Thursday, October 27, 2011

fatheen GM3 sudah bertunang okayy, kau mampu ??

oiiii....gossip terkini oiii...gosip terkini oiii !!! *jerit2 aLa2 mak temah sebar gossip kat manusia kampung sejagat* seperti biasa, mari muLakan entry ini dengan mukaddimah serta bebeLan menyakitkan otak dan mata...tapi don't you worry bebeh CG akan bebeL sikit jee untuk buat intro, pastu korang boLeh Lah drop jaw tengok betapa awesomenya gambar2 yang bakaL CG tempekkan *ehem, pakai sony cybershot bodo2 jee*

weLL, seawaL jam 7 pagi saat manusia2 sedang syok2 bersarapan kat rumah sambiL feeLing bace paper macam mat saLLh *ehem, kaum2 india maybe dah bersedia nak pegi kuiL* CG and famiLy dah meLabuhkan punggung ke daLam kereta dan menuju ke seLatan tanah air...nasib baik hari nie hari cuti deepavaLi, and kami keLuar awaL pagi puLak tuh so kereta kat highway tuh boLeh kira dengan jari kaki jee Lah *tee hee hee* destinasi kami : SEGAMAT my hometown...ape kejadahnyee Lah baLik kampung time2 deepavaLi neh...macam nak beraya puLak kan...BHAHAHHA~

actuaLLy, nie Lah yang CG nak cerita nie...korang neL tak FATHEEN NABILA ?? *kaLau ade yang tak kenaL, i wouLd Like to say to kak fatheen : kau beLom cukup gLamer nyah !! HAHAHAHA* okayy2...cik fatheen nie Lah kazen CG yang pernah join gadis meLayu musim ke 3 duLu tuh...sekarang neh puLak tangah giat mengacara kat TV9, program NASI LEMAK KOPI O' setiap jumaat sampai ahad *ehem, promote puLak* nie Lah nak bagitahu korang, terutamanya peminat2 yang terdiri dari jejaka2 yang ade menyimpan nniat nak menyunting beLiau...sorry bro, Lu Lambat !! semaLam dia dah bertunang dah weh ~ *CG boLeh dengar ramai jugak yang menangis2 kecewa*

okayy2, enough Lah membebeL kan...jom kita Layan gambar and captions *nampak sangat dah maLas nak menaip*

yeah...ini Lah cik fatheen yang CG khabarkan tuh...Lawa gak kan ?? *keturunan Laa weh !! HAHAHAHA*

majLis bermuLa jam 11.30 pagi...weLL, dah kata orang johor nie sangatLah tertib and penuh beradat...so, masa nak sarung cincin bagai tuh, atok sedara kami jadi jurucakap majLis...ehehehe~ dah macam nak menikah Lah puLak...weLL, kak fatheen punya tunang nie orang baLing, kedah *mak oii...dari utara ke seLatan...memang cramp* Lepas dah cakap2 sumee tuh, kakak kepada tunang kak fatheen neh pon sarungkan cincin *cincin ribu riban tuu...kau mampu ??*

yang sebeLah kanan tuh Laa tunang kak fatheen, khairuL ke zairuL ntah *sorry, Lupa okayy doc...jangan mara* yang sebeLah kiri tu puLak bakaL kakak ipar =)

ehem3...bak kata kami : kaLau dah jodoh, kaLau dah jodoh takkan ke mana *LaLaLa* macam pinang di beLah beLah weh !! baik2 jee bakaL abang ipar kami neh *nanti duit raya kasi up okayy* sweet jek diorang ~ awwwuuummmm....

yeah, sesi fotografi pon bemuLa Lah Lepas tuh...muLa2 dengan adik beradik duLu Lah...yang sebeLah kanan tuh dah bertunang jugak...sebaya jee dengan CG *ehem*

famiLy potrait =) comeL !!

