudak sekarang kata, cLash*

masa tuh dunia rasa macam berputar aLam, rasa macam nak kiamat...hari2 menangis sampai bengkak2 mata..masa tuh, ex kita tu Lah manusia paLing teruk daLam dunia...ape yang dia buat semua nampak tak kena *ikutkan hati tengah sakit kan* tapi cuba masa Lepas kita kawen, jumpa baLik dengan ex kita yang chenta setengah mati duLu tuh mesti rasa nak geLak goLek2 kan ?? kenangan tuh sesuatu yang bermakna...at Least, kita beLajar sesuatu dari dia sebeLum bertemu dengan mr / mrs perfect kita...


korang nampak tak ape yang CG cuba sampai kan ?? yeah, setiap yang terjadi sekarang nie mesti ada hikmah dan kemanisannyaa keLak even masa nie hati kita sakit tak terperi...CG pon tak Lari dari mainan emosi segaLa, tapi CG saje nak ajak korang2 semua cuba jadi positive...CG rajin bLogwaLking LateLy and seLaLu Lah baca dekat bLog2 orang Lain especiaLLy bLog kaum2 wanita separa matang dan kanak2 yang masih bersekoLah...cara mereka ekspresikan kemarahan terhadap ape yang sedang berLaku agak kasar dan terLaLu menyaLahkan takdir...yeah, bLog korang adaLah hak miLik korang and korang boLeh tuLis ape sahaja yang korang suka dan kami yang tak suka baca boLehLah tutup bLog anda, kan ?? terpuLang, CG cuma nak ajak kita sama2 positif kan diri jee :)

kadang2, biLa hati kita tengah sakit dan kita bergaduh dnegan individu Lain, kita tend to do somethng yang Luar dari jangkaan kita...biLa marah, macam2 aura negatif akan datang *tiba2 terbayang macam daLam kartun ade api2 keLiLing diri* dan kaLau masing2 pon bertegang urat, sampai mati pon cerita takkan habis...

tip : diam seketika dan mengaLah jika perLu

tak semestinya kita diam, kita saLah...kita diam, kita kaLah...dan kita diam, kita meLarikan diri...no, bukan itu makna and tafsiran diam...tapi kita diam tanda kita dah matang dan tak nak api yang keciL akan marak dan keLak membakar diri...so, ape jua yang berLaku sekarang kita anggap sebagai jaLan kita mendapat satu kenangan yang manis pada masa akan datang...BHAHAHAHA~ panjang puLak mengarut pada hari ini ya =)


6 comments:

ch000tz axoera said...

kalau yang menyakitkan hati lupa ajer ajer......move fwd...:D

CiK GorGeouS ! said...

CA : jangan Lupakan...just sabar jee...nanti akan rase jadi bahan Lawak masa hadapan =)

Cik tikah said...

CG berangan eh? hehehe..

CiK GorGeouS ! said...

CT : berangan apeekah ?? bhahaha~

NadyaBubble said...

Kenangan cinta pertama lah yg susah nak lupa kot. Kot lah :P

CiK GorGeouS ! said...

NB : hahahaha~ agak Lah kan =)