haaaa...nie antara kawan2 kak fatheen masa kat gadis meLayu season 3 duLu *sorry kakak2 sekaLian, CG tak ingat nama* memang meLayu habis Lah masing2...ayu jeee...

okayy...turn mak2 sedara and atok2 sedara Lah puLak nak posing dengan retiss...cLasss okayy tok2 sedara and mak2 sedara kami...muda beLia Lagi...siLap2 boLeh kompius mana satu anak dara atau mak dara...weehooo~

ehemm...gambar2 seterusnya akan mengundang kejeLekan yang tinggi sebab kami sepupu sepapat memang kaki bergambar tak hengat donia, sampai abang2 camera pon pening kepaLa dengan keLetah kami...heeee~ *oiii...orang bertunang sekaLi seumur hidup kan..harusLah*

ehehehehe...ini namanya kami semua modeL tak berbayar...takde nak maLu2 dah...beLasah seLagi boLeh...yang penting, semuanya gojes beLaka *HAHAHAHA*

haaa nie Lah gadis2 meLayu season 3 ari tuh...errr, yang 2 dari kanan tuh bukan~ tu kazen CG yang berangan2 nak jadi next gadis meLayu kot...HAHAHAHAHA...amik berkat kateenyee =)

ini Lah fotografer2 yang awesome and hensem tahap meLetopss okayy...gambar2 yang diorang amek memang meLetopss okayy...tahap professionaL Laa CG boLeh katee....interested nak pakai khidmat diorang ?? nanti CG try tanye kak fatheen yee *ngeeee*

seLamat dah kau jadi tunangan orang wahai kak fatheen...Lepas nie jangan nakaL2 okayy *memang nak kene sepok kaLau akak baca neh..BAHHAHAA*

weLL, tempek Lagi gambar2 kami...jangan marah...tengok jee =) kami tengah ambiL berkat neh~


weLL, CG pon nak feeLing2 amik berkat jugak Lah kan...dah ada bunyi2 dah tanye...sebab antara 2 orang sepupu yang sebaya, sorang dah Lepas...tinggaL kami berdua, CG and ustajah...pergghhh...sibuk amik berkat, tapi caLonnya nan hadooo !! =)

nie Lah kazen2 CG yang sebaya tuh...yang tengah2 jee dah bertunang...Lepas kakak dia seLamat nikah, dia Lah puLak naik peLamin...masa tuh, CG pon akan keLam kabut Lah cari bakaL suami *nasib Lama Lagi*

peLamin dia simpLe and cantik...memang spot tercantik nak bergambar Lah kan...

in between sesi2 bergambar nie, para jemputan dijamu dengan hidangan kampung yang sangat awesome...oihhh, mana nak dapat masak Lemak daging saLai sayur pisang weh...memang maveLes Lah kan...tengah2 panas tuh puLak pekena air sirap bandung yang memang pekat meLekat, harusLah terangkan...perut dah kenyang, santai2 amik gambar guna DSLR member kak fatheen Lah *feeLing2 jadik taLent Lah kononnyee* tengah2 santai tuh, cik retiss kita sampai...

sapee retiss tuh ??? cantik hoiii orangnyee...siap ade butik sendiri tuh...memang awesome...beLiau adaLah :


*drumroLL*



cik RINA SALLEH !! juara gadis meLayu season 3 merangkap antara kawan baik kak fatheen masa program tuh...tiba2 CG rase gojes giLa puLak amik gambar dengan cik rina neh...


udah2 Laa tempek gambar kami yee dak ?? banyak Lagi gambar2 ohsem, tapi nanti Lah korek dari kak fatheen punyee photographer yang hensem itu...BHAHAHA~

so, majLis semua berjaLan dengan Lancar dan meriah...peLamin cantik, make up cantik, baju pon cantik, sepupu sepapat cantik *hikss, itu gifted* dan semua nyaa pon cantik Lah...cuaca pun okayy jee...so, kepada akak dan pasangan semoga kekaL sehingga jinjang peLamin *dengar kata tak Lama dah* nanti majLis kawen buat Lagi grand okayy *BHAHAHAHAA*

so, setakat tu jee Lah Lintas Langsung majLis pertunangan cik retiss bajet hott kita neh, cik FATHEEN NABILA !!


33 comments:

MissVanilla said...

ucap selamat betunang kpd kak fatheen GM3 dprd missVanilla.

Umie Artoqiemie said...

amboi, begosip no.1 haha.fathenn sangat ohsem :D moga berbahagia ke anak cucu..

Cik Yana said...

Pehhh~ femes tu. Lepas ni cik Gojes pulak masuk GM eh. Tumpang pemes sekaki. Hehehe~

CiK GorGeouS ! said...

MV : insyaaLLah akan disampaikan...nanti cik fathen bace komen neh =)

CiK GorGeouS ! said...

UA : aLahai...Like sedara mara Lah ohshem dia kan =)

CiK GorGeouS ! said...

CY : ehem...tak payah nak masuk CG sangat Lah...kasar sangat !! BAHHAHA~

khairul akmal bin azman said...

kim salam kat kawan2..
pompuan je aw
hehe

♥Aien Najwa♥ said...

awesome!!!! hot babe..(^_^)..

CiK GorGeouS ! said...

KABA : amboiii....gatai noh~ HAHAHAHA~

CiK GorGeouS ! said...

AN : keturunan Lawa...HAHAHHA..kidding2~

noyis gila kentang~~ said...

ohhh so cantik kak fatheen.xsgke cik gojes g majlis ni.adik kak fatheen,fatheen najihah kawan kite.hehe.:)

CiK GorGeouS ! said...

NGK : ohiii...weLL, she's my cousin...wojib Lah datang =)

aRa ❤ aFiq™ said...

congrats 2 cik fatheen GM3.. ta tgk plak GM3.. hehe

CiK GorGeouS ! said...

ara : weehooo...thank you =)

ain dzaya said...

selamat bertunang..cg cmne?hewhew

Intan Zulhilmi said...

sya suke dia ni... ;)

ctk said...

wah..simple gilew tp lawaaaa...tahniah2! :D

Eza Elhanis said...

Wah tahniah ! Hee lawalah Kak Fatheen :)

CiK GorGeouS ! said...

IZ : oh, terima kasih =)

CiK GorGeouS ! said...

ctk : tunang jee kot...xpayah nak berambu bagai kan =)

CiK GorGeouS ! said...

EE : kak fatheen memang Lawo...restiss kan =) BHAHAHA~

Anonymous said...

taniah :) Dr. Khairulmazmi kn? ^^

Anonymous said...

cik gojes..correction ye..dr khairulmazmi ahmad..

CiK GorGeouS ! said...

anon : hamboiii...keLasss name nyee~ bhahahha~

Anonymous said...

Akhirnya.. jmpe jgak gmbar Dr. bertunang :) hahaha~

The Bloom's Story said...

Dr. Khairul Mazmi. amboi doc, xjemput mentee. xpe, nanti sy heboh kat upm naaaa

CiK GorGeouS ! said...

anon : hamboii...kemain Lagi cari gamba doc yee...ade pape kee ???

CiK GorGeouS ! said...

TBS : kaLAu semua nak jemput, pokai Laa cik oii~

Anonymous said...

belajar banyak

Anonymous said...

cantiklah tunang dr kmi...dr khairulmazmi....:)

Anonymous said...

perghhh..felo aku nak kawin dah..doc nape x cite..satu blok je nie..hehhe..ape pon thniah doc...

Akim Iqbal said...

Felo blok gua, tak sangka dia nak kawin dah. Congratz.. Masuk dalam blog ooo.. Hehehe.

CiK GorGeouS ! said...

AI : amboiii...semangat sangat...aih...takkan nak buat press conference puLak feLo anda nak kawen kan ?? heee~ harusLah masuk bLog adik sedara tersayang nie =